Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni

sedaj, ko so zunaj temperature pod ni?lo sem ob zagonu opazil tale zvok...

....zvok se pojavi tam nekje pod -5 in izgine po kak?ni minuti po zagonu motorja...??

o?itno znan pojav....je ?e kdo opazil tole?

Napisano

mislim da so v drugi temi ravno o tem skyactive 'fenomenu' govorili - nekaj normalnega.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

mislim da so v drugi temi ravno o tem skyactive 'fenomenu' govorili - nekaj normalnega.

mogo?e ve? kje...bi rad prebral...

hvala

Napisano

Splosna debata nova mazda 3

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Nenavaden zvok imajo Skyactive bencinarji ob zagonu in ne dizli.

Tole je precej ?uden zvok - a zgine, ko se avto ogreje?

33112_1.png

Napisano

v mojem primeru je DIESEL.....:)...

...sem spra?eval na servisu in menda je to zvok ?ob....

Napisano

Sorry nisem mislil sploh na traktor ne-traktor. Meni vsekakor to ne deluje nekaj normalnega.

Napisano

Sorry nisem mislil sploh na traktor ne-traktor. Meni vsekakor to ne deluje nekaj normalnega.

tudi slisat ni normalno.....ampak ?e si imel prej Subaruja diesla, si vsega tega ?e itak navajen...: :))

Je pa menda precej odvisno od kvalitete natankanega goriva, oziroma koli?ine vode v gorivu....?

...mimogrede....na katerih pumpah pa najve? tankate nafto, oziroma katerim najbolj zaupate...OMV, Petrol, Shell, ....?

Napisano

Res jeeee..na moji mazda CX5 Benz.2.o 165.k.je tak zvok zjutraj boooooo.me ne moti.lep zvok..he he lp

Napisano

Mene bi ta zvok zelo  motil, izgleda, kot da se bo vse skupaj razpadlo. ?zmeden?

Pa ?e je to kao normalno mi ni jasno, kaj so naredili z temi diesel motorji. ?e moj 13 let star dizel lepo kresne, na za?etku je malo glasnej?i in se hitro umiri.To na posnetku je pa prav skeri.Kaj to nabija neke obrate sam?

Napisano

Mene bi ta zvok zelo  motil, izgleda, kot da se bo vse skupaj razpadlo. ?zmeden?

Pa ?e je to kao normalno mi ni jasno, kaj so naredili z temi diesel motorji. ?e moj 13 let star dizel lepo kresne, na za?etku je malo glasnej?i in se hitro umiri.To na posnetku je pa prav skeri.Kaj to nabija neke obrate sam?

To v teh posnetkih pri zgornjem sporocilu od pikota ni to, kar kasneje pisejo glede bencinskih SkyActive-G motorjih... Tisto res ni slisati zdravo ... Pri bencinskih SkyActive pa so na zacetku malo povisani obrati in se slisi kot bolj nemiren tek ... ampak se dokaj hitro umiri, ko se motor ogreje  ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

To v teh posnetkih pri zgornjem sporocilu od pikota ni to, kar kasneje pisejo glede bencinskih SkyActive-G motorjih... Tisto res ni slisati zdravo ... Pri bencinskih SkyActive pa so na zacetku malo povisani obrati in se slisi kot bolj nemiren tek ... ampak se dokaj hitro umiri, ko se motor ogreje  ... 

To?no....pri bencinarju se sli?i kot nekak?en "zaug"...kar je OK, pri dieslu pa se sli?i kot nekak?no kovinsko pokanje..??

...servis pravi, da kao zamrznejo brizgalne ?obe...?? in da se ne da ni? nardit...??

...ko sem nalednji? nafti dodal ?e ekstra dodatek proti "zmrzovanju" je zadeva sicer ?e vedno prisotna , vendar je bistveno manj opazna,

tako da o?itno je nekaj na tem...

Se je menda ?e tudi dogajalo, da skyactive diesli pri ni?jih temperaturah niso v?igali....??

Napisano

To?no....pri bencinarju se sli?i kot nekak?en "zaug"...kar je OK, pri dieslu pa se sli?i kot nekak?no kovinsko pokanje..??

...servis pravi, da kao zamrznejo brizgalne ?obe...?? in da se ne da ni? nardit...??

...ko sem nalednji? nafti dodal ?e ekstra dodatek proti "zmrzovanju" je zadeva sicer ?e vedno prisotna , vendar je bistveno manj opazna,

tako da o?itno je nekaj na tem...

Se je menda ?e tudi dogajalo, da skyactive diesli pri ni?jih temperaturah niso v?igali....??

... niso pri nizkih temperaturah v?igali...vse bolj?e in bolj?e izbolj?ave napram starim diesel motorjem.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
    • Pa kaj vam je ljudje. Rusija ima pravico do samoobrambe. Res pa, da je pri tem sila nespretna - za samoobrambo pobije precej manj otrok in žensk kot to za samoobrambo uspeva judovki državi. V opravičilo, vodkarji za pobijanje pač nimajo na razpolago superiornega ameriškega orožja, kot ga imajo židje. 
    • Ah dej no, pišeš kot, da se je zgodovina začela 24.2.2022. Enostavno, če bi Ukrajina, ostala nevtralna in bi normalno priznavala manjšine kot vse normalne demokracije, se nič od tega ne bi zgodilo. Torej dejmo nehat pisat o ozemeljskih težnjah, ker to je tak BS. Zasedba ozemlja je le posledica, ker težko zaščitiš ljudi, če nimaš ozemlja, kjer ti živijo, pod nadzorom. Pa sej je vse dokumentirano, kaj se je dogajalo v obdobju dveh desetletij pred tem nesrečnim datumom. Al je boljš pač mižat in se delat neumne ter trobit, da se je vse zgodilo brez vzroka in povoda.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.