goran mx5 Napisano 20. maj, 2015 Prijavi Napisano 20. maj, 2015 Pozdravljeni! Dober teden dni nazaj sem mazdo MX-5 peljal na tehni?ni pregled ter da bi homologirav PLATI??A 18" , IZPU?NI LONEC ter VZMETI. Danes dobim odgovor da je homologacija za izpu?ni lonec narejena, NE MOREM pa homologirati plati?? ter vzmeti ( imam vso potrebno dokumentacijo in vse kar je potrebno za homologacijo ), RAZLOG ker je vozilo narejeno za ameri?ki trg . Uvo?ena je bila leta 2009 in ima v homologaciji napisano, da izpolnjuje minimalne pogoje za evropski trg....... Citiraj
Baby Viper Napisano 20. maj, 2015 Prijavi Napisano 20. maj, 2015 Pa so na t?v cerifikatih vse pravilne ?tevilke, kakor na avtu? (tip,kw,motor..) ?e se tuki vse ujema, ne bi smelo imet veze iz kje je uvo?en avto, tko da probi na kak?nem drugem tehni?nem, ker sm tud js imel zlo razli?ne izku?nje s temi zadevami. Citiraj "It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."
Z M A J Napisano 21. maj, 2015 Prijavi Napisano 21. maj, 2015 O?itno si naletel na enega te?kega "strokovnjaka", ki ?eli grenit ?ivljenje svojim strankam. Nekaj mi nikakor jasno, kako da so se sedaj v to vpi?ili, ?e je vendar avto MORAL IZPOLNJEVATI vse zahteve ?e ob uvozu v SLO, saj ga druga?e ne bi uspel niti registrirati? Druga zadeva, ki mi ne gre skupaj je pa ta, da ?e je vozilo neustrezno, kako lahko potem izpuh pa je bil uspe?no homologiran? Saj je vendar ?e vedno govora o istem avtu, ki ne ustreza. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
mazdaman Napisano 21. maj, 2015 Prijavi Napisano 21. maj, 2015 Verjetno ima avto druga?no oznako kakor jo imajo evropski modeli in potem ni ta oznaka enaka EU in US avtomobile. poglej za katere tipe je homologacija na izpuhu in za katere tipe na plati??ih in vzmeteh. res pa je da bo verjetno na drugem organu ?lo to urediti. Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
jures Napisano 21. maj, 2015 Prijavi Napisano 21. maj, 2015 Vsak TUV certifikat se navezuje na tip vozila - kodo, ki je v homologaciji avta. Tu je problem.Primer homologacije ENZO felten za mx-5 NC, evropska deklaracijska st. ki mora biti na obeh dokumentih Ima? tako na homologo in tuv? Lahko da je imel auspuh homologacijo tudi za izven eu Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
mazdaman Napisano 21. maj, 2015 Prijavi Napisano 21. maj, 2015 ?e ima? mo?nost vse dokumente pripeti v pdf-u, da jih pregledamo Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Deeyan Napisano 21. maj, 2015 Prijavi Napisano 21. maj, 2015 Pozdravljeni! Dober teden dni nazaj sem mazdo MX-5 peljal na tehni?ni pregled ter da bi homologirav PLATI??A 18" , IZPU?NI LONEC ter VZMETI. Danes dobim odgovor da je homologacija za izpu?ni lonec narejena, NE MOREM pa homologirati plati?? ter vzmeti ( imam vso potrebno dokumentacijo in vse kar je potrebno za homologacijo ), RAZLOG ker je vozilo narejeno za ameri?ki trg . Uvo?ena je bila leta 2009 in ima v homologaciji napisano, da izpolnjuje minimalne pogoje za evropski trg....... kje si urejal homologacijo? Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
goran mx5 Napisano 3. maj, 2016 Avtor Prijavi Napisano 3. maj, 2016 Skoraj po enem letu sem se " spomnil " , da bi bilo le fajn naredit homologacijo za plati??a Danes sem klical tehni?ne preglede MIKLAVC Velenje mu poslal dokumente na mail, in mi je prijazno odgovoril da more odobriti homologacije. Potem sem poklical LLP Homologacije Ljubljana kjer je biv avto homologiran leta 2009, ko je bil pripeljan iz USA, mo?akar je takoj vedel v ?em je problem in tudi zavrnil homologacijo. Rekel je da me re?i lahko samo generalni uvoznik Mazde za SLO, da mi izda potrdilo da lahko na MX-5 NC da? 18"..... ?e ima gdo kak?en bolj?i predlog ga bom vesel prilepljena homologacija od avta, ter TUV za plati??a Citiraj
Baby Viper Napisano 3. maj, 2016 Prijavi Napisano 3. maj, 2016 Ko bom kje blizu avta bom preveril kje je ta oznaka e*, ker te najbr? edino to bremza, da nima? nikjer zabele?ene in zato tam vpra?aj? Uvoznik te?ko da bi izdal kak?no tako potrdilo glede dolo?enih dimenzij felten, ?e pa bo, ga bo? mogo?e dobil ?e enkrat leta 2022.. edit: na?el oznako in sicer v alineji K, pri tebi pa vidim da tega sploh ni vpisanega in bi moral komu zate?it da ti to manjka in zahtevat nov homologacijski karton, tam kjer so ga izdali-torej spet LPP. edit2: mogo?e bi ti pa vseen lahko uvoznik pomagal in sicer s potrjevanjem te homologacijske oznake glede na ?tevilko ?asijo. Ne glede na to iz kje je uvo?en avto, ista serija avta oz. razpon ?t. ?asije ima hkrati tudi isto homologacijsko oznako po celem svetu, vsaj logi?no bi blo. Citiraj "It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."
goran mx5 Napisano 4. maj, 2016 Avtor Prijavi Napisano 4. maj, 2016 V USA imajo druga?ne pogoje kot pri nas v EU. Na LLP ter pri Miklavcu so rekli da me ?e bremeni kaj je napisano pod opombe na homologaciji... Bom danes kontaktirav uvoznika Mazd . Citiraj
mazdaman Napisano 4. maj, 2016 Prijavi Napisano 4. maj, 2016 Tvoje D.2 oznake ni med avtomobili, ki so navedeni na homologaciji. e* pa tako ali tako nima? navedene niti na tvojem karton?ku Probaj ?e kje drugje PM Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.