Zanimivo. To res ni neka visoka plača za pred penzijo za takšno delo. Vidim pa, da postaja teh 2000 neto nek plato za večino tistih, ki si pravzaprav zaslužijo da bi bili plačani več, samo si firme to pri nas že malo težko privoščijo. Potem pa iščemo vse druge načine, da bi bilo več.
Lepo vas prosim - 2000 neto sem jaz pred 10 leti prinesel na dober mesec domov kot razvojni inženir (univ. dipl. inž. strojništva) s tremi leti delovne dobe. Danes bi to moralo biti vsaj 4000 neto brez dodatnih pretegov, pa vsi vemo da si ti siromaki tu to bolj težko privoščijo, pa čeprav jim z mojim tipom dela to na letni bazi vsaj v 10 kratniku povrnem, samo mentaliteta tega tu ne razume.
Na koncu pa danes niti ni važno kaj počneš in koliko delovne dobe imaš. Velja samo koliko v firmo prineseš in kako se spogajaš, da bo lep delež tvoj.
Ne nimam, to priznam pa v bistvu niti nočem vedet. Poznam pa par akterjev, ki se smukajo naokoli in so bili že v marsikateri "nenavadni" navezi konflikta interesov kot recimo Berdajs in Mes.
Nisem si izmislil...sem že enkrat napisal
Pa dajmo še enkrat: 2140€ neto pri 3 letih in pol pred redno upokojitvijo"...skoz od začetka na kolesih SŽ"....v poklicno bi že lahko šel,a pri taki plači...pri denarju se vse konča.
Pa vozim vse živo,potniške,tovorne,žive,mopede,brižite,siemense,KISSE,flirte,đure itd...sobote,nedelje,praznike,nočne...nastopi pa mešani k driska.
Super plača za đombo pred penzionom,a ne.
Bi še veliko lahko napisal o sindikatih,ki za delodajalca tiščijo place dol itd...pa ne smem tako javno.
Nimaš pojma kaj se na železnicah dogaja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.