Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Tudi Ergon ima različne mere glede razdalje medenične kosti. Jaz sem vzel S/M -( 9-12cm). 

SQlab grejo po 1 cm velikosti istega modela....

Če ti ustreza, top.

Napisano
pred 7 urami je godlike napisal:

Rit boli spomladi.... in to me nikoli ni motilo.

Jaz omenjam mravljince, ker ti sedež ob vzponu pritiska na "moške zadeve". In ne vem kako naj tam navadim na sedež 🤔

SQlab pa meri širino medeničnih kosti in glede na to kupiš ustrezno širok sedež.

Prvo vožnjo dve spomladi je to normalno zato, pač krajše za začetek pol je pa OK.

Mi je pa zanimivo, da je to sploh problem z mravljinci ipd. Namreč sam tega ne poznam pa so vedno gor serijski sedeži in nisem menjaval razen, ko so mi kakega ukradli.

Glede mravljincev pa to res ni hec, ker navadno to pomeni, da ti nekaj pritiska na žile in da pretok krvi ni dober.

33112_1.png

Napisano

Kateri model stola od SQLab pa se kej prioroča al je to čisto odvisno od guzice ? Zgleda morm še jaz kej menjat po 3 letih na kolesu, da ne bom edini tle k še ni nič menju 😛 no raznen gum...

pred 12 minutami je Boss napisal:

Prvo vožnjo dve spomladi je to normalno zato, pač krajše za začetek pol je pa OK.

Mi je pa zanimivo, da je to sploh problem z mravljinci ipd. Namreč sam tega ne poznam pa so vedno gor serijski sedeži in nisem menjaval razen, ko so mi kakega ukradli.

Glede mravljincev pa to res ni hec, ker navadno to pomeni, da ti nekaj pritiska na žile in da pretok krvi ni dober.

ponavadi pride do tega, če maš sedeš preveč dvignjen spredaj

image.jpeg

Napisano

Sedež je vedno bil kot mora bit. Na waservago vodoravno.

SQlabe se vozi z 1cm drop-om.

pred 16 minutami je Tilen5 napisal:

ponavadi pride do tega, če maš sedeš preveč dvignjen spredaj

pred 27 minutami je Boss napisal:

Lahko pritiska na žile tudi, ker je medenica širša in zlezeš "preko" sedeža. S kontatno vožnjo v 13% naklon ali več, pa je pritisk večji na medenici, ker se roke sprostijo.

V MB jih ima Ugenca bike in ti izmeri medenico. Je pa simpl. Kot da bi se na stol kontra vsedel. Karton pod rik in je s pomočjo naslonjala dol pritisnil. Tako ostanega 2 jamici v kartonu. Na to izmeriš....

Širini se prišteje privite za položaj in je to to.

Moj model je ene 7-8 let star. 611.

Imam tudi na retro peciklu Brooks Flyer-ja. Top roba. Se ti usnje na rit vleže. Moreš pa, ko se rsztegna, ga našpanat. Jaz sem to delal po 1000-1500km 1x do sedaj.

Napisano

Sej pri tistih, ki niso koščeni, kot sem sam, verjetno ni tak problem z bolečinami. Na stari Meridi in Treku sem imel vedno usnjen sedež od Selle Italia, ki je bil res v redu. A, ko sem prodajal kolo, je model hotel obvezno zraven tudi ta sedež. Rekel je, da kolo brez njega ni nič vredno. 😊 Je pa tale nov sedež še bolj komot. 

Napisano (urejeno)

Da ne bomo magistriral iz sedežev 🙈 😛

Popravljeno od Tilen5

image.jpeg

Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Enim je pomembno na kaj nataknejo svojo rit 😜

Podpis.png

Napisano
pred 2 urama je Tilen5 napisal:

to je cela znanost 😝.

Tko kot širina belance, pritisk v gumah....

mogoče bi katermu pasal takle zic. 😂😂:whatever:

null

image.png

• Haha 5
  • Začuden 2
Napisano
pred 2 urama je Tilen5 napisal:

Na tem forumu radi seciramo in na dolgo debatiramo o vsaki temi. 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.