Skoči na vsebino

Financni trgi in investicije preko borze

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Oče me je nekaj mesecev nazaj prosil, da pogledam na njegov mail, kakšne sklade je kupil (mu je poslala NLB).

Pa mi je odpihnilo pokrovko - kako lahko kupi, če ne ve kaj??? Pokličem NLB v "zelo prijaznem tonu" in mi jo pojasnijo, da so skladi, ki so jih priporočali očetu in jih prodali namenjeni dolgoročnemu varčevanju, recimo 15 let. Potem sem sogovorca vprašal, če ve koliko je moj oče star (in na pol gluh)? .... 🙃

• Začuden 1
  • Žalosten 2
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Oče me je nekaj mesecev nazaj prosil, da pogledam na njegov mail, kakšne sklade je kupil (mu je poslala NLB).

Pa mi je odpihnilo pokrovko - kako lahko kupi, če ne ve kaj??? Pokličem NLB v "zelo prijaznem tonu" in mi jo pojasnijo, da so skladi, ki so jih priporočali očetu in jih prodali namenjeni dolgoročnemu varčevanju, recimo 15 let. Potem sem sogovorca vprašal, če ve koliko je moj oče star (in na pol gluh)? .... 🙃

Dobro, spet toliko pa ni star. 

Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je Alex napisal:

Dobro, spet toliko pa ni star. 

Ti že veš ... 😃 Je pa res, da sta v isti starostni skupini ... 😃

image.jpeg

Popravljeno od Janez007
  • Haha 3
  • Začuden 1
Napisano
pred 46 minutami je Janez007 napisal:

Ti že veš ... 😃 Je pa res, da sta v isti starostni skupini ... 😃

image.jpeg

Se pravi, da tudi on skače z MTB okoli po gozdovih? 😊

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Ej, NLB verjame, da bo tvoj oče vsaj 30 let še živel minimalno, ker drugače mu ne bi takih skladov ponujali. A ni to lepa gesta, da banka verjame v dolgoživost svojih komitentov. :bravo:

• Všeč 1
  • Žalosten 2

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Jaz sem prvič v življenju kupil delnice.  

In to kar precej. Drugo sem vezal na eno leto. 

In sem že takoj v prvih tednih z grozo ugotovil, da te delnice samo padajo. 😬

No, v zadnjem tednu so zopet zrasle na začetno vrednost. Upam, da bodo od sedaj naprej samo rasle. 😉

Moram pozabit na njih in čez čas pogledati. 

tooo bravo

namesto vezave pa ti raje priporočam nakup ljudskih obveznic republike slovenije - vezava je verjetno 1,5%, obveznice so pa 2,75% - v 3 letih dobiš nekaj več denarja, trgovalni račun pa že itak imaš

pri vezavi si gotov za celo leto, obveznice lahko pa jutri na borzi prodaš, če denar nujno potrebuješ nazaj ;)

edino paziti moraš samo na to, da jih kupiš ravno dovolj, da ne presežeš 1000 eur "brezplačnih" neobdavčenih obresti

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 17 minutami je NevLado napisal:

tooo bravo

namesto vezave pa ti raje priporočam nakup ljudskih obveznic republike slovenije - vezava je verjetno 1,5%, obveznice so pa 2,75% - v 3 letih dobiš nekaj več denarja, trgovalni račun pa že itak imaš

pri vezavi si gotov za celo leto, obveznice lahko pa jutri na borzi prodaš, če denar nujno potrebuješ nazaj ;)

edino paziti moraš samo na to, da jih kupiš ravno dovolj, da ne presežeš 1000 eur "brezplačnih" neobdavčenih obresti

To zadnje je za vse obresti isto! 

Napisano
pred 20 minutami je NevLado napisal:

tooo bravo

Meni je v redu, ker v enem letu ne bom rabil tega denarja. V bistvu sem vezal "višek". Tudi denarja, ki sem ga dal v delnice, ne pogrešam. V državne obveznice pa ga ne bom dal, ker ne zaupam holobu in njegovi četici. 

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Meni je v redu, ker v enem letu ne bom rabil tega denarja. V bistvu sem vezal "višek". Tudi denarja, ki sem ga dal v delnice, ne pogrešam. V državne obveznice pa ga ne bom dal, ker ne zaupam holobu in njegovi četici. 

Golobček nima nič z ljudskimi obveznicami, so varnejša naložba od bančnig depozitov in boljšo obrestno mero imajo pa še prodaš jih lahko kadarkoli.... :nevem:

Za lani sem dobil 500€ obresti pa me boli k..... za pernatega..... 🤗😊😉

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Golobček nima nič z ljudskimi obveznicami, so varnejša naložba od bančnig depozitov in boljšo obrestno mero imajo pa še prodaš jih lahko kadarkoli.... :nevem:

Za lani sem dobil 500€ obresti pa me boli k..... za pernatega..... 🤗😊😉

Državi ne smeš nikoli zaupati. 

Napisano
pred 4 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Samo stranki.

Niti ne. V bistvu glasuješ proti ne za. 

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Državi ne smeš nikoli zaupati. 

Dokler kaj potegnem iz tega sem zadovoljen..... :nevem:

Napisano
dne 26. 3. 2025 ob 17:49 je Bini napisal:

Golobček nima nič z ljudskimi obveznicami,

Kaj da ne, midva z @Alex praviva, da gre vse to holobčku in kunkubini v žep. Tko k pri gorivih. In midva imava prav, ker imava oba dizelsko Mazdo 6. 😁

• Všeč 2
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Kaj da ne, midva z @Alex praviva, da gre vse to holobčku in kunkubini v žep. Tko k pri gorivih. In midva imava prav, ker imava oba dizelsko Mazdo 6. 😁

Zdaj pa že bluziš.... 😵‍💫😉

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Zdaj pa že bluziš.... 😵‍💫😉

Ah ne, kje pa... ma ne morem pustit Alexa, da ostane sam na otoku. :hudicek:

• Haha 4
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 20 urami je Boss napisal:

Ah ne, kje pa... ma ne morem pustit Alexa, da ostane sam na otoku. :hudicek:

Sanjsko, dva deda na samotnem otoku.

Ti si Robinzon, Alex pa Petek?

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 10 minutami je godlike napisal:

Sanjsko, dva deda na samotnem oktoku.

Ne, dva, ki sta našla zaklad. Oba vozita namreč mazdo 6 dizel-strup za Dinote. 

Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

Sanjsko, dva deda na samotnem oktoku.

Imaš otoke in kot ti praviš oktoke. Pa so fizični otoki/oktoki pa miselni. Največji problem je takrat, ko je samotni otok samo v glavi.

33112_1.png

Napisano
pred 10 minutami je Boss napisal:

Kot ti praviš oktoke

Hehe.

Hudič je, ko ne vidim.

Vidiš da je 90% mojih sporočil popravljenih, ko jih prebiram večkrat oziroma ob vsaki reakciji 😎

• Všeč 2
  • Haha 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.