Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

za belo 2018/10 vem, da je bila malenkost pod 37.000 €. 

Ah ne no - G165 z ročnim menjalnikom Revolution Top je bla tam nekje okoli 32k€. To vem, ker je bla enaka cena za opremo nižje Revolution pri dizel 2.2 150KM.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Boss napisal:

Ah ne no - G165 z ročnim menjalnikom Revolution Top je bla tam nekje okoli 32k€. To vem, ker je bla enaka cena za opremo nižje Revolution pri dizel 2.2 150KM.

Boss, se žal in spet motiš. In ne morem verjet, s kakšno samozavestjo, lahkoto. Podobno kot Alex. Govorite kar nekaj na pamet, kot image.png

Konkreten račun za konkreten avto, o katerem govorimo:

34.990 - osnovna cena

700 - kovinska barva

668 - dodatna garancija

570 - kljuka

------------------------

36.928 € skupaj

image.png

Ali se je dalo in pri kateri avtohiši tak avto dobiti ceneje, ne vem. Ampak ta je bil po ceniku-računu točno toliko, slabih 37.000.

In koliko je danes vreden na slovenskem trgu, za koliko se lahko proda? Ugibam da največ za nekje med 17.000 in 20.000  €. 

Trg je v SLO zelo slabo razvit, zelo malo je prodajalcev takih vozil in še manj kupcev.

In nominalno 20.000 € je bilo pri avtih leta 2015 vredno veliko več, kot je bilo vredno 20.000 € leta 2020 in še veliko več, kot je vredno danes leta 2025.  Primerljiv avto, ki si ga leta 2015 dobil za 25.000 € danes pride okoli 40.000 €.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 3
  • Haha 1
  • Zmeden 1
Napisano

Ejga no, pa ne mi opletat z nemškim računom. Mislim, kake fore, pa sej bom ja vedel za kolk sem kupoval avto in kolk denarjam sem dal zanj. ?zmeden?

Ti si kupil rabljenega in se sklicuješ na račun, ki ga sploh sam nisi plačal ampak dobil zraven ob nakupu rabljenega. 

Mislim, kaj ma moja samozavest s tem veze in kakšno govorenje na pamet oziroma drugače povedano kot da lažem. :whatever:

Čak poiščem cenik za to leto.

33112_1.png

Napisano

O moj bog, pa @Janez007 sej si celo sam Slovenske cenike objavil - kr možgani so se mi ustavili zdajle.🤣

dne 12. 5. 2022 ob 9:55 je Janez007 napisal:

Datum izdaje: 01. 01. 2025  Mazda cenik 01 2025.pdf 723.93 kB · 9 prenosov

Datum izdaje: 18. 11. 2024  Mazda cenik 11 2024.pdf 810.25 kB · 4 prenosi

Datum izdaje: 01. 07. 2024  Mazda cenik 07 2024.pdf 693.42 kB · 1 prenos

Datum izdaje: 01. 06. 2024  Mazda cenik 06 2024.pdf 2.18 MB · 1 prenos

Datum izdaje: 01. 04. 2024  Mazda cenik 04 2924.pdf 3.68 MB · 9 prenosov

Datum izdaje: 07. 03. 2024  Mazda cenik 03 2024.pdf 10.67 MB · 11 prenosov

Datum izdaje: 01. 10. 2023  Mazda cenik 10 2023.pdf 6.54 MB · 10 prenosov

Datum izdaje: 01. 07. 2023  Mazda cenik 07 2023.pdf 4.32 MB · 7 prenosov

Datum izdaje: 01. 04. 2023  Mazda cenik 04 2023.pdf 3.87 MB · 5 prenosov

Datum izdaje: 01. 02. 2023  Mazda cenik 02 2023.pdf 3.83 MB · 8 prenosov

Datum izdaje: 01. 11. 2022  Mazda cenik 11 2022.pdf 3.97 MB · 17 prenosov

Datum izdaje: 12. 10. 2022  Mazda cenik 10 2022.pdf 388.79 kB · 6 prenosov

Datum izdaje: 01. 09. 2022  Mazda cenik 09 2022.pdf 386.88 kB · 25 prenosov

Datum izdaje: 01. 05. 2022  Mazda cenik 05 2022.pdf 3.57 MB · 43 prenosov

Datum izdaje: 15. 03. 2022  Mazda cenik 03 2022.pdf 1.31 MB · 12 prenosov

Datum izdaje: 12. 11. 2020  Mazda cenik 11 2020.pdf 1.1 MB · 14 prenosov

Datum izdaje: 20. 07. 2020  Mazda cenik 07 2020.pdf 1.06 MB · 0 prenosov

Datum izdaje: 5. 02. 2020  Mazda cenik 02 2020 .pdf 4.15 MB · 13 prenosov

Datum izdaje: 6. 08. 2019  Mazda cenik 08 2019.pdf 405.89 kB · 23 prenosov

Datum izdaje: 15. 01. 2019  Mazda cenik 01 2019.pdf 1.9 MB · 4 prenosi

Datum izdaje: 13. 03. 2017  Mazda cenik 03 2017.pdf 6.8 MB · 27 prenosov

Datum izdaje: X. XX. 2015  Mazda cenik 2015.pdf 10.06 MB · 15 prenosov

Datum izdaje: 30 01 2013  Mazda cenik 01 2013.pdf 3.33 MB · 0 prenosov

33112_1.png

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

O moj bog, pa @Janez007 sej si celo sam Slovenske cenike objavil - kr možgani so se mi ustavili zdajle.🤣

Boss, dobro jutro. In še enkrat si se zmotil, račun ni nemški. In ta nov avto je kupil Slovenec (je napisan na objavljenem računu).  😆

In kaj v moji objavi ne drži?

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Boss, dobro jutro. In še enkrat si se zmotil, račun ni nemški. In ta nov avto je kupil Slovenec (je napisan na objavljenem računu).  😆

Aha, zdaj me boš lovil na foro, da sem namest Nizozemščina napisal Nemščina. Uf ja zdej je pa zgodba pa čist drugačna. Za kupca ne vem kdo je napisan na računu, ker si odrezal tisti del slike, ampak glede na to kako te je prizadela moja pripomba, da v Sloveniji šestke s tako opremo pač niso bile malo pod 37k€ ampak precej nižje, bi rekel, da je tale celo lahko tvoj in da sem me vede po nesreči stopil v tvoj zelnik oziroma moderno rečeno v tvojo interesno sfero.

Se oproščam, ne bom več. Ampka še enkrat, popolnoma nič ni pomembno za koliko je bil ta tvoj avto kupljen v neki drugi državi (vemo, da so ceniki različni), pomembno je le za koliko se bo uspel prodati tukaj kot rabljen in to bo verjetno tam nekje kot se prodajajo podobni kupljeni v Sloveniji.

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

n kaj v moji objavi ne drži?

Mogoče le to, da verjetno na Danskem, kjer imajo enormne davke za avte pa je stal verjetno okoli 50k€. Če bi pošteno napisal in bi rekel, da je ta avto na Nizozemskem stal 37k€ verjemi, da se ne bi vtaknil. Tako si pa spustil podatek, da je bil avto s tako ceno in da je zato rabljena pač tolk vedna. To so pač triki prodaje in manipulacija do morebitnega kupca ter prikrivanje visoke prodajne cene. Upam, da ti rata prodat po željeni ceni in da se res najde en izmed teh treh potencialnih kupcev.

Aja, pa še to - cene Mazda v Sloveniji pred korono so bile izredno ugodne za kvaliteto avtomobilov in nikakor niso bile visoke. Tudi nizke ne v kategoriji Dacije, ampak dejasnko konkurenčne. Šele zdajle Mazda stopa v neke druge razrede, kjer bi rada delala konkurenco premijcem. A se ji bo splačalo bio pa pokazal čas.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

Mogoče le to, da verjetno na Danskem, kjer imajo enormne davke za avte pa je stal verjetno okoli 50k€. Če bi pošteno napisal in bi rekel, da je ta avto na Nizozemskem stal 37k€ verjemi, da se ne bi vtaknil. Tako si pa spustil podatek, da je bil avto s tako ceno in da je zato rabljena pač tolk vedna. To so pač triki prodaje in manipulacija do morebitnega kupca ter prikrivanje visoke prodajne cene. Upam, da ti rata prodat po željeni ceni in da se res najde en izmed teh treh potencialnih kupcev.

Aja, pa še to - cene Mazda v Sloveniji pred korono so bile izredno ugodne za kvaliteto avtomobilov in nikakor niso bile visoke. Tudi nizke ne v kategoriji Dacije, ampak dejasnko konkurenčne. Šele zdajle Mazda stopa v neke druge razrede, kjer bi rada delala konkurenco premijcem. A se ji bo splačalo bio pa pokazal čas.

A bova tole fertik danes? 😆

Na Danskem bi tak avto koštal čez 70.000 € (čez prst stanejo 2 x toliko kot v Sloveniji ... njihov davek je cca 150% za vrednost osnove nad cca 30.000 €).

Ne morem napisat, da je avto na Nizozemskem stal 37k€, ker to ni res.

Kakšna manipulacija??? Je konkreten avto stal blizu 37.000 € ali ni? Belgija Boss, Belgija. Kupil ga je skoraj tvoj sosed v Belgiji, kjer je začasno delal. In bil je zelo pedanten. :) 

Koliko je tedaj konkreten avto stal za morebitnega današnjega kupca in prodajalca ni važno. Važno je (to kroji ceno rabljenega), v kakšnem fizičnem stanju je (vključno z zgodovino), nekaj tudi poreklo (rent a car, testni, podjetje, 1. lastnik, 3. lastnik, itd) in predvsem, kakšno je povpraševanje na trgu in kakšna je ponudba, konkurenca, tudi drugih znamk.

Jaz bi ga zamenjal za manjšo Mazdo 3, pa imajo primerljive trojke oglaševane cene približno enake, kot Mazde 6. Recimo, da 6-ko prodam za 18.000 in kupim za 18.000 tole, 5 mesecev mlajšo trojko??? Če bi to naredil, potem verjetno z menoj nekaj ni OK.

OK, prodam 6-ko tudi za 15.000, ampak če dobim tole 3-ko za 12.000. Lahko tudi za 10.000, če dobim tole trojko za 7.000. Fer? 😃

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

OK, prodam 6-ko tudi za 15.000, ampak če dobim tole 3-ko za 12.000. Lahko tudi za 10.000, če dobim tole trojko za 7.000. 😃

Pa sej veš, da ta logika ne gre tako. Kolikor boš uspel prodati bo povedal trg, ker šele ko kupec da šuške rečeš prodal sem za X denarja. Ko pa kupuješ si pa na drugi strani in takrat ti diktiraš pogoje posla.

Je pa vedno težko, ker meni osebno je tud moja šestka veliko vredna iz uporabnega vidika, iz prodajno ekonomsko tržnega pa verjetno, če bi dobil 15 jurjev bi lahko bil verjetno kar zadovoljen. Pa če zdajle vprašam ga verjetno ni forumaša, ki bi dal tud 15 zanjo. Mam prav? 🤣

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 27 minutami je Boss napisal:

Pa sej veš, da ta logika ne gre tako. Kolikor boš uspel prodati bo povedal trg, ker šele ko kupec da šuške rečeš prodal sem za X denarja. Ko pa kupuješ si pa na drugi strani in takrat ti diktiraš pogoje posla.

Je pa vedno težko, ker meni osebno je tud moja šestka veliko vredna iz uporabnega vidika, iz prodajno ekonomsko tržnega pa verjetno, če bi dobil 15 jurjev bi lahko bil verjetno kar zadovoljen. Pa če zdajle vprašam ga verjetno ni forumaša, ki bi dal tud 15 zanjo. Mam prav? 🤣

Marsikaj imaš prav. :)  Verjetno je moja varianta najprej poiskati-kupiti Mazdo 3 za dobro ceno, potem pa primerno spustiti ceno Mazde 6. 

Marsikaj tudi ni imaš prav. "Ko pa kupuješ si pa na drugi strani in takrat ti diktiraš pogoje posla". ... Lahko diktiram, vendar verjetno enako uspešno, kot diktiram sedaj pogoje posla kot prodajalec. 🥲

image.png

0.18 Tržna vrednost

Ocenjeni znesek, za katerega naj bi voljan kupec in voljan prodajalec zamenjala sredstvo ali obveznost na datum ocenjevanja vrednosti v poslu med nepovezanima in neodvisnima strankama po ustreznem trženju, pri katerem sta stranki delovali seznanjeno, preudarno in brez prisile.

Sicer pa vedno velja: vsak avto ima svojega kupca, razen za tegale ... tri leta bo od začetka prodaje: 😃

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Opa, sedaj je druga runda :Boss vs Janez007. 😊

Ah ne ni tako hudo. Midva z Janezom se čist dobr razumeva, sam včasih dava debati mal ognja, da ni vse tako sivo dolgočasno.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Marsikaj tudi ni imaš prav. "Ko pa kupuješ si pa na drugi strani in takrat ti diktiraš pogoje posla". ... Lahko diktiram, vendar verjetno enako uspešno, kot diktiram sedaj pogoje posla kot prodajalec. 🥲

Ampak vseeno v večini primerov ima kupec boljše pogajalske karte, sploh v primerih, ko se stvari dolgo prodajajo in ne prodajo. Navadno zaradi previsoko nastavljene cene. Če je prodajalec na začetku še mogoče špekuliral, da se mu ne mudi s prodajo in bo čakal pravega kupca. Kaj pa če ta nekaj mesecev ne pride, mogoče pol leta. Večino prodajalcev ujame panika in potem se pojaviš recimo ti z denarjem v žepu.  Takrat ti povem, da ga ni prodajalca, ki bi se še šel špekulacije in še kalkuliral, ker zdaj je v delu zgodbe "bolje drži ga kot lovi ga".

Jaz osebno sem čist drugače naravnan in postavim dokaj nizko ceno in načeloma nimam nikoli problemov s hitro prodajo. Recimo ekvivalenti moje prejšne šestice so se prodajali med 4000-4500€ za 11 let stare nekje pred 300kkm prevoženih. Jaz rečem 3000€ pa mam kupca predno sploh dam oglas.

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je Boss napisal:

Ampak vseeno v večini primerov ima kupec boljše pogajalske karte, sploh v primerih, ko se stvari dolgo prodajajo in ne prodajo. Navadno zaradi previsoko nastavljene cene. Če je prodajalec na začetku še mogoče špekuliral, da se mu ne mudi s prodajo in bo čakal pravega kupca. Kaj pa če ta nekaj mesecev ne pride, mogoče pol leta. Večino prodajalcev ujame panika in potem se pojaviš recimo ti z denarjem v žepu.  Takrat ti povem, da ga ni prodajalca, ki bi se še šel špekulacije in še kalkuliral, ker zdaj je v delu zgodbe "bolje drži ga kot lovi ga".

Jaz osebno sem čist drugače naravnan in postavim dokaj nizko ceno in načeloma nimam nikoli problemov s hitro prodajo. Recimo ekvivalenti moje prejšne šestice so se prodajali med 4000-4500€ za 11 let stare nekje pred 300kkm prevoženih. Jaz rečem 3000€ pa mam kupca predno sploh dam oglas.

Super, če je tako, ko boš naslednjič prodajal mi sporoči na ZS, da te nato po tvoji teoriji kot kupec še malo stisnem v kot, in je prodano. 😃

pred 37 minutami je Boss napisal:

Ah ne ni tako hudo. Midva z Janezom se čist dobr razumeva, sam včasih dava debati mal ognja, da ni vse tako sivo dolgočasno.

Točno to, zastonj jih zabavava. 😃

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
pred 30 minutami je Janez007 napisal:

Super, če je tako, ko boš naslednjič prodajal mi sporoči na ZS, da te nato po tvoji teoriji kot kupec še malo stisnem v kot, in je prodano. 😃

Velja. Sam moja cena je tako nizka, da se ne pogajam več, ker se mi ni treba. Če dam tak oglas bom dobil precej klicev, tako da se lahko na koncu še kakšno avkcijo gremo.😁

33112_1.png

Napisano
pred 49 minutami je etcho napisal:

Temo bi moral @Jest update-at na "Zanimivi oglasi in njih debate". 😄

ali pa kar novo odpreti "boss vs. janez" :)

• Všeč 2
  • Haha 2

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.