Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 20 urami je Alex napisal:

Kako ti "električar" lahko pokvari sanjski večer.😊

Sodelavka je za valentinovo poslala na lokalni radio neke "hude" verze glede Valentinovega in bila izžrebana. Skupaj z možem, ki je, mimogrede, petnajst let mlajši od nje sta dobila nagrado in sicer, večerja z vinsko izkušnjo v priznani ribji restavraciji, wellness in razvajanje za dva in tra... ra.. ra... 

novo električno Renault petko. 

Vse je potekalo v redu, sanjsko. 

V soboto zjutraj mi je pripovedovala, kako oh in sploh je bilo vse skupaj. 

No, ker so imeli na razpolago za cel vikend električno petko, sta se odločila, da gresta zvečer na pizzo v Trst. On, mlajša generacija, si je naložil štiri aplikacije za EL. polnilnice, ki so na voljo v Trstu. Res je, da sta bila precej na tesnem z elektriko, saj ga nista nič polnila, a sta računala, da ga bosta napolnila ta čas, ko bosta jedla. No, ravno se hočeta parkirati na polnilnico zraven pizzerije, ko en model zapelje pred njim na polnilnico. On pogleda, kje je naslednja blizu, in je bila deset minut stran

Odpeljeta se čez pol Trsta, ker je pač tako urejena prometna ureditev v Trstu, in ko končno prideta tja čez dvajset minut, so bile dve polnilnici polni, tretja pa neuporabna. Zopet je pogledal na aplikacijo in najblji6ja polnilnica je bila zopet na drugem koncu Trsta. Ona je popizdila in mu rekla, da gredo domov. On ji je očital, da je zastarela in da ni za novosti. Da bo šel do druge polnilnice na drugo stran Trsta. To je bila kaplja čez rob. Zahtevala je, da ustavi avto in je poklicala hčerko, da jo pride iskat. 

On je pač moral do polnilnice, ker je vprašanje, če bi prišel do doma. Tam je preživel skoraj tri ure, ker je bila zopet polna in kolona pred njo za polnjenje. 

Sodelavka je danes  bentila, da sta se skoraj ločila včeraj, namesto, da bi uživala. 😊 Zabičala mu je, da naj parkira Petko  pred blok in da naj mu ne pride na misel, da bi se še vozil z njo. 

Na koncu je tudi sam priznal, da ne bi imel električnega avta. Pa je bil prej kar zagovornik...

Nauk te zgodbe:  bolje se je zapeljati s starim  dizlom v Trst, kot s praznim električarjem, če hočeš mir v hiši. 😉

Veš kaj povej ti tej tvoji sodelavki: nije žvaka za seljaka.

A če bi pa polnila pri piceriji, bi pa večer uspel in bi bil EV najboljša stvar po belem kruhu?

Narod je res (pre)neumen, bom moral popraviti svojo oceno, da je EV primeren za 90 % folka. Ni, ker ne znajo niti malo razmišljati s stvarjo, ki jo nosijo cel dan na vratu.

Že res, da v Trsu polnilnic ne mrgoli, ampak to, da se moraš voziti čez celo mesto do druge, pa spet ne pije vode. Verjetno sta želela varčevati s centi pri polnjenju ... Saj tudi v Ljubljani so tiste (naj)cenejše bistveno bolj zasedene od drugih. Kar je logično.

In zakaj že v štartu nista polnila doma ali pa na poti, če sta videla, da bo "na knap"? Verjetno od doma nikoli ne gresta s prazno baterijo mobilnega telefona in polnilcem v torbici, da potem v restavraciji napolnita telefon?

Ali pa preprosto v avtu vnesla v navigacijo svojo pot (do restavracije in nazaj domov), pa bi jima že ta povedala kje in do koliko naj polnita?

Ali pa prebrala navodila za uporabo izdelka, ki ga uporabljata prvič?

Ali pa se pozanimala glede polnjenja - pred potjo, v Italiji na zasedeni polnilnici (vprašala domačina, kaj predlaga) ipd.?

Ja, ne, sporočilo je, EV je zanič. A problem se več kot očitno nahaja med volanom in sedežem.

EV polnilnice v Trstu.jpg

Napisano

Ja, to je samo za diplomirane....

Niso vse budale iste....nekatere so tudi diplomirane. 

Napisano
pred 3 urami je dvorjan napisal:

Veš kaj povej ti tej tvoji sodelavki: nije žvaka za seljaka.

A če bi pa polnila pri piceriji, bi pa večer uspel in bi bil EV najboljša stvar po belem kruhu?

Narod je res (pre)neumen, bom moral popraviti svojo oceno, da je EV primeren za 90 % folka. Ni, ker ne znajo niti malo razmišljati s stvarjo, ki jo nosijo cel dan na vratu.

Že res, da v Trsu polnilnic ne mrgoli, ampak to, da se moraš voziti čez celo mesto do druge, pa spet ne pije vode. Verjetno sta želela varčevati s centi pri polnjenju ... Saj tudi v Ljubljani so tiste (naj)cenejše bistveno bolj zasedene od drugih. Kar je logično.

In zakaj že v štartu nista polnila doma ali pa na poti, če sta videla, da bo "na knap"? Verjetno od doma nikoli ne gresta s prazno baterijo mobilnega telefona in polnilcem v torbici, da potem v restavraciji napolnita telefon?

Ali pa preprosto v avtu vnesla v navigacijo svojo pot (do restavracije in nazaj domov), pa bi jima že ta povedala kje in do koliko naj polnita?

Ali pa prebrala navodila za uporabo izdelka, ki ga uporabljata prvič?

Ali pa se pozanimala glede polnjenja - pred potjo, v Italiji na zasedeni polnilnici (vprašala domačina, kaj predlaga) ipd.?

Ja, ne, sporočilo je, EV je zanič. A problem se več kot očitno nahaja med volanom in sedežem.

EV polnilnice v Trstu.jpg

Če sem prav razumel, za razliko od avta na dizel in benzin, kjer se vsedeš in greš, moraš obisk pizzerije z električarjem načrtovati teden dni prej in upati, da bo prazna polnilnica ravno takrat, ko jo boš rabil. Res moraš bit zelo diplomiran, da te električna kosilnica ne spravi ob živce. 😉

Ne, hvala. 

• Všeč 2
  • Haha 2

Napisano

Ti itak marsikaj ne razumeš. In ne moreš razumeti. Samo dodaj e-mobilnost na ta seznam.

Samo bog ne daj, da kdaj Mazda naredi metalik rdečo eCX-300, ker potem ... potem bo pa treba spremeniti "vero".

Napisano

No tukaj pa morem dati @Alex prav. Pa zakaj bi si človek kupil novo žvako s katero bo imel cel kup skrbi. Jaz gledam na to, da bi imel čimmanj skrbi in bi bilo življenje preprostejše ne pa da si na sebe vlečem dodatne probleme.

V tem primeru bi prej rekel, da ravno ta, ki kupi to žvako ne razmišlja s stvarjo, ki jo nosi na vratu. 

Napisano
pred 10 urami je jures napisal:

Kere gume je imel (a)? Moj tarako je na 20 tabularkah bil tudi trd a direkten, na zimskih švalerjih 18 pa ko puter.

Pojma nimam, nisem šel gledat. So ble pa velike, tako, da bi lahko upal reči, da so bile 19 colarke gor.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

No tukaj pa morem dati @Alex prav. Pa zakaj bi si človek kupil novo žvako s katero bo imel cel kup skrbi. Jaz gledam na to, da bi imel čimmanj skrbi in bi bilo življenje preprostejše ne pa da si na sebe vlečem dodatne probleme.

V tem primeru bi prej rekel, da ravno ta, ki kupi to žvako ne razmišlja s stvarjo, ki jo nosi na vratu. 

Kakšne skrbi že? A svoj avtomobil tudi pozabi tankati, napolniti baterijo mobitela, zamenjati baterijo v daljinskem upravljalcu itd.?

Funkcionalni invalidi ... Križanke in rebuse naj se loti reševat preden zakrni ...

Napisano
pred 5 urami je dvorjan napisal:

Kakšne skrbi že? A svoj avtomobil tudi pozabi tankati, napolniti baterijo mobitela, zamenjati baterijo v daljinskem upravljalcu itd.?

Funkcionalni invalidi ... Križanke in rebuse naj se loti reševat preden zakrni ...

Ko štartam od doma z dizlom ali benzinarjem ( brez skrbi, da bi prej naredil doktorat, kje vse se bom  ustavljal) opazim, da gori lučka za gorivo (pa se mi to nikoli ne zgodi na tak način). Lepo, lagano se odpeljem do 300 m oddaljene prve pumpe od mojega doma, vzamem ročko za

tankanje in v par minutah že plačujem za pultom. In to je to. Brez vsakega stresa, brez nervoze, brez živčnosti

Sorry, dvorjan, mislim, da nisi s svojimi argumenti niti enega forumaša do sedaj  prepričal, da bi prodal svojo mazdo in kupil - električni sekljalnik živcev. 😉

Napisano
pred 8 urami je dvorjan napisal:

Nikoli ne grem na pot, da bi en dan prej šel tankat.

Baterijo v daljinskem upravljalcu menjam ko je prazna. A ti jo kot pravi uporabnik električarjev, meriš vsaki dan in menjaš, ko pade na 15%? 😉

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano

Okej, razumem vaše sporočilo: povprečen Slovenec in Slovenka sta preneumna za uporabo EV. Sporočilo sprejeto. 😃

Pa naj bo tako.

Napisano (urejeno)

Zanima me koliko ljudi bi kupilo/vozilo električni avto, če bi bili stroški nakupa, vzdrževanja in obratovanja enaki stroškom bencinskega avtomobila?

1. ekološki so po mojem mnenju približno toliko kot bencinski, samo da ves povzročen drek ostane oddaljen od uporabnika električnega avta (v Šoštanju, na drugih kontinentih (proizvodnja litija, grafita, bakra, itd)), kar je zelo hinavsko

2. poceni nakup omogočajo subvencije, ki niso nič drugega, kot prerazporejanje denarja vseh davkoplačevalcev manjši skupini - kupcem el. avtov

3. poceni obratovanje omogoča poceni/zastonj električna energija, zaradi nepravične razporeditve stroškov:

- električna energija je veliko manj obremenjena z dajatvami kot motorni bencini,

- električno energijo iz "samooskrbe" s sončnimi elektrarnami v kombinaciji z obračunom na osnovi letnih neto meritev drago plačajo preostali odjemalci električne energije, ki teh "zajedalcev" elektroenergetskega sistem na svojih strehah nimajo, in sicer s prispevki za obnovljive vire energije in še čem.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 3
  • Ljubim 3
Napisano
pred 25 minutami je dvorjan napisal:

Okej, razumem vaše sporočilo: povprečen Slovenec in Slovenka sta preneumna za uporabo EV. Sporočilo sprejeto. 😃

Pa naj bo tako.

Povprečen? 98% Slovencev ima na, srečo še toliko zdrave pameti, da ni nasedlo na to "zeleno" propagando. 

Napisano

Ja, ker je propaganda "ostanimo ujetniki fosilnega lobija, onesnažujmo, financirajmo Arabce in vojne" toliko prijetnejša, kajne?

Ostajate ujetniki preživetega sistema.

Napisano

Da nadaljujem dogodivščino sodelavke z "elektrifikacojo življenja". 

Včeraj, ko se je sodelavka vračala z dela, sreča svojega dragega, kako oprtan z nahrbtnikom veselo nekam piči. Ustavi se on njem in ga vpraša, kam gre. Razloži ji, da gre po avto, ki ga je dal polniti nekje na neki polnilnici v Kopru. Oni stanujejo na Markovcu, tako, da je do tja približno 2 km v eno stran. 😊

Tako približno bi izgledalo, če bi bili lastniki električnega sekljalnika živcev in  živiš v gosto naseljenem blokovskem kompleksu. Se pravi, da hkrati skrbiš tudi za dobro fizično kondicijo, ko se sprehajaš od doma do polnilnice. 😊

Napisano
pred 6 minutami je dvorjan napisal:

Ja, ker je propaganda "ostanimo ujetniki fosilnega lobija, onesnažujmo, financirajmo Arabce in vojne" toliko prijetnejša, kajne?

Ostajate ujetniki preživetega sistema.

Poglej, nihče te ne obsoja (čeprav vsi financiramo to zeleno agendo, pa nimamo od tega nič) da podpiraš elektrifikacojo. Ne moreš pa obsojati in napadati večine drugače mislečih.

Jaz sem tudi nabavil električno kolo pa nobenega "klasičarja" ne obsojam da je zastarel, ali silim, da ga mora tudi on kupiti.

Zanima me, zakaj se je ta tako opevana akcija "sofinanciranja" električnih koles s strani države tako sfižila, da je zajela le "mestna", poštarska kolesa in ne vseh? Ali se z mtb kolesi ne vozimo tudi po mestu? Že tukaj so se mi zamerili na polni črti. 

Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Da nadaljujem dogodivščino sodelavke z "elektrifikacojo življenja". 

Včeraj, ko se je sodelavka vračala z dela, sreča svojega dragega, kako oprtan z nahrbtnikom veselo nekam piči. Ustavi se on njem in ga vpraša, kam gre. Razloži ji, da gre po avto, ki ga je dal polniti nekje na neki polnilnici v Kopru. Oni stanujejo na Markovcu, tako, da je do tja približno 2 km v eno stran. 😊

Tako približno bi izgledalo, če bi bili lastniki električnega sekljalnika živcev in  živiš v gosto naseljenem blokovskem kompleksu. Se pravi, da hkrati skrbiš tudi za dobro fizično kondicijo, ko se sprehajaš od doma do polnilnice. 😊

No, vidiš, pa si našel nekaj pozitivnega v EV-svetu. Skrb za zdravje. Juhej.

Napisano (urejeno)

@dvorjan ja funkcionalni debilizem je kar težava, to si bil precej preoptimističen s ciframi.

Navade se pa sploh težko spreminjajo. Kako se je norelo ko so prvi avtomobili prihajali na trg, noben ni hotu konjev menjat.

@Alex tale par se bere res kot sanjsko funkcionalen...vso srečo jima želim, če res obstajata...bosta močno potrebovala.

Nikjer na forumu ne zasledim kako nepošten je vinjetni sistem. Verjetno vsi dnevno uporabljate in ste zadovoljni. Jaz vas financiram. Ni za kej 😋

Popravljeno od SeekK
Napisano
pred 51 minutami je SeekK napisal:

@dvorjan ja funkcionalni debilizem je kar težava, to si bil precej preoptimističen s ciframi.

Navade se pa sploh težko spreminjajo. Kako se je norelo ko so prvi avtomobili prihajali na trg, noben ni hotu konjev menjat.

@Alex tale par se bere res kot sanjsko funkcionalen...vso srečo jima želim, če res obstajata...bosta močno potrebovala.

Nikjer na forumu ne zasledim kako nepošten je vinjetni sistem. Verjetno vsi dnevno uporabljate in ste zadovoljni. Jaz vas financiram. Ni za kej 😋

noben ne more drugega financirat ne glede na uporabne km, financiraš lahko samo in zgolj dars....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
Pred eno uro je SeekK napisal:

Vinjete so pošten način tudi za nas, ki se ne vozimo vsak dan po avtocestah. 😉

In ja, tale par res obstaja, lahko si pogledaš na stran od radia Capris, je polno njihovih slik. 

Drugače v življenju tale par  lepo funkcionira, tudi pol sveta so obredli, oba študirana. Le električni avtomobili so za oba polom. 😉

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je SeekK napisal:

To je res. 👍 Sam se primerjam s sodelavcem, ki naredi dnevno po avtocestah 200 km, jaz 20 km. Pozabim pa se primerjat z očetom, ki dnevno naredi po avtocesti 2 km. Vsi kupujemo letno vinjeto za 117,5€, izkoristimo pa jo v razmerju 100/10/1. 

Tudi subvencije nekateri izkoristijo, drugi ne, pa neto meritve itd. 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

To je res. 👍 Sam se primerjam s sodelavcem, ki naredi dnevno po avtocestah 200 km, jaz 20 km. Pozabim pa se primerjat z očetom, ki dnevno naredi po avtocesti 2 km. Vsi kupujemo letno vinjeto za 117,5€, izkoristimo pa jo v razmerju 100/10/1. 

Tako jokanje nad vinjetami, potem greš pa enkrat na Hrvaško na morje, pa v enem dopustu za cestnino daš toliko kot pri nas za letno vinjeto... In Italija ni nič boljša...

Daj, če mi, ki smo vrh hriba doma, ne jamramo, ko kupimo dve vinjeti in smo zadovoljni s tem načinom, potem tudi ta-mestnim ni treba... Ker jaz se še spomnim, kako je bilo, preden so bile vinjete. Za nas, ki smo vrh hriba doma in daleč od avtoceste, je uvedba vinjete pomenila občutno pocenitev. Pa brez tuhtanja, kje so cestnine in brez kombiniranja "grem rajši po stari, ker je manj za plačat".

Pa še žena ni imela nadzora, kje si cestnino plačeval in kdaj...

Napisano
pred 11 minutami je Slivka napisal:

Prednost ki absoluto zmaga.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 55 minutami je Slivka napisal:

Tako jokanje nad vinjetami, potem greš pa enkrat na Hrvaško na morje, pa v enem dopustu za cestnino daš toliko kot pri nas za letno vinjeto... In Italija ni nič boljša...

Daj, če mi, ki smo vrh hriba doma, ne jamramo, ko kupimo dve vinjeti in smo zadovoljni s tem načinom, potem tudi ta-mestnim ni treba... Ker jaz se še spomnim, kako je bilo, preden so bile vinjete. Za nas, ki smo vrh hriba doma in daleč od avtoceste, je uvedba vinjete pomenila občutno pocenitev. Pa brez tuhtanja, kje so cestnine in brez kombiniranja "grem rajši po stari, ker je manj za plačat".

to še traja samo drug moto je

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
dne 18. 2. 2025 ob 9:59 je SeekK napisal:

Zakaj je nepošten? Infrastrukturo (cesto) je treba zgradit do konca z vsemi pritiklinami pa a se gor pelješ samo 1x ali pa vsak dan. Avtomobili skoraj ne uničujejo AC zato se z vinjeto plača le možnost uporabe in ne neko obrabo ali porabo ceste kot marsikdo zmotno misli. Največji uničevalec AC-jev so gospodarska težka vozila in zato plačujejo AC po uporabi, ker dejansko uničujejo cesto.

Tako, da prjatu lepo se skuliraj in ne bit jezen na nikogar, ker nikomur od nas nič ne plačuješ - če te pa to moti pa nekupit vinjete pa se vozi po ostalih cestah. Plačuješ cestnino za to da greš lahko na AC, pa cestnino za uporabo navadnih cest pa z davki občine, da se ureja infrastruktura, pa omrežnino, pa naročnino na telefon pa na internet pa na TV, pa RTV prispevek pa še in še.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.