Če imate takšna kompleksna matematična vprašanja, priporočam tole:
All Sites - Stack Exchange
STACKEXCHANGE.COM
We make Stack Overflow and 170+ other community-powered Q&A sites.
Mathematics Stack Exchange
MATH.STACKEXCHANGE.COM
Q&A for people studying math at any level and professionals in related fields
Tu komaj čakajo, da ti odgovorijo, če le prav vprašaš. Samo v pravo tematiko pišite, pa bo, ker je vsega boga - od fizike, matematike, programiranja, pravo, itd. Pa kaj se že najde od starih odgovorov, če se malo potrudiš z iskanjem.
Tudi sam sem že slišal zgodbo, ko so ponoči ukradli skoraj novega terenskega Mercedesa iz garaže zelo varovane hiše. Zgoraj spali, spodaj vse pod alarmom, pes, ... pa je Mercedes kljub temu izginil. Vem, da si zaščite proti profesionalnim vlomilcem ne moremo privoščit, kot si jo nekateri (24/h fizično varovanje varnostnika s pištolo v posebni ogrevani stražarnici pred hišo) ... poznam tak primer ...
Glede ustvarjanja hrupa ... vsaj pri mojem sosedu - nasproti moje spalnice se pogosto ponoči sproži sirena alarma in tuli kakšnih 10 minut. Prvič, drugič sem še malo opazoval, sedaj pa si samo še zatisnem ušesa in počakam, da piskanje mine.
Uff, to je pa menda zelo kompleksna matematična naloga, čeprav izgleda na pogled enostavna.
Znanec me je podobno spraševal ene 27 let nazaj za razrez iverk (bolj enostavno, ker je 2D problem, tvoj je 3D). Pa sem nekaj poskušal, pa ni šlo, in sem vprašal kolega matematika. Njegov odgovor je bil tak, kot sem napisal v 1. stavku. Potem sem na to pozabil.
Vidim pa da obstaja nekaj na to temo na spletu ..
https://core.ac.uk/download/pdf/67602282.pdf
No, meni pa se ne...
Tole sem danes dobil:
Ugreen USB 3.0 na SATA Adapter za trdi disk - box - markoSHOP
WWW.MARKOSHOP.SI
Ugreen USB 3.0 na SATA Adapter za trdi disk Lastnosti: Podpira SSD/HDD do 12 TB Hitrost prenosa: do 5Gbps...
Na skatli sicer pise da podpira Windows in Linux, ampak ce disk priklopim na TV, potem bi moralo delati? Imam Hisense serijo 8.
Druga stvar, ko vidim da ste ravno pri excellu... nalagamo kontejnerje z deskami, razlicne pakete, razlicnih dimenzij. Bi lahko kje dobil kaksen kalkulator oziroma sliko, ki bi nam povedal kako naj nalozimo kontejner?
Kontejner je npr. 12.03 dolzine, 2.68 visine, 2.55 sirine.
Deske pa npr. 4.4 dolzine, 1.2 visine, potem 2.5 dolzine in 0.67 visine, potem 3.4 dolzine in 1.1 visine...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.