Strela Napisano 26. november, 2014 Prijavi Napisano 26. november, 2014 Torej, v kratkem nameravam odpreti popoldanski s.p. Izobra?evalna dejavnost. Vem da: Pravni status, pravice in dol?nosti popoldanskega s.p. in polnega s.p. so enaki. Razlika je le v vi?ini prispevkov in v tem, da pri popoldanskem s.p. ob ustanovitvi ne nastane obveznost, da se ustanovitelj zaposli.Me pa zanima ali lahko kot ta oblika s.p. tudi pla?ujem oz. koga pod dolo?eno pogodbo zaposlim itd...?Hvala.lp Citiraj
mike007 Napisano 27. november, 2014 Prijavi Napisano 27. november, 2014 Torej, v kratkem nameravam odpreti popoldanski s.p. Izobra?evalna dejavnost. Vem da: Pravni status, pravice in dol?nosti popoldanskega s.p. in polnega s.p. so enaki. Razlika je le v vi?ini prispevkov in v tem, da pri popoldanskem s.p. ob ustanovitvi ne nastane obveznost, da se ustanovitelj zaposli.Me pa zanima ali lahko kot ta oblika s.p. tudi pla?ujem oz. koga pod dolo?eno pogodbo zaposlim itd...?Hvala.lpJa lahko ima? tudi zaposlene delavce. Ni nobene razlike, razen ta da pla?uje? 64,21?, pogoj je samo ta da si ti redno zaposlen nekje drugje. Mal more? premislit ali bi bil normiranec. Citiraj
Z M A J Napisano 27. november, 2014 Prijavi Napisano 27. november, 2014 Predlagam, da se obrne? na to?ko VEM (vse na enem mestu), tam ti bodo vse pojasnili in odgovorili na vpra?anja, pa da izve? iz prve roke. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Strela Napisano 27. november, 2014 Avtor Prijavi Napisano 27. november, 2014 Ja lahko ima? tudi zaposlene delavce. Ni nobene razlike, razen ta da pla?uje? 64,21?, pogoj je samo ta da si ti redno zaposlen nekje drugje. Mal more? premislit ali bi bil normiranec.Normiranec. Kaj je to?Imam pa redno zaposlitev drugje. Citiraj
dpicul Napisano 27. november, 2014 Prijavi Napisano 27. november, 2014 da ti davek zara?unajo glede na izdan ra?un, ni ti treba voditi vhodnih in izhodnih ra?unov. Ima? enostavno knjigovodstvo. ?e smo bolj natan?ni; od izdanega ra?una ti priznajo 70% stro?kov, od 30% kar ostane si obdav?en 20%. To pomeni, da ?e izda? ra?un za 100?, ti 70? priznajo stro?kov, od 30? pa ti zara?unajo 20% davka. Skupaj nanese to 6? davka, katerega mora? pla?ati naslednje leto, odvisno od skupne vi?ine izdanih ra?unov. Je pa po enem letu, ko ti izra?unajo koliko davka mora? pla?ati, mora? tega pla?ati v enkratnem znesku in za naprej pla?uje? akontacijo. 1 Citiraj
Strela Napisano 27. november, 2014 Avtor Prijavi Napisano 27. november, 2014 da ti davek zara?unajo glede na izdan ra?un, ni ti treba voditi vhodnih in izhodnih ra?unov. Ima? enostavno knjigovodstvo. ?e smo bolj natan?ni; od izdanega ra?una ti priznajo 70% stro?kov, od 30% kar ostane si obdav?en 20%. To pomeni, da ?e izda? ra?un za 100?, ti 70? priznajo stro?kov, od 30? pa ti zara?unajo 20% davka. Skupaj nanese to 6? davka, katerega mora? pla?ati naslednje leto, odvisno od skupne vi?ine izdanih ra?unov. Je pa po enem letu, ko ti izra?unajo koliko davka mora? pla?ati, mora? tega pla?ati v enkratnem znesku in za naprej pla?uje? akontacijo.Aaaa, hvala. lp Citiraj
mike007 Napisano 28. november, 2014 Prijavi Napisano 28. november, 2014 Naslednje leto (2015) priznajo 80% stro?kov. Je pa dokon?ni pora?un dohodnine, se pravi da ne more? uveljavljati olaj?av (otroci,...). Citiraj
jures Napisano 28. november, 2014 Prijavi Napisano 28. november, 2014 http://svet24.si/clanek/samozaposlitev-pasti-in-prevare dobro premisli, jaz sem po 12 letih s.p, ja zaprl zadevo, ker sem delal samo ?e za dr?avo - res da v polni obliki. Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Slivka Napisano 28. november, 2014 Prijavi Napisano 28. november, 2014 Pa sem nekaj v tej smeri premi?ljeval tudi sam. A bolj ko berem bolj si mislim, da bo bolje, ?e zadevo pustim lepo pri miru... Citiraj
Grega_ Napisano 28. november, 2014 Prijavi Napisano 28. november, 2014 jures zdej ima? doo? Druga?e pa jest sem imel popoldanca...stro?kov je toliko kot je ?e zgoraj napisano, odpre? ga v 3 minutah zapre? pa preko neta v sekundi pa pol So pa teli s.p.-ji posebnost in samo v SLO ?e se ne motim. Citiraj
mamica Napisano 3. april, 2015 Prijavi Napisano 3. april, 2015 Eno vpra?anje, ?e je komu kaj bolj jasno: sem mati ?tirih otrok, zato mi dr?ava pla?uje zdravstvene, socialne in pokojninske prispevke. Imam mo?nost honorarnega dela preko avtorske pogodbe ali kot s.p. Pa me zanima, ?e moram pla?ati vse te prispevke ?e enkrat oz. ali izgubim pravico da mi te prispevke pla?uje dr?ava, ?e odprem s.p.? Glede na to, da gre predvsem za obdelavo podatkov na ra?unalniku, ki mi jih po?ljejo preko interneta in jim rezultate po?ljem preko interneta nazaj, kako bi najbolje pri?la skozi? Citiraj Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...
mamica Napisano 5. april, 2015 Prijavi Napisano 5. april, 2015 Nih?e ni? ne ve ali nih?e no?e ni? odgovoriti? Citiraj Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...
Baby Viper Napisano 5. april, 2015 Prijavi Napisano 5. april, 2015 Tko kot za vsa ostala vpra?anja glede s.p. bo najbol, ?e se na eno izmed VEM to?k obrne?. Na tem forumu najbr? noben nima 4+ podmladkov, da bi imel tak?ne dileme. Citiraj "It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.