Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mazda 6, 2.0, diesel ima 115000 km. Vsi redni servisi so bili narejeni na uradnem servisu v predpisanih 1-letnih razmakih (cca na 15000 km). Zdaj sem opazil, da je v 10000 km, kolikor sem jih prevozil od zadnjega servisa motor porabil okoli 2 L olja, kar se mi zdi nenormalno. Ali ima se kdo podobne izkusnje?

Napisano

Tole ka?e na iztro?ene bakrene podlo?ke injektorjev, ker ?e se ne motim so tam neki tak?ni simptomi.  :blush:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Kaksna je funkcija teh obrockov in kam gre olje ce so iztroseni?

Kaksne so posledice, ce se jih takoj ne zamenja?

Napisano

Ne bi ?elel preve? svetovat na podro?ju, ki ga ne obvladam dobro. Naj ?e kak?en dizel ekspert pove, da nisem slu?ajno brcnil v temo, saj "dizelske teme" tega foruma bolj povr?no spremljam. Vem le to, da je pri dizlih Mazde6 1. generacije (GG oz. GY oznaka) te?ava ravno pri teh podlo?kah, ki predstavljajo zanemarljiv stro?ek in pa cedilu karterja, zaradi ?esar v nadaljevanju motor zariba, saj je sito oz. cedilo zama?eno in dejansko motor sploh ve? ne dobiva motornega olja, brez tega pa razumljivo ne more prav dolgo delovati.  :excl:

Napisano

malo pogooglaj na to temo o podlo?kah, je veliko napisanega. Gre se za podlo?ke pod injektorji, katere zgorijo. Stro?ek materiala je sme?en

Napisano

Mojster Pelko je danes potrdil, da gre v tem primeru najverjetneje za obrabljene bakrene podlo?ke, obenem je posumil, ?e nima ta 6-ka bistveno ve? prevo?enih kot 115.000km

Napisano

Mojster Pelko je danes potrdil, da gre v tem primeru najverjetneje za obrabljene bakrene podlo?ke, obenem je posumil, ?e nima ta 6-ka bistveno ve? prevo?enih kot 115.000km

Mojster Pelko sumi neupraviceno. Sem prvi lastnik.

Napisano

Super, samo da ni kak?na uvo?ena iz Italije, ki bi imela totalno zgoljufane prevo?ene.  :prstgor:

Napisano

obenem je posumil, ?e nima ta 6-ka bistveno ve? prevo?enih kot 115.000km

Moja ?estka ima 300 000 km in kuri olja 0. In to vse od menjave podlo?k pred leti.

Tvoj problem je ta, da ti bo ma?ina ribnla ?e ne ukrepa? takoj. (upam, da si ?e odpeljal k mehankarju). Pokurjeno olje naredi v karterju ajmoht ki ti zama?i cedilo. Ne vem to?no ali najprej ma?ina ribne ali najprej oljna ?rpalka pa takoj potem ma?ina.

Obvezno karter odpret, pa o?istit cedilo. Poleg menjave podlo?k seveda.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

na podlagi ?esa???? 

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Fajn po?timejte, pa seveda s ?im manj stro?ka!  B)

Napisano

Fantje hvala za odgovore. V petek gre Mazda k mehaniku. Vas obvestim o diagnozi.

Ne vem kje si do sedaj delal redne servise, ampak ?e ti tam do sedaj ?e niso zamenjali podlo?k in o?istili cedila, pomeni, da o Mazdah nimajo pojma in bi bilo priporo?ljivo menjat servis.  

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

• 3 tedne kasneje...
Napisano

mojster kaj si zrihtu?

Ker men tut olja zmankuje pa avto mi ?rno pokadi ko ga pohodim..

Prosim za odgovor.. :)

Zakaj se na 90 omejitve vozite 60?? :whatever:

28130_1.png

Napisano

Zivjo,

Avto je bil pri mehaniku. Ni? ne izgleda narobe: kompresija je OK, dima ni v izpuhu, vle?e normalno.

Najbolj verjetno se v mojem primeru olje izgublja pri mazanju turbopuhala. Zakaj tako mislim. Pred ?asom mi je malo kapljalo iz preluknjanega intercoolerja. To olje prinese zrak s seboj iz turbopuhala. Po zamenjavi intercoolerja je olje seveda prenehalo kapljati na tla. Sedaj gre mirno z zrakom naprej in zgori v valjih. ?e ocenim, koliko olja se je nakapljalo iz intercoolerja v vsem ?asu, ko je pu??al, se to kar dobro ujema s porabo, ki sem jo opazil. Pri predhodni oceni porabe sem se lahko tudi zmotil, ker nisem bil pozoren, koliko olja je bilo nalitega v motor pri zadnjem rednem servisu.

Ker je vse skupaj samo ocena, sem se odlo?il, da bom podrobno spremljal porabo olja naslednjih nekaj 1000 km. Potem vas ponovno obvestim o dogajanju.

Napisano

Vseeno poslisaj nasvet okoli podlozk....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

?e ti res spu??a pri turbini, potem mora konkretno curljati. Plus to, da se po?asi preploza una gumijasta cev..Vro?e olje jo enostavno razje..A cej je ?e ok?

Napisano

Zivjo,

Avto je bil pri mehaniku. Ni? ne izgleda narobe: kompresija je OK, dima ni v izpuhu, vle?e normalno.

Najbolj verjetno se v mojem primeru olje izgublja pri mazanju turbopuhala. Zakaj tako mislim. Pred ?asom mi je malo kapljalo iz preluknjanega intercoolerja. To olje prinese zrak s seboj iz turbopuhala. Po zamenjavi intercoolerja je olje seveda prenehalo kapljati na tla. Sedaj gre mirno z zrakom naprej in zgori v valjih. ?e ocenim, koliko olja se je nakapljalo iz intercoolerja v vsem ?asu, ko je pu??al, se to kar dobro ujema s porabo, ki sem jo opazil. Pri predhodni oceni porabe sem se lahko tudi zmotil, ker nisem bil pozoren, koliko olja je bilo nalitega v motor pri zadnjem rednem servisu.

Ker je vse skupaj samo ocena, sem se odlo?il, da bom podrobno spremljal porabo olja naslednjih nekaj 1000 km. Potem vas ponovno obvestim o dogajanju.

Dej ?im prej zamenjaj te podlo?ke (par deset evrov + delo), spucaj karter in bo? imel mir.

Mislim,da sem to prvi naredil na tem forumu par let nazaj in od takrat  je bil mir. Nekaj lastnikom ?ez v Italiji in tudi pri nas je zaribala ma?ina, ker tega niso naredili. Po tem so to redno menjavali na servisih (vsaj v Italiji pri nas ne vem).

Tisto iz  interkulerja pa ni olje. Meni tudi malo pu??a interkuler ampak ni? huj?ega.Tudi to so menjavali se mi zdi redno na poobla??enih servisih tudi pri nas.

?e link:http://www.mazda-si.net/topic/5928-opomnik/page-3?p=153976&do=findComment&comment=153976

• 9 mesecev kasneje...
Napisano

Ne vem kje si do sedaj delal redne servise, ampak ?e ti tam do sedaj ?e niso zamenjali podlo?k in o?istili cedila, pomeni, da o Mazdah nimajo pojma in bi bilo priporo?ljivo menjat servis.  

Koncni odgovor glede porabe olja za mojo Mazdo 6:

Kmalu po nasi debati na forumu se mi je temeljito zapacal DPF zaradi saj, ki so nastajale pri zgorevanj olja in treba je bilo na servis. Vzrok za porabo olja so bile dejansko podlozke injektorjev. Po zamenjavi podlozk ni vec nobene porabe olja.

Seveda sem vprasal, zakaj niso podlozk zamenjali na kaksnem od rednih servisov in zakaj v seznamu potrebnih del zamenjava teh podlozk sploh ni zahtevana. Odgovorili so, da so potrebo po redni zamenjavi podlozk na cca 60000 km ugotovili sele kasneje. No ta odgovor je milo receno ?uden, ker je moja Mazda 6 ena zadnjih (konec leta 2007) iz svoje generacije, ki so jo izdelovali od leta 2002.

Vsem lastnikom Mazde 6 generacije 2002-2008 torej svetujem, da redno (na cca 60000 km) menjajo cenene podlo?ke in se s tem izognejo ve?jim stro?kom (injektorji, DPF, olje,...).

Lep pozdrav!

Napisano

Koncni odgovor glede porabe olja za mojo Mazdo 6:

Kmalu po nasi debati na forumu se mi je temeljito zapacal DPF zaradi saj, ki so nastajale pri zgorevanj olja in treba je bilo na servis. Vzrok za porabo olja so bile dejansko podlozke injektorjev. Po zamenjavi podlozk ni vec nobene porabe olja.

Seveda sem vprasal, zakaj niso podlozk zamenjali na kaksnem od rednih servisov in zakaj v seznamu potrebnih del zamenjava teh podlozk sploh ni zahtevana. Odgovorili so, da so potrebo po redni zamenjavi podlozk na cca 60000 km ugotovili sele kasneje. No ta odgovor je milo receno ?uden, ker je moja Mazda 6 ena zadnjih (konec leta 2007) iz svoje generacije, ki so jo izdelovali od leta 2002.

Vsem lastnikom Mazde 6 generacije 2002-2008 torej svetujem, da redno (na cca 60000 km) menjajo cenene podlo?ke in se s tem izognejo ve?jim stro?kom (injektorji, DPF, olje,...).

Lep pozdrav!

Temu stro?ku se da tudi druga?e izognit. :hudicek:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

In pol ko potegne? ?rto, je benz sprotni stro?ek ve?ji, ampak ?e te dizel jebe vs po spisku, si na koncu na istem, ?e pa dizl dela pa je cnej.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Srečko si.... 👍😉 Že imaš 200kkm.🤔
    • Se strinjam. Kamorkoli pridejo, se streljajo. Človek dobi celo občutek, da prav iščejo, kje bi se streljali. Tako so, na primer, na Kitajskem leta 1941 postavili ameriško bazo, kjer so imeli 60 letal P-40, s katerimi so rešili Kitajsko pred Japonsko invazijo in branili edino še preostalo oskrbovalno pot preko Burme, ki je oskrbovala Kitajsko vojsko. Enota se je imenovala Leteči Tigri oz. Flying Tigers, čeprav so vsi imeli na nosu narisane zobe morskih psov.    Ravno tako so Američani prikolovratili v Evropo, da jo rešijo pred Evropejcem, ki je sedel pod orlom s svastiko...   Res so judo bojeviti ti Američani. Za razliko od njih Rusi niso tako bojeviti. Oni imajo, recimo, podmornico K329 Belgorod, ki je ena največjih na svetu. Ta podmornica je narejena tako, da ima spodaj lahko pripeto drugo, diverzantsko, podmornico, s katero se lahko potapljajo globje in uničujejo objekte pod vodo, kot so plinovodi, optični kabli, električni kabli, stacionarni pasivni sonarji in podobno... Ima pa tudi šest jedrskih torpedov, s katerimi bi lahko uničevala pristaniška mesta z jedrskimi cunamiji... Ampak to je bolj ali manj pretekla zgodovina, o kateri se v šoli najbrž ne učijo...   Ja, Amerika je agresor. Resnici na ljubo so tudi Rusi. Razlika je samo ta, da so "Rusi" agresivni do "svojega" naroda - zato pa jih veliko beži od tam. Nisem še slišal, da bi kdo iz Aljaske plaval v Daljnovzhodno federalno okrožje. V drugo smer je bilo pa več poskusov in tudi nekaj uspehov... Pa tudi drugod je bilo precej bežanja. In zadnjih nekaj desetletij od njih bežijo cele države. Ampak, glej, ne moreš nekoga prisiliti, da bo s teboj. In tu imajo Rusi malo težav...
    • Živim ob glavni cesti   Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno   In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo   Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej   Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
    • 15 let vozim dizle, večinoma po Ljubljani. Kratke razdalje, veliko prižiganj in ugašanj avta. Redni servisi na 15000 km. NIKOLI nobenih težav, ki se jih tukaj non stop omenja.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.