Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Vsak petek se peljem na firmo, ki je stacionarna na Vi?u in se na?akam v koloni, ki se za?ne kak kilometer pred predorom Golovec.

Ampak gu?va je pa tam vsak dan.

In me res zanima, ali tile vrli Darsovci delajo kaj naj tem...

Napisano

Nazadnje en tak na lj obvoznici, ko je bilo konec zo?anja je bumbar namesto, da bi peljal po rumeno ozna?nem pasu, je lepo udaril naravnost in izsilil kombi, ki je zadnji trenutek zavrl. Ta je fasal blendo pa ?e hupo, ker je manjkalo samo par centimetrov pa bi bil kre?.

?e en tak primerek v?eraj (tokrat sem bil na poziciji kombija iz citata)... tale je bil pripravljen, da me posname dol s ceste, ?e ne bi gledal v ogledalo.

?e dobro, da je severna obvoznica danes ?e normalno odprta in prevozna - lepo so naredili, nimam pripomb. :notworth:

Vsak petek se peljem na firmo, ki je stacionarna na Vi?u in se na?akam v koloni, ki se za?ne kak kilometer pred predorom Golovec.

Ampak gu?va je pa tam vsak dan.

In me res zanima, ali tile vrli Darsovci delajo kaj naj tem...

Petki so taki dokler bo vreme - cel kup folka ?ibne na morje in lovi zadnje trenutke poletja. Jures je zato vedno v koloni, da se pol pizdi klele. :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Jaz sem ze veckrat napisal, promet je narasel z mnogokratnikom tolk in tolk, infrastruktura pa? ne.

Kriza gor kriza dol, ko sem bil se otrok so starsi hodili na siht z busom, ena stoenka je bila vecinoma doma, sam sem do vojske hodil brez avta.

Danes? Sam kot stars ne morem brez avta, se vec oba ne moreva brez dveh, pa ceprav hodi zena z vlakom, vseeno iz postaje po solah itd ne more pe?...marsikateri ?tudent danes gre z avtom...

Celoten trend ?ivljenja je ponorel, slu?be niso ve? stati?ne na enem mestu od sedmih do treh....poleg tega se vse ve? koncentrira na mesta saj tovarn in proizvodnje na obrobjih ni vec, razen ce delas v hoferju, sparu, lidlu....

Samo v medvodah je umrla tekstilna, color delno, donit delno, celuloza delno....take tovarne izven mest so z delovnimi meati razbremenjevale tudi promet.

Saj ni samo ac oz obvoznica, veliko vpadnic enostavno ne zmore vec, redko kje se je adaptiralo krizisce itd...ce twmu dodas se naseljevanje izven ljubljane - domzale, kamnik, grosuplje, vrhnika, logartec iz koder se pride na delo v glavnem s plehom itd itd pa mas rezultat.

Odkar sem ?iv si upam re?ti da ni niti ene spremembe na javnem prevozu....iste proge, isti pogoji, edino LPP je kako progo vec dodal ali spremenil....

Madona se nekateri vlaki so isti...

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Pa tut to, kar obnavljajo, je za en k. vredno. Rihtajo tiste ograjice na AC po en mesec...

Napisano

Odkar sem ?iv si upam re?ti da ni niti ene spremembe na javnem prevozu....iste proge, isti pogoji, edino LPP je kako progo vec dodal ali spremenil....

?koda, da ni res tako, kot si zapisal. Namre?, da v 25ih letih ne bi bilo niti ene spremembe. Bi se gotovo ve? ljudi vozilo z javnim prevozom. Tako pa, ?al, so spremembe. Za relacijo, kjer sem v?asih pla?al 62 SIT, je zdaj cena 3,10?... Pa se veze so slab?e, ker so nekaj linij ukinili...

Napisano

Ena od sprememb je ta, da so neko? firme skrbele tudi za to kako bodo pri?li njihovi delavci na ?iht - imele svoje lastne avtobuse in linije z voznimi redi. Npr. Iskara, Lek... Ampak to je bil pa? gnili socializem tako kot je tudi policentri?en razvoj in s tem manj?a potreba po dnevnih migracijah samo ideja gnilega socializma. Sedaj v kapitalizmu je mnogo bolje, dr?ava kasira od prodaje avtov, prodaje goriva... in vsi smo veseli in komaj ?akamo teden (ne)mobilnosti.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

• 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

?ista zmaga je tale zadnji stavek v ?lanku.

Tiskovni predstavnik vojske je ?e ajal, da so bile v oklepniku ?tiri osebe, medtem ko naj bi bili v osebnem vozilu dve osebi.

Vpra?anje kdo je ajal med vo?njo?

33112_1.png

Napisano

?ista zmaga je tale zadnji stavek v ?lanku.

Tiskovni predstavnik vojske je ?e ajal, da so bile v oklepniku ?tiri osebe, medtem ko naj bi bili v osebnem vozilu dve osebi.

Vpra?anje kdo je ajal med vo?njo?

Z zbranimi obvestili in ogledom kraja nesre?e so policisti ugotovili, da je voznik oklepnega vozila AMV 8x8 zapeljal z desnega na levi prometni pas avtoceste, pri tem pa oplazil osebno vozilo znamke BMW X5, katerega voznik je tadaj vozil po levem prometnem pasu.

A majo ?tudenti FDVja danes ?urko a?

(nekateri foruma?i pa spet v jok, kaj imamo proti FDV  :mi pijemoo: )

Napisano

Je pa skorajda avion pe?ko pokopal...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

tvoj a ne?

Napisano

http://www.24ur.com/novice/slovenija/krozisca-ki-nas-spravljajo-v-slabo-voljo-kdo-ima-prednost-kdo-caka-kam-se-je-treba-razvrstiti.html

Tale kro?i??a po ?tajerski cesti v LJ so res dost nevarna, pa brez zamere. Se vsak dan peljem 2x po tej cesti in raje vzamem zunanji pas po celi dol?ini od Toma?evga do ?al, ker se mi je ?e parkrat zgodilo, da sm za?vicu fuL in je res ?koda ?ivcev.

Opazujem pa drug folk, ki se odlo?a za vo?njo po notranjem pasu in prekri?a pot tistemu, ki se odlo?i, da ne bo zapustil kro?i??a in zelo zelo velikokrat gre na tesno in mi zanimivo, da ?e ve?krat ne pokne, pa ?e tako dostkrat vidim razbite avte tam...

Napisano

se pravi ti si eden od tistih, zarad katerih cakamo v kolonah, da gremo v krozisce, ker ne znajo vozit :)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Ko je kro?i??e varno narejeno, vozim tako kot se zagre. Tuki pa ni varno in me boli kita, kdo ?aka. V tem prometu se ne da vozit tako kot pi?e v knjigi, ?al, sploh med folkom, ki vozu kot butli na trenutke.

Zahvalte se unim, ko na?rtujejo take ceste. Js nism pla?an za to... :)

Napisano

Tale krozisca bi zlahka naredili bolj pretocna in pisana na ko?o tistim, ki za voznjo ne uporabljamo zunanjega pasu (razen ko ga zapustimo ze na prvem izvozu). Preprosto bi bilo z polno crto ali, se bolje, z robnikom onemogocili voznjo cel krog po zunanjem pasu. nekaj takega kot je v medvodah...

Je pa res, cedalje vec ljudi uporablja zun.pas. iz istega razloga kot je pob napisal. in tudi ce uporabis notranji pas, je ogromna verjetnost, da bo tisti na zun.pasu ti sekal pot (oz.ti njemu). Da ne pride do nesrece, se moras skoraj ustaviti, da vidis ali bo uporabil izvoz... in s skoraj ustavljanjem se naredi rondo ?e manj pretocen.

Ker se tam peljem veckrat na dan, v 90% po notranjem pasu, se mi skoraj vsak dan zgodi, da moram preprosto odpeljati ?e 1krog, ker nocem dobiti drug avto v bok ali pa se ustaviti sredi krozisca. In prav vedno me ljudje cudno gledajo ces"glej norca, kr okol se vozi"...

Isto pri zadnjem rondoju, starejsi tropasovni pri rehabilitacijskem centru. Tretji, notranji pas je,glede na majhnost rondoja, uporaben samo v dveh primerih; ali za divjake, ki "sekajo" rondo ali pa ko se oba zunanja pasova zabijeta z debili...

Naj se da robnik na tla pa bo zadeva resena....

Pac v rondojih pride najbolj do izraza nasa prometna kultura... ko imas prednost nas boli k. za soudelezence, ko pa je nimamo, pa nastaneta 2skupini, 1skupina nima pojma kaj pa kako in rine z glavo skozi zid in se zgovarja, da njih to niso ucili (kot da je to moj /nas problem), druga skupina se p boji lastne sence. Vedno pa rondo zgubi svoj prvotni namen; tj pretocnost...

Napisano

ve?ji, varnej?i in ?ir?i rondo kot je ta na ?tajerski je ?e te?ko narediti, saj tudi medvo?ki pred robniki ni bil napa?en, vse je v razvr??anju in smernikih....isto se na avtocesti ne zapu??a le te iz levega oz se vklju?uje nanjo direktno na levega...

V medvodah so dali robnike ne zaradi rondoja, ampak zaradi voznikov...poprej je polna ?rta imela popolnoma enako funkcijo, robniki niso spremenili ni?...

Pa ne misli da se danes ne najde kdo ki ne vozui preko njih, videl ?e tri...

Napisano

Se pravi po doma?e zdaj malo ska?ejo ?ez robnike in pizdijo ?ez cestarje kako so neumni, da tud robnikov ne znajo postaviti pravilno.

33112_1.png

Napisano

Se pravi po doma?e zdaj malo ska?ejo ?ez robnike in pizdijo ?ez cestarje kako so neumni, da tud robnikov ne znajo postaviti pravilno.

Presenetijo jih....

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.