Skoči na vsebino

Nakup CX-5

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Prvo naj pozdravim vse lastnike mazde in uporabnike foruma. Ker do sedaj nimam izku?enj z vozili Mazda, me pa mika nakup CX-5, bi vpra?al za izku?nje in mnenja morebitnih lastnikov tega modela. Katere motorje bi priporo?ali, oprema bo verjetno revolution top. ?e pa ?e kdo namigne kateri prodajalec je v Lj ali okolici top, pa ?e toliko bolje.

Hvala za odgovore...

Napisano

Prvo naj pozdravim vse lastnike mazde in uporabnike foruma. Ker do sedaj nimam izku?enj z vozili Mazda, me pa mika nakup CX-5, bi vpra?al za izku?nje in mnenja morebitnih lastnikov tega modela. Katere motorje bi priporo?ali, oprema bo verjetno revolution top. ?e pa ?e kdo namigne kateri prodajalec je v Lj ali okolici top, pa ?e toliko bolje.

Hvala za odgovore...

Ej...lp jaz imam Mazdurino CX5 novi model benzin 2,0 skayactiv motor 165k.zelo zadovoljen ...glede prostornosti ,vo?nja je super podvozje je ok...lega na cesti dobra poraba solidna za tak velik avto..skratka...dober avto z dobro opremo.kupljena je bla avto plus Mazda v kp...se da pogajati,,lp:-)

Napisano

Kolk pa je solidna poraba, me informativno zanima? Nekje sem bral da okoli 7,5 litra, pa me zanima ali to drzi?

Napisano

?e je okoli 7.5l, je to po moje solidna poraba. Gelipter, ima? Bose audio vgrajen? ?e ja, kak?en je sound? Hvala...Sem gledal ?e Hondo CRV in Hyundai Tuscon, pa ne ?edalje bolj k Mazdi vle?e :)

Napisano

?e je okoli 7.5l, je to po moje solidna poraba. Gelipter, ima? Bose audio vgrajen? ?e ja, kak?en je sound? Hvala...Sem gledal ?e Hondo CRV in Hyundai Tuscon, pa ne ?edalje bolj k Mazdi vle?e :)

Ej..lp poraba je res solidna pri moji vo?nji ,ki je bolj ?portna je 7 do 8lit.mestna vo?nja ,kombinirana.7 do 7.5l.na dolge potovanja AC...7l.z lepo in normalno vo?njo se da pri?parat...res .da je nas ve?inoma ?tirje v avtu.Bose ozvo?enje nimam ...druga oprema je ..se po druga?e lepo poslu?a muzika in radjo....meni je ok...izolcija avta je bolj?a in tudi podvozje izbolj?ano od prej?ne cx5.probaj...testono cx5 vozit...ju super zoom zoom lp

Napisano

V bistvu sem ?e skoraj prepri?an v nakup. Opravil sem tudi testno vo?njo in sem zelo pozitivno presene?en. Zdaj ostaja dilema samo ali 175KM dizel ali 192KM bencin. Obe varijanti sta AWD in Avto menjalnik.

Napisano

Bencin ?? poraba bo tam tam

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

A tucson ni ok? Sam vpra?am, na videz precej mogo?en zgleda. Za vozit verjamem da mazdi ne se?e do kolen.

Napisano

V bistvu sem ?e skoraj prepri?an v nakup. Opravil sem tudi testno vo?njo in sem zelo pozitivno presene?en. Zdaj ostaja dilema samo ali 175KM dizel ali 192KM bencin. Obe varijanti sta AWD in Avto menjalnik.

Ej....super samo dobro se odlo?i,kaj ti najbolj ustreza ,glede koliko KM naredi? ??? Lp javi kaj .

Napisano

Bencin ?? poraba bo tam tam

A tucson ni ok? Sam vpra?am, na videz precej mogo?en zgleda. Za vozit verjamem da mazdi ne se?e do kolen.

Na zunaj je Tuscon kar v konkurenci, ni pa primerljiv v notranjosti. Je pa res, da sem si Mazdo ogledal s top opremo, Tuscona ?al ne. Moral bi ga preizkusiti in potem ve? pokomentiram. Je pa res Mazda odli?na v vo?nji..

Napisano

Ej....super samo dobro se odlo?i,kaj ti najbolj ustreza ,glede koliko KM naredi? ??? Lp javi kaj .

Do pred kratkim sem vozil slu?ben avtomobil, ker bom sedaj manj na cesti predvidevam okoli 20000 km. V bistvu te?ko re?em.

Napisano

Ej...lp jaz imam Mazdurino CX5 novi model benzin 2,0 skayactiv motor 165k.zelo zadovoljen ...glede prostornosti ,vo?nja je super podvozje je ok...lega na cesti dobra poraba solidna za tak velik avto..skratka...dober avto z dobro opremo.kupljena je bla avto plus Mazda v kp...se da pogajati,,lp:-)

Prav enaka me zanima. Lahko pove?, koliko si se izpogajal, da vidim, koliko je manevrsega prostora. Lahko na ZS.

Koliko je poraba?

Napisano

Do pred kratkim sem vozil slu?ben avtomobil, ker bom sedaj manj na cesti predvidevam okoli 20000 km. V bistvu te?ko re?em.

Ja...potem se ti bolj spla?a kupit mazdo xc5 benzin 2.0.seveda,?e dela? kraj?e KM.dnevno ter na leto tam pribli?no 20.000,KM.Dizel rabi ,da se delajo dalj?e razdalje in ve? KM..to je tvoja odlo?itev..ps.pri benzin cx5 so cenej?i servisi in vzdr?evanje ...lp

Napisano

Prav enaka me zanima. Lahko pove?, koliko si se izpogajal, da vidim, koliko je manevrsega prostora. Lahko na ZS.

Koliko je poraba?

Ej..lp jaz sem dobil mojo mazdo CX5..po ugodni ceni .tle je bil popust tudi na ra?un ?lanstva Mazda kluba .in malo poznastva in veze...he he ve? ima? na ZS.poraba solidna,,,,mestna 7do 8l.kombinirana 7 do 7,5,l na dolge poti AC.7lit....seveda je to avto take oblike ?port.terenec plus te?a in itd...lp

Napisano

?io!

Moj cx5 je dizl 175 z ro?nim menjalnikom. Prvo leto, ko sem spremljal porabo je bila 7,1 (letno povpre?je). Zdaj pa ne spremljam ve? (sej vidim na ?rpalki) je cca 7,3. http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/27-Mazda/1254-CX-5.html?fueltype=1&power_s=175&gearing=1&powerunit=2

Vo?nja pa je normalno dinami?na, vsako toliko pa tudi kak?en teren  :P, da izkoristim 4x4.  

Napisano

Ampak nekateri dilerji so pa modeli:). Obljubijo "noro" ceno, potem pa ti niti ne ponudijo "mazda popusta", ki trenutno zna?a 1500?. Spra?ujem se, kaj se zgodi, ?e stranka nasede? Pospravijo razliko v svoj ?ep?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• A tole je blo resno al me trolaš? Kakšen zaslužek, če je to KAVCIJA? Ne resno, tole bi rad slišal, od kod ideja, da je tole zaslužek. Upam, da ti ne gre tolk slabo, da boš po cestah in smetnjakih stikal za odvrženimi plastenkami in pločevinkami.   Pa še nekaj, uvedba tega sistema in vzdrževanje je že danes ocenjena, da bo stala okoli 40m€. Računajo, da bo neunovčenih kavcij za maksimalno 6m€. Se pravi zmanjkalo bo 34m€, ki pade na pleča proizvajalcev pijač. Stavaim karkoli želite, da tega proizvajalci ne bodo plačevali iz svojih žepov in bodo ustrezno podražili pijače od 10 do 15 centov, da pokrijejo to.    Pa dajmo izračunat kaj nas vse čaka pri nealkoholnih pijačah kjer je notri sladkor ali sladila.   1. Dvig DDV iz 8,5% na 22% bo pijači, ki danes stane 1€, dvignil ceno na 1,12€ 2. Dvig cene za uvedbo dragega sistema kavcij še dodatnih 10 centov in to je 1,22€ 3. Če bo kavcija 20 centov boš v trgovini dal 1,42€ namesto 1€ kot je to danes in tukaj se še ploska, kako bomo služili, ko boš dobil svojih 20 centov nazaj. 🤡    Aja teh centov sploh ne boš dobil nazaj, ker boš seveda kupil drugo pijačo in moral položiti kavcijo zanjo. In dokler boš krožil s pijačami boš za vse, ki jih imaš doma v obtoku kreditiral proizvajalce še s to kavcijo.     Mislim, pa zaboga, dejte si tole preračunat, ker men stojijo lasje pokonci kaj bo naslednja fora kako nas bodo jebali v glavo. Zakaj, ker to je mišljen drugačen sistem, kot je na Hrvaškem, ker bo narejen tracking vsake plastenke ali pločevinke v obtoku z unikatno kodo. To bo lahko celo pomenilo to, da boš v sami trgovini oddal le plastenke, ki si jih tam kupil oziroma v najboljšem primeru le plastenke tistih proizvajalcev, ki jih tam prodajajo. Teoretično to pomeni, da recimo vzameš Sparov S-budget pa ga ne boš mogel vnovčiti v Mercatorju ampak le nazaj v Sparu. Ne vem, če vam bo takrat še tako zabavno.            
    • Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.  Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
    • Cedilo karteja   Cena 20€ rabljeno cedilo karterja brez tesnila   Cena 40€ Novo zapakirano cedilo karterja   Vijaki za karter 15€ 
    • To sva vozila z Etcho-jem samo po brezpotju, skoraj nič asfalta. Bili so pa to kolovozi, skoraj neprehoden gozd (srečala sva celo srno) stopnice, razrit makadam, blato... Bilo je izredno zanimivo, moramo ponovit vajo.  Bo pa Etcho stopnjeval tempo in zahtevnost proge. 
    • Narva so zakon...sem jih imel nekdaj v Daewoo Racer-ju...sicer H-4,a še stekleni žarometi👍...čist nekaj drugega k ta plastika danes.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.