ReDevil Napisano 28. november, 2005 Prijavi Napisano 28. november, 2005 ?e 1 cajt razmi?lam o predelavi na plinski pogon, sej verjetn se kermu ?e kej sanja kako zadevca zgleda pol itd. Sicer je dobr mal po?akat da vidm s ?im se bom pol od pomladi dalje vozu, ampak vseen NO mal bol sm se pozanimu in za?ev zbirat ponudbe, zdej sm dubu enga tipa iz Banja Luke, ki to nardi za 960 KM (bih valuta) oz. pol manj Ojrov, kar pomen manj kot 120000 SITov! Investicija bi se mi pa glede na mojo kilometra?o povrnila ?e v kake 4 mescih najkasnej?! Je pa baje tut u MBju en tip ki zna to dost pocen nardit, ga kdo mjbi pozna? Sicer pa mam tut varianto da mi kolega iz italije prnese robo, iz enga avta se ven zmontira, pa montira v mojga, tko da v tem primeru bi mogo?e pr?ov skoz pod 100 pre?ernov (mam v vasi enga majstra ki je v?asih vgrajeval plin v avte in mi nardi dost pocen)! Glede na cene benza se mi zdi razmi?lanje v to smer kar pametna investicija! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
HLADNI Napisano 28. november, 2005 Prijavi Napisano 28. november, 2005 Men tud zanima glede plina marsikaj, pa bi bilo zanimivo, ?e bi glede tega malo staknili glave?!! Prednosti, slabosti, ponudba, cena, itd.. Citiraj
LabiGT Napisano 28. november, 2005 Prijavi Napisano 28. november, 2005 oba mata GT-je, pa hoceta montirat plin? :) dizel rulz, a vidte? pol s plinom boste pocasnejsi kot dizelasi Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Symon Napisano 28. november, 2005 Prijavi Napisano 28. november, 2005 oba mata GT-je, pa hoceta montirat plin? :)dizel rulz, a vidte? pol s plinom boste pocasnejsi kot dizelasi Ne dr?i! Izgubi okoli 5-10% mo?i, poraba se pove?a za ene pol litra (v plinu) ampak plin ko?ta 100 SIT/liter Poleg tega bo avto imel veliko manj izpu?nih plinov torej bo? ?e vedno na bolj?em in bolj ekolo?ko primeren kot dizel. @HLADNI, ?e bo? TOLE prebral bo? tut diplomiral. Citiraj
LabiGT Napisano 29. november, 2005 Prijavi Napisano 29. november, 2005 Ne dr?i! Izgubi okoli 5-10% mo?i, poraba se pove?a za ene pol litra (v plinu) ampak plin ko?ta 100 SIT/liter @HLADNI, ?e bo? TOLE prebral bo? tut diplomiral. drzi drzisej si sam odgovoril...5-10% posto manj moci..to je za priamov primer 115konjev, kar pomeni da ga bo vsaka mazda6 dizel prehitevala Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
David Napisano 29. november, 2005 Prijavi Napisano 29. november, 2005 hihihihi in priam se v zemljo udre.... LP daVid Citiraj Feel free....
HLADNI Napisano 2. december, 2005 Prijavi Napisano 2. december, 2005 oba mata GT-je, pa hoceta montirat plin? :)dizel rulz, a vidte? pol s plinom boste pocasnejsi kot dizelasi Jaz sem kr zadovoljen z mojo porabo, je pa ?e en avto pri hi?i, Grand cherokee 4.7, investicija za predelavo se mi povrne v 35000 km, to je pa ?e podatek. Aja, mislim da ?e zgubim dobrih 10 konjev, jih bo drugih 210 ?e vedno dovolj, da dizel?ki za mano kadijo po svoje... Hvala Symonu! Citiraj
ReDevil Napisano 16. december, 2005 Avtor Prijavi Napisano 16. december, 2005 NO sicer men tut ?e mi na konc ostane makar 100 konjov, pa da ostane kej ve? v to?lu, pol bom ?e vedno zeeelo Sicer pa na avtomobilizem.com je blo precej govora na to temo! Pri novej?ih sistemih naj bi pa bla izguba baje celo celih 0 % mo?i, aja pa plin je po 95 SIT litr, na Verov?kovi! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
Symon Napisano 16. december, 2005 Prijavi Napisano 16. december, 2005 Pri novej?ih sistemih naj bi pa bla izguba baje celo celih 0 % mo?i, aja pa plin je po 95 SIT litr, na Verov?kovi! Pa pri novej?ih motorjih pomoje. Citiraj
ReDevil Napisano 18. december, 2005 Avtor Prijavi Napisano 18. december, 2005 To pa ni blo omenjeno, sam itak kokr sem napisal, tut ?e je na konc 100 konjev v ?tali, je ?ist ok! Se pa cene te monta?e od avta do avta ful razlikujejo, ker ko je kolega hotu za svojga 525i touring (stara serija - okrogle lu?i), je blo re?en 1.500 Ojrov, kar pa je direkt 3 x ve? kot za mazdilaka oldtajmera! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
ReDevil Napisano 22. december, 2005 Avtor Prijavi Napisano 22. december, 2005 Vidu sm da zdej v Ljublajni in mogo?e ?e kje, ?e B.H.S. (karkol ?e te oznake pomenjo) montirajo plin, cene pa se za?nejo pri 150.000 SITIH, pol pa odvisno za ker model pleha gre in kero varianto not montira?! Se spla?a mal pozanimat, kerga tole mika! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
miha Napisano 30. december, 2005 Prijavi Napisano 30. december, 2005 mislim da je plinski pogon zakon. Sam ne vem kam naj si ga grem montirat vsi so tok dragi. Ta b.h.s. ho?e 350.000 sit. tok ne dam. a kdo ve kje je kaj cenej?e Citiraj
ReDevil Napisano 6. januar, 2006 Avtor Prijavi Napisano 6. januar, 2006 Ja dal bi se kej zrihtat, sam ful odvisno od motorja, ma? neke variante v Banja Luki in pa Novem Sadu, sej ?e te stvar zanima, je blo tut na avtomobilizem.com ful napisan na to temo! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
ReDevil Napisano 16. marec, 2006 Avtor Prijavi Napisano 16. marec, 2006 V?eraj je ?el kolega s foruma v Diva?o montirat plin v svojo M6, 2.3i GT, pa upam da se kmal oglasi in pove kako zadeva ?tima, aja cena naj bi bla 310 smukov na?ga dnarja! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
poky Napisano 16. marec, 2006 Prijavi Napisano 16. marec, 2006 No ko bo? stestiral pa le javi! Citiraj Ti?a vun!! Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!
madmax Napisano 16. marec, 2006 Prijavi Napisano 16. marec, 2006 Pametno je naredu ta tvoj kolega, baje so v diva?i najbolj?i kar se ti?e money-value razmerja. zadnji? sem se vozu z hondo legend na plin pa vam povem da je vleklo kot pri norcih, pa baje da ni poraba plina prav ni? ve?ja od benza. Citiraj
HLADNI Napisano 16. marec, 2006 Prijavi Napisano 16. marec, 2006 Jutri zve?er ga dobim nazaj( plinsko mazdo), prvi vtisi so dobri, fanta zadevo obvladata, monta?a pa? traja dva dni (da se res stestira)... Bom pa v naslednjemu tednu povedal kaj ve?... Citiraj
Boss Napisano 16. marec, 2006 Prijavi Napisano 16. marec, 2006 Jutri zve?er ga dobim nazaj( plinsko mazdo), prvi vtisi so dobri, fanta zadevo obvladata, monta?a pa? traja dva dni (da se res stestira)...Bom pa v naslednjemu tednu povedal kaj ve?... zdaj pa ne bo? smel ve? v podzemske gara?ne hi?e vozit... Citiraj
HLADNI Napisano 17. marec, 2006 Prijavi Napisano 17. marec, 2006 zdaj pa ne bo? smel ve? v podzemske gara?ne hi?e vozit... ??? ???A to kje pi?e? Citiraj
Boss Napisano 17. marec, 2006 Prijavi Napisano 17. marec, 2006 ??? ???A to kje pi?e? pi?e na nekaterih gara?nih hi?ah... recimo tista pri WTC-ju pa men se zdi, da maxi tudi, pa tista pri kozolcu...itd Citiraj
HLADNI Napisano 24. marec, 2006 Prijavi Napisano 24. marec, 2006 Plinska in?talacija je zmontirana, testiram jo v glavnem ?ele en teden, razlike ni opaziti v kakr?nemkoli negativnem smislu, razen v tem, da je v prtlja?niku manj prostora zaradi rezervoarja. Pri motorju nepoznavalec ne opazi neke dodatne napeljave in "krame", motor te?e mirneje in ti?je za kak db. Ker ima Mazda najve?jo trenutno porabo med primerljivimi avti, smo namestili ve?ji uparjalnik ter glede na moj stil vo?nje, dodali napravo za dodatno hlajenje ventilov, le-ta pa ni obvezna. Razlika je na ?rpalki, po prevo?enih 688 km sem tankal 63 litrov plina (7812 sit) in 2.2 litra bencina (hladni v?igi). Priznam pa, da sem z avtom vozil ve?inoma po avtocesti, nisem ?paral pri pospe?evanjih... Na podrobnej?a vpra?anja bom poskusil odgovoriti v ?im kraj?e ?asu... Citiraj
Sishi Napisano 24. marec, 2006 Prijavi Napisano 24. marec, 2006 Odli?no Jaz ?e bi imel kaj novej?ega (beri ve? vrednega) bi si tudi dal plinsko in?talacijo. Nikjer ne vidim ceno napeljave :ne vem: ? Pa poro?aj pi?e na nekaterih gara?nih hi?ah... recimo tista pri WTC-ju pa men se zdi, da maxi tudi, pa tista pri kozolcu...itd Preklopi? na benz in no problem Pa ?e cene:B.H.S. : s fergazer 160 kSITz injection 220 KSITnapredni injection 330 KSITAutogas Novi Sad cca 400 EURBanja Luka cca 1020 KM , 1KM=122SIT Citiraj Sex, V6 and Rock 'N' Roll
poky Napisano 24. marec, 2006 Prijavi Napisano 24. marec, 2006 Cool,glavno,da si zadovoljn! Citiraj Ti?a vun!! Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!
ReDevil Napisano 24. marec, 2006 Avtor Prijavi Napisano 24. marec, 2006 Hladni je prebil led kar se plina ti?e na forumu, lahko bi se mu reklo PIONIR! Mene pa je biv sam gobec, pa nism ni? naredu! Citiraj Dobrodo?li na forumu!
HLADNI Napisano 26. marec, 2006 Prijavi Napisano 26. marec, 2006 Cena 310000, plus 20000 za dodatno hlajenje ventilov. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.