Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hmm, uporabniki pravijo, da je X motor isto bogi v nizkih obratih kot g120.

Je pa res, da še ni vozil od@Alexraketo, ki je poseben model, izboljšan, odziven, varčen, eksploziven, športen, skrqtka najboljši.Screenshot_20241229_124013_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20241229_124505_Samsung Internet.jpg

• Všeč 3
  • Haha 4
  • Začuden 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 13 minutami je ignacij napisal:

Hmm, uporabniki pravijo, da je X motor isto bogi v nizkih obratih kot g120.

Je pa res, da še ni vozil od@Alexraketo, ki je poseben model, izboljšan, odziven, varčen, eksploziven, športen, skrqtka najboljši.Screenshot_20241229_124013_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20241229_124505_Samsung Internet.jpg

A dinozaver je pa poskočen?😄😄 Kako pospeši v peti pri 50/uro? Verjetno s  pomočjo  noge, ki.mu pomaga. 

Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Koliko pa bi bilo samo mestne drkarije? 10l bi blo dost?

Mestno mam 10, enako kot pri 2.2 dizlu 🙂

pred 50 minutami je g.Wankel napisal:

Zakaj pa bi pospeševal v peti pri 50km/h? :D

Se strinjam, pri kateremkoli avtu je to mucenje motorja, vztrajnika, itd. 

Napisano
pred 53 minutami je g.Wankel napisal:

Cx 30 z lahkoto pospeši, ker mu pomaga elektrika.Motor sploh nič ne trpi in se laganica pelješ v peti, pohodiš plin in avto poskoči. Pri 6-ki, dizelco pa skoraj crkne. Dinozaver tud. 

• Haha 2
  • Ljubim 1

Napisano
pred 19 urami je sportman333 napisal:

malo, in sicer ker je SLO, 1.lastnik in praktično nič kilometrov (šibedaha ne rabim, enako električno nastavljivih zicev.....usnje mi ni všeč, idealna je alcantara, ampak tega skoraj da ni več.....to sem imel v prejšnjem Accordu in to je top material, alcantara in ob strani usnje), za ceno je pa seveda na koncu stvar dogovora, a glede na to kar si objavil cenik je bila ta oprema cca.38k€ torej je seveda 30k oglaševana cena, in ......bom še malo počakal, zdaj so prazniki in se mi ne da s tem ukvarjati, bom videl kaj bom premislil v jan.2025 :)....in na koncu sem seveda objavil oglas, ker sem mislil, da bo kdo še kaj pametnega povedal :) in ne samo "forumsko" jing-jang dopisovanje :)

pridi en dan v lj, pa ti dam za peljat G192

pa se boš potem sam odločil, ko boš videl filing + mojo porabo za zadnjih 11kkm od menjave olja ;) 

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
pred 12 minutami je NevLado napisal:

pridi en dan v lj, pa ti dam za peljat G192

pa se boš potem sam odločil, ko boš videl filing + mojo porabo za zadnjih 11kkm od menjave olja ;) 

Sem vozil dinozavra in ne, hvala.A tem motorju ni nič, kar bi me prepričalo.

Navor? Nič. Pospeški. Recimo, da so v redu v rangu cx30. Poraba? Porazna.

Sam sem takrat raje sem vzel dizla, ki je za dinozavra  prava poezija v vožnji. Sicer pa raje vozim sofisticiranega benzinarja, tehnološko dovršen čudež motorjev. Nobenemu drugemu proizvajalcu avtomobilov ni uspelo sestaviti kombinacije benzinark z dizelskim navorom in porabo. 

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano
pred 5 urami je g.Wankel napisal:

To je kvečjemu recept za dokončno UNIČIT sklopko, če je že rahlo načeta, je uspeh hitro tu, parkrat do konca pohodiš po teh navodilih in že lahko naročiš termin pri mehaniku. :(

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

To je kvečjemu recept za dokončno UNIČIT sklopko, če je že rahlo načeta, je uspeh hitro tu, parkrat do konca pohodiš po teh navodilih in že lahko naročiš termin pri mehaniku. :(

Pri cx 30 temu ni tako. Prav lepo pospeši in mašina nič ne trpi. Mi imamo hibride, ne pozabit. 

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano
pred 26 minutami je Alex napisal:

Pri cx 30 temu ni tako. Prav lepo pospeši in mašina nič ne trpi. Mi imamo hibride, ne pozabit. 

Edini pravi hibrid, ki ga ti maš je le tvoj e-bike.

• Všeč 2
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Edini pravi hibrid, ki ga ti maš je le tvoj e-bike.

Tudi. Cx30 je pa blagi hibrid, za ne poznavalce. 😉

Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Tudi računalnik ti svetuje vožnjo pri 1500 obratih a ko rabiš več moči pač daš dve dol in gasa z 20%ti pomoči baterije.... :nevem:

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Tudi računalnik ti svetuje vožnjo pri 1500 obratih a ko rabiš več moči pač daš dve dol in gasa z 20%ti pomoči baterije.... :nevem:

To mi je pa najbolj smesno na sluzbenem Caddyu, ko pri 50km/h predlaga 4. prestavo, ko das u ceteto pa lavfa lih tolk, da ne crkne 🤦

Napisano
pred 12 minutami je Deeyan napisal:

To mi je pa najbolj smesno na sluzbenem Caddyu, ko pri 50km/h predlaga 4. prestavo, ko das u ceteto pa lavfa lih tolk, da ne crkne 🤦

Ej gledam podpis, a v tvoji m3 je G192 ali G194

Napisano

Ej vidva @Alex in @Bini sta čist preveč pristranska al pa ne vesta kaj sploh imata.

Mild Hybrid tehnologija ni predvidena za pomoč bencinskemu motorju pri pogonu. Baterija je čist premajhna saj ima le borih 0,17kWh in je namenjena več ali manj za občasno delovanje, elektronskih sistemov, za zaganjanje motorja pri i-stopu, pomoč pri prestavljanju in podobno. Dejansko samo razbremenjuje motor pri tem, da ga razbremeni poganjanja alternatorja, kot pri klasiki, kjer ga mora ves čas poganjat še motor, da proizvaja elektriko.

Tukaj je pa enostavno ob obremenitvah, motor vsaj za nekaj časa razbremenjen poganjanja alternatorja kar seveda nekoliko pomaga pri pospeševanju ampak le toliko, da ni preveč bremena obešenega na njem. Nekako tako, ko pri starih bencinskih mlinčkih ugasneš klimo, ko greš v prehitevanje, saj je vsak konj v motorju takrat potreben za pospeševanje.

Tko, da vse ostalo kar občutita je več ali manj placebo efekt in nikakor ne to kar razlagata. CX-30 nima nobenega dodatnega elektro motorja, ki bi pomagal bencinskemu pri pogonu koles in to je bistvo mild hybridov za razliko od hybridov in priključnih hybridov.

• Všeč 7
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 27 minutami je NevLado napisal:

Ej gledam podpis, a v tvoji m3 je G192 ali G194

G192, ceprav bi po amerisko moglo bit 191 🙂

Screenshot_20241229_235116_com.microsoft.emmx.jpg

Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Ej vidva @Alex in @Bini sta čist preveč pristranska al pa ne vesta kaj sploh imata.

Mild Hybrid tehnologija ni predvidena za pomoč bencinskemu motorju pri pogonu. Baterija je čist premajhna saj ima le borih 0,17kWh in je namenjena več ali manj za občasno delovanje, elektronskih sistemov, za zaganjanje motorja pri i-stopu, pomoč pri prestavljanju in podobno. Dejansko samo razbremenjuje motor pri tem, da ga razbremeni poganjanja alternatorja, kot pri klasiki, kjer ga mora ves čas poganjat še motor, da proizvaja elektriko.

Tukaj je pa enostavno ob obremenitvah, motor vsaj za nekaj časa razbremenjen poganjanja alternatorja kar seveda nekoliko pomaga pri pospeševanju ampak le toliko, da ni preveč bremena obešenega na njem. Nekako tako, ko pri starih bencinskih mlinčkih ugasneš klimo, ko greš v prehitevanje, saj je vsak konj v motorju takrat potreben za pospeševanje.

Tko, da vse ostalo kar občutita je več ali manj placebo efekt in nikakor ne to kar razlagata. CX-30 nima nobenega dodatnega elektro motorja, ki bi pomagal bencinskemu pri pogonu koles in to je bistvo mild hybridov za razliko od hybridov in priključnih hybridov.

Pač tako deluje in se pozna. Pri 50/uro z lahkoto kruizaš in ko rabiš samo pritisneš na gas in greš. Ne čutiš nobenega vincanja, da bi motor kaj "pokleknil" ali kaj podobnega, kot pri dizelskem motorju in pri dinozavru. 

Napisano

@Deeyan, tistile 2.5T bi bil bolj zate, koliko te poznam, hehe

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.