Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

?eprav recimo velja tudi obratno: najslab?i motor v renault espace 4 je bil 3.0d, ki je bil Isuzujev derivat. Glede 1.5 in 1.6 dizlov in novih 1,33 renojevih bencinarjev v MB zaenkrat ?e ni? slabega. Da MB prodajalec mo?no odsvetuje nakup, so po mojem spet neke bu?ke.

Ampak ja, mercedes naj bo hud, drag in mo?an, s tem se strinjam.

Niso bu?ke. Pa? prodajalec pravih mercedesov gleda realno in ve, koliko je kaj problemov z enimi in drugimi.Pa ne more? primerjati mercedesa in renoja.

?e bi ga jaz kupoval bi moral imeti noter motor, katerega ?e drago pla?a? in ne, da dobim noter nek motor. In to ?e renojevega....za ceno mercedesovega.

Napisano

Ta B na slikah ima na ?tevcih toliko placa, da lahko ?e nosilec za telefon gor montira?.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Boss rad prevaza hladilnik in pralni stroj v avtu, pa ima sedan premajhno nakladalno odprtino in neuporabno.

bela tehnika ni problem ampak bicikel bi pa vseeno rad not spravil, da ne zgledam kot kak?en turk, ki ma vse nave?eno po avtu okrog in okrog.

33112_1.png

Napisano

Turki imajo karavane nalo?ene do stropa, prav tako nemci, a slednji s plastenkami mineralne vode.

Katere predvidevam, da jih potem tudi nazaj gor (prazne) peljejo, ker sigurno ne me?ejo stran Pfand-a (25 ?centov kavcije za plastenke in plo?evinke).  :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 5 tednov kasneje...
Napisano

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14521165

Tole mi je malo sumljivo.

?tevci od facelifta, avto je pre-facelift.

A ni to ta, ki se je prodajala lani/predlani za cirka 3800 in se je govorilo, da je bila zaletena? Pa z ene 2-3x tolk kilometri? Morda prehitro sklepam, ampak ne gre mi ?isto v laj?to.

Se opravi?ujem prodajalcu, ?e sem zabluzil in ne gre za isti avto.

olQpsQr.jpg

Casual Gearheads
: Drones, Trikes and Automobiles / General Youtube Shenanigans

Napisano

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14521165

Tole mi je malo sumljivo.

?tevci od facelifta, avto je pre-facelift.

A ni to ta, ki se je prodajala lani/predlani za cirka 3800 in se je govorilo, da je bila zaletena? Pa z ene 2-3x tolk kilometri? Morda prehitro sklepam, ampak ne gre mi ?isto v laj?to.

Se opravi?ujem prodajalcu, ?e sem zabluzil in ne gre za isti avto.

Fak,kira cena...

Napisano

Mogo?e misli, da bo tolk dobil dejansko. Ker je 1.8 motor? :ne vem:

En dejansko prodaja novej?o, se mi zdi da 2006, za isti dnar.

Napisano

Mogo?e misli, da bo tolk dobil dejansko. Ker je 1.8 motor? :ne vem:

En dejansko prodaja novej?o, se mi zdi da 2006, za isti dnar.

To ali pa SLK II s kompresor motorjem za tak denar, skratka ni primerjave. :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Mater to so bli casi, ko je vsak proizvajalec inel 2.5 V6 na vrhu

Nekako je slo 1.6 1.8 2.0 in 2.5

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Danes pa neke 0.9 litra 3-valjne turbo v stilu Eco Dreko :P

Napisano

Pa ?e od teh treh valjev bi izklapljali enega in pol. Blagor ostalim izzven Evrope, da se jim ni treba ukvarjati s temi norostmi.

33112_1.png

Napisano

Pa ?e od teh treh valjev bi izklapljali enega in pol. Blagor ostalim izzven Evrope, da se jim ni treba ukvarjati s temi norostmi.

Je treba bit zelen in v so?itju z naravo :)

Napisano

Mater to so bli casi, ko je vsak proizvajalec inel 2.5 V6 na vrhu

Nekako je slo 1.6 1.8 2.0 in 2.5

2.0  :wub:  Trenutno ?loveku, ki ima rad kaj takeg ostane samo ?e Mazda, ki proizvaja 2,0 naturalca (pa ne mislim Skyactiv-X ampak ?e G122 in G165). No pa Toyotin 2,0 hibrid deluje obetaven. Vsi ostali bi pa radi prodali nekje od 1,0 do 1,4 turbo. To me moti nekako tako kot Bossa, da se ne dobi ve? sedana. V ?udnih ?asih ?ivimo.  :ninja: 

Napisano

Symon, dobi? Corolo 1,6 bencin sedan, sedaj samo za 14.990 ?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Izgleda sem res dinozaver. Spomni se 90ih, vsaka znamka, ki je nase kaj dala je imela 2,0 (in pomo?nosti sedana, za direktorja). Peugeot 405/406, Renault Laguna, Mazda 622, Xedos 2,0, Nissan Primera, Opel Vectra, Honda Accord itd.. Saj so bili kaki turboti ampak Volvo 1,9 in 2,4 ter Audi 1,8t. Skratka avtomobili WTCC klase. Lepi, elegantni, aerodinami?ni (za vsak SUV se morajo bistveno bolj potruditi za tak zra?ni koeficient). Ne pa tile maj?keni turbaki, ki imajo skoraj vsi kak?ne probleme (s turbinami, verigami, ventili, porabo olja, nekaj se ?e najde). ?e ?eli? zanesljivo izvedbo, se mora? ?e RES poglobiti in po?akati vsaj 5 let, da se poka?ejo hibe. Aja hot hatchi so pa od 90ih prilezli iz 130-160 konjev (Clio 16V, Golf GTi, Civic VTi) na 220-300 konjev (isti avti). 

Zadnjih 13 let sem imel (z izjemo enega oldschool 1,4) samo 2,0 bencinarje od 150 konjev na gor. ?e sem lepo peljal je vsak z izjemo Clia 3 RS pil cca 8 litrov. Ne re?em, primerljivi 1,4 in 1,6 turboti danes lahko pijejo celo kak liter manj. Ampak za kak?no dolgoro?no ceno?

?OK, se opravi?ujem, nekam se mogel pojamrati o problemih, ko ?lovek i??e kak zanimiv naslednji avto in je postavljen pred dejstvo, da je nek razred/motorizacija skoraj izginil/a. 

Napisano

Izgleda sem res dinozaver. Spomni se 90ih, vsaka znamka, ki je nase kaj dala je imela 2,0 (in pomo?nosti sedana, za direktorja). Peugeot 405/406, Renault Laguna, Mazda 622, Xedos 2,0, Nissan Primera, Opel Vectra, Honda Accord itd.. Saj so bili kaki turboti ampak Volvo 1,9 in 2,4 ter Audi 1,8t. Skratka avtomobili WTCC klase. Lepi, elegantni, aerodinami?ni (za vsak SUV se morajo bistveno bolj potruditi za tak zra?ni koeficient). Ne pa tile maj?keni turbaki, ki imajo skoraj vsi kak?ne probleme (s turbinami, verigami, ventili, porabo olja, nekaj se ?e najde). ?

e ?eli? zanesljivo izvedbo, se mora? ?e RES poglobiti in po?akati vsaj 5 let, da se poka?ejo hibe. Aja h

ot hatchi so pa od 90ih prilezli iz 130-160 konjev (Clio 16V, Golf GTi, Civic VTi) na 220-300 konjev (isti avti).

Zadnjih 13 let sem imel (z izjemo enega oldschool 1,4) samo 2,0 bencinarje od 150 konjev na gor. ?e sem lepo peljal je vsak z izjemo Clia 3 RS pil cca 8 litrov. Ne re?em, primerljivi 1,4 in 1,6 turboti danes lahko pijejo celo kak liter manj. Ampak za kak?no dolgoro?no ceno?

?OK, se opravi?ujem, nekam se mogel pojamrati o problemih, ko ?lovek i??e kak zanimiv naslednji avto in je postavljen pred dejstvo, da je nek razred/motorizacija skoraj izginil/a.

Jp, tudi sam sem nenaklonjen turbo bencinarjem z malo kubikazo v every Day avtih...

Meni XP 1,6 Benz ki slovi kot pozeruh pije 7-8l (na relaciji po ?rni gori celo 6l), corolla 1,33 100km pa 6,2-6,5...

Brez turbin,dpf, super duper olj...

Eden izmed mojih favoritov za naslednji avto, poleg Fiat Tipa, Dacie ali pa Clia Grandtour.

Napisano

Jaz resno razmi?ljam o vikend V8 USA avtu iz 80-ih ali za?etka 90-ih let, verjetno bo dobra nalo?ba, saj bo ?ez dve ali tri leta bo verjetno standard 2 cilindra, quadturbo in  0,5 litra prostornine ter menjava motorja na servisni interval. :(

Napisano

Jaz resno razmi?ljam o vikend V8 USA avtu iz 80-ih ali za?etka 90-ih let, verjetno bo dobra nalo?ba, saj bo ?ez dve ali tri leta bo verjetno standard 2 cilindra, quadturbo in  0,5 litra prostornine ter menjava motorja na servisni interval. :(

Corvette? :wub:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To pa pišeš, kot da te boli da ga nimajo Ameri? Sej ne vem, če je treba razlagat zakaj Afriške države iščejo povezave raje s Kitajsko, Rusijo, Turčijo, Iranom kot pa z bivšimi imperialističnimi državami, ki še vedno vedno razmišljajo o Afriki kot koloniji. Ameri tudi, verjetno jim k priljubljenosti ne pomagajo tudi delanje pučov v Libiji, Tuniziji, Egiptu....   Človekove pravice pa v Afriki kršijo domala vsi, ki se tam znajdejo, še največ pa Afričani sami. Ampak, da je to tam tako ima pa zadeva dolgo brado. Tako, da danes razlagat kdo je boljši in kdo slabši zunanji partner za Afričane je bolj tko tko...
    • Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljčki, se vrne domov in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.