Skoči na vsebino

Financni trgi in investicije preko borze

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Kakšnih 10 let nazaj je Aswath Damodaran (genij) predaval na Ekonomski fakulteti. Skoraj vsa publika v nulo spedenana, on pa v karirasti srajci in pumparcah ... 😄

Spomnim se, ko je govoril o našem črednem nagonu ...ko čreda ugotovi, da se nekaj splača, je že prepozno ... 

https://pages.stern.nyu.edu/~adamodar/

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

Kakšnih 10 let nazaj je Aswath Damodaran (genij) predaval na Ekonomski fakulteti. Skoraj vsa publika v nulo spedenana, on pa v karirasti srajci in pumparcah ... 😄

Spomnim se, ko je govoril o našem črednem nagonu ...ko čreda ugotovi, da se nekaj splača, je že prepozno ... 

https://pages.stern.nyu.edu/~adamodar/

image.png

je še kaj drugega povedal poleg tega :D 

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano

Publika na EF že dolgo ni več spedenana, na zadnje ko sem imel priložnost imeti eno predavanje za kvazi novodobne majstre oz. študenteraj se jih je polovica privlekla skorajda v trenerkah, belih štumfih in adidas papučih, tako da EF ni več nek sinonim kar je bilo to 20/25 let nazaj (no pa tudi mularija se je dandanes spremenila....) in enako je tudi danes, sem bil ravno 1 mesec nazaj tam, pa samo gledaš to našo perspektivo ki hodi na fax :)

Napisano (urejeno)
pred 37 minutami je NevLado napisal:

je še kaj drugega povedal poleg tega :D 

Ja, analiziral je delnico Krke ... po njegovem bi takrat morala biti cca 2x takratne borzne vrednosti (mislim, da je bila cca 50€) ...

Popravljeno od Janez007
Napisano

Hecno mi je kako se dviga XRP zadnje dneve, pred tem pa že vsi obupali nad njim.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
dne 27. 11. 2024 ob 15:52 je Bini napisal:

Si že zamudo..... :nevem:

BTC: 

87.617,11 EUR - ‎sre., 27. nov.
danes:  97.396,78EUR

ETH: 

3.217,35 EUR - ‎sre., 27. nov.
danes: 3.732,13EUR

Nevem no, 10% na BTC ali pa 14% na ETH v 1 tednu ... ampak kaj čm te prepričvat, sm že zamudu al kako :D 

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 21 minutami je Bini napisal:

Nakar balonček poči in potem bo spet..... 😵‍💫😔🥴🫣

Nič sekirat, bo država pomagala s kakšnim zakonom, tako kot recimo kreditojemalcem v Frankih.

Ok, zdaj pa resno... a se ve kaj je vzrok za takšno rast? Ene par analitikov je špekuliralo, da gre za igranje igre chicken, da se vidi kdo bo prvi skočil vstran in spravil ogromno cripta na trg.... kaj bo pa pol pa prepuščajo domišljiji. :nevem:

33112_1.png

Napisano

Super dan!

Če bo kdo kdaj potreboval kaj pomoči v zvezi s Bitstampom, mi lahko piše na zasebno - rade volje pomagam!

Napisano (urejeno)

Jaz tudi igram loto, samo z mnogo manjšim vložkom in mnogo manjšo verjetnostjo da zadanem. :)

Recimo da zadanem 10.000.000 s srečko za 2,2 € je verjetnost 1/139.838.160.

Če bi danes kupil xxxCoine za X€ bi bila verjetnost, da nekaj zaslužim 50%, verjetnost da nekaj izgubim 50%. Ko gredo trendi navzgor (kar se vidi šele za nazaj), je praktično težko izgubiti, ko gredo navzdol (vidi se šele za nazaj), je praktično težko ne izgubiti. Ne razumem, da bi vložil v nekaj, kar ne razumem oz. rast temelji na nerazumevanju. :) Zato nikoli ne bom obogatel, niti bankrotiral. Tale naš planet se spreminja v planet opic ... je komu še kaj jasno, predvidljivo, logično? Meni vedno manj. :vskalo:

Privoščim pogumnim in vam nisem fovš, da ste zaslužili ... da ne bo pomote. Če boste nekoč jokali, ker bo počil balon, se mi tudi ne boste smilili, da ne bo pomote. 😁

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 3
  • Ljubim 3
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Jaz tudi igram loto, samo z mnogo manjšim vložkom in mnogo manjšo verjetnostjo da zadanem. :)

Če bi danes kupil xxxCoine za X€ bi bila verjetnost, da nekaj zaslužim 50%, verjetnost da nekaj izgubim 50%. Ko gredo trendi navzgor (kar se vidi šele za nazaj), je praktično težko izgubiti, ko gredo navzdol (vidi se šele za nazaj), je praktično težko ne izgubiti. Ne razumem, da bi vložil v nekaj, kar ne razumem oz. rast temelji na nerazumevanju. :) Zato nikoli ne bom obogatel, niti bankrotiral. Tale naš planet se spreminja v planet opic ... je komu še kaj jasno, predvidljivo, logično? Meni vedno manj. :vskalo:

Privoščim pogumnim in vam nisem fovš, da ste zaslužili ... da ne bo pomote. Če boste nekoč jokali, ker bo počil balon, se mi tudi ne boste smilili, da ne bo pomote. 😁

Jaz sem danes zadel na lotu 50€. 😊Tako, da se da zadeti. Enako razmišljam kot ti. Imam dovolj denarja za lagodno  življenje in ne potrebujem več. Kdor se ukvarja z raznimi vlaganji, vsaka čast, mene to ne zanima. 

• Všeč 3
  • Ljubim 2

Napisano

Počakajte še 20 let, potem bo inflacija in nižanje penzij naredila svoje. Razen tistim, ki malo poskrbijo za vrednost svojega zasluženega denarja.

Če pa umreš prej, pa tako rabiš samo za pogreb, ostalo pa prej poskrbiš da se razdeli, če slučajno kaj ostane.

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 12 minutami je etcho napisal:

Kako da ne. Ko maš 60+, vlagaš v zdravje. Več gibanja, zdrava prehrana, spat 8 ur... 😄

Prav imaš. Zato pa sem nabavil kolo in sedaj divjava po gozdovih. Neprecenljivo. 👍

pred 3 minutami je Agerg napisal:

Počakajte še 20 let, potem bo inflacija in nižanje penzij naredila svoje. Razen tistim, ki malo poskrbijo za vrednost svojega zasluženega denarja.

Če pa umreš prej, pa tako rabiš samo za pogreb, ostalo pa prej poskrbiš da se razdeli, če slučajno kaj ostane.

Zato pa si moraš prej, dokler še delaš, narediti kupček oziroma zalogo. Pravijo, da če hočeš normalno živeti v penziji, moraš imeti na računu, ko greš v penzijo, vsaj 40K€. Tako, da ne rabiš čakati vsakega zadnjega v mesecu. 

pred 16 minutami je etcho napisal:

Kako da ne. Ko maš 60+, vlagaš v zdravje. Več gibanja, zdrava prehrana, spat 8 ur... 😄

Spati vsaj 8 ur? 🤔 Kaj je to. Jaz spim povprečno 6 ur ali manj. Prej 5-6. In to že štirideset let. 

Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Zato pa si moraš prej, dokler še delaš, narediti kupček oziroma zalogo. Pravijo, da če hočeš normalno živeti v penziji, moraš imeti na računu, ko greš v penzijo, vsaj 40K€. Tako, da ne rabiš čakati vsakega zadnjega v mesecu. 

40.000? Koliko časa pa misliš biti v penziji?

Napisano
pred 16 urami je Janez007 napisal:

Joj kako je vse to res, samo eni še vedno ne razumejo, da iz nič ni nič... :nevem: 😉

Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Pravijo, da če hočeš normalno živeti v penziji, moraš imeti na računu, ko greš v penzijo, vsaj 40K€. Tako, da ne rabiš čakati vsakega zadnjega v mesecu.

Forumu primerno, torej moraš imet za eno CX-30 skyactiv-x top oprema zaloge na TRR. 😁

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano

Ko smo ravno pri penziji in koliko rabis privarcevanih za njo...

Ste kdaj preracunali, koliko porabite na mesec za poloznice, hrano in ostale stroske (avto, zavarovanja, luksuz, pocitnice, bela tehnika...)? Preracunano na osebo.

Napisano

Jaz to imam, zato pa sprašujem tu in sem presenečen nad nizkimi zneski, ki se jih omenja. Ni moja stvar, ampak malo konstruktivne debate in pogleda drugih na stvar ne škodi...

Napisano
pred 4 urami je Agerg napisal:

40.000? Koliko časa pa misliš biti v penziji?

Vsaj 30. 😄 Sedaj delam še do konec marca (podaljšal za eno leto in en mesec) in potem uživancija.😊

Pred eno uro je Agerg napisal:

Jaz to imam, zato pa sprašujem tu in sem presenečen nad nizkimi zneski, ki se jih omenja. Ni moja stvar, ampak malo konstruktivne debate in pogleda drugih na stvar ne škodi...

Toliko denarja moraš imeti na računu, potem pa seveda še solidno penzijo, da se razumemo. Ta predpostavka je v primeru, da imaš urejeno bivanje (nič kreditov, nič najemnin), pri bajti enega ali dva solidna, novejša avta, otroci preskrbljeni, žena naj bi delala še enih 10 let z zelo dobro plačo. 

Napisano

40k bo bolj malo ne? Morda prej k 100k treba imet na stran, odvisn no kake potrebe imaš.

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Toliko denarja moraš imeti na računu, potem pa seveda še solidno penzijo, da se razumemo. Ta predpostavka je v primeru, da imaš urejeno bivanje (nič kreditov, nič najemnin), pri bajti enega ali dva solidna, novejša avta, otroci preskrbljeni, žena naj bi delala še enih 10 let z zelo dobro plačo. 

Sanjala svinja o kukuruzu. 🤣

Napisano
pred 9 minutami je etcho napisal:

Sanjala svinja o kukuruzu. 🤣

Ali pa ne... 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.