Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

pri evropskih avtih na leru BC kaze trenutno porabo, in se ponavadi vrti okoli 0.5-0.7l/h

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

To ?e vem, kak?na je poraba v prostem teku. Zanima me, koliko ve? bencina (?e sploh) porabi ponovni zagon motorja (postopek zaganjanja).

Hvala za senzorje, Se mi je zdelo da je tako, ampak bi vulkanizer o?itno rad prodal ?e nekaj ve?. :)

Napisano

Zdej, ko sem ?e zamenjal letne gume z zimskimi in jih dal na nova lita plati??a, ki sem jih vzel za zimo, avto zgleda ful dobro...in ni mi ?al, da sem vzel titan barvo plati?? napram svetlim...je pa malo ve? gume kot na letnih :) . Bi bilo bolje, ?e bi temnej?im barvam originalno zraven dajali temnej?a, ala titan plati??a, svetlej?im pa srebrna

Napisano

Zdej, ko sem ?e zamenjal letne gume z zimskimi in jih dal na nova lita plati??a, ki sem jih vzel za zimo, avto zgleda ful dobro...in ni mi ?al, da sem vzel titan barvo plati?? napram svetlim...je pa malo ve? gume kot na letnih :) . Bi bilo bolje, ?e bi temnej?im barvam originalno zraven dajali temnej?a, ala titan plati??a, svetlej?im pa srebrna

Daj kaksno slikco napopaj :)

Napisano

To ?e vem, kak?na je poraba v prostem teku. Zanima me, koliko ve? bencina (?e sploh) porabi ponovni zagon motorja (postopek zaganjanja).

Hvala za senzorje, Se mi je zdelo da je tako, ampak bi vulkanizer o?itno rad prodal ?e nekaj ve?. :)

Ni? ve? bencina ne porabi za zagon. Mazda je razvila sistem, ki motor ustavi z bati v taki poziciji, da ga potem za?ene le z iskro...

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Imam dve vpra?anji za novo M3.

Ali imajo plati??a vgrajene senzorje za nadzor tlaka ali sistem deluje po principu ABSa. Sem tik pred menjavo pnevmatik in plati??, pa se nebi ?elel ukvarjati ?e s kak?nimi lu?kami po menjavi.

Je kdo kdaj ra?unal ali kje prebral, koliko porabljenga goriva v prostem teku je enako zagnu motorja v funkciji i-stop. Se pravi vsaj koliko ?asa mora motor dejansko mirovati, da lahko govorimo o prihranku goriva?

Nekaj nazaj, v neki oddaji o avtomobilih, je predstavnik Peugeota povedal, da je vse nad 3 sekunde ?e prihranek. Torej - za zagon motorja se porabi pribli?no toliko goriva, kot za 3 sekunde prostega teka.

Verjetno je pri ostalih proizvajalcih podobno, pri Mazdinih bencinskih motorjih pa verjetno ?e ugodnej?e, ker je motor v polo?aju, ko ?aka samo ?e iskro (ne potrebuje zaganjalnika)

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Ni? ve? bencina ne porabi za zagon. Mazda je razvila sistem, ki motor ustavi z bati v taki poziciji, da ga potem za?ene le z iskro...

no vseeno rabi iskra v?gati nekaj malega bencina, a ne spet toliko kot za cel cikel.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Imam dve vpra?anji za novo M3.

Ali imajo plati??a vgrajene senzorje za nadzor tlaka ali sistem deluje po principu ABSa. Sem tik pred menjavo pnevmatik in plati??, pa se nebi ?elel ukvarjati ?e s kak?nimi lu?kami po menjavi.

Je kdo kdaj ra?unal ali kje prebral, koliko porabljenga goriva v prostem teku je enako zagnu motorja v funkciji i-stop. Se pravi vsaj koliko ?asa mora motor dejansko mirovati, da lahko govorimo o prihranku goriva?

Ker imam avto predelan na plin, sem se ?el pred predelavo pozanimati koliko bencina vzame 1zagon... 1dcl. Tudi moje preracunavanje je tako pokazalo.

Napisano

Ker imam avto predelan na plin, sem se ?el pred predelavo pozanimati koliko bencina vzame 1zagon... 1dcl. Tudi moje preracunavanje je tako pokazalo.

Hm, 1 dcl??? ?e 10x v?ge? auto je to 1L bencina.

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk

Napisano

Hm, 1 dcl??? ?e 10x v?ge? auto je to 1L bencina.

Jp,tako sem zasledil po raziskavah in tako sem tudi sam nara?unal.

Dopuscam pa mo?nost da je pri stop&start avtih druga?e...

Napisano

Pri plinu ti skuri 1dcl, ker je treba motor ogreti, ?ele nato ti preklopi na plin.

Ne potrebuje? 1dcl samo za to, da v?ge? motor.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Pri plinu ti skuri 1dcl, ker je treba motor ogreti, ?ele nato ti preklopi na plin.

Ne potrebuje? 1dcl samo za to, da v?ge? motor.

Na plin mi preklopi po cca 1km. ?e je hladen motor seveda. In tudi ko je topel motor, v?ge na bencin seveda. In za to govorim o tem decilitru...

Nasplo?no pa tankam cca na 4000km 10l bencina. To je cca 0,25l na 100km. Glede na ?tevilo vzigov na moji trasi,sem pa? pri?el do izra?una tistega dcl na vzig

Napisano

Daj kaksno slikco napopaj :)

Evo je...20171021174107.jpg

Napisano

Evo je...20171021174107.jpg

Pou leta ne opere? auta in ma? antracit feltne ;-)

Druga?e pa tudi meni zgledajo dosti lep?e ku original srebrne!

Napisano

?e bi bile 18 bi bile zakon...sem ?e razmi?lju da bi original prodal pa meu te,pa gume so cenej,sam ko 18 bolj?e pridejo na avtu

Napisano

aja...pa original plati??a so te?ka, kot da so betonska faaak, peugeotove so bile definitivno la?je (isto 18)...druga?e pa avto je res zakon iz dneva v dan sem bolj zadovoljen...imam ?e 13200 km v dobrih 6 mesecih...sem ?e nabavil olje, se naro?im na servis ko bo blizu 18000, pomoje najkasneje januarja...pa tudi motor mi je zakon, sem se ga navadil, pije malo in ?iba tam do 160km/h kot prej?nji p508 1.6 turbo s 160 konji...tam nekje do 5000 min-1 se najbolje po?uti, ve? se mi zdi nima smisla ga ti??at, tu pa tam ja samo zato da se zavrti

Napisano

Ne vem ?e,ko bo zima bova izmenjala mnenja :). So pa malo glasnej?e kot letne pa malenkost manj?a poraba je...pomoje so super 

Napisano

Eno vpra?anje za lastnike M3. Imam M3 Revolution z Head-up displayom. Vse lepo in prav, zanima me pa ena stvar. Ali je to deluje samo z Revolution Top ali pa ne znam kaj na?timat. Nabavil sem navigacijo in dela kot urca, vendar pa mi ne ka?e "napotkov" v head-up displayu? Je to sploh omogo?eno ali pa? meni ne dela? Sem pa posodobil navigacijo preko Mazda Toolbox (uspe?no, ker pred posodobitvijo mi ni na?lo enega naslova).

Hvala

Napisano

Eno vpra?anje za lastnike M3. Imam M3 Revolution z Head-up displayom. Vse lepo in prav, zanima me pa ena stvar. Ali je to deluje samo z Revolution Top ali pa ne znam kaj na?timat. Nabavil sem navigacijo in dela kot urca, vendar pa mi ne ka?e "napotkov" v head-up displayu? Je to sploh omogo?eno ali pa? meni ne dela? Sem pa posodobil navigacijo preko Mazda Toolbox (uspe?no, ker pred posodobitvijo mi ni na?lo enega naslova).

Hvala

Meni jih ka?e, revolution oprema. ?e se ne motim ma? mo?nost za vklopit/izklopit napitke v nastavitvah headup displaya.

Napisano

Meni jih ka?e, revolution oprema. ?e se ne motim ma? mo?nost za vklopit/izklopit napitke v nastavitvah headup displaya.

To nastavitev sem na?el in imam vklju?eno. Ampak med vo?njo mi ni? ne ka?e. Ali tebi ka?e ?e ob ?tartu ko nastavi? navigacijo ali samo ko je treba spremeniti smer? 

Napisano

To nastavitev sem na?el in imam vklju?eno. Ampak med vo?njo mi ni? ne ka?e. Ali tebi ka?e ?e ob ?tartu ko nastavi? navigacijo ali samo ko je treba spremeniti smer?

Ma mislim da vedno ma morem prou pogledat. Sm na bolni?ki, bom ?ou jutri u ambulanto z navigacijo ?e ne bo ?e kdo drugi prej odgovoru...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
    • Pa kaj vam je ljudje. Rusija ima pravico do samoobrambe. Res pa, da je pri tem sila nespretna - za samoobrambo pobije precej manj otrok in žensk kot to za samoobrambo uspeva judovki državi. V opravičilo, vodkarji za pobijanje pač nimajo na razpolago superiornega ameriškega orožja, kot ga imajo židje. 
    • Ah dej no, pišeš kot, da se je zgodovina začela 24.2.2022. Enostavno, če bi Ukrajina, ostala nevtralna in bi normalno priznavala manjšine kot vse normalne demokracije, se nič od tega ne bi zgodilo. Torej dejmo nehat pisat o ozemeljskih težnjah, ker to je tak BS. Zasedba ozemlja je le posledica, ker težko zaščitiš ljudi, če nimaš ozemlja, kjer ti živijo, pod nadzorom. Pa sej je vse dokumentirano, kaj se je dogajalo v obdobju dveh desetletij pred tem nesrečnim datumom. Al je boljš pač mižat in se delat neumne ter trobit, da se je vse zgodilo brez vzroka in povoda.
    • Cene so še bolj podivjane, kot pri gumaxu.   Jaz čakam svoje iz novegume.si  
    • Hvala @Boss, si me pomiril. Torej je okupirana zemlja (20% Ukrajine) in 1 mio žrtev samo zahodna propaganda. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.