Skoči na vsebino

Tester Mazda/ Poraba mazda 6 G165

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdrav vsem

Nevem ?e ?e kje tema obstaja ali je bilo govora o tem, namre? zanima me naziv original testerja za mazdo (naprimer mercedes ima xentry) kaj ima mazda? in program za popravila kot je pri VW etka Mercedes (WIS ASRA) mazda ima kaj?

In ja mislim da se po?asi vra?am iz mercedesa na mazdo 6, zelo je zanimi motor G165, kaksne imate kaj izku?nje z porabo goriva?

Da slisim realne ocene :)

Napisano

Evo, sva si ?e na zasebnem dopisovala...

Tu ?e za vse ostale....

Prevo?enih ca. 6000 km od nakupa, ve?ina avtocesta (90% ac + ca. 6% regionalke in vas + 4% mesto), povpre?na poraba po ra?unalniku 6.7 L/100km

V ?esti komot "cruza?" s tempomatom na 53 km/h skoz naselja. i-stop je zakon, skoraj ne ?uti? kdaj se motor ugane, za?ene pa se prej kot kdorkoli pre?alta v brzino.

Malo me moti mehak lak, je pa to, kot zgleda bolezen japoncev. Je bil pred par leti Lancer tudi cel pik?ast po haubi in maski. Pa nisem tip voznika, da bi visel na "?tos?tangi".

Testerja treutno ne rabim, ker se naslednjih 5 let, dokler velja podalj?ana garancija ni?esar ne dotaknem.

Avto je pa zakon.

ZOOM ZOOM - ?ivljenje je prekratko za dolgo?asne avtomobile :punk:

Napisano

Hvala za tele informacije.

6.7 L/100km, je sicer zelo dobra poraba (vsaj po mojem mnenju) ampak, me res zanima koliko bi to bilo v mojih rokah. Pa nisem nek divjak, samo vsak ima pa? svoj stil vo?nje.

M6, 2.0, 147 km, 2008, sem spravil ?e tudi na 7.1 l/100km, ampak temu ne more? re?t normalna vo?nja, ker si ?e sam sebi te?en :)

Napisano

Thja, kaj naj re?em? Nisem ravno tip gas/premza (pospe?evanje/zaviranje), nisem pa ravno napoti na cesti.

Po avtocesti praviloma vozim na tempomatu med 130 do 140 km/h (v kolikor to dopu??a promet), naselja in magistralke pa se dr?im omejitve +8%.

Je pa tako, da je moja relacija MB - Graz, kjer je v primerjavi z relacijo MB-LJ manj razgiban teren, sem pa na isti relaciji s Peugeotom 308 II 1.6 HDI 92 PS imel povpre?je 5.2 litra.

Napisano

Thja, kaj naj re?em? Nisem ravno tip gas/premza (pospe?evanje/zaviranje), nisem pa ravno napoti na cesti.

Po avtocesti praviloma vozim na tempomatu med 130 do 140 km/h (v kolikor to dopu??a promet), naselja in magistralke pa se dr?im omejitve +8%.

Je pa tako, da je moja relacija MB - Graz, kjer je v primerjavi z relacijo MB-LJ manj razgiban teren, sem pa na isti relaciji s Peugeotom 308 II 1.6 HDI Pa 92 PS imel povpre?je 5.2 litra.

Imam filing in kar sem uspel prebrati po raznih forumih, da ti porabi pribli?no toliko, kot dizelca 1. generacije.

Se pravi,da bi meni pila po mestu okoli 8l/100?

Napisano

Je pa tako, da je moja relacija MB - Graz, kjer je v primerjavi z relacijo MB-LJ manj razgiban teren, sem pa na isti relaciji s Peugeotom 308 II 1.6 HDI 92 PS imel povpre?je 5.2 litra.

No to kar si napisal je zelo podobno mojemu stilu vo?nje. :)

Torej, ?e posplo?im je skyactiv motor za cca 1 L/100 km bolj var?en (in hkrati tudi mo?nej?i) od motorja iz 2008. :)

Napisano

Hvala vsem za odgovore, sem bil v soboto na dalj?em testu s 6-ko g165 in povpre?je ?ez 230km 6,1 tako da zame je avto top, z eno besedo poezija.

Napisano

Hvala vsem za odgovore, sem bil v soboto na dalj?em testu s 6-ko g165 in povpre?je ?ez 230km 6,1 tako da zame je avto top, z eno besedo poezija.

Kako se ti je pa kaj zdelo pospe?evanje, vo?nja v hrib,navor benzinarja?

In kje si si jo sposodil,ker jo nimajo nikjer za probati.

Napisano

Pospesevanje ni taksno kot pri dizlu ampak je cist zadovoljivo, tudi v hrib. Drugace je pa v celju samo ta mislim da so rekli da je v ponedeljek sla. Zasledil sem pa tudi v cosmosu v ljubljani g165. V glavnem meni osebno je avto top.

Napisano

Pospe?evanje je enakomerno, mogo?e mora? malce ve? ?altat (v ?esti prestavi zna trajat, da prileze s 60 na 130), v takem primeru pa? prestavi? v ?etrto zavrti? do 5, 6 tiso? in nato prestavi? v peto ali ?esto prestavo.

V?asih speljem da se avto premakne in nato prestavim kar v tretjo prestavo, pa ni te?av.

Je bil moj lancer 2.0 dizel s 140 PS glede tega dosti bolj pubertetni?ki. Do 2000 obratov ni?, nato pa se mu je, ko je turbo zgrabo spipalo in si ?util v volanu kako trga. Meni to enakomerno, odlo?no pospe?evanje bencinerja bolj ustreza.

Sem pa ?ez vikend slu?ajno cijajzaro za traktorjem v klanec, pa sploh nisem opazil, da vozim v tretji prestavi ko sem pospe?il mimo.

Napisano

Pospe?evanje je enakomerno, mogo?e mora? malce ve? ?altat (v ?esti prestavi zna trajat, da prileze s 60 na 130), v takem primeru pa? prestavi? v ?etrto zavrti? do 5, 6 tiso? in nato prestavi? v peto ali ?esto prestavo.

V?asih speljem da se avto premakne in nato prestavim kar v tretjo prestavo, pa ni te?av.

Je bil moj lancer 2.0 dizel s 140 PS glede tega dosti bolj pubertetni?ki. Do 2000 obratov ni?, nato pa se mu je, ko je turbo zgrabo spipalo in si ?util v volanu kako trga. Meni to enakomerno, odlo?no pospe?evanje bencinerja bolj ustreza.

Sem pa ?ez vikend slu?ajno cijajzaro za traktorjem v klanec, pa sploh nisem opazil, da vozim v tretji prestavi ko sem pospe?il mimo.

Saj jaz se bojim,da bi pri benzinarki pogre?al ta turbo boom, ko zagrabi in te istreli.

Napisano

Imam M6 2.0, 147KM bencin letnik 2008 ze 9 let.Poraba se giba med 7,2 do 7,5l. Ker me vlece da bi jo zamenjal sem odsel na test nove M6 s 165KM. Morem reci da me motor ni impresioniral, ima lepsi zvok, sama voznja in posposevanje pa je na nivoju moje 9 let stare mazde. Tako da sem se odlocil da bom z menjavo pocakal do prihoda nove M6 s precej obetajocim novim motorjem in obliko.

Napisano

Imam M6 2.0, 147KM bencin letnik 2008 ze 9 let.Poraba se giba med 7,2 do 7,5l. Ker me vlece da bi jo zamenjal sem odsel na test nove M6 s 165KM. Morem reci da me motor ni impresioniral, ima lepsi zvok, sama voznja in posposevanje pa je na nivoju moje 9 let stare mazde. Tako da sem se odlocil da bom z menjavo pocakal do prihoda nove M6 s precej obetajocim novim motorjem in obliko.

Baje,da naj bi bil v novi 6ki turbo benzinar?

Napisano

Baje,da naj bi bil v novi 6ki turbo benzinar?

Ma tudi to sem ze zasledil na forumih. Ne gre spregledati da se je Mazda zdruzila s Toyoto, tko da tudi hibrid ni izkljucen. Drugace pa ce bo novi skyactive x dejansko v praksi taksen kot ga predstavljajo potem mislim da bo bomba. Atmosferc 18:1 kompresije cca 180KM, navor skoraj 300...zame dovolj, ne rabim vec turbine

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Ja z kompresorjem bo izginil tisti manjko navora pri ni?jih vrtljajih.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

...

...

Koliko ?asa pospe?uje? do 53km/h?

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Koliko ?asa pospe?uje? do 53km/h?

Ni? slab?e kot povpre?ni kolesar.

?alo na stran...

?al mi je edino, da Mazda nima usnja za to stopnjo opreme. Sede?e je zelo te?ko o?istiti, ?e posebej "mucke" od volnenih jopic.

Napisano

Pa kompresor bo imel gnan z jermenom, tako da isto kot da imas turbo, ni vec to klasi?en atmosferc, kot seda G motorji.

Ok, ?e bo imel kompresor v stilu nekaterih kompresorjev potem ve? ni klasi?ni bencinar. 

Je pa nekaj, zanesljivost kompresorjev je vi?ja kot turbin. Ne vem pa zakaj ve?ina znamk vgrajuje turbine, ne kompresorje.

Napisano

Napisano

Ma naj se zmigajo, menjal bi avto pa so mi zdej nabacili ta nov motor in me v bistvu dali na cakanje za 2 leti. Obstojece M6 nove se mi zdej ne splaca kupit, rabljene taksne kot bi jo imel jaz pa ne dobis ali pa je toliko ?oldov da je bolje peneze dati na stran in cakati 700 dni.

Napisano

Ma to je ?ist okus posameznika, meni osebno so atmosferci zakon (ker niso obremenjeni) ampak zal jih je vedno manj. Drugace pa ja zna bit serija X tudi zanimiva, sploh glede porabe.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Misliš na električarje? Že sedaj so dobri v tem. 
    • V ponedeljek grem na drugo tekmo v Kopru. Sem dobil zastonj dve karti.  Da vidimo to revščino v živo.     
    • Boss, očitno ti  ne gre prav  od rok prepričevanje "pro zahodno" usmerjenih mazdašev.😉
    • K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.