Test LED luči malih suvjev
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Točno tako, edino skandinavci so še najbližje nam glede sociale, življenski in vremenski pogoji so pa nenormalni, delajo od teme do teme, poleti ti pa sonce sije do 24:00 .... 🥴🫣
-
Od sportman333 · Napisano
Ko če si šel malo na okrog (in to ni ex YU), sam sem v zadnjem času tudi službeno veliko po EU državah in na splošno gledano sem vedno najbolj vesel ko pridem nazaj v SLO in sem še vedno (in vedno bolj) mnenja , da je na splošno življenje v SLO najboljše (seveda gledam to z moje perspektive, za kar lahko rečem da se štejem nekje v normalni srednji razred, to za nekoga z minimalno plačo verjetno ni, četudi takemu tudi v katerikoli drugi državi ne bi bilo lahko oz. bi bilo še slabše).....pa naj to velja za urejenost in dostopnost javnih ustanov, kot tudi bližino domovanja-službe in recimo potem narave, bodisi hribov, morja ali pa rekreacijskih možnosti v naravni....over all tega skoraj nikjer v večjih ("boljših") eu državah ni..... -
V tujini ni vse zlato kar se sveti🥴 Pri nas je kvaliteta življenja zelo visoka in se še zaenkrat izboljšuje. V večini zahodnih državah skupaj z ZDA pa zelo pada in lahko vam povem, da srednji in predvsem nižji razred že počasi životari in ne vidijo prihodnosti zato se pa zatekajo vse bolj v ekstremizem. Delajo pa cele dneve in kaj imajo od življenja🤔dobro penzijo, če pridejo sploh do nje....
-
Sam bi z vidika ustreznega lastništva razlikoval individualne hiše in stanovanja v večstanovanjskih stavbah. Prvih je pri nas cca 550.000, drugih cca 350.000. Sam se kot lastnik stanovanja v njem počutim bol brezskrbno, tudi če izgubim službo lahko preguram nekaj časa v taki nepremičnini. Pri najemniškem stanovanju pa je treba vsak mesec plačevat najemnino in v primeru izgube službe vemo kaj sledi. Z vidika upravljanja večstanovanjskih stavb je mnogo lažje in po mojem bolje, če je lastnik celega bloka eden. Ta je zainteresiran, da je stavba dobro izolirana, dobro vzrževana, itd., ker je potem tudi najemnina višja. Zato to v severnoevropskih državah bolje špila, dokler so taki lastniki država, zadruge, razumni "landlordi". Pri nas je Jazbinškov zakon naredil na stanovanjskem področju veliko škode. Lastniki stanovanj so postali tudi osebe, ki to ne bi smeli biti, ki nimajo nobenega odnosa do lastnine, do skupne lastnine. V blokih je velik del skupna lastnina (konstrukcija, hodniki, stopnišča, fasada, streha, dvigalo, ogrevalni sistem, ....) in se je treba tudi o njej zmenit. Stanje se vidi že od zunaj - ciganarija, po svoje se zastekljuje balkone, vgrajuje različne barve in stile oken, na fasado montira klime kamor jim paše, ... Z vidika financ je veljalo pravilo, da se splača nepremičnino kupiti, če je 18-kratnik letne najemnine večji od cene stanovanja, pri 22-kratniku pa sploh ni več dvoma. Pri nas je to razmerje pred leti ušlo na blizu norih 30, torej se finančno stanovanja pri nas že nekaj let ne izplača kupovati, ampak najemati! Kljub zadnja leta tudi visokim najemninam, tudi posledici kratkoročnega oddajanja.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.