Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 minutama je godlike napisal:

Če kupuješ višji rang, je samoumevno, da imaš svoj tip pedal 😉

To je za to, ker ima pogosto kupec višjega ranga več koles in uporablja čevlje križem kražem, kaj si naj začneš s pedali, če boš tak nove kupil, kompatibilne.

Pri električarjih ni kaj dosti komplicirat ker nihče ne uporablja clip in pedal.  Ena flate, kolikor si pač pripravljen odšteti zanje. 

Alex, koliko si pa odkartal za tega levaka? 

• Všeč 1
  • Zmeden 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Sploh pomislil nisem na to. 👍

Valda clip pedala so optimizacija prenosa sile. Tu pa ne rabiš perfekcije.

Napisano

Ja za električarja je najbolj, čista klasika brez zajebancije s kakimi clip pedali. Sploh je pa pri MTB-jih in kolesih za po naravi itak bolj zaradi same varnosti pa še bolj si svoboden v gibanju, sploh, k je treba kdaj nogo na hitro dat dol.

33112_1.png

Napisano
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pri električarjih ni kaj dosti komplicirat ker nihče ne uporablja clip in pedal.  Ena flate, kolikor si pač pripravljen odšteti zanje. 

Alex, koliko si pa odkartal za tega levaka? 

S popustom 4K€. S tem, da sem dobil zraven zastonj posebno pumpico za nastavitev trdote amortizerjev. 

So mi jih pa že v trgovini nastavili glede na mojo težo. Jih je pa dobro vsake toliko kontrolirati. 

pred 8 urami je Boss napisal:

Ja za električarja je najbolj, čista klasika brez zajebancije s kakimi clip pedali. Sploh je pa pri MTB-jih in kolesih za po naravi itak bolj zaradi same varnosti pa še bolj si svoboden v gibanju, sploh, k je treba kdaj nogo na hitro dat dol.

Tole mi je zanimivo. Nekje vmes med clip in navadnimi. 

https://www.mtbr.com/threads/hustle-bike-labs-avery-remtech-magnetic-pedal-review.1209262/

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Jih je pa dobro vsake toliko kontrolirati. 

Telesno težo tudi:lol:

Na električarju ne potrebuješ clip pedal.

Razni hibridi od pedal so slabša varianta ker imajo slabši oprijem kot navadni flati.

Sam uporabljam CB Stamp3 in Stamp7. Slednji so z drsnimi ležaji kar pomeni več trenja, omogočajo pa tanjši profil in konkavno obliko - boljši oprijem. Ampak kot popoln amater ne opazim.

CB Stamp so v dveh velikostih, to je dobro, vozim large velikost, pozimi pride prav za gojzarje.

Napisano
pred 40 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Telesno težo tudi:lol:

Na električarju ne potrebuješ clip pedal.

Razni hibridi od pedal so slabša varianta ker imajo slabši oprijem kot navadni flati.

Sam uporabljam CB Stamp3 in Stamp7. Slednji so z drsnimi ležaji kar pomeni več trenja, omogočajo pa tanjši profil in konkavno obliko - boljši oprijem. Ampak kot popoln amater ne opazim.

CB Stamp so v dveh velikostih, to je dobro, vozim large velikost, pozimi pride prav za gojzarje.

Kar se tiče teže s tem nimam problemov. Sem enako težek (77 kg pri 184 cm) že od vojske. 😊

Ja, bom kar flat pedala vzel. Itak mi amaterji ne rabi k ekstremnih variant. 😊

Napisano

Vzameš flat, držijo čisto OK, je pa res, da ko zdrsnejo imaš JAO v piščali. 😁
In kam greš na prvi test? Downhill Pomjan?

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 5 urami je etcho napisal:

Vzameš flat, držijo čisto OK, je pa res, da ko zdrsnejo imaš JAO v piščali. 😁
In kam greš na prvi test? Downhill Pomjan?

A greš tz mano? 😄 Iz prve na Pomjan, ni druge. 

Napisano
dne 10. 11. 2024 ob 19:47 je Alex napisal:

Kolo je doma. A hecna stvar je ta, da pri takem kolesu višjega ranga ne dobiš ob nakupu - pedal. 😊 Ker sem staro kolo prodal, nisem imel doma nobenih starih pedal za preizkusiti kolo. Tako, da moram počakati do jutri in grem takoj v nakup. 

Mislim, da bi bilo fer, da ti ob prodaji to tudi omenijo. Vem, da si vsakdo izbere svoj tip pedal. A nismo vsi eksperti, da bi nam bilo to samoumevno, 🤔

Kaj pa lučke, odsevniki, zvonec,…?

Žal se več kot očitno vsepovsot prodajajo tehnično neizpravni in povsem nelegalni bicikli - seveda glede na zakon. Cene v nebo. Ovce pa kupujejo in karavana gre dalje.

Kot da bi npr kupil avto brez luči spredaj…

• Haha 3
  • Začuden 1
Napisano
pred 18 minutami je NevLado napisal:

Žal se več kot očitno vsepovsot prodajajo tehnično neizpravni in povsem nelegalni bicikli - seveda glede na zakon. Cene v nebo. Ovce pa kupujejo in karavana gre dalje.

Kaj pa ko prodajajo vaudije  pa bmveje ki jim ne delujejo smerokazi.

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 1

Napisano
Pravkar je Mraušk Mčk napisal:

Kaj pa ko prodajajo vaudije  pa bmveje ki jim ne delujejo smerokazi.

So rabljeni in ne novi :closedeyes:

Napisano
pred 6 urami je NevLado napisal:

Dpf - ja tudi nima gor. 😉

Napisano
pred 8 urami je NevLado napisal:

Hmal sem se uscal zdej ,..hvala za ta smeh 😂

• Haha 3
  • Začuden 1

image.jpeg

Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Hmal sem se uscal zdej ,..hvala za ta smeh 😂

Ljudje komentirajo nekaj o čemer nimajo prav veliko pojma. 😉

Napisano
pred 34 minutami je Alex napisal:

Ljudje komentirajo nekaj o čemer nimajo prav veliko pojma. 😉

Ja res, jaz sem tako kot @Z M A J, 10 let star bicikelj (ki je bil še prodan z ustrezno opremo po zakonu in je skladen z zakonodajo), pa pridem kamor čem 

Napisano

Ustavi policaj kolesarja, ki nima luči....🤔....naprej že vsi poznate ta vic, če ga kdo ne ga bo @Slivka nadaljeval, bo bolj smešno.... 🤣😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.