Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Ko bo rama mal boljša, se bom lotil bicikla. Os pedala se da kupit, nimajo je pa glih v BDju ali Bike 24. Crank mi je sumljiv, nekam zelo blizu zadnje nihajke je, ne vem pa kliko stran bi moral biti, oz, kako ugotoviti ali je zvit. 

Dol vzameš primerjaš z drugo stranjo. Lahk tudi primerjaš z drugim enakim kolesom k ma iste cranke. Če je kaka razlika...

Sam če maš ramo zjebano si vsaj par tednu vzam za počitek če že ni tolk hudo za k dohtarju

Napisano

Danes naročil inserte za tubeless :). Vittoria air-liner DH (za zadnjo) in enduro za sprednjo gumo. Spraševal sem za airliner e-bike ampak niso imeli. sem pa za to dobil 20% popust :D. inserta me prideta 2 € dražje kot na BD, oz 13 € ceneje, ker je brez poštnine :D 

Zmenil se se tudi, da jih v soboto sam montiram in naredim conversion na tubeless. 

Sedaj je samo vprašanje katere ventilčke in tekočino.

Napisano
pred 17 minutami je TBA napisal:

Danes naročil inserte za tubeless :). Vittoria air-liner DH (za zadnjo) in enduro za sprednjo gumo. Spraševal sem za airliner e-bike ampak niso imeli. sem pa za to dobil 20% popust :D. inserta me prideta 2 € dražje kot na BD, oz 13 € ceneje, ker je brez poštnine :D 

Zmenil se se tudi, da jih v soboto sam montiram in naredim conversion na tubeless. 

Sedaj je samo vprašanje katere ventilčke in tekočino.

Super. Jaz imam tudi to opravljeno. 

Moram pa te dni najti čas za montirati novo balanco Spike 800 VibroCore Riser handlebar-30 mm + Gen Evo Mtb Grips. Ter nov sedež SMC Core man saddle. Naslednji nakup bodo nove  bremze. Ogledane  imam :

1.Magura MT7, 

2.Hope tech 4 V4 

3.Hayes dominion A4. 

Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Super. Jaz imam tudi to opravljeno. 

Moram pa te dni najti čas za montirati novo balanco Spike 800 VibroCore Riser handlebar-30 mm + Gen Evo Mtb Grips. Ter nov sedež SMC Core man saddle. Naslednji nakup bodo nove  bremze. Ogledane  imam :

1.Magura MT7, 

2.Hope tech 4 V4 

3.Hayes dominion A4. 

Premze sem na svojmu kar hitro menjal. tovarniško so gor SRAM Code Bronze Stealth. v ožjem izboru so bile:

Magura MT7 pro z diski MDR-P

Hope 4 v4 + hope diski

Shimano XT8120 + RT-MT905 diski

TRP DH-R Evo

Formula cura 4

ker je žal Trickstuff MAXIMA predraga :) ne gledat cene če ne veš. ker za ta dnar lahk dobiš že novo kolo.

Hope & Hayes uporabljata DOT, Magura pa mineralno olje, ki je bol prijazno do okolja in barve na kolesu.

na koncu sta bila v mojem ožjem izboru

Magura in Hope (predvsem zaradi barve) in Shimano XT ker jih poznam še iz prejšnega kolesa. 

na koncu sem se odločil za Maguro ker sem dobil kr dobro ceno. mislim da je bilo več kot 100€ ceneje kot Hope in malo cenejše kot Shimano XT. Magura je bila pod 350€ za set z diski če se ne motim. če boš vzel maguro kupi zelene ploščice oznaka ''8.S sport'' :) 

Glede na tvoj izbor je Magura najcenejša. med 100-200€ če računaš še nove diske

Glede na BD:

Magura MT7 pro (set z diski) 348 €

Hope: set zavor cca 490-520 odvisno od cevi (klasika ali kovinska)

Hayes: pa 1 zavora 180-190€

So pa vse 3 zavore top in ne boš zgrešu katero koli izbereš. 

Napisano
pred 3 urami je TBA napisal:

Premze sem na svojmu kar hitro menjal. tovarniško so gor SRAM Code Bronze Stealth. v ožjem izboru so bile:

Magura MT7 pro z diski MDR-P

Hope 4 v4 + hope diski

Shimano XT8120 + RT-MT905 diski

TRP DH-R Evo

Formula cura 4

ker je žal Trickstuff MAXIMA predraga :) ne gledat cene če ne veš. ker za ta dnar lahk dobiš že novo kolo.

Hope & Hayes uporabljata DOT, Magura pa mineralno olje, ki je bol prijazno do okolja in barve na kolesu.

na koncu sta bila v mojem ožjem izboru

Magura in Hope (predvsem zaradi barve) in Shimano XT ker jih poznam še iz prejšnega kolesa. 

na koncu sem se odločil za Maguro ker sem dobil kr dobro ceno. mislim da je bilo več kot 100€ ceneje kot Hope in malo cenejše kot Shimano XT. Magura je bila pod 350€ za set z diski če se ne motim. če boš vzel maguro kupi zelene ploščice oznaka ''8.S sport'' :) 

Glede na tvoj izbor je Magura najcenejša. med 100-200€ če računaš še nove diske

Glede na BD:

Magura MT7 pro (set z diski) 348 €

Hope: set zavor cca 490-520 odvisno od cevi (klasika ali kovinska)

Hayes: pa 1 zavora 180-190€

So pa vse 3 zavore top in ne boš zgrešu katero koli izbereš. 

Ja, vsake od teh imajo neke dobre in malo manj dobre strani. So pa to definitivno  vse top zavore. Je manj izbire med ostalimi, ker imam spredaj 220 mm velike diske, zadaj pa 200 mm. Tudi moji so trenutno Sram Code in mi nisi preveč všeč, tako, da jih bom čim prej zamenjal. Po moje bo odločala cena in trenutne akcija. Samo olje mi ni toliko pomembno. Ima pa Hope divje barve na izbiro.😊

Napisano (urejeno)

Iz lastnih izkušenj ti lahko priporočam MT7. Za moje pojme greš lahko tudi na 200 mm disk spredaj. Moči je na pretek.

image.png

image.png

Popravljeno od etcho
Napisano

Jaz pa lahko Maguro in Giant samo odsvetujem.

Na Maguri mi je v roku pol leta zapil sprednji cilinder. Sem dobil Giant MPH gor. Tam pa so bli tudi sami probleme.

Od takrat vozim XT.

So pa moje težave iz leta 2000 - 2005

Napisano
pred 7 urami je etcho napisal:

Iz lastnih izkušenj ti lahko priporočam MT7. Za moje pojme greš lahko tudi na 200 mm disk spredaj. Moči je na pretek.

image.png

image.png

Pa ergon gripi 

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je godlike napisal:

So pa moje težave iz leta 2000 - 2005

Znano. Od takrat so dvignili nivo za svetlobna leta. Tudi eden bolj znanih vert-riderjev Danny MacAskill jih uporablja. Pa tam, kjer vozi, ni šale, da odpovejo.

Pred eno uro je godlike napisal:

Od takrat vozim XT.

Trenutno jih tudi jaz vozim. Zadovoljen.

Popravljeno od etcho
Napisano

Edino orignalne pakne sem hitro porabil, tak da vozim Swissstop na vseh kolesih.

Napisano

Jaz bom kej upgrejdu ko bom delal 5000km na leto z mtb 🤣  zdej med faksom težko kej več

image.jpeg

Napisano

Med XT dvobatnimi in XT 4batnimi je ogromna razlika. Pri dvobatnih me moti, da točka prijema ni vedno na istem mestu. Delajo pa brez problema. Na biciklu od moje najdražje že 10 let. bp.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Jaz sem zgulil že 4 komplete pakn. Zmes so bile tudi metalke. Me je na servisu opozoril, da imam že krepko obrabo diska. Da bo zrel za menjavo.

Delajo pa ca. 10 let BP. Različne točke prijema pri dvobatnih ne opazim.

4 - batne so za moj tip vožnje osvečna teža.

Na prejšnjem sem imel XT zadaj in zložene skupaj XT s LX ročko spredaj. Pa je LX ročka olje spustla. Je bila tudi zabava 😅

Ko dobiš mastne prste med spustom in bremza izgublja moč.

Napisano

Danes sem se  končno lotil  zamenjave sedeža in  krmila. V bistvu sedež sem zamenjal, krmilo pa ne, ker sem ugotovil, da sem naročil fi 31.8mm, moje kolo pa ima fi 35 mm. 😊

Tako, da sem že naročil od Renthal Apex  (31.8 mm).

Sedež je vrhunski, prav tako ročke. 

Zavore bodo , po dolgem pogovoru z Gregorjem Ferkom (servis Cvero-Radomlje) Hayes dominion A4 + diski Hope floating. Bom kolo kar do njega odpeljal, da mi vse skupaj montira in fino naštima. 

Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

A si se zatipku al si spet naroču narobe krmilo? 😛:D

V bistvu bi v vsakem primeru zamenjal vse skupaj. 😉

Napisano (urejeno)

Kaj zdaj, si ponovno naroču 31,8 ali 35 mm? Ali si šel s pipco na 31,8? Če ja, zakaj? 35 mm balance so bolj toge, nosijo večje obremenitve. Saj si strojnik, boš vedu. 😊

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 30 minutami je etcho napisal:

Kaj zdaj, si ponovno naroču 31,8 ali 35 mm? Ali si šel s pipco na 31,8? Če ja, zakaj? 35 mm balance so bolj toge, nosijo večje obremenitve. Saj si strojnik, boš vedu. 😊

S pipco na 31.8. Vem, da so 35 bolj toge s tem pa tudi več vibracij prenašajo. Mi, starejši občani smo na to občutljivi. 😊

Tako, da za nas lažje kolesarje, ki ne tekmujemo v spustu, bo 31.8 kar super izbira. 😊

Napisano
pred 18 minutami je Alex napisal:

S pipco na 31.8. Vem, da so 35 bolj toge s tem pa tudi več vibracij prenašajo. Mi, starejši občani smo na to občutljivi. 😊

Tako, da za nas lažje kolesarje, ki ne tekmujemo v spustu, bo 31.8 kar super izbira. 😊

če 31,8 balanca zdrži mojih 100+ kg. sam specifikacija more bit prava. 

ja renthal je kr huda. si zapravil dodatnih 80-100€ sam zdej imaš pa vsaj komplet :) . sem gledal 35mm balanco in fajfo (najkrajšo, sam bi bla še vseen dalšla od te k jo imam trenutno). Neki časa sem gledal fajfo med 10 - 20 mm 

WWW.AEROZINEBIKE.COM

Brand New 100% CNC STEM to bring out remarkable look!

Danes naredil upgrade na tubless in vstavil inserte.

Naslednji upgrade bodo gume, ko jih mal znucam. Trenutno imam nagledane kryptotal FR spredaj in kryptotal Re zadaj povsej vrjetnosti enduro casing in soft compound 2,6'' ali 2,4''

Napisano

Super.

Jaz sem pa nekak ne morem spravit na to. Pa imam že 10 let tovarniško polepljene obroče (tubeless ready) in tubeless plašče.

Tovarniško so bli kljub temu noter šlauhi.

Mogoče mi kdo malo bolj kmečko razloži prednost tubeless-a. Ker plašč sem  vseh teh letih samo 1x predrl in še to 3-4mm vrezal.

Jasno mi je, da je manjša teža, kaj pa ostalo?

Napisano
pred 5 minutami je godlike napisal:

Mogoče mi kdo malo bolj kmečko razloži prednost tubeless-a. Ker plašč sem  vseh teh letih samo 1x predrl in še to 3-4mm vrezal.

Jasno mi je, da je manjša teža, kaj pa ostalo?

Tovarniško imajo pomoje vsi šlauhe not. 

odvisno kje se furaš. če se voziš po terenu kjer je trnje se plača imet tubles ker ti zamaši luknje če ti trn predre gumo. če je kaka večja luknja lahko uporabiš črve'' bacon strips'' da ga nabašeš not nafilaš gumo in če drži gasa naprej. :)  Če gumo razparaš ti tko nič ne pomaga. 

al pa če ti kak psiho prešpika gumo :D 

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
Pred eno uro je TBA napisal:

če 31,8 balanca zdrži mojih 100+ kg. sam specifikacija more bit prava. 

ja renthal je kr huda. si zapravil dodatnih 80-100€ sam zdej imaš pa vsaj komplet :) . sem gledal 35mm balanco in fajfo (najkrajšo, sam bi bla še vseen dalšla od te k jo imam trenutno). Neki časa sem gledal fajfo med 10 - 20 mm 

WWW.AEROZINEBIKE.COM

Brand New 100% CNC STEM to bring out remarkable look!

Danes naredil upgrade na tubless in vstavil inserte.

Naslednji upgrade bodo gume, ko jih mal znucam. Trenutno imam nagledane kryptotal FR spredaj in kryptotal Re zadaj povsej vrjetnosti enduro casing in soft compound 2,6'' ali 2,4''

10-20 mm je kar konkretno kratka. 

Jaz sem vzel 40 mm, kar je krajše, kot je original. Sicer pa, če greš malo skozi komentarje na raznih mtb forumih, ni neke prednosti 35 mm napram 31.8 mm Recimo pri Spike so komentirali, da so naredili 35 mm samo zato, ker so ljudje spraševali po njih. Ne pa zaradi neke velike razlike. 

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

10-20 mm je kar konkretno kratka. 

Jaz sem vzel 40 mm, kar je krajše, kot je original. Sicer pa, če greš malo skozi komentarje na raznih mtb forumih, ni neke prednosti 35 mm napram 31.8 mm Recimo pri Spike so komentirali, da so naredili 35 mm samo zato, ker so ljudje spraševali po njih. Ne pa zaradi neke velike razlike. 

Trenutno imam fabriško gor. 30mm. Mondraker s forward geo. je bil prvotno zasnovan okoli 10mm :) 

Napisano

Danes sem šel en krog brez Etcho-ta.

Pozdravi se hitro. 😊

Ta krog je bil  bolj na izi, za kondicijo. Je bil pa cel čas mraz, ko sem štartal le 3°C.

V deželi refoška (v Marezigah) je bila nenormalna gneča (cel kup Ameriških turistov) prometa bolj malo. Sem pa vseeno usral kolo, ko sem vozil po makadamu polnem luž. Jutri sledi pranje. 

IMG_20241215_140308.jpg

IMG_20241215_114257.jpgŠkrline, kjer je tudi majhen slap. Sem se zapeljal čez rečico, da so se sprale gume. 😊

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Jaz bi si tole zaželel za leto 25.....😁😉
    • Uradno: Japonci vračajo ta avtomobil prvič po 26 letih #foto SIOL.NET Honda je potrdila vrnitev modela prelude v Evropo, in sicer prvič po 26 letih.  
    • Danes sem frej pa bom malo pojamral.... Sem dal spet priloznost japoncem, tokrat celo hibridu... Jaz sem popolnoma transparenten človek in priznam, je ni variante da bi moja rav4 hybrid v vrednosti 49k povrnila investicijo na kakrsnkoli nacin. Sem dolgo progaš, hybrid pomaga toliko da je bencinar na ravni dizla: 6,5-7 realno, enako kot prejsnji dizel ki je bil dobrih 10k cenejsi...s tem da je bil 400kg tezji   Servis japonskega bencinarja , a ma japonska kako dajatev na evropo al kako ampak počutim se VIP premium vsako leto po redn3m servisu ker če si srečen je spredaj 2, 3 je stalnica, se pa hitro najde kaka 4 spredaj ker je po dveh letih treba precrpat pol tekocin v novem avtu ker drugace bo sla garancija, tud alu pleh bo zgnil ce zavorne ne zamenjas, buh ne daj da zamudis servis na pooblascencem, buh ne daj, bolje da parkiras ob cesti in asistenco poklices....hybrid bo sel dalec a ne, ku... 50L tank jaz tankam skoz, ampak res skoz, Fiat Coupe mam raje ki doseze s 62L tankom 800km lahko   Ne vem, moj avto res da lizing s kilometrino poplača ampak tole je premium preseravanje za avto kateremu je bil tarraco ultra premium s strani uporabnika (sem ze pisal o japonskih cvetkah tega avta)   Jokam za prejsnjim Tarracotom dizel, po dveh letih se ne morem navaditi na tole japonsko sranje. Verjamem da je avto vrhunske ozdelave in kvalitete ter da je primeren za res dolgo uporabo ampak jaz ne bom vzdrzal, mam pa se 3 leta 😩😩😩
    • Ta problem postaja največji sovražnik ljudi danes. Včasih si dobil tak SPAM da si se smejal izrazom, prevodom itd itd, danes pa z AI ne veš več kaj je res kaj ni, kak je fejk in kaj ne. Pa to ni vec samo izigravanje cloveske neumnosti, imitira se dobavitelje, pogodbe, račune, podpise, nakazila, dobave, imaš fejk sledenja paketom itd itd - izdelane v nulo.   Vsak dan se bere o krajah podjetjem pa to me par 100 ali 1000€...gre za ogromna nakazila ki jih niti bankart ne zabremza ker vse deluje v sklopu varnostnih mehanizmov....   In to je resnično nevarno. Izjemno nevarno, v trenutku tudi ce mislis da si pazljiv ostanes brez vsega - in smo popolnoma nemočni ker za dejanji ni fizične osebe oz je neizsledljiva (veš da je na koncu ampak popolnoma skrita)
    • Tomaž Jereb je z 41.000€ komajda dal aro za Ferrarija
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.