Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 19 urami je Mraušk Mčk napisal:

Ne me spominjat na tiste komunistične čase, ko NiCd akuji od "gnile" Trepče pri kapaciteti 2Ah in porabi 500mA zdržali več kot 4,5 ure in to pri minus 10 v zelo kritični situaciji.

Samo Trepčo smo imeli doma. Sem moal game boy posekat, ker je imela tako veliki + pol.

Se še zdaj potikajo verjetno kje ....

Napisano
pred 9 urami je skritikrt napisal:

Več kot pol zaposlenih na SŽ je na minimalcu!...to je za tebe visoka plača?

Strojevodje imate zgledne plače, če vam pa kaj ni prav pa zagrozite s štrajkom, da se še sindikalni zastopnik Berdajs pokaka. Duško pa otrpne in samo podpiše višje dodatke pa nadomestila za prevoz na delo.

Vi ste precej svoja kasta tako kot so recimo dohtarji v zdravstvu, ostali zdravstveni delavci od sester do tehnikov in drugih pa so precej nizko. Ja in to je tisto kar razlagam, da teli z nižjimi plačami si lahko privoščijo bistveno manj in jim neke dobrobiti kapitalizma prej nagajajo kot pomagajo.

33112_1.png

Napisano
pred 9 urami je skritikrt napisal:

Za mojo plačo sem ti pa že pisal,pa te ičitno še zmeraj faušija matra...

Zdej a si si tole izmislil, al sem pa že jaz tolk pozabljiv, ker se ne spomnim, da bi nekoga o plači spraševal še manj pa da bi mi moral povedat višino le te. Kje foušijo vidiš mi ni čist jasno. Smo pa začeli temo, ko si začel pljuvat čez jugo, kjer si je večina naših staršev ustvarili življenje, kar je danes pravi podvig za marsikoga. Men razni kinderjajčki in nutelle ne pomenijo kej dosti, pomeni mi pa zelo veliko recimo streha nad glavo, poceni zdravstvo, izobraževanje in druge človekove pravice.

pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

Ko je že primerjava.

Naša snažilka je z možem - tovarniškim delavcem - zgradila lepo bajto v času socializma. Pa vendar je to ni oviralo, da bi potem po svobodi ne blejala v en glas z ostalimi ovcami, kako jebeno je bilo v socializmu. 

Za primerjavo, v Heiderlandu si je hiše lahko privoščil srednji sloj, nižji sloj je očitno preveč zapravil za kinderjajčke. 

Točno tako... sam eni so na to pozabili al pa namensko blatijo vse kar je bilo pred 1991. So bile pozitivne pa negativne zadeve. Manjko kakega kinder jajčka al pa kavbojk ni nikoli pomenil, da smo bili lačni al pa goli. Si pa danes hitro lahko klošar brez strehe nad glavo, kar je bilo včasih precej nezaslišano.

33112_1.png

Napisano
pred 14 urami je Alex napisal:

Pomaranč res ni bilo takrat pri nas. Oziroma bolj za vzorec. Če sploh. Tudi Lego kock ni bilo. Pa a nisi mel ti samo skok do Trsta pa si kupil pomaranče, lego kocke?

Prav tako ni bilo kavbojk, pa kave, pa nutelle...itd, Itd. Spisek je neskončen. Zato pa je bila cela juga v Trstu in v Avstriji po nakupih. In smo vsi švercali, da se je kadilo.😊 To je bilo super, ker so se mi te zadeve zdele nekaj več in je v meni tlelo pričakovanje, ko smo šli po nakupih v Avstrijo. Tisto navdušenje je bilo veliko večje kot danes, ko je načeloma vse na voljo in pri roki. Vse to je zgubilo neko vrednost.

Takrat smo se naučili, kako prenesti državo naokoli, da ne plačaš carine. In to imamo balkanci v krvi še danes. Kako prenesti državo okoli. Pa ne zato, ker bi si to želeli, ampakzato, ker pač pri nas se ni dalo kupit ničesar pametnega oziroma kvalitetnega. Smo imeli pa zato  stoenke, moskviče, trabante in škode( z motorjem zadaj) . .🤗 Če si imel denar si mel vse to tudi v jugi - samo carino si moral plačat tko kot zdaj po zaslugi Trumpa. Tako kot takrat nisi mogel kupiti mečko, bimmerja, porscha, tako tudi danes daš težko tam 60-70k€. Tako kot so takrat nekateri meli denar, tako ga danes nekateri tudi imajo, večina pa žal to lahko le gleda al takrat al pa danes.

Mi smo hodili gledat, kakšne dobre avtomobile so vozili takrat na v Trstu in na zahodu.. In kakšne plače so imeli na zahodu proti nam siromakom. Ah pa jade siromaštvo se ne meri v količini denarja ampak po kvaliteti življenja. Mi tu ob meji smo imeli srečo, če smo imeli kakega sorodnika čez mejo, da so nam dali kaj rabljenega, kar niso potrebovali. Tako smo mi otroci ponavadi podedovali  igrače "iz druge roke". 😊  Ja, bilo je lepo v jugi. .. ker smo bili mladi pa lepi 😉 Ne vem, jaz sem večino poletnih počitnic preživel na dijaškem/študentskem delu in si kupil ure za šoferski izpit, računalnike, HiFi tehniko, prva dva avtomobila. Razen avtov so bile ostale stvari nove in nič podedovane. Se je dalo, samo priden si moral bit pa delo ti ni smelo smrdeti.

33112_1.png

Napisano
pred 39 minutami je Boss napisal:

Dalo se je, če si bil prave barve. 😄😉

Napisano
pred 22 minutami je Alex napisal:

Dalo se je, če si bil prave barve. 😄😉

Sej zato sem pa z rdečo napisal, da ni dvomov. Če bi takrat vedel, da rabiš samo rdečo knjižco 😄

33112_1.png

Napisano
pred 10 minutami je Boss napisal:

Sej zato sem pa z rdečo napisal, da ni dvomov. Če bi takrat vedel, da rabiš samo rdečo knjižco 😄

Dobro ni bilo vse tako slabo. Nismo imeli računalnikov in "pametnih" telefonov. To je bilo nekaj najlepšega,kar se nam je lahko zgodilo. 

Napisano

V Jugi ni bilo VSE slabo, to je res. Je bilo pa veliko slabega. Ker če ne bi bilo veliko slabega, se ne bi glasovanja udeležilo 93% volilnih upravičencev, od katerih jih je bilo 95% za odcepitev od Jugoslavije.

Katero glasovanje je še imelo tako udeležbo?

Na katerem glasovanju so bili ljudje tako enotni?

Mislim, da mi ni treba odgovarjat...

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

Zdej a si si tole izmislil, al sem pa že jaz tolk pozabljiv, ker se ne spomnim, da bi nekoga o plači spraševal še manj pa da bi mi moral povedat višino le te

Nisem si izmislil...sem že enkrat napisal 

Pa dajmo še enkrat: 2140€ neto pri 3 letih in pol pred redno upokojitvijo"...skoz od začetka na kolesih SŽ"....v poklicno bi že lahko šel,a pri taki plači...pri denarju se vse konča.

Pa vozim vse živo,potniške,tovorne,žive,mopede,brižite,siemense,KISSE,flirte,đure itd...sobote,nedelje,praznike,nočne...nastopi pa mešani k driska.

Super plača za đombo pred penzionom,a ne.

Bi še veliko lahko napisal o sindikatih,ki za delodajalca tiščijo place dol itd...pa ne smem tako javno.

Nimaš pojma kaj se na železnicah dogaja.

Popravljeno od skritikrt
Napisano
pred 6 minutami je skritikrt napisal:

Nimaš pojma kaj se na železnicah dogaja.

Ne nimam, to priznam pa v bistvu niti nočem vedet. Poznam pa par akterjev, ki se smukajo naokoli in so bili že v marsikateri "nenavadni" navezi konflikta interesov kot recimo Berdajs in Mes.

33112_1.png

Napisano
pred 16 minutami je skritikrt napisal:

3 letih in pol pred redno upokojitvijo"

Adria bi te ziher vzela. 😉

Napisano

Zanimivo. To res ni neka visoka plača za pred penzijo za takšno delo. Vidim pa, da postaja teh 2000 neto nek plato za večino tistih, ki si pravzaprav zaslužijo da bi bili plačani več, samo si firme to pri nas že malo težko privoščijo. Potem pa iščemo vse druge načine, da bi bilo več.

Lepo vas prosim - 2000 neto sem jaz pred 10 leti prinesel na dober mesec domov kot razvojni inženir (univ. dipl. inž. strojništva) s tremi leti delovne dobe. Danes bi to moralo biti vsaj 4000 neto brez dodatnih pretegov, pa vsi vemo da si ti siromaki tu to bolj težko privoščijo, pa čeprav jim z mojim tipom dela to na letni bazi vsaj v 10 kratniku povrnem, samo mentaliteta tega tu ne razume.

Na koncu pa danes niti ni važno kaj počneš in koliko delovne dobe imaš. Velja samo koliko v firmo prineseš in kako se spogajaš, da bo lep delež tvoj.  

Napisano (urejeno)
pred 12 urami je godlike napisal:

Adria bi te ziher vzela. 😉

Pri Adriji in ostalih je drugi hakeljc...za tistih 200-300€ več si na uč 50% več časa na šihtu...Ljubljančan,nastop v npr.Dobovi,Hodošu,Kopru...tu imaš službeni avto in pelji se tja...šiht ti laufa,šele,ko si na masini,pregleduješ,spenjaš,odpenjaš vlake sam,prekinitve sihta,ti pa na masini,nimaš kam scat in srat,ješ kar imaš sabo,končaš šiht v "vukojebini",da ne napišem kaj o drugih,nelegalnih pritiskih,siljenje v...ma boljš,da sem tiho...ni vse v tistih nekaj evrih,za to pa je večina strojevodij na SŽ tiho...še posebaj pa mladi,k si še ne upajo...

Popravljeno od skritikrt
Napisano
pred 12 minutami je skritikrt napisal:

Pri Adriji in ostalih je drugi hakeljc...za tistih 200-300€ več si na uč 50% več časa na šihtu...

Boma v živo rekla. Enkrat lepega dne.

Bi bil pogovor s tabo zanimov. Pa ne samo zaradi šihta....

Napisano

Uf... 

Roman bi lahko napisal, kar se SŽ tiče, ampak ni za v to temo... 

Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Uf... 

Roman bi lahko napisal, kar se SŽ tiče, ampak ni za v to temo... 

Zakaj pa ne, saj SŽ večinoma vozijo na elektriko. In ta tema je "elektromobilnost"...

😛

Napisano
pred 13 minutami je dvorjan napisal:

Preden zaidete spet.

EV v praksi najhitrejši na cesti ...

WWW.MOTORTREND.COM

Cena za osnovnega se začne pri 211.000€.

Mislim, da to ni zame...

Napisano (urejeno)
pred 32 minutami je dvorjan napisal:

Preden zaidete spet.

EV v praksi najhitrejši na cesti ...

WWW.MOTORTREND.COM

To je kot vegetarjanstvo.

Ko rečejo, da to damo noter, da ima okus po mesu. Ali pa vege burger, ki izgleda kot meso.

Tak je tu naziv avta Turbo. Kje, kako. Kam so dali turbino,....?

Jejte kar želite, vozite kar želite, a ICE pojme pa ne zlorabljat. 😎

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano

Ja, tudi jaz se strinjam, da je ime tega EV čisto mimo. Zmogljivosti pa so imenu navkljub impresivne.

Lahko bi imeli po vzoru kitajskega proizvajalca zadaj oznako "x,y s", ki označuje pospešek do stotice. Bi hitro vedelil, s čim imamo opravka. 😃

Napisano

Verjemi, da je blizu čas, ko bodo omejili moči EV-jev. 90% folka ni sposobnega obvladovat teh zmogljivosti in enostavno je trenutek, ko bodo verjetno določili koliko je maks KM/100kg za splošnu uporabo. Za več bo pa treba kakšen dodaten izpit delat al pa tečaj.

Včasih si vedel, da greš kupovat superšportnika al pa hipercar, danes greš pa k Hyundaiu kupit družinski avto EV ven pa nevede prideš s 650KM zverino, da si na cesti nevaren sebi in drugim.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.