Skoči na vsebino

Obnova počitniške prikolice

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Saj res, jaz pa nisem potem ni? napisal o na?em ogrevanju. Torej, po doooolgem iskanju sem dobil prenosno klimo, ki je dvosmerna, se pravi, da lahko ogreva ali pa hladi. In smo jo pozimi ?e tudi testirali. Parkirali smo pod smu?i??em na Sori?ki planini in priklopili na elektriko. Kljub temu, da se je pono?i temperatura spustila pod ledi??e, je klima brez te?av ogrevala. Zdaj bomo videli, kako bo zadeva delala poleti. Je pa fino, ker prenosna klima ima... ... ... ... Kako naj napi?em? Split klima ima zunanjo enoto in notranjo enoto. In med enotama je samo cev. In zunanji zrak kro?i zunaj, notranji pa notri. In ni izgub. Pri prenosni pa je vse skupaj v eni "?katli". Zato del notranjega zraka kro?i skozi "notranji" register, del notranjega zraka pa skozi "zunanji" register in nato ven iz prikolice. Kar pomeni, da v prikolici ustvarja podtlak, zato skozi zra?nike vle?e zunanji zrak noter. Pri sedmih osebah v tako majhnem prostoru je bilo ravno prav izmenjave zraka, klima pa je dobro grela. Sicer je pri tem nekaj izgub, ampak dokler se elektriko pla?uje pav?alno in ne po ?tevcu, se glede tega niti ne obremenjujem preve?..

Kateri model prenosne pa ima?, da tudi greje?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 4 meseci kasneje...
  • Jest je spremenil naslov v Obnova počitniške prikolice
  • 4 let kasneje...
Napisano (urejeno)

Sta mi na prikolici krepnili sprednji pozicijski luči. Ena je očitno dobila nek kamenček in je počila, pa je notri vse zoksidiralo, drugo smo razbili, ko smo pospravljali baldahin.

Grem na prvi servis za kamp-prikolice (Avanturer Kromberk), pa je nimajo.

Grem na drugi servis za kamp-prikolice (Koptex Kromberk), pa je nimajo.

Grem v prvo trgovino z avtodeli (Evroton Solkan), pa je nimajo.

Grem v drugo trgovino z avtodeli (AS Nova Gorica), pa je nimajo.

Grem v tretjo trgovino z avtodeli (K3 Šempeter pri Gorici), pa je nimajo.

Grem v kmetijsko (Agrolit Kromberk), pa je nimajo.

Grem v OBI v Novi Gorici, pa je nimajo.

Počasi mi zmanjkuje idej, kam naj še grem po dve lučki, ki bi koštali vsaka okoli 5€...

Kot da bi iskal vesoljsko ladjo, ne pa dve 5W pozicijski lučki...

Popravljeno od Slivka
Napisano

Čak a ti rabiš žarnice al ohišja/stekla za lučke?

33112_1.png

Napisano

Kaj mu bojo žarnice, če je vse zoksidiralo. Cele luči rabi.

Napisano (urejeno)

Kitajci na netu imajo....😉

Screenshot_20240508-184006.png

Popravljeno od Bini
Napisano

Bemti tamestne!

Pridem v kmetijsko v Tmin in mi da na izbiro: ene z ledicam, z žarnicam pa dve velikosti. 

No, tavečje z žarnicami so bile prave in za 6,40€ sem dobil obe, ki sem ju rabil. Le iz mesta, kot je Nova Gorica sem se moral zapeljat 40 km na podeželje, do Tolmina. Zdaj so že zmontirane in delajo. 

Direkt proizvajalec prikolice je iz Novega Mesta in bi me poštnina prišla več kot lučki...

• Všeč 4
  • Haha 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• A tole je blo resno al me trolaš? Kakšen zaslužek, če je to KAVCIJA? Ne resno, tole bi rad slišal, od kod ideja, da je tole zaslužek. Upam, da ti ne gre tolk slabo, da boš po cestah in smetnjakih stikal za odvrženimi plastenkami in pločevinkami.   Pa še nekaj, uvedba tega sistema in vzdrževanje je že danes ocenjena, da bo stala okoli 40m€. Računajo, da bo neunovčenih kavcij za maksimalno 6m€. Se pravi zmanjkalo bo 34m€, ki pade na pleča proizvajalcev pijač. Stavaim karkoli želite, da tega proizvajalci ne bodo plačevali iz svojih žepov in bodo ustrezno podražili pijače od 10 do 15 centov, da pokrijejo to.    Pa dajmo izračunat kaj nas vse čaka pri nealkoholnih pijačah kjer je notri sladkor ali sladila.   1. Dvig DDV iz 8,5% na 22% bo pijači, ki danes stane 1€, dvignil ceno na 1,12€ 2. Dvig cene za uvedbo dragega sistema kavcij še dodatnih 10 centov in to je 1,22€ 3. Če bo kavcija 20 centov boš v trgovini dal 1,42€ namesto 1€ kot je to danes in tukaj se še ploska, kako bomo služili, ko boš dobil svojih 20 centov nazaj. 🤡    Aja teh centov sploh ne boš dobil nazaj, ker boš seveda kupil drugo pijačo in moral položiti kavcijo zanjo. In dokler boš krožil s pijačami boš za vse, ki jih imaš doma v obtoku kreditiral proizvajalce še s to kavcijo.     Mislim, pa zaboga, dejte si tole preračunat, ker men stojijo lasje pokonci kaj bo naslednja fora kako nas bodo jebali v glavo. Zakaj, ker to je mišljen drugačen sistem, kot je na Hrvaškem, ker bo narejen tracking vsake plastenke ali pločevinke v obtoku z unikatno kodo. To bo lahko celo pomenilo to, da boš v sami trgovini oddal le plastenke, ki si jih tam kupil oziroma v najboljšem primeru le plastenke tistih proizvajalcev, ki jih tam prodajajo. Teoretično to pomeni, da recimo vzameš Sparov S-budget pa ga ne boš mogel vnovčiti v Mercatorju ampak le nazaj v Sparu. Ne vem, če vam bo takrat še tako zabavno.            
    • Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.  Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
    • Cedilo karteja   Cena 20€ rabljeno cedilo karterja brez tesnila   Cena 40€ Novo zapakirano cedilo karterja   Vijaki za karter 15€ 
    • To sva vozila z Etcho-jem samo po brezpotju, skoraj nič asfalta. Bili so pa to kolovozi, skoraj neprehoden gozd (srečala sva celo srno) stopnice, razrit makadam, blato... Bilo je izredno zanimivo, moramo ponovit vajo.  Bo pa Etcho stopnjeval tempo in zahtevnost proge. 
    • Narva so zakon...sem jih imel nekdaj v Daewoo Racer-ju...sicer H-4,a še stekleni žarometi👍...čist nekaj drugega k ta plastika danes.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.