Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pri meni na skyroju (1kw baterija) je opozorilo, da se polni pod nadzorom v stanovanju in nikoli ponoči ali izven stanovanja, če okoli do 1m ni gorljivih stvari. Verjetno se tako zaščitijo pred tožbami, če slučajno zagori. Jaz ga bom polnil v garaži in nič okoli....Sem ga polnil 1x in ni bilo nič vroče, še toplo ne. Verjetno zato, ker ima počasno polnjenje cca 10ur od 20%do 100%,pa nek inteligentno  elektronski nadzor polnjenja ima, ampak ziher je ziher..... :nevem:

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 22 minutami je Bini napisal:

Pri meni na skyroju (1kw baterija) je opozorilo, da se polni pod nadzorom v stanovanju in nikoli ponoči ali izven stanovanja, če okoli do 1m ni gorljivih stvari. Verjetno se tako zaščitijo pred tožbami, če slučajno zagori. Jaz ga bom polnil v garaži in nič okoli....Sem ga polnil 1x in ni bilo nič vroče, še toplo ne. Verjetno zato, ker ima počasno polnjenje cca 10ur od 20%do 100%,pa nek inteligentno  elektronski nadzor polnjenja ima, ampak ziher je ziher..... :nevem:

Ti imaš čistokrvnega Kitajca. 

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Ti imaš čistokrvnega Kitajca. 

Jp, a če se ne motim so nas kitajci že zdavnaj prehiteli glede baterij in vsega kar se nanaša na elektriko itd.... :nevem: 😉

Napisano
pred 9 urami je Bini napisal:

In ti primerjaš tvojo kitajsko baterijo za našimi 🤣🤣

Napisano

Zanimivo, že med našo "agresivno"vožnjo po luknjastih poteh  sem opazil, da mi včasih preveč stresa vilice in se pogrezajo globoko,čeprav so nastavljene ta več kg, kot je moja teža. Že zato je ok, da sem naročil druge, močnejše vilice. Na sliki se dobro vidi, koliko so potovale. 

IMG_20250119_141605.jpg

• Všeč 1
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

Napisano

Mala malca.... 😵‍💫🫣😉

pred 2 urama je robertk6 napisal:

In ti primerjaš tvojo kitajsko baterijo za našimi 🤣🤣

Ja res jo nebi smel.... 😁

Napisano (urejeno)
pred 19 urami je Alex napisal:

Zanimivo, že med našo "agresivno"vožnjo po luknjastih poteh  sem opazil, da mi včasih preveč stresa vilice in se pogrezajo globoko,čeprav so nastavljene ta več kg, kot je moja teža. Že zato je ok, da sem naročil druge, močnejše vilice. Na sliki se dobro vidi, koliko so potovale. 

IMG_20250119_141605.jpg

to da greš na močnejše ne bo vplivalo če vzameš z istim hodom. raje bi dal kak token not ali pa malo bol nafilaš. tisto kar piše je samo začena nastavitev, potem pa nafilaš kok ti paše. kaj si pa naročil? zase sem gledal močnejše vilice zaradi svoje kilaže da so bolj toge. 

@Alex S tem si mal pomagaj če ti pride kaj prav

https://www.specialized.com/us/en/app/suspension-calculator#productId:188255|modelName:Turbo Levo Alloy|productImage:https://assets.specialized.com/i/specialized/95222-71_LEVO-ALLOY-ICEBLU-BLK_HERO-SQUARE?$scom-plp-product-image-square$&fmt=webp&bg=rgb(241,241,241)&w=800|bikeSize:0|riderHeight:0|riderWeight:0|useImperial:false|useImperialPressure:false

Popravljeno od TBA
Napisano
pred 2 urama je TBA napisal:

to da greš na močnejše ne bo vplivalo če vzameš z istim hodom. raje bi dal kak token not ali pa malo bol nafilaš. tisto kar piše je samo začena nastavitev, potem pa nafilaš kok ti paše. kaj si pa naročil? zase sem gledal močnejše vilice zaradi svoje kilaže da so bolj toge. 

@Alex S tem si mal pomagaj če ti pride kaj prav

https://www.specialized.com/us/en/app/suspension-calculator#productId:188255|modelName:Turbo Levo Alloy|productImage:https://assets.specialized.com/i/specialized/95222-71_LEVO-ALLOY-ICEBLU-BLK_HERO-SQUARE?$scom-plp-product-image-square$&fmt=webp&bg=rgb(241,241,241)&w=800|bikeSize:0|riderHeight:0|riderWeight:0|useImperial:false|useImperialPressure:false

Ni problem samo v samem hodu, ampak v grobem blaženju. Obstoječe vilice imajo zelo malo nastavitev, 160 mm je za trail več kot dobolj. 

Ne bom skakal z njim. 😊

Nove vilice pa so RockShox Lyrik Ultimate Charger- 3.1 RC2 29" DebonAir+ Tapered Boost. 

Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je etcho napisal:

160 - enduro

140-150 trail

Zanimivo mi je, da kolo Specialized turbo levo eni klasificitajo kot trail kolo, drugi kot enduro. Kakor koli, meni je dovolj 160 mm. 😊

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 36 minutami je Alex napisal:

Ni problem samo v samem hodu, ampak v grobem blaženju. Obstoječe vilice imajo zelo malo nastavitev, 160 mm je za trail več kot dobolj. 

Ne bom skakal z njim. 😊

Nove vilice pa so RockShox Lyrik Ultimate Charger- 3.1 RC2 29" DebonAir+ Tapered Boost. 

kok te bodo olajšale? 760€

Zeeb ultimate so tud tm tm pa so mal bolj toge

Napisano

kar se vzmetenja tiče je vse mal bol zabrisano rata. eni gledajo kok ma hoda, drugi geometrijo,....

gledajo pa večinoma kok ma zadn feder hoda.

Levo je ubistvu do it all bike tko da odvisno od opreme in kolesarja. 

kar se tiče geometrije bi bil enduro, glede vzmetenja mi pa meji na AM/enduro neki podobnga kot crafty R ali RR, nekateri pravjo da je enduro ker ma 150/160. Če pa pogledaš crafty XR ima pa 170mm vilce in bi reku da enduro ker se s tem spremeni tudi geometrija.  

Napisano
pred 22 minutami je TBA napisal:

kok te bodo olajšale? 760€

Zeeb ultimate so tud tm tm pa so mal bolj toge

790€. 😊 Zeb so res bolj toge a za mojo kilažo 75 kg pretrde. Ponavadi jih imajo suhci "odprte" do konca, kar pa ni moj cilj. Na forumih pravijo, da so ZEB za bolj "krepke" može. 😊

Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

790€. 😊 Zeb so res bolj toge a za mojo kilažo 75 kg pretrde. Ponavadi jih imajo suhci "odprte" do konca, kar pa ni moj cilj. Na forumih pravijo, da so ZEB za bolj "krepke" može. 😊

si upošteval tudi težo kolesa :). #samuprašam :P

sej si res bol pr tasuhih. mene un mostiček k sta ga zanč prečkala vrjetn neb držu :P 

Napisano
pred 9 minutami je TBA napisal:

si upošteval tudi težo kolesa :). #samuprašam :P

sej si res bol pr tasuhih. mene un mostiček k sta ga zanč prečkala vrjetn neb držu :P 

Ha, ha, bi te zdržalo, brez skrbi. 😄😄

Ko bo bolj toplo, se pripelji k nam na obalo, pa bomo našli kako luštno progo. Si pa moram čim prej  nabaviti ščitnike za komolce in kolena, saj ta vedno nastradajo, ko se skipam v kak graben. 😊

Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Ha, ha, bi te zdržalo, brez skrbi. 😄😄

Ko bo bolj toplo, se pripelji k nam na obalo, pa bomo našli kako luštno progo. Si pa moram čim prej  nabaviti ščitnike za komolce in kolena, saj ta vedno nastradajo, ko se skipam v kak graben. 😊

mogoče pa res :). tok da se v kratke hlače spravim je 15°C pa da ne piha čist ok. lahk pa se dobimo pa kako na izi panoramsko nardimo pa se še kdo drug pridruž in mamo mini mazda ebike/bike meet.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.