Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Adijo, kak?ne bogokletne stvari pa TU u?ijo?

PROGRAM

· zaviranje v zavoju

· pri veliki hitrosti menjava voznega pasu z ovirami

· dinami?na vo?nja

· stabilizacija vozila pri odna?anju zadnjega dela vozila

Napisano

Danes je spet eden med Dom?alami in Lukuco kontra peljal, niso pa poro?al a je upo?teval omejitev hitrosti.. Saj po?as bo za razmislit v katero smer je na avtocest bolj varno peljat :hudicek:

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Danes je spet eden med Dom?alami in Lukuco kontra peljal, niso pa poro?al a je upo?teval omejitev hitrosti.. Saj po?as bo za razmislit v katero smer je na avtocest bolj varno peljat :hudicek:

torej je vzrok neprilagojena hitrost, saj bi jo moral prilagoditi glede na 'razmere na cesti'

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

?e prav razumem razlago je nekdo prehiteval v ?karje ter imel ob tem neprilagojeno hitrost. Logi?no, prehitevanje je manever ki ga je potrebno zavoljo varnosti izpeljati ?im hitreje. Po doma?e: lahko re?emo, da je ?el povzro?itelj prepo?asi. ?e bi imel mo?nej?i avto bi varno prehitel. :aaaaa:

Pa ne spet mulc-divjak v BMW-ju? :(

33112_1.png

Napisano

Pozdravljeni DDD-ji!

Vidim, da ste za?eli redno spremljati in zasledovati nesre?e, ki so se zgodile zaradi generalnega prekr?ka in najpogostej?e napake, katero tudi vi sami najraje zagre?ite, to je prevelika in neprilagojena hitrost. No ja, za?etki so, ampak, kolko bo moralo zaradi tega prekr?ka ?e pomret ljudi, da boste kon?no tudi verjeli? A bo moral glih nekdo od vas ali va?ih najbli?jih umret, da boste kon?no tudi verjeli, da po cesti ni za divjat?

Da v Sloveniji mrgoli divjakov so pokazali in dokazali tudi Mariborski radarji in prav to sliko poka?e tudi ta debata. Prakti?no sem tukaj edini, ki izpostavljam ta VELIKI cestni problem, vsi ostali pa ste se skopali name. Torej jaz proti vam, oziroma vi proti meni. Zdaj, iz te debatne slike, lahko lepo zra?unate procent divjakov na na?ih cestah. Izra?un je najbr? kar zanimiv.

Napisano

Pa kon?no g. Lojz the greatest. :ouje::vesel:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Pozdravljeni DDD-ji!

:vesel::notworth:

Da v Sloveniji mrgoli divjakov so pokazali in dokazali tudi Mariborski radarji in prav to sliko poka?e tudi ta debata. Prakti?no sem tukaj edini, ki izpostavljam ta VELIKI cestni problem, vsi ostali pa ste se skopali name.

Toliko ?asa si imel, da si pomoje vse mrtve obiskal, tu si pa nisi mogel vzet 3 minute cajta, da bi prebral katerikoli moj post, v katerem sem ti povedal, da neprilagojene hitrosti ni. Je samo ?ezmerna hitrost in taka po omejitvah. Plasti?no prikazano; ?e se pelje avto s 50km/h po naselju in je v daljavi na 300m razdalje pe?ec, je to prilagojena hitrost. ?e se avto ?e vedno pelje 50km/h in je pe?ec na razdalji 10m je to ?e vedno prilagojena hitrost. Potem se ti pa momentalno f*kne pod kolesa. In imel si neprilagojeno hitrost :policaj: Neprilagojena hitrost je mit. Vsaka hitrost je neprilagojena, ?e se zaradi gibanja avto ne more pravo?asno ustavit. Pa naj bo to 500km/h ali 5km/h.

Sicer pa, ?e enkrat izmed ni?kolikokrat; ?e bi vsi ti divjaki, ki so jih v MB polovili, bili res tako katastrofalni vozniki zaradi prehitre vo?nje, potem bi verjetno bilo ogromno nesre?. Po tvoji logiki bi vsak prekr?kar bil odgovoren za kak?no nesre?o. Torej, vsak od teh par 10.000 prekr?karjev, bi bil povzro?itelj neke nesre?e v MOM. ?e posebno na kaki Tr?a?ki, kjer je 70km/h, pa se vsi 100km/h vozimo. Strahotno nevarno, kaka vratolomna hitrost :ph34r: No, kot sem ?e omenil, je "neprilagojena" hitrost komaj na 5. mestu kot vzrok nesre?...

Napisano

:vesel::notworth:

Sicer pa, ?e enkrat izmed ni?kolikokrat; ?e bi vsi ti divjaki, ki so jih v MB polovili, bili res tako katastrofalni vozniki zaradi prehitre vo?nje, potem bi verjetno bilo ogromno nesre?.

Tomacuki, a pol ho?e? re?, da Mariborski radarji la?ejo?

A bi ti rad povedal da nesre? ni ogromno? Kolk nesre? bi pa ti ?e rad? A ni Slovenija pri vrhu po ?tevilu prometnih nesre?, glede na ?tevilo prebivalstva?

Tomacuki, a ti u prostem ?asu kaj tazga ?udnega kadi? drga??

Napisano

A bi ti rad povedal da nesre? ni ogromno? Kolk nesre? bi pa ti ?e rad? A ni Slovenija pri vrhu po ?tevilu prometnih nesre?, glede na ?tevilo prebivalstva?

kokr jih je jih je preve? !

?e se pelje avto s 50km/h po naselju in je v daljavi na 300m razdalje pe?ec, je to prilagojena hitrost. ?e se avto ?e vedno pelje 50km/h in je pe?ec na razdalji 10m je to ?e vedno prilagojena hitrost. Potem se ti pa momentalno f*kne pod kolesa. In imel si neprilagojeno hitrost :policaj: Neprilagojena hitrost je mit. Vsaka hitrost je neprilagojena, ?e se zaradi gibanja avto ne more pravo?asno ustavit. Pa naj bo to 500km/h ali 5km/h.

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Sicer pa, ?e enkrat izmed ni?kolikokrat; ?e bi vsi ti divjaki, ki so jih v MB polovili, bili res tako katastrofalni vozniki zaradi prehitre vo?nje, potem bi verjetno bilo ogromno nesre?.

Vsem tem odvzet izpit, zase?t avto in prodati na licitaciji pa bo mir! Prevdsem zato ker bo tam le ?e 15 penzionistov in trije nabasani, ki so peljali po zelo skrbno postavljenih in premi?ljenih omejitvah. :hudicek:
Napisano

Tomacuki in Boss imata na tem forumu najve? ?asa, pa naj prosim najdeta tisti prispevek v zadnji oddaji "preverjeno", ki govori o teh mariborskih radarjih in o preveliki/neprilagojeni hitrosti.

Boss, ti, ki rad brska? po starih postih in po forumskih smeteh, bo? hitro najdu. Pa ?e ra?unalni?ki heker si, bojda. Le dej le dej, je zelo zanimiv in pou?en tisti prispevek. Pa tle napopaj link. Prosm lepo!

Napisano

Tomacuki in Boss imata na tem forumu najve? ?asa, pa naj prosim najdeta tisti prispevek v zadnji oddaji "preverjeno", ki govori o teh mariborskih radarjih in o preveliki/neprilagojeni hitrosti.

Boss, ti, ki rad brska? po starih postih in po forumskih smeteh, bo? hitro najdu. Pa ?e ra?unalni?ki heker si, bojda. Le dej le dej, je zelo zanimiv in pou?en tisti prispevek. Pa tle napopaj link. Prosm lepo!

Ja res rabi? za tole ogromno ?asa, da najde? - dva klika pa ima? informacijo in link

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/zg...ar-2.html#video

Je pa zanimivo v oddaji, da sogovorniki, ki bi morali vedeti najve? o prometni varnosti in tudi sami statistiki le te govorijo, kot bi bili leta 2007, ko je bila katastrofa ali pa konec prej?njega stoletja, ko je na cestah vsako leto umiralo po ve? kot 400 ljudi. Na osnovi statistike se namre? dolo?ajo ukrepi in prometna varnost se je od leta 2007 brez radarjev in nekih dodatnih prisilnih ukrepov resni?no zelo izbolj?ala. Zakaj torej radar, ?e je situacija ?edalje bolj?a? Hmmm, a rabim razlagat.

Statistika

leto...?tevilo mrtvih...?tevilo huje po?kodovanih...?tevilo nesre?

2001...278...2481...39722

2002...269...1561...39733

2003...242...1375...40715

2004...274...1396...43136

2005...257...1295...31669

2006...262...1220...31569

2007...294...1305...31001

2008...214...1101...23310

2009...171...1059...20833

2010...138...886...21603

2011...141...921...23015

zni?anje iz 2001 do 2011; 50% manj mrtvih, 73% manj huje po?kodovanih, 42% manj nesre?. In vse to pri dejstvu, da se je ?tevilo vozil v zadnjih 10 letih bistveno pove?alo in da je ?tevilo prevo?enih kilometrov danes skoraj 100% vi?je kot leta 2001.

Zakaj taki ukrepi, ?e se stanje izbolj?uje in stanje se izbolj?uje zaradi uvedbe vinjet (glej situacijo 2008 in 2009 glede na leto 2007), da se je odpiralo ?edalje ve? novih avtocestnih odsekov, ki so razbremenili regionalke in lokalni promet. So pa ?e ostali dejavniki: bolj moderni in varni avtomobili, bolj?e ceste nasplo?no, bolj?e pnevmatike, dra?ji bencin, gne?e na cestah.

Se pravi kljub temu, da se je stanje drasti?no spremenilo na bolje sogovorniki, ?e kar jamrajo o kaosu in bluzijo kako je v tujini vse ok in prav tukaj je pa nori?nica. A res? Tranzitna dr?ava, ogromno tujcev udele?enih v nesre?ah pa smo kljub temu med bolj varnimi dr?avami v Evropi. Kak?en je to signal ljudem - bolj varno vozimo ?e bolj nas je treba tepst? Se pravi, da ni v redu, da smo bolj varni, da je treba pa zdaj desetine radarjev postavljat - ?emu, ?e smo bolj varni? Nesre? je manj a treba je pa vseeno denar v "kasico prasico" spravit.

33112_1.png

Napisano

Boss ti si pravi hekera?!

Jaz sicer ne morem gledat teh film?kov, ker nimam in?taliranga program?ka, vendar ?e je prispevek res taprav, si prosim oglejte tisti del, ki govori o zavorni poti, kolko metrov razlike je pri zaviranju pri dolo?eni hitrosti. Dejte si pogledat majstri prosm! Zanimivi izra?un?ki, katerim divjaki nekako ne verjamete. Jaz se samo spomnim, da je 4 metre razlike v zavorni poti, ?e nekdo vozi 50km/h al pa 60km/h. Tle kar naprej berem izjave divjakov, ?e?, da 10km preve?, ni noben problem. Pa res ni? 4m ni ma?ji ka?elj.

Pa tista izjava enga ameri?ana. Zanimivo, a se vam ne zdi?

Drga? si pa ti Boss hitro zadovoljen. Z napredkom tehnike bi morali bit rezultati mnogo bolj?i kot so. Ve? Boss, v?asih so ljudje umirali zaradi driske, krvave gri?e in o?pic...... Danes je medicina tolko napredovala, da zarad tega ljudje prakti?no ne umirajo ve?. Mi imamo danes pa tako moderne avtomobile nesre? pa kot to?e. Tle nekaj ne ?tima. Stanje v slovenskem prometu je vse kaj druzga kot dobro. Stanje v slovenskem prometu je kve?jemu porazno. In to pred vsam po zaslugi divjakov.

Boss, kot vidim, ti nisi preve? naklonjen mariborskim radarjem. Le zakaj?? Kar sprijazni se, radarjev bo zmeraj ve? in ve?. Tud drugje po razvitem svetu so divjake z radarji urihtal. Tud tebe, pa tomacukija in podobne ti?e bodo. In tako je tudi prav.

Napisano

Boss ti si pravi hekera?!

Jaz sicer ne morem gledat teh film?kov, ker nimam in?taliranga program?ka, vendar ?e je prispevek res taprav, si prosim oglejte tisti del, ki govori o zavorni poti, kolko metrov razlike je pri zaviranju pri dolo?eni hitrosti. Dejte si pogledat majstri prosm! Zanimivi izra?un?ki, katerim divjaki nekako ne verjamete. Jaz se samo spomnim, da je 4 metre razlike v zavorni poti, ?e nekdo vozi 50km/h al pa 60km/h. Tle kar naprej berem izjave divjakov, ?e?, da 10km preve?, ni noben problem. Pa res ni? 4m ni ma?ji ka?elj.

Pa tista izjava enga ameri?ana. Zanimivo, a se vam ne zdi?

Drga? si pa ti Boss hitro zadovoljen. Z napredkom tehnike bi morali bit rezultati mnogo bolj?i kot so. Ve? Boss, v?asih so ljudje umirali zaradi driske, krvave gri?e in o?pic...... Danes je medicina tolko napredovala, da zarad tega ljudje prakti?no ne umirajo ve?. Mi imamo danes pa tako moderne avtomobile nesre? pa kot to?e. Tle nekaj ne ?tima. Stanje v slovenskem prometu je vse kaj druzga kot dobro. Stanje v slovenskem prometu je kve?jemu porazno. In to pred vsam po zaslugi divjakov.

Boss, kot vidim, ti nisi preve? naklonjen mariborskim radarjem. Le zakaj?? Kar sprijazni se, radarjev bo zmeraj ve? in ve?. Tud drugje po razvitem svetu so divjake z radarji urihtal. Tud tebe, pa tomacukija in podobne ti?e bodo. In tako je tudi prav.

po moji logiki ?e vozim hitreje sem pa? tud bl pozoran kva se pred mano dogaja in tud temu primerno prilagodim varnostno razdaljo, ne pa dons k sm ?u iz ?ihta mi je en tele na cesti k ma 90 km/h omejitev vozu 60 - 70 km/h, kk?en teden nazaj sm pa na kamni?ki obvoznici vidu enga ata k je prou po?as piloteru po cesti brez lu?i brez ?migavcev, menju je pasove k da je sam na cesti in parkrat lih tok da ni do karambola pr?lo ... ?e dobr da smo drugi bli tok da smo ga merkal da ni do pizdarije pr?lo aja vozu je pa 40 km/h na omejitev 50 km/h ... dejsto je da hitrost ni najve?ji problem ... problem je ?e boznik i zbran za volanom, ?e ne spremlja kaj se dogaja na cesti okoli njega in dela hitre manevre brez da bi kk?n ?migovc pr?gav ... sori ampak ste ta generacija lih starej?i ljudje ki se ?e leta 1990 nehal sledit kaj se dogaja v prometi ... res da nemorm dajat v isti ko? ker poznam kar nekaj starej?ga folka ki so se dobro prilagodili na razmere nacestah in dinamiko prometa ... ampak pri temi mam ?e dalj ?asa ob?utek da tebe ?e zdavni dohtar nebi smeu ve? spustit na cesto ... aja pa ?e neki ko sm delu izpit za avto mi je in?tuktor lepo povedu da mormo vozit dinami?no, pa to zdej ne pomeni divjat sam sledit mor? prometu in nesme? nobenga ovirat ... najbl na ?iuce mi grejo uni ko spijo na semaforju ko je zelena in gre zaradi tega tok manj avtov ?ez semafor, zato so tud taki zastoji ker folk spi za volanom in neve kaj dela al pa ma? une kamikaze k v rde?o vozjo, ?e jest komi ?ez zeleno zapeljem en za mano v rumeno pa 2 avta za njim na povno v rde?o ... kar se pa radarjov ti?e, sorry sam preve? dobr se vid kam se pulcaji postajo oz kam postavjo tiste kante ... tm k vejo da bojo najve? pokasiral sej okol vrtcov pa ?ol jih pa ni k vejo da bo tm 99% ljudi ?ist po?as prpelal tist 1% bo pa za kk?nih 5 - 10 km hitrej vozu in tle itak nebi mel ra?unice, pa ?e neki doskrat sm ?e sli?u da majo pulcaji lepo norme postavljene kolk kazni more na mesec pobrat, tko da tle se ne gre za zagotavljanja ve?je varnosti na cesti ampak za oberanja folka in polnjenje dr?avne blagajne.

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Tomacuki, a pol ho?e? re?, da Mariborski radarji la?ejo?

Tomacuki, a ti u prostem ?asu kaj tazga ?udnega kadi? drga??

Ne, dale? od tega. Zelo pravilno ka?ejo in tudi vozniki priznajo, da so se tam peljali in se peljejo ve? od omejitve. Borut bi rekel: "So what?!" Zaradi tega, ?e s(m)o se na cesti z omejitvijo 70 vozili 90 ali 100km/h, ni bila varnost ni? bistveno slab?a. Zavorna pot je res ve?ja, ampak zakaj bi pa moral bremzat na obvoznici, ki ima z zelenico lo?ene vozne pasove? :ne vem: Ni ne hi?, ne hlevov, ne samomorilcev... ni? skratka. Se tu in tam zgodi kaka nesre?a, ampak predvsem zato, ker nobeden ne gleda v ogledala, ne nakazujejo smeri s smerniki, kamijon kakega po?asneta tu in tam zahakla s prikolico med manevrom prehitevanja... ni? takega, skratka. Analogija, da bo la?je; pajzl lokalnih pijan?kov, ki se imajo fajn, nobenih izgredov, nobenih te?av s policijo, tu in tam kak?en kerega na gobec vdari pa kozarec razbije, ampak to je bolj ali manj to. In potem pride ?andar in za?ne nadzorovat, koliko pijejo, kaki so njihovi medsebojni odnosi itd. In komaj bi ?akal, da se zgodi kak?en prekr?ek, da bo lahko posredoval in pisal kazen.

?e se ti spravi? s tako zasebnokapitalsko investicijo poleg, to sigurno ni zaradi varnosti. Ker ?e bi tako ?elel izbolj?at varnost in opozarjat voznike, da jih lahko slikajo z zadevo v katero si ti vlo?il milijone evrov, potem bi pljuval v lastno skledo. Oni pa ?elijo ravno to; da se jih ?imve? ujame v njihovo mre?o. Ker to je na varianto, da ?e se izbolj?a prometna varnost, je tebi vseeno, ?e ne dobi? denarja nazaj. In obenem zatrjuje?, da bo? s tem sistemom dobil v X letih nazaj toliko in toliko in investiral naprej v izgradnjo semaforskega sistema, ki z radarji nima nobene veze. Jasno kot beli dan; kot investitor rabim en vir prihodka, da bom lahko naprej uresni?eval svoje ?elje :prstgor: Tisto o vsoti nakupa bom pa itak presli?al, ker ga ni radarskega sistema, ki bi bil dra?ji od 30.000?. Ne pa 750.000?.

In kaj ti ho?em dopovedat? Ne more? ena?it nekoga, ki na obvoznici pelje 20km/h preve? in nekoga, ki se mimo ?ole pelje 124km/h. In po Lojz standardu sta oba divjaka. Valjda... :rolleyes:

Vsaka nesre?a je preve?. To definitivno dr?i. Ampak vsaka nesre?a tudi ne nastane zaradi neprilagojene hitrosti. Sicer pa ne, Slovenija ni v samem vrhu prometnih nesre?. Spodaj poklikaj dva linka. Poleg tega, ?e ne bi bili tranzitna dr?ava na panevropskem koridorju, bi teh bilo ?e manj, ker ni razdelano, koliko je od tega tujcev in koliko doma?ih.

http://ec.europa.eu/sverige/documents/traf...press_stats.pdf

http://www.worldlifeexpectancy.com/europe/...-cause-of-death

Glede kajenja; ne, ni? ne kadim. Ne ?udnega, ne obi?ajnega. Me pa skrbi, da pri vas kdo drek poliva po polju.

Vsem tem odvzet izpit, zase?t avto in prodati na licitaciji pa bo mir! Prevdsem zato ker bo tam le ?e 15 penzionistov in trije nabasani, ki so peljali po zelo skrbno postavljenih in premi?ljenih omejitvah. :hudicek:

Ja, manj kot nas je na cesti, manj?a je mo?nost, da se kresnemo :D

Zanimivi izra?un?ki, katerim divjaki nekako ne verjamete. Jaz se samo spomnim, da je 4 metre razlike v zavorni poti, ?e nekdo vozi 50km/h al pa 60km/h. Tle kar naprej berem izjave divjakov, ?e?, da 10km preve?, ni noben problem. Pa res ni? 4m ni ma?ji ka?elj.

Mi je natan?no jasno, da se zavorna pot dalj?a s kvadratom od hitrosti. Ampak, to se zdaj tako sli?i, kot da moramo skoz po bremzi stiskat. Kot sem ti ?e zgoraj napisal; ?e ni nekih netalentov na cesti, ki na vsake 10 sekund pohodijo zavoro, promet poteka teko?e in ni razloga za skrb. Pa tudi; na Vranskem so prikazali zavorno pot do stoje?e ovire. Ki jih je na hitrih cestah, avtocestah in obvoznicah vse polno, ne? Ta izra?un mogo?e pride prav pri prehodih za pe?ce in strnjena naselja, ?emur pa itak ne oporekamo.

Ja, pa niso. Ker ?e vedno lahko izpit dobi vsak. Ko na loteriji. Ne glede na to, ?e je talentiran za vo?njo ali pa ga je strah sesti v avto. Nekateri pa celo tako vase zaupajo, da delajo ve? stvari hkrati, od katerih jim v?asih kak?na stvar spodleti. In tu nima ta tvoja hitrost nobene veze. In pred vsem NE po zaslugi (pre)hitre vo?nje. Kot sem ti ?e nekaj postov nazaj navedel, ampak spet nisi bral... In stanje spet ni porazno. ?e si bo? odprl tiste linke, ki sem ti jih nalimal pi?e "GOOD" oziroma "DOBRO". Tak, da ne dramatizirat.

A ti samo za sabo poste bere? ali prebere? ?e kaj od koga drugega, replike pa ima? itak vedno iste ko na kakem "autoresponderju". Vse ti je napisal. Od tega, da v Angliji s tem niso izbolj?ali nobene varnosti, ampak je ?tevilo nesre? ?e vedno na isti ravni kot pred uvedbo kamer, do tega, da hitrost sploh ni nikjer navedena kot bistveni krivec nesre?. Verjami pa, da bom jaz ?e naprej tako vozil, kot vozim, ker ?tacionarni radar si lahko vnesem v navigacijo, ki me opozarja ?e nekaj sto metrov prej. Zraven imam pa ?e radar detektor za mobilne radarje. Tak, da ni za skrbet. Prav je, da se iz cest spoka taki folk, ki res divja in takega, ki nima pojma o vo?nji pa vseeno vmes dela 500 drugih stvari. Pa razne Lojze v gostilne :pepsi:

po moji logiki ?e vozim hitreje sem pa? tud bl pozoran kva se pred mano dogaja in tud temu primerno prilagodim varnostno razdaljo, ne pa dons k sm ?u iz ?ihta mi je en tele na cesti k ma 90 km/h omejitev vozu 60 - 70 km/h, kk?en teden nazaj sm pa na kamni?ki obvoznici vidu enga ata k je prou po?as piloteru po cesti brez lu?i brez ?migavcev, menju je pasove k da je sam na cesti in parkrat lih tok da ni do karambola pr?lo ... ?e dobr da smo drugi bli tok da smo ga merkal da ni do pizdarije pr?lo aja vozu je pa 40 km/h na omejitev 50 km/h ... dejsto je da hitrost ni najve?ji problem ... problem je ?e boznik i zbran za volanom, ?e ne spremlja kaj se dogaja na cesti okoli njega in dela hitre manevre brez da bi kk?n ?migovc pr?gav ...

No Lojz, si prebral to? O?itno nisem edini, ki je tega mi?ljenja, da malo hitrej?a vo?nja pove?a stopnjo pozornosti na promet. Pa je to ?e dale? od divjanja...

... aja pa ?e neki ko sm delu izpit za avto mi je in?tuktor lepo povedu da mormo vozit dinami?no, pa to zdej ne pomeni divjat sam sledit mor? prometu in nesme? nobenga ovirat ... najbl na ?iuce mi grejo uni ko spijo na semaforju ko je zelena in gre zaradi tega tok manj avtov ?ez semafor, zato so tud taki zastoji ker folk spi za volanom in neve kaj dela al pa ma? une kamikaze k v rde?o vozjo, ?e jest komi ?ez zeleno zapeljem en za mano v rumeno pa 2 avta za njim na povno v rde?o ...

Ja no, glej kake bogokletne stvari tu u?ijo:

http://www.treningvarnevoznje.si/osebna-vo...--nadaljevalni/

Osnovno znanje pridobljeno na prvi stopnji nadgradimo z na?eli dinami?ne vo?nje ter re?evanjem kriti?nih situacij pri vi?jih hitrostih.

V prvem odstavku te ?e u?ijo dinami?ne vo?nje! Lojza, daj poglej pa jih prijavi! :policaj:

Sicer pa ja, ravno zato ne maram semaforjev in raje peljem skozi kro?i??a. Ker se pri ?akanju na zeleno lu? taki Lojzi fosilizirajo in potem speljejo kot da imajo pol konja pod pokrovom. In vsi za njim sploh ne vejo ali bi ostali v prvi prestavi ali bi ?e dali v drugo. Potem pa Lojzeti egoisti?no prevozijo zeleni val in spustijo ?e dva avtomobila za seboj skozi kri?i??e, nakar se ?e pri?ge rde?a. ?e je tisto prej "dinamika", je to "statika" vo?nje, kakr?no zagovarja na? u?enjak Louis :rispekt:

Napisano

po moji logiki ?e vozim hitreje sem pa? tud bl pozoran kva se pred mano dogaja in tud temu primerno prilagodim varnostno razdaljo,

Mah, dejte ?e nehat srat s tem izgovorom!

Kaj bo? bolj pozoren, ?e podi?! Bedarija da je ni ve?je. A pol v dr?avah, kot so Amerika, Kanada, ?vedska itd.... kjer majo po AC ?e manj?e omejitve kot pri nas, pa se teh omejitev tamkaj?nji vozniki kar solidno dr?ijo, a so pol, po tvojem, Ameri?ki vozniki totalno nepozorni in neskoncentrirani na cesti, al kaj? Ta izgovor s pozornostjo pri ve?ji brzini, ste si spet izmislili divjaki. Beden izgovor. Pismo, pol pa pelji po cesti in mimo vrtca 200 +km/h! Bo? po tvoji briljantni logiki ?e bolj skoncentriran mim ?ole letu. Mah kak?no kozlanje moram tukaj brat.

Ej pobje, ?e se ne znate skoncentrirat pri manj?ih brzinah je z vami nekaj narobe! Nekaj je narobe z vami tud, ?e ne morete pri manj?i hitrosti varnostne razdalje dr?at. Definitivno! Obi??ite primerno medicinsko ustanovo!

Mah, kaj ?em pa to komentirat? Lahko re?em samo to, da se "manj?i" divjaki, potem na ra?un takih totalnih idiotov samo zgovarjajo in s prstom ka?ejo nanj, ?e? poglej, ta pa ?e bolj divja kot jaz, njega dejte, ne pa mene, on je divjak ne pa jaz itd....Vsak divjak in vsak bedak se najraje primerja z ?e ve?jim bedakom in ?e ve?jim divjakom. Noben divjak se no?e primerjat z dobrim voznikom. Divjak se najraje primerja s slabim oziroma ?e slab?im. Divjaku je pa? vzgled ?e ve?ji divjak. Tak idiot mu daje potuho.

Grem stavit, da je ta idiot pol polcajem tud kazal na enga druzga iber idiota, ki je po mo?nosti peljal ?e par kilometrov hitreje kot on.

Napisano

Lojz, ti bi lahko kdaj naredil kak?no "terensko analizo" prometa in potem PORO?AL o svojih ugotovitah in izsledkih, v stilu kot imajo kdaj ?tudente najete za ?tetje prometa! :prstgor:

In nam potem poda? podatke iz prve roke, ne iz nekih cajtngov, bistvo pa je da poro?a?! :cheers:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Mah, kaj ?em pa to komentirat? Lahko re?em samo to, da se "manj?i" divjaki, potem na ra?un takih totalnih idiotov samo zgovarjajo in s prstom ka?ejo nanj, ?e? poglej, ta pa ?e bolj divja kot jaz, njega dejte, ne pa mene, on je divjak ne pa jaz itd....Vsak divjak in vsak bedak se najraje primerja z ?e ve?jim bedakom in ?e ve?jim divjakom. Noben divjak se no?e primerjat z dobrim voznikom. Divjak se najraje primerja s slabim oziroma ?e slab?im. Divjaku je pa? vzgled ?e ve?ji divjak. Tak idiot mu daje potuho.

Grem stavit, da je ta idiot pol polcajem tud kazal na enga druzga iber idiota, ki je po mo?nosti peljal ?e par kilometrov hitreje kot on.

Ta sploh ni divjak ampak pomemben gospod, ki se mu je mudilo na kak sestanek. In ker je z BMWjem 740 to potovalna hitrost ni divjal. Pri Cliu naprimer se tempomat ustavi pri 200, pri BMWju zih ne. :hohoho:
Napisano

Lojz, ti bi lahko kdaj naredil kak?no "terensko analizo" prometa in potem PORO?AL o svojih ugotovitah in izsledkih, v stilu kot imajo kdaj ?tudente najete za ?tetje prometa! :prstgor:

In nam potem poda? podatke iz prve roke, ne iz nekih cajtngov, bistvo pa je da poro?a?! :cheers:

Saj si dobil analizo iz Maribora! Mariborski radarji so ti prikazali realno sliko iz slovenskega prometa. Bojda se obeta ?e postavitev kamer kjer bo? lahko ?e slikco s ?oferjevim ksihtom domov dobil.

Polcajev je premalo, da bi lahko stali za vsakim vogalom. Radar + kamera, to je to. Pol pa samo polo?nice kr?itelju domov po?iljat. Simpel ko pasulj.

Ta sploh ni divjak ampak pomemben gospod, ki se mu je mudilo na kak sestanek. In ker je z BMWjem 740 to potovalna hitrost ni divjal. Pri Cliu naprimer se tempomat ustavi pri 200, pri BMWju zih ne. :hohoho:

Eden od pogostih izgovorov divjakov je tudi, ?e?, danes so avtomobili bolj?i kot so bili v?asi, majo ABS pa TCS pa BKR, pa RT?, pa ne vem kaj ?e vse itd....zato lahko divjamo. V?asih so pa s katrcam pa fi?ki vozili, ki te varovalne opreme niso imeli.

Ja pismo, ?e na ra?un bolj?ega avta, bolj?e opreme itd... potem bolj divja?, nisi za bolj?o varnost naredu NI?.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.