rLipan Napisano 29. november, 2014 Prijavi Napisano 29. november, 2014 Pozdravljeni, Nevem ce pisem na pravo mesto ampak imam vprasanje. Zanima me ce kdo pozna koga, ki bi zamenjal olje v avtomatskem menjalniku in kaksna bi bila cena. Vpasanje se nanasa na Mazdino pol sestro "Opel Vektro C l2006 1,9 DDTI avtomatik(6 prestav) 207000km". Eno informacijo ze imam, da bi se olje moralo menjati na 60000km cena cca 300?. Hvala za odgovore, Rok Citiraj
Bini Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 (urejeno) @scania , @Aless imam eno vprašanje za tega (olimpijca-Avdija )s-tronic,ki ga je nabavil sosed in sicer kdaj bi priporočal menjavo olja in katerega,če sploh? Ima pa 135kkm,hvala.....👍 Popravljeno 8. marec, 2023 od Bini 1 Citiraj
Alex Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 Pred eno uro je Bini napisal: @scania , @Aless imam eno vprašanje za tega (olimpijca-Avdija )s-tronic,ki ga je nabavil sosed in sicer kdaj bi priporočal menjavo olja in katerega,če sploh? Ima pa 135kkm,hvala.....👍 Nekam preveč sprašuješ "za soseda". 😄 3 Citiraj
Bini Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 Pravkar je Alex napisal: Nekam preveč sprašuješ "za soseda". 😄 Je tudi žlahtnik in nekdanji sodelavec,mu malo pomagam,da mu kaj ne zmelje.....😉 2 Citiraj
scania Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 pred 1 uro je Bini napisal: @scania , @Aless imam eno vprašanje za tega (olimpijca-Avdija )s-tronic,ki ga je nabavil sosed in sicer kdaj bi priporočal menjavo olja in katerega,če sploh? Ima pa 135kkm,hvala.....👍 Zdravo. Na dsg se priporoca menjava na vsakih 60000km. Dobinse meyle kit ki vsebuje ze vse, bi ga kar priporocal. Ce pa mi posljes podatke od avta pa lahko preverim kateri menjalnik je. 1 Citiraj
Bini Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 pred 7 minutami je scania napisal: Zdravo. Na dsg se priporoca menjava na vsakih 60000km. Dobinse meyle kit ki vsebuje ze vse, bi ga kar priporocal. Ce pa mi posljes podatke od avta pa lahko preverim kateri menjalnik je. Audi Q2 2.0 TDI quattro S tronic KOT NOV, letnik:2017,21999 EUR :: Avtonet :: WWW.AVTO.NET Audi Q2 2.0 TDI quattro S tronic KOT NOV, letnik:2017,21999 EUR :: www.Avto.net :: Tole je če je dovolj podatkov ali rabiš iz prometne ? Hvala za enkrat.....😉 Citiraj
scania Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 pred 2 urama je Bini napisal: Audi Q2 2.0 TDI quattro S tronic KOT NOV, letnik:2017,21999 EUR :: Avtonet :: WWW.AVTO.NET Audi Q2 2.0 TDI quattro S tronic KOT NOV, letnik:2017,21999 EUR :: www.Avto.net :: Tole je če je dovolj podatkov ali rabiš iz prometne ? Hvala za enkrat.....😉 Menjalnik je 0gc, torej 7 stopenjski z mokro sklopko. Ima eno skupno olje za zobnike in mehatroniko. Olje in filter bi se naj menjal na 120000km, ampak jaz bi menjal na vsakih 60000km tako kot je imel enak 6stopenjski prejsnji menjalnik. Je pa ok menjalnik ker ina mokro sklopko. Olje bi uporabil original ali fuchs. Drugace pa imas komplet kite s filtrom in oljem od meyle in vaico. Jaz ce bi zbiral kit bi vzel meyle je cena okoli 150€. V podforumu imas opis menjave olja od 6stopenjskega, razlika od tega je da ima ta filter horizontalno namescen, ko se spusti olje se mora spustit tudi posebaj z mehtronike (ima svoj cep) potem pa ko polnis moras napolnit 6litrov ker moras prit z nivojem nad pregrado od mehatronike, da se prekat z mehatroniko napolni. Nivo temperature pa meris na 35stopinj. Ce ni bilo menjano na 120000km bi jaz cimprej menjal in pa potem na vsakih 60000km. Spet sem se razpisal 🤣🤣🤣 menjalniki so moja tocka kjer se me da tezko ustavit 🤣🤣🤣🤣 10 2 Citiraj
Bini Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 Hvala za odgovor,mu bom svetoval to menjavo,da bo brez skrbi....🤗😉 Prav prijetno je čitat te tvoje odgovore,ker so tako natančni in strokovni👍😉 2 1 Citiraj
Aless Napisano 9. marec, 2023 Prijavi Napisano 9. marec, 2023 Je že @scaniavse povedal, jaz bi enako menjal na 60kkm. 4 1 Citiraj 2008 Mazda 6 2004 Mazda 3
Mraušk Mčk Napisano 18. april, 2024 Prijavi Napisano 18. april, 2024 Zamenjal serviserja. Prej sem vozil na pooblaščeni škodin. Novemu serviserju se je zelo neumno zdela ideja menjave olje v DSG menjalniku na 60 Kkm. Sem vztrajal, da ga zamenja. Je prihranil staro olje iz menjalnika in mi kazal kako brezhibno izgleda. Tale k. Škoda, skrivajo program vzdrževanja posameznih servisnih intervalov kot kača noge. Verjetno zato, da bi folk vozil na pooblaščence. 2 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
pickov Napisano 24. september, 2024 Prijavi Napisano 24. september, 2024 Zdravo Tisti ki ste menjali olje v avtomatskem menjalniku kam ste peljali? Ali je Pelko še vedno najboljša izbira na gorenjskem Citiraj
Tilen5 Napisano 24. september, 2024 Prijavi Napisano 24. september, 2024 Vak mehanik k ma en tolk pojma. Pelko je itak vedno dobra izbira. Rabiš 4l olja in filter komplet 1 Citiraj
NevLado Napisano 24. september, 2024 Prijavi Napisano 24. september, 2024 Slišal sem tudi dobre info o Avtomatski menjalniki, Rok Pogačnik s.p. WWW.AVTOMATSKI-MENJALNIKI.SI Citiraj
pickov Napisano 24. september, 2024 Prijavi Napisano 24. september, 2024 Ali Pelko naredi samo izpust olja, ali zamenja tudi filter? Citiraj
SpEkTr Napisano 24. september, 2024 Prijavi Napisano 24. september, 2024 Olje, lahko se pa mogoče zmeniš še za filter. Je mal več dela. Citiraj
pickov Napisano 24. september, 2024 Prijavi Napisano 24. september, 2024 pred 2 minutama je SpEkTr napisal: Olje, lahko se pa mogoče zmeniš še za filter. Je mal več dela. Glede na to da sem nekje zasledil da računa 250€ sem pričakoval da zamenja tudi filter Citiraj
SpEkTr Napisano 24. september, 2024 Prijavi Napisano 24. september, 2024 Ja pocen ni, je pa dobro narejeno (upam). Pa mislim da ni 250, je manj. Citiraj
Janez007 Napisano 16. marec Prijavi Napisano 16. marec Ker je na danes tem forumu prisoten @scania, bi izkoristil priliko in ga vprašal (vem da je bilo že večkrat pojasnjeno), po kateri metodi in pri katerih prevoženih km (intervalih) bi on menjal olje v Mazdinem avtomatskem menjalniku? Ob predpostavki, da avto še nima prevoženih niti 30.000 km. Scania - tudi če sem prilepiš že napisane svoje odgovore-pojasnila, bo super, da so na enem mestu. Citiraj
Tilen5 Napisano 16. marec Prijavi Napisano 16. marec @Janez007 med 60k in 100k staro olje stočiš ven, zamenjaš filter in doliješ tiste 4 litre olja recimo RAVENOL ATF FZ jaz sem to naredil pri 150k in je bilo olje v odlične stanju. 2 Citiraj
scania Napisano 16. marec Prijavi Napisano 16. marec pred 4 urami je Janez007 napisal: Ker je na danes tem forumu prisoten @scania, bi izkoristil priliko in ga vprašal (vem da je bilo že večkrat pojasnjeno), po kateri metodi in pri katerih prevoženih km (intervalih) bi on menjal olje v Mazdinem avtomatskem menjalniku? Ob predpostavki, da avto še nima prevoženih niti 30.000 km. Scania - tudi če sem prilepiš že napisane svoje odgovore-pojasnila, bo super, da so na enem mestu. Na 60000km menjava olja v karterju in filtra. 1 Citiraj
Deeyan Napisano nedelja ob 18:13 Prijavi Napisano nedelja ob 18:13 dne 16. 3. 2025 ob 15:06 je scania napisal: Na 60000km menjava olja v karterju in filtra. V novi M3 je se vedno enak avtomatski menjalnik? Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
scania Napisano ponedeljek ob 06:09 Prijavi Napisano ponedeljek ob 06:09 pred 11 urami je Deeyan napisal: V novi M3 je se vedno enak avtomatski menjalnik? Enak, programsko bi naj bil malo spremenjen, drugače zgradba je enaka. 1 1 Citiraj
NevLado Napisano ponedeljek ob 10:46 Prijavi Napisano ponedeljek ob 10:46 Včeri sm gledou ene videje od honda mehanika, honde imajo na čepu magnet - sploh ne rabiš karterja dol snemat. Ful dobra fora. 1 1 Citiraj
Bini Napisano ponedeljek ob 11:38 Prijavi Napisano ponedeljek ob 11:38 pred 51 minutami je NevLado napisal: Včeri sm gledou ene videje od honda mehanika, honde imajo na čepu magnet - sploh ne rabiš karterja dol snemat. Ful dobra fora. To ima večina.... 2 Citiraj
Agerg Napisano ponedeljek ob 18:52 Prijavi Napisano ponedeljek ob 18:52 (urejeno) Čeprav je magnet, je dobro karter dol vzeti in vso svinjarijo iz magneta in karterja spucati stran, preden se novo olje nalije v menjalnik. Škoda bi bilo, da bj tisti drek od utekanja in obrabe v menjalnik šel. Še posebej pri avtomatikih. Magnet je tam, da zmanjša možnost, da gre kaj naprej, ne pa da 100% prepreči. Popravljeno ponedeljek ob 18:53 od Agerg 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.