Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pravi dirkalnik je tole za videt! :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

. Lahko bi vozil malo manj v turbo načinu,

Ne s turbo levo niti s turbo desno ni priporočivo veliko vozit v turbo načinu v smislu življenjske dobe baterije.

Pa sprazniti je ni pametno pod 20% pa napolniti je ni pametno nad 80%. Uporabne kapacitete je tako 60%. Kot pri električnih avtih. :hudicek:

Če grem na kakšno pot z avtom z biciklom na prtljažniku, potem dopolnim baterijo proti 100% med vožnjo v avtu - Škodilak ima 220voltno vtičnico. Tako skrajšam čas, ko je baterija 100%polna. Za shranjevanje je itak bolje če je pod 70%.

˙

Pa polnjenje v mrazu tudi ni dobro. Ko pade temperatura v garaži pod 10°C, odnesem baterijo v stanovanje da se najprej pogreje, potem polnjenje.

Alex, a tale tvoj turbak ima možnost odstranjevanja baterije iz gištela da jo nosiš filat v stanovanje?

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Mimogrede, tisti čudovit plavi avto na sliki  je Porsche GT3. Ravno je parkiral, ko sem slikal. 

Pri Ribiču, Seča?

Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Baterije mislim, da je ostalo nekje 36% ali tam nekje. Lahko bi vozil malo manj v turbo načinu, a je bilo kar nekaj strmih klancev. 

Kdaj se dobimo? 😊 Moram še malo potrenirati. Sem kar malo zarjavel po vseh teh letih, ko se nisem vozil nič s kolesom. Je pa kolo res pravi užitek vozit. Edino sedež moram še zamenjati,ko pride. Naročenega imam 

Ergon SMC Core. 

tudi sam nimam nič kaj kondicije in pa slaba kolena, zato pa elektriko furam.

sedež je super. na prejšnem analogcu sem imel Ergon SM pro in sem ga prodal s kolesom. Glede na razdaljo in višincu, ki si jo prefural ti je kr veliko baterije ostal.

Včeraj zvečer sem šel na furo pa pokuru 25% baterije. 

null

image.png

pred 16 urami je Alex napisal:

Ne, sem šel v drugo stran do Portoroža, Marezig, preko Vanganela nazaj. 

Pridem kak drug an do trebe. 😊

Tako je original iz trgovine nastavljen. Ko dobim nov sedež, se moram malo potabacaro glede višine in naklona. 

ja glede na slike imaš sedež preveč nagnjen. najbolš da začneš s sedežem da je bol v vaservagi :).

Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Ne s turbo levo niti s turbo desno ni priporočivo veliko vozit v turbo načinu v smislu življenjske dobe baterije.

Pa sprazniti je ni pametno pod 20% pa napolniti je ni pametno nad 80%. Uporabne kapacitete je tako 60%. Kot pri električnih avtih. :hudicek:

Če grem na kakšno pot z avtom z biciklom na prtljažniku, potem dopolnim baterijo proti 100% med vožnjo v avtu - Škodilak ima 220voltno vtičnico. Tako skrajšam čas, ko je baterija 100%polna. Za shranjevanje je itak bolje če je pod 70%.

˙

Pa polnjenje v mrazu tudi ni dobro. Ko pade temperatura v garaži pod 10°C, odnesem baterijo v stanovanje da se najprej pogreje, potem polnjenje.

Alex, a tale tvoj turbak ima možnost odstranjevanja baterije iz gištela da jo nosiš filat v stanovanje?

Ima možnost, a je pri meni v kleti konstantno 18-20°C. Tako, da ga vedno filam v kleti. 

pred 2 urama je etcho napisal:

Pri Ribiču, Seča?

Res je. 👍

Napisano

Jaz sem kolo bolj kot ne pospravil za letos, zdej bodo bolj hribi, tek in fitness(pudarek na nogah)

image.jpeg

Napisano
pred 2 minutama je Tilen5 napisal:

Jaz sem kolo bolj kot ne pospravil za letos, zdej bodo bolj hribi, tek in fitness(pudarek na nogah)

bolj kot ne... :). sej do konca leta je še samo dober mesec :D . bo še kr nekaj lepih vikendov do konca leta, drugače pa malo po snegu :D v sredo in četrtek je nekaj napovedano.

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Ma nimam dolgih kolesarskih hlač...seveda bo še kak topel dan....pa tud mal se mi ne da letos več ...je blo 30k višincev letos zadost na mtbju 🙈🙈

Popravljeno od Tilen5

image.jpeg

Napisano
pred 2 urama je TBA napisal:

tudi sam nimam nič kaj kondicije in pa slaba kolena, zato pa elektriko furam.

sedež je super. na prejšnem analogcu sem imel Ergon SM pro in sem ga prodal s kolesom. Glede na razdaljo in višincu, ki si jo prefural ti je kr veliko baterije ostal.

Včeraj zvečer sem šel na furo pa pokuru 25% baterije. 

null

image.png

ja glede na slike imaš sedež preveč nagnjen. najbolš da začneš s sedežem da je bol v vaservagi :).

Vem, da ni prav nastavljen

Sem občutil med vožnjo. Ko pride nov sedež  ta teden, se bom pozabaval z nastavitvami, tako z naklonom sedeža  kot tudi  z višino. Bom pa zamenjal tudi krmilo z 30 mm višjimi rogovi.(Spank Spike 800 Race) . Po napisanem na mtb forumih teh, ki jih imajo, so veliko bolj prijazne rokam (prenašajo manj tresljajev). 

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Vem, da ni prav nastavljen

Sem občutil med vožnjo. Ko pride nov sedež  ta teden, se bom pozabaval z nastavitvami, tako z naklonom sedeža  kot tudi  z višino. Bom pa zamenjal tudi krmilo z 30 mm višjimi rogovi.( . Po napisanem na mtb forumih teh, ki jih imajo, so veliko bolj prijazne rokam (prenašajo manj tresljajev). 

mam spike 800 vibrocore 30mm rise skrajšan na 780mm. Sem pa na kolo namontiral nazaj original krmilo ker ima malo manjsi rise in več back sweepa. 

če iščeš krmilo od spunk, da duši vibracije mora bit vibrocore. 

takega imam v modri barvi

SPANK-IND.COM

award-winning Vibrocore foam core provides vibration damping proven to reduce arm pump and hand-numbness CNC bending and extreme gradual taper (XGT) technology result in lighter, thinner wall increased...

Napisano
pred 22 minutami je TBA napisal:

mam spike 800 vibrocore 30mm rise skrajšan na 780mm. Sem pa na kolo namontiral nazaj original krmilo ker ima malo manjsi rise in več back sweepa. 

SPANK-IND.COM

award-winning Vibrocore foam core provides vibration damping proven to reduce arm pump and hand-numbness CNC bending and extreme gradual taper (XGT) technology result in lighter, thinner wall increased...

Ja, točno tega vibrocore sem mislil. Zakaj ti ni všeč? Original na Levu  je montiran mislim da 22 mm. Tako, da bo le kakih 8 mm več. 

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Ja, točno tega vibrocore sem mislil. Zakaj ti ni všeč? Original na Levu  je montiran mislim da 22 mm. Tako, da bo le kakih 8 mm več. 

malo testiram, samo po občutki je malo visok pa original mi za1x bolj odgovarja ker ima 9° backsweepa

Napisano
pred 4 urami je TBA napisal:

malo testiram, samo po občutki je malo visok pa original mi za1x bolj odgovarja ker ima 9° backsweepa

A ti imaš narejen tubeless? Etcho mi je svetoval, da to naredim, če hočem z njim vozit po robidi in kamnih po Istri. 😊

Tako, da ta teden dam to naredit. 

Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

A ti imaš narejen tubeless? Etcho mi je svetoval, da to naredim, če hočem z njim vozit po robidi in kamnih po Istri. 😊

Tako, da ta teden dam to naredit. 

Na prejšnjem sem imel. Ta pa še čaka. Ful dobra zadeva edino vsaj 1x tedensko je potrebno preverjat gume kok so nafilane in pa 1x do 2x letno preverit mleko v gumah.

Napisano
pred 12 minutami je TBA napisal:

Na prejšnjem sem imel. Ta pa še čaka. Ful dobra zadeva edino vsaj 1x tedensko je potrebno preverjat gume kok so nafilane in pa 1x do 2x letno preverit mleko v gumah.

Mi je razložil Etcho vse, kako poteka. 👍

Je res dobra zadeva, zlasti, če voziš po brezpotjih, kjer je veliko trnov. Tako ti guma ne spusti. Je pa dobro imeti vedno s seboj na kolesarjenju pumpo, da dofilaš, če je potrebno.

Sicer ta modifikacija ni tako problematična, da je ne bi znal tudi sam narediti, a bom za prvič raje prepustil strokovnjakom. 

Napisano

Jaz še vedno nisem dal mleka,..ja pa zanimivo, da bo vseh teh prezpotij k grem, pa po toliko kilometrih mi je samo enkrat spušala in to res zaradi trna :D menjal in vozil dalje.

image.jpeg

Napisano
pred 51 minutami je Tilen5 napisal:

Jaz še vedno nisem dal mleka,..ja pa zanimivo, da bo vseh teh prezpotij k grem, pa po toliko kilometrih mi je samo enkrat spušala in to res zaradi trna :D menjal in vozil dalje.

Meni je v dvajsetih letih na kolesu  tudi samo enkrat spustila zadnja guma. Na srečo par sto metrov od Ritoše v Izoli, tako da mi je rešil. 😊

Napisano (urejeno)
pred 18 urami je TBA napisal:

SPANK-IND.COM

Ne poznam teh. A je ta reč karbonska?

Sam obupno iščem krmilo s 50mm rise, 9° backswip bi bil že luksuz, karbon seveda, 35mm vpetje. Ne najdem.

Še malo tehnične kulturne dediščine:

Raceface karbonska sedežna s katero se je dalo na turah enostavno štelat naklon sedeža je na mojem starem analognem biciklu ki ga sedaj uporablja sin.

Na daljših turah (na 1500m) me je pri vzponu začel boleti hrbet, zato sem za v take klance spremenil naklon sedeža navzdol, pri spustih pa sem spremenil naklon navzgor. Meni zelo uporabno

Ampak vse kar je dobro se ponavadi neha proizvajat.

RACEFACE KARBON SEDEŽNA GIANTr.jpg

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Mi je razložil Etcho vse, kako poteka. 👍

Je res dobra zadeva, zlasti, če voziš po brezpotjih, kjer je veliko trnov. Tako ti guma ne spusti. Je pa dobro imeti vedno s seboj na kolesarjenju pumpo, da dofilaš, če je potrebno.

Sicer ta modifikacija ni tako problematična, da je ne bi znal tudi sam narediti, a bom za prvič raje prepustil strokovnjakom. 

Ni težko ne. Rabiš prave ventilčke, felga in guma morata bit tubless ready, trak za povit felgo če je potrebno in pa priporočljiv je kompresor da se guma pravilno usede na felgo. V nasprotnem primeru fašeš mlek v glavo in po garaži.

Poglej si kak filmček na YouTube

pred 13 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ne poznam teh. A je ta reč karbonska?

Sam obupno iščem krmilo s 50mm rise, 9° backswip bi bil že luksuz, karbon seveda, 35mm vpetje. Ne najdem.

Še malo tehnične kulturne dediščine:

Raceface karbonska sedežna s katero se je dalo na turah enostavno štelat naklon sedeža je na mojem starem analognem biciklu ki ga sedaj uporablja sin.

Na daljših turah (na 1500m) me je pri vzponu začel boleti hrbet, zato sem za v take klance spremenil naklon sedeža navzdol, pri spustih pa sem spremenil naklon navzgor. Meni zelo uporabno

Ampak vse kar je dobro se ponavadi neha proizvajat.

RACEFACE KARBON SEDEŽNA GIANTr.jpg

Ne tista balanca je alu.

Je kr nekaj znamk ki delajo karbonske z 9 backsweepa ali pa več.

Onoff ( delajo tudi za mondraker), sqlabs te majo tudi 12 in 16. So pa cene kr visoke

Napisano
pred 3 urami je TBA napisal:

Ni težko ne. Rabiš prave ventilčke, felga in guma morata bit tubless ready, trak za povit felgo če je potrebno in pa priporočljiv je kompresor da se guma pravilno usede na felgo. V nasprotnem primeru fašeš mlek v glavo in po garaži.

Poglej si kak filmček na YouTube

Ne tista balanca je alu.

Je kr nekaj znamk ki delajo karbonske z 9 backsweepa ali pa več.

Onoff ( delajo tudi za mondraker), sqlabs te majo tudi 12 in 16. So pa cene kr visoke

Prejle sem bil s kolesom v bike centru v KP. Ugotovila sva, da obroči so tubeless ready, plašči pa ne. 

Tako, da  bomo spredaj montirali  maxxis minion DHF Maxx grip, , zadaj pa maxxis minion DHR 2.Pa bo mir. 

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Prejle sem bil s kolesom v bike centru v KP. Ugotovila sva, da obroči so tubeless ready, plašči pa ne. 

Tako, da  bomo spredaj montirali  maxxis minion DHF Maxx grip, , zadaj pa maxxis minion DHR 2.Pa bo mir. 

zanimivo, poglej če imaš na plaščih TR napisano :) 

ah pozab, maš specialized, tako da pomoje imaš njihove gume gor :). maxxis imajo TR oznako če so tubless ready.

Popravljeno od TBA
Napisano
pred 35 minutami je TBA napisal:

zanimivo, poglej če imaš na plaščih TR napisano :) 

ah pozab, maš specialized, tako da pomoje imaš njihove gume gor :). maxxis imajo TR oznako če so tubless ready.

Ja, res je. Ne, tej plašči, ki pridejo original na kolesu niso TR. Platišča pa imajo že trak noter. Itak sem mislil v vsakem primeru zamenjati plašče z Maxxisovimi. 

Napisano (urejeno)

Maxxis so super! Spredaj daš bolj čingumasto za oprijem, zadaj pa bolj rolling. Sem dal že 3 bicikle skozi z njimi (Specialized, Canyon, Orbea).

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 48 minutami je etcho napisal:

Maxxis so super! Spredaj daš bolj čingumasto za oprijem, zadaj pa bolj rolling. Sem dal že 3 bicikle skozi z njimi (Specialized, Canyon, Orbea).

ja so. sploh pol k daš rumene gor (rumen maxxis napis) imajo pa zlo velko izbiro glede na to po kakem terenu se furaš.

za sprednjo je tu še magic mary radial od schwalbe, kryptotal od conti, vittoria,...

trenutno imam še fabriške gor. maxxis DHF/DHR2 oboje 29'' 2.6 in razmišljam da ko znucam zadnjo dam gor 2.3 ali pa 2.4 in pa cushcore not oz kaj podobnega ter tubless

Napisano

Nisem pa še probal tiste penaste spužve, ki se zatlači pod gumo. Če svinjsko preluknjaš gumo, da mleko ne zatesni, se lahko pripelješ na cilj. Baje da je zadevica lahka.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Po moje bo nekaj vmesnega. Imam pa občutek, da se bi vedno več držav direktno mešalo v to vojno. 
    • Se pravi, da imaš ti tu gor največ pre oženih kilometrov... In to brez težav z motorjem. A imaš tudi ti X 186 motor? 
    • Pri teh astronomskih cenah ta znamka zvenečega imena spljoh nima krmil novega standarda 35mm vpetja. Zato, da ti pri belanci za 287€ zraven prodajo še adapter za 20€      @ Alex   Tubless ni samo med in mleko (v gumi). S tublessom imaš bistveno več dela kot s sistemom z zračnico. Na tubless greš, če se misliš ukvarjat s tem sam, ker to ni tako kot pri avtu, ko enkrat letno vulkanizer zamenja, pa potem na gume pozabiš   Pri tublesu moraš redno kontrolirat in na vsake par mesecev dolivat tekočino. Najbolje skozi ventilček ( ko imaš gumo v zraku odviješ jedro, vtakneš skozi ventilček nekaj not da vidiš, a je še mokro. Ker zadeva se suši in če se posuši, še vedno lahko tesni. Ne bo pa zaflikalo luknjice, niti zatesnila roba feltne, če se ti guma preveč izprazni. Potem skozi telo ventilčka (odvito jedro) doliješ. Drug problem pri mleku. Ne glede a je kravje, kozje, ali kobilje, enako dobro kot maši luknje, zna zamašit tudi jedro ventilčka. In potem ti je đabe pumpa, CO2 ali kompresor, če s seboj nimaš rezervnega jedra ventilčka in pa seveda ključka za šraufanje le tega. Pri volumnu 29 colske 2,6 široke gume, s pumpico tudi bolj malo opraviš.    Tubeless je bil razvit predvsem za težave s snakebiti pri bolj gravitacjskem MTB, zdaj ga ima že vsak za v štacuno.   Še vedno imaš možnost da najprej znučaš gume ki so prišle z biciklom, potem pa na tubeless. 
    • Prav kupu. Nimaš bolšga😁
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.