Skoči na vsebino

Testi ostalih avtomobilov

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Na spisku pa:

- en električni,

- štirje problematični dizli, ki se skozi kvarijo in so dragi za popravilo

- ter pet neuničljivih in trpežnih bencinarjev

Zdaj, al jaz česa ne razumem (niti ne bi bilo čudno - kmet an s hribu doma) al pa avtor tega članka ne bere Mazda forum pa ni pravilno opra... Se pravi - poučen...

Napisano
dne 19. 12. 2024 ob 15:29 je Mraušk Mčk napisal:

Ukvarjal sem se s plezanjem zaledenelih slapov, takrat sem bil tudi 13let lastnik mazde 6 . In mazda 6 je vedno splezala do tam, do koder so prilezli SUV in kvazi terenci. Res je imela mal pobutan podn in pragove, ampak, videla je več terena kot 99,5% SUVotov danes.

Kjer je volja je tudi moč.

Točno tako...

Torej,če si upaš,in ti je vseeno,koliko boš 6ko "razbil",se lahko zraven spraviš tudi kaj takega...

Je pa res,da tukaj vozi "baba z krivimi nogami"...in ima CX-30 2,5L-Turbo.

Napisano

V nedeljo sem imel priliko narediti en krog s Cupro Formentor 1.5 TSI DSG 150 KM (ni bila se prenovljeni model)... Se ravno heci in njen partner odlocata za menjavo Mazde 3... pa sta jo imela cez vikend na testu...

Se mi je pa zdelo dokaj nizko sedenje... pa tudi nad motorizacijo nisem bil prevec navdusen (sem izgleda prevec razvajen z mocnejsim motorjem v moji Mazdi :P )... Pa prevec zadev se da nastavljat samo preko touchscreena ... ker ni fizičnih gumbov ... :( ... 

image.jpeg

Je pa to bila pomoje tale, ki jo imajo na avto.net kot testno vozilo >> https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20118017

• Všeč 3
  • Ni všeč 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Od vsega vag koncerna še najmanj dolgočasen avto na pogled. 

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

V nedeljo sem imel priliko narediti en krog s Cupro Formentor 1.5 TSI DSG 150 KM (ni bila se prenovljeni model)... Se ravno heci in njen partner odlocata za menjavo Mazde 3... pa sta jo imela cez vikend na testu...

Se mi je pa zdelo dokaj nizko sedenje... pa tudi nad motorizacijo nisem bil prevec navdusen (sem izgleda prevec razvajen z mocnejsim motorjem v moji Mazdi :P )... Pa prevec zadev se da nastavljat samo preko touchscreena ... ker ni fizičnih gumbov ... :( ... 

image.jpeg

Je pa to bila pomoje tale, ki jo imajo na avto.net kot testno vozilo >> https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20118017

Ta je po obliki TOP, še obrobe pri kolesih ima ravno prv široke.... 😊😉

Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Ta je po obliki TOP, še obrobe pri kolesih ima ravno prv široke.... 😊😉

Pa vz5 motor pa je hud stroj😉

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 8 urami je sportman333 napisal:

Pa vz5 motor pa je hud stroj😉

To je pa res. Sem ga vozil in je top. Poraba pa tudi. 😊

Napisano
dne 13. 1. 2025 ob 12:24 je skritikrt napisal:

Točno tako...

Torej,če si upaš,in ti je vseeno,koliko boš 6ko "razbil",se lahko zraven spraviš tudi kaj takega...

Je pa res,da tukaj vozi "baba z krivimi nogami"...in ima CX-30 2,5L-Turbo.

Hud video, zdej končno razumem Alexa, ko razlaga, kako gredo 4je odrasli komot smučat v Dolomite s tem autom

null

image.png

• Haha 1
  • Zmeden 1
Napisano
pred 57 minutami je etcho napisal:

Pa če ima punca 205 cm.😂

In noge dolge 170.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ma kaki bateriji neki. Baterija je izredno zanesljiv del EV. In bo preživela skoraj vse EV-je ... To vas naftni lobij straši, da bo vse pocrkalo.   Glede cen pa - kaj pa je 10€/100 km (čeprav si predpostavil izredno visoko povprečje 25 kWh/100 km), če to rabiš občasno. Drugače imaš tudi Petrolovo naročnino, ki ti ceno zbije vse do 0,30€ za kWh, ampak potem si prikovan na Petrolove polnilnice (ki pa jih izven Slovenije skoraj ni).
    • Če je cena 0,39-0,45€/kWh to pomeni najmanj 10€ na 100 km, če je je poraba 25 kWh/100 km. Torej če prav razumem, plačaš naročnino, čakaš na polnilnici, na koncu te stane pa enako kot bencin?   Tudi če polniš doma ni neke računice, sploh sedaj ko so še omrežnino dvignili za večje odjemalce. Za 25 kWh plačaš okoli 5EUR, za 7l goriva pa 10EUR, torej si v plusu 5 EUR na vsake 100 prevoženih km. Če letno narediš 20.000 km to pomeni, da si vsako leto prišparaš 1000EUR.   Znesek ni zanemarljiv, problem je ker si v osnovi vozilo toliko preplačal napram ICE, da rabiš 7 let da to razliko dobiš notri, potem pa je počasi potrebno razmišljati o novi bateriji...pa smo spet v minusu.   Sklep: Če kdo trenutno kupi EV z mislijo, da bo prišparal se je zmotil.    
    • Kako že pravjo? Boljš bit živa reva kot mrtvi heroj, hehe. Zelo zanimiva trasa izgleda tole, pohvale fanta, Mazdaša.
    • moraš vedet da sta gospoda že v letih🤣🤣 drugače bi tud tist potoček lahko prevozla tole pa mora bit klanec , da ga z turbo ne zvoziš
    • Kdor se z EV veliko vozi po AC pač kupi mesečno naročnino na Tesla ali Ionity DC polnilnice (strošek 10-12€/mesec) in potem pretaka elektriko po 0,39-0,45€/kWh po super duper hitrostih. To je vsa umetnost.   Za kaj sproti dofilat na sestanku, kosilu, nakupovanju ipd. so pa tudi AC polnilnice čisto v redu. Pa še nekoliko cenejše.   Sicer pa EV se najbolj splača tistim, ki ga lahko polnijo doma. Tudi brez sončne elektrarne. Že n-krat povedano in napisano.   Da bi se pa obremenjeval s ceno DC polnjenja na avtocesti za tiste dvakrat kot povprečen Slovenec prevozi razdaljo, daljšo od 500 km, pa nima smisla. Itak toliko čez leto prihraniš, da ni par malce dražjih polnjenj omembe vrednih. Mene tudi ko grem v Nemčijo pride strošek pogonskega goriva z EV ceneje kot z ICE.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.