jures Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 En ma prevec cajta..... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Lava Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 kdo pa sploh govori slovni?no sloven??ino? Citiraj http://mojsvet-nassvet.blogspot.com/ /> <>http://the-world-of-lava.blogspot.com/
mamica Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 dne 13. 10. 2014 ob 17:59 je jures napisal: En ma prevec cajta..... Nekdo ima preve? ?asa ... Niti ne. Nekdo ima ?olarko doma, ki ji ni jasno, zakaj novinarji na TV in radiju lahko govorijo tako, ona pa dobi slabo oceno v ?oli ... Citiraj Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...
iceman22 Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 dne 13. 10. 2014 ob 17:56 je mamica napisal: Aja, (beseda "aja" sicer ni slovni?no pravilna, je pa njena uporaba dovoljena v "pogovornem", forumskem pisanju) druga?e pa nasplo?no (na splo?no - pi?e se narazen) Gorenjci najbolj pravilno nagla?ujemo. Sem ?tudirala na Obali in sem na predavanjih pri sloven??ini (iz sloven??ine) vedno jaz morala brati, ker Primorkam pa? nikakor ni ?lo:) Aja, pa se opravi?ujem (opravi?ujem se), ker tudi moja slovnica ni nevem (ne vem - pi?e se narazen) kaj ... med besedo in tremi pikami je presledek ... Moje mnenje je, da si to lahko sli?al samo od Celjana - nih?e drug nikoli ne bi rekel, da Celjani govorijo vsaj pribli?no slovni?no sloven??ino. Najlep?o sloven??ino govorijo "neslovenci", ki se je nau?ijo iz knjig. Vse ostalo je tako ali druga?e popa?eno. Seveda govorim o tistih "neslovencih", ki se res ho?ejo nau?iti slovensko in ne "oni na?i ro?eni Slovenci", ki po ?tiridesetih in ve? letih v Sloveniji ne znajo po slovensko niti pozdraviti ... taki kot jaz in LabiGT, ?eprav Labija mal naglas izdaja. Citiraj www.trziskisladoled.si
Z M A J Napisano 13. oktober, 2014 Avtor Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 dne 13. 10. 2014 ob 18:09 je Lava napisal: kdo pa sploh govori slovni?no sloven??ino? Moj otrok, pa ?e ona kak?no x slengovsko potem noter vr?e. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
iceman22 Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 Ko smo ?e pri pravilni uporabi sloven??ine. Citiraj www.trziskisladoled.si
Katjaa Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 Uf... mamica kaj ti si res prof. sloven??ine al samo tako obvlada?? 1 Citiraj
Z M A J Napisano 13. oktober, 2014 Avtor Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 dne 13. 10. 2014 ob 18:47 je Katjaa napisal: Uf... mamica kaj ti si res prof. sloven??ine al samo tako obvlada??Sumim, da ji pri?epetava g. Slivka, ki se ve?krat prika?e z besedami: "sem pa? kmet in s hribu doma", v resnici pa inteligenten mo?akar in ponosen lastnik zloglasne lopate. 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Lava Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 dne 13. 10. 2014 ob 18:46 je Z M A J napisal: Moj otrok, pa ?e ona kak?no x slengovsko potem noter vr?e. ja, ker druga? usi govorimo pogovorno sloven??ino dne 13. 10. 2014 ob 18:47 je Katjaa napisal: Uf... mamica kaj ti si res prof. sloven??ine al samo tako obvlada?? sej to so pa ja osnove, ki smo se jih vsi u?il. Eni si jih manj zapomnimo, drugi pa pa? manj K mene kdo na ?ihtu al pa kej vpra?a za nasvet, ?e je kej pravilno napisan in tko, pa mu povem zakaj in blabla, pa sam ?udn gledajo.. Pa smo se vsi u?il te osnove kar se ti?e forumov verjetno ni nikjer zapisano, da naj bi se pisalo slovni?no, verjetno samo tako, da vsi razumejo (pa ?e to ne vedno!) Nekdo ima preve? ?asa ... Niti ne. Nekdo ima ?olarko doma, ki ji ni jasno, zakaj novinarji na TV in radiju lahko govorijo tako, ona pa dobi slabo oceno v ?oli ... Ob raznoraznih novinarskih, radijskih, televizijskih, ?asopisnih spodrsljajih pa tud mene na wc prime 1 Citiraj http://mojsvet-nassvet.blogspot.com/ /> <>http://the-world-of-lava.blogspot.com/
Katjaa Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 Ja ubistvu je res, ampak useeno nimam pojma pa ni dolgo nazaj, kar sem na faks hodila...me je kr mal sram:) Citiraj
Lava Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 aja no js sm pa mal pikolovska glede tega (ne na forumih pa pri govorjenju), mam pa tud pribli?no tak faks, kjer je fajn, da mal pazi? na te stvari Citiraj http://mojsvet-nassvet.blogspot.com/ /> <>http://the-world-of-lava.blogspot.com/
Slivka Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 dne 13. 10. 2014 ob 18:51 je Z M A J napisal: Sumim, da ji pri?epetava g. Slivka, ki se ve?krat prika?e z besedami: "sem pa? kmet in s hribu doma", v resnici pa inteligenten mo?akar in ponosen lastnik zloglasne lopate. Ni? ji ne pri?epetavam pa? pa ona meni "malo glasneje pri?epetava". Pa ne samo glede pravilne rabe slovnice... In ?e se bo? norcal iz lopate, bodi malo pozoren, kdo hodi za teboj... 1 Citiraj
Z M A J Napisano 13. oktober, 2014 Avtor Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 @Lava, ?e najmanj smo verjetno razumeli tistega Nubirinega "frizerja", ki je iz nje naredil dobesedno raketo, no vsaj po njegovih besedah. 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Deeyan Napisano 13. oktober, 2014 Prijavi Napisano 13. oktober, 2014 dne 13. 10. 2014 ob 11:05 je mamica napisal: ?tre?i?e v?eeno lahko uporablja?...Vecinoma pisem s telefonom Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
g.Wankel Napisano 14. oktober, 2014 Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Evo delo za vas prevajalce brez lajfa dne 28. 1. 2014 ob 19:13 je marko91 napisal: Ma nwm jst ka sm uni gumb vklopu za odrosenje zadnje sipe mi je sam sipo odmrznilo speglu pa ne :ne vem: no sej lahko da imajo ogrevane sam jst nisem bil pozoren samo kar se spomnem mi jih ni odmrznilo pac tm ko je bil mraz.. No ce kdo rabi jst sm zdej te tanove ka sm jih ze narocil in so ze v karbon folji tko da une ka so zdej gore jih bom dal pa v skatlo .. Citiraj
Grega_ Napisano 14. oktober, 2014 Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Pa ?e to...ve?krat sli?al od primorcev: ugasni vodo, zapri lu? - lih obratno kot ponavadi ...to sem se tud nasmejal 2 Citiraj
Lava Napisano 14. oktober, 2014 Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Przgi de?nik 1 Citiraj http://mojsvet-nassvet.blogspot.com/ /> <>http://the-world-of-lava.blogspot.com/
Slivka Napisano 14. oktober, 2014 Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 ... in poglej ?ez okno ... Citiraj
Z M A J Napisano 14. oktober, 2014 Avtor Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Sme?no je bilo tud videt, ko je imel kolega v Gr?iji najetega skuterja in spravlja zadeve v prostor pod sede?, pa pri tem komentira: "?uj mona, to mi ne stoji" Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Z M A J Napisano 14. oktober, 2014 Avtor Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Slovni?ni obvlada?i, imam eno vpra?anje za vas, ker ravno po?iljam nek dopis. Kako se pravilno napi?e cesta mar?ala tita (na Jesenicah sicer). Nameravam vse 3 besede napisati z veliko za?etnico, ali je mogo?e mar?al z malo? :ne vem: 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Slivka Napisano 14. oktober, 2014 Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Slu?ajno vem, ker je nekaj ?lahte tam. Cesta mar?ala Tita. ?e pa je to sredi stavka, je pa cesta mar?ala Tita. ?e ne verjame?, pa vpra?aj Katjoo, ki je tam doma. Ali pa mojo ?eno, ki se tudi spozna na te stvari... Konec koncev, tako velik pa spet ni bil, da bi kar vse z veliko pisal... 1 Citiraj
Z M A J Napisano 14. oktober, 2014 Avtor Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Okej, hvala. ?e eno vpra?anje, kako se vam zdi bolj pravilno oz. manj narobe: H?ERKA ali H?I? Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Deeyan Napisano 14. oktober, 2014 Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 dne 14. 10. 2014 ob 17:03 je Z M A J napisal: Okej, hvala. ?e eno vpra?anje, kako se vam zdi bolj pravilno oz. manj narobe: H?ERKA ali H?I? Js bi reku, da je bolj prov hci 1 Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Slivka Napisano 14. oktober, 2014 Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 dne 14. 10. 2014 ob 17:03 je Z M A J napisal: Okej, hvala. ?e eno vpra?anje, kako se vam zdi bolj pravilno oz. manj narobe: H?ERKA ali H?I? ?e se ne mudi, po?akaj, grem vpra?at ?eno. 1 Citiraj
Z M A J Napisano 14. oktober, 2014 Avtor Prijavi Napisano 14. oktober, 2014 Po mojem mnenju je pa oboje pravilno, ampak se verjetno uporablja v razli?nih kontekstih. No, bodo mojstri povedali. Malo prej sem videl, da je pri?la ven nova bukva, imenovana SSKJ2. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.