Skoči na vsebino

Testi ostalih avtomobilov

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 10 minutami je 50keda napisal:

In to je dejansko to kar ti ki vstopaš rabiš vedet, ali bo šou okoli in ga počakaš ali ne. Ker to uprabljajo vsi, jim promet skozi krožne teče lepše kot pri nas, kjer večinoma ne veš v katero smer ima namen tisti ki se vozi proti tebi v krožnem brez kakršnegakoli žmigovca.

V kožišču s 5 kraki to pomeni, da se pelje okoli s prižganim žmigavcem, kje zavije ven pa veš po tem da ga ugasne. :bravo:

Meni se zdi da je neuporaba žmigavca vezana predvsem na ego.

Nekoč sem vozil za nekom iz naše firme (med sodelavci poznan po čudnem egu). Od Brnika do Mercator centra v Domžalah ni niti enkrat samkrat vklopil žmigavc. Takrat je imel še Outlanderja, potem je presedlal na avdije in BMWje ki so bolj primerni njegovemu egu. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 3 minutami je Mraušk Mčk napisal:

V kožišču s 5 kraki to pomeni, da se pelje okoli s prižganim žmigavcem, kje zavije ven pa veš po tem da ga ugasne. :bravo:

5 kraki so ponavad malo večji, tam mi je vseeno kdo, (ne)da kakšen žmigovec, tam je več maneverskega prostora. Problem so mikro krožišča kot pravi @Slivka in predvsem tam mi je ta levi žmigovec deloval smiseln. 🤷‍♂️

Napisano
pred 1 uro je 50keda napisal:

U bistvu ... tole z Italjani ni totalna bedarija. Letos ko sem se vozil pri njih, sem preučeval na poti, zakaj dafq dajejo lev žmigovec v krožnih in to ne zmeraj :D Po parih dneh mi je ratalo jasno: skozi krožnega se vozijo kot v normalnih križiščih, torej če bo dal levega bo zavil levo od smeri iz katere prihaja. In to je dejansko to kar ti ki vstopaš rabiš vedet, ali bo šou okoli in ga počakaš ali ne. Ker to uprabljajo vsi, jim promet skozi krožne teče lepše kot pri nas, kjer večinoma ne veš v katero smer ima namen tisti ki se vozi proti tebi v krožnem brez kakršnegakoli žmigovca.

Par let nazaj je kolega takole dobil skuter v avto. Skuter ga je kar v rondoju prehiteval po levi, in ker kolega ni dal levega žmigavca je skuter smatral, da gre v istem izhodu ven. Policajem je bilo itak vseeno, ker se jim ni dalo rihtat tolmača, angleško pa niso znali. Zavarovalnici je bilo pa malo manj vseeno :D

Podpis.png

Napisano

A bo narobe, če dam to povezavo sem?

WWW.AVTOMOBILIZEM.COM

Če ste se zadnje čase sprehajali po Mazdinih salonih ter se spraševali, zakaj za vraga imajo v njih parkirano Toyoto Yaris, se vam nikakor ni...

Vendarle gre za preznačkanega Yarisa. 😃

Napisano

Tule pa je moje mnenje, da dobiš precej MALO avtomobila za precej VELIKO DENARJA. Predvidevam, da tale malčica ne bo ravno prodajna uspešnica.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 16 urami je sportman333 napisal:

Za tako ceno dobis ze mazdo 3 z večino opreme in x186 motorjem....to jih bodo prodali zelo malo....

Ampak nisi kul k nimaš hibrida dooooh :harhar:

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Hja, tole v kombinaciji z močnejšim dizlom bo očitno alternativa za bodoče kupce izumirajoče niše karavanov, ko bo treba menjat Mazdo6....

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Žalosten 1
Napisano
pred 8 minutami je Boss napisal:

Pol pa raj Superba.

No sej je oboje brez duše za neke občutke - verjetno - bi ga pa dal v ožji krog za nakup, sploh recimo naslednje leto, ko se bodo izkazale vse "hibe novega modela".

Napisano
pred 22 minutami je NevLado napisal:

Hja, tole v kombinaciji z močnejšim dizlom bo očitno alternativa za bodoče kupce izumirajoče niše karavanov, ko bo treba menjat Mazdo6....

Kr neki, plastic fantastika za veliko preveč denarja. Pa še grd je. 

Napisano

da bi dal 45k€ za VW.....ne hvala, ravno 2 meseca nazaj je sodelavec kupil novega golf-a karavana, ki je presenetljivo prostoren (dizla, očitno še vw vrača nazaj v dobo dizlov), po neki akciji za 24k€, torej zakaj bi dajal za passata, kjer je vse isto kot v golfu 20k več ?!?.....(to kako se pelješ ne bom komentiral, ni pa slab avto, ampak jaz ga ne bi imel :)).

Napisano
pred 3 minutami je sportman333 napisal:

da bi dal 45k€ za VW.....ne hvala, ravno 2 meseca nazaj je sodelavec kupil novega golf-a karavana, ki je presenetljivo prostoren (dizla, očitno še vw vrača nazaj v dobo dizlov), po neki akciji za 24k€, torej zakaj bi dajal za passata, kjer je vse isto kot v golfu 20k več ?!?.....(to kako se pelješ ne bom komentiral, ni pa slab avto, ampak jaz ga ne bi imel :)).

ker je vw edini, ki ima normalen dizelski motor v karavan obliki avta, bi kupil japonca, pa jih ni

• Všeč 3
  • Haha 1
Napisano
pred 8 minutami je NevLado napisal:

ker je vw edini, ki ima normalen dizelski motor v karavan obliki avta, bi kupil japonca, pa jih ni

Alternative za dizle bodo postali hibridi pomoje. Teh je pa dovolj na izbiro. 

Govorim za nove avte (katere jaz ne bom nikoli imel😁).

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 43 minutami je sportman333 napisal:

Golf/Octavia približno iste opreme, kot moj Focus s 2.0TSI je ca 40k€.

Pol je ta za 24k€ oskubljen.

Napisano

Pa kakšno opremo pa imate? Katapult na desnem sedežu, da tečno babo izstreliš iz avta? In eno Malezijko pod šoferjevim sedežem, da ti sprazni jajca, ko imaš poln ku++c zastojev?

Mislim, naš FucksWagen s sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom je 40.000, vi se pa tu pogovarjate o dvokolesno gnanih petsedežnikih, a cena pa ista...

Napisano (urejeno)

Pol namesto golfa za 45k, še kakega jurja zraven, pa raje tega, pa nisem pristaš suv-ov 😁 Sej bi se navadil na suv-a. 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20274531&display=Mazda CX-60

Popravljeno od MazdaBoy

Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je Slivka napisal:

Pa kakšno opremo pa imate? Katapult na desnem sedežu, da tečno babo izstreliš iz avta? In eno Malezijko pod šoferjevim sedežem, da ti sprazni jajca, ko imaš poln ku++c zastojev?

Mislim, naš FucksWagen s sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom je 40.000, vi se pa tu pogovarjate o dvokolesno gnanih petsedežnikih, a cena pa ista...

jaz imam 182 konjeskega bencinca + ročni menjalnik.

Vzel sem 2.0 150 konjev, dizla, DSG.

Vse ostalo je ista oprema kot na Focusu: ogrevano vetrobransko steklo, ogrevani sedeži, 18", boljši radio, metalic, matrični žarometi, head up display, družinski paket + vsi asistenčni sitemi.

Octavia po ceniku: 42.824,63€. Pa še za 2-4k opreme sem ven izpustil, ker je na Focusu nimam.

Popravljeno od godlike
Napisano

Dobro, mi imamo 16˝ gume, ampak to ne more biti taka razlika. Imamo pa dodatno ventilacijo, ki skrbi za "sveži zrak" tudi v tretji vrsti sedežev (tako, kot imaš v avtobusu pod stropom kanal in zračnike). Tudi električno ogrevano vetrobransko steklo imamo, pa gretje sprednjih sedežev in volana, pa... ... ... ...

Pa je vse skupaj, vključno s štirikolesnim pogonom, 40.000€.

Napisano

Počasi bo treba pogledati stran od ropotuljic.

Ker domet z enim tankom ni vse. Sploh ko vračunaš hrup, tresljaje, smrad, vzdrževanje ...

Nov ICE danes preprosto ni več dober nakup.

Napisano
pred 11 minutami je dvorjan napisal:

Počasi bo treba pogledati stran od ropotuljic.

Ker domet z enim tankom ni vse. Sploh ko vračunaš hrup, tresljaje, smrad, vzdrževanje ...

Nov ICE danes preprosto ni več dober nakup.

Saj bi kaj napisal, ampak se bojim, da me bo kdo zatožil gospodarju na drugi strani Atlantika - in ravno Tesla (vozilo, ne Nikola) prihaja od tam...

Napisano

Ti kar napiši, saj je "open forum".

Sicer vem, kako bo šlo ... "Sm kmet an s hribou doma ..."

In, ja, za tvoje prostočasne aktivnosti in okolihišno gospodarstvo rabiš ti dizla. Ampak 99% vseh ostalih ljudi pa ne ...

Napisano
pred 51 minutami je Slivka napisal:

Dobro, mi imamo 16˝ gume, ampak to ne more biti taka razlika. Imamo pa dodatno ventilacijo, ki skrbi za "sveži zrak" tudi v tretji vrsti sedežev (tako, kot imaš v avtobusu pod stropom kanal in zračnike). Tudi električno ogrevano vetrobransko steklo imamo, pa gretje sprednjih sedežev in volana, pa... ... ... ...

Pa je vse skupaj, vključno s štirikolesnim pogonom, 40.000€.

Glej tvoj ima eno rižo zicov več.

Drugače pa ni daljši kot Octavia.

Imaš 16" felne. Matričnih verjetno nimaš? 4x4 je kakega jurčka.

Zakaj bi bil tvoj avto tolko dražji od Golfa/Octavie, če ga ni nič več?

Pač oprema in luksuz stane. Trenutno so avti grdo zrastli. Tako to je.

Če kupiš in kaj kupiš, se pa vsak sam odloči. Verjetno z razlogom Dacia-e in kitajci lastejo v prodaji.

Napisano
pred 49 minutami je dvorjan napisal:

Ti kar napiši, saj je "open forum".

Sicer vem, kako bo šlo ... "Sm kmet an s hribou doma ..."

In, ja, za tvoje prostočasne aktivnosti in okolihišno gospodarstvo rabiš ti dizla. Ampak 99% vseh ostalih ljudi pa ne ...

To je posploševanje. Pri trenutni polnilni infrastrukturi in cenah polnjenja 70% ljudi tega sploh ne more imet. Si ne predstavljam, da bi moral 2x, 3x ali večkrat tedensko si vzet uro ali več časa odpeljat avto nekam, da ga napolniš. Pa men se zmeša, da bi bil še s tem obremenjen.

Govorim seveda o prebivalcih strnjenih naseljih. Si predstavljaš vsako popoldne in večer, da se jih tam usuje par sto pa krožijo naokoli kje bodo filal. Haha, komedija res. Kar poglej kakšni so zadržki ljudi, ki so EV-ja že imeli ali ga imajo in ga ne bi več kupili. Problemi s polnjenjem in dometom so daleč na prvem mestu.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• https://www.plusportal.si/2024/11/19/1001-noc-putinove-vojne-ki-divja-tudi-na-slovenskem-spletu/  
    • Ja, kakorkoli obrneš, ZDA so si z zmago v 2. svetovni vojni zagotovile status šerifa sveta, ki so ga s tem odvzeli od Britancev. Tako pač je, ne moreš pomagati, ne podpiram popolnoma, samo takšna so dejstva kot praviš. Načeloma se je pa tukajšnja takratna oblast obrnila malo proti SZ, ker ni bilo tako močnega vpliva prisotnosti njihove vojske, ker se je okupatorja nekako lastnoročno nagnalo iz teh krajev. Potem so prišle s strani SZ sankcije in strogo kaznovanje kakršnega koli simpatiziranja z režimom SZ. Oz. če si to nakazal, si šel na Goli otok, ki je bil s tem prvotnim namenom zgrajen, preišel je pa prav še za kaj drugega. Zaradi sankcij se je pa obrnilo v smer ZDA in od tam je prišlo ogromno kreditov za normalno funkcioniranje države. Stari je pa tako vedel, da bo prej fliknil, pred jih bo moral odplačati.   Mogoče se lahko še drugače vprašaš - koliko vojaških pilotov je z letali v preteklosti pobegnilo v SZ? Ven jih je kar nekaj, vsaj tistih za katere povedo. Dejstvo je tudi, da kot je Hitlerja zapuščal pametni del ljudi v 30ih, se zdaj podobno dogaja Putinu, samo ve še ne.
    • Ne reče se tak. Pravilno je tako: Takrat je bil mlad pa nor, zdaj pa je še samo nor.   Če bi bil Slivka, bi že reko, da me je lopate strah.
    • Nekaj od tega si še zdaj.... 😁🫣😉 Hec.... 😂
    • Res je, da imaš skoraj vse a ti vse bolj napol dela za tistih 40k€🥴 No upam, da ti že dela kot je treba po vseh teh pripetijah.... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.