Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Razlogi:

• ne morem "poblendati"
Zakaj ne mores poblendati? Saj to gre BP... (rocico potegnes k sebi) ne glede na to, kaksen rezim imas nastavljen...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Hja, nerodno sem napisal. Seveda lahko poblendam. Vendar to najprej pomeni izklop samodejnih dolgih lu?i (en polo?aj) in nato ?e poteg k sebi, da poblendam. Po blendanju moram samodejne dolge lu?i zopet vklju?iti (ro?ica proti armaturi).

Kakorkoli; okusi, zahteve in/ali navade so razli?ni - ta sistem meni nekako ne le?i, zato ga skoraj ne uporabljam.

@Alex: za za?etek naj Mazda prevede vsaj uporabni?ki vmesnik v sloven??ino.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Sem ?el stestirat ko je padel mrak in deluje,.. tko, da hvala za napisano. Je pa res stvar okusa posameznika ali to uporablja ali ne. :)

image.jpeg

Napisano

Hja, nerodno sem napisal. Seveda lahko poblendam. Vendar to najprej pomeni izklop samodejnih dolgih lu?i (en polo?aj) in nato ?e poteg k sebi, da poblendam. Po blendanju moram samodejne dolge lu?i zopet vklju?iti (ro?ica proti armaturi).

Kakorkoli; okusi, zahteve in/ali navade so razli?ni - ta sistem meni nekako ne le?i, zato ga skoraj ne uporabljam.

Pomoje ni tako... ampak samo poblendas s potegom rocice k sebi ... Seveda ne takrat, ko so dolge luci prizgane... Takrat itak nimas komu blendati :) ... 

@Alex: za za?etek naj Mazda prevede vsaj uporabni?ki vmesnik v sloven??ino.

To bi pa res ze lahko... Ker navodila so malo cudna... ker so ti izrazi, ki se pojavljajo, prevedeni v slovenscino ... :)

CX-5_Kratek_pregled_8FY4-EE-17E-SI_L_Edi

CX-5_Navodila_za_uporabo_8FY4-EE-17E-SI_

lp

Thomas

image.png

Napisano

Malo smo ?e za?li, ampak kako pa to deluje voznikom Audija in BMWja na AC, kjer je ro?na interakcija stalno prisotna?  :rolleyes:

Zna biti da deluje v kombinaciji z radarskim tempomatom, ko zazna avto ?e blenda :):)

No pa brez heca, Citroena moram pohvaliti da je to PRVI avto, ki vklopi lu?i ko senzor za de? vklopi brisalce, in hkrati pograjati ker nima nastavljive ob?utljivosti senzorja za de?.....namre? ima druga?no mnenje o intenziteti padavin kot jaz.....

Meni je ta debata zanimiva, ker primerjam kako vsaka znamka dobesedno po svoje vozi razvoj teh bombon?kov. Nmre? ?e bomo kdaj do?iveli samovoze?e avte to pomeni, da bo imel vsak svoj standard....

Mogo?e ena tema, kjer bi primerjali tempomat, branje znakov itd in take zadeve

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

upam, da ne bom do?ivel samovoze?ih... men je vo?nja v veselje. Tako bom bil pa oropan ?e tega.

33112_1.png

Napisano

Pomoje ni tako... ampak samo poblendas s potegom rocice k sebi ... Seveda ne takrat, ko so dolge luci prizgane... Takrat itak nimas komu blendati

Res nimam komu blendati, a v?asih si rad na kratko osvetlim cesto (morebitni pe?ci), sploh ?e je vozilo (pred menoj ali nasproti voze?e) ?e/?e dovolj dale?, a hkrati dovolj blizu, da bi ga stalno pri?ane dolge lu?i motile.

Napisano

Res nimam komu blendati, a v?asih si rad na kratko osvetlim cesto (morebitni pe?ci), sploh ?e je vozilo (pred menoj ali nasproti voze?e) ?e/?e dovolj dale?, a hkrati dovolj blizu, da bi ga stalno pri?ane dolge lu?i motile.

Izgleda se ne razumeva... Tisti stavek, da nimas komu blendati je zato, ker takrat ko imas dolge prizgane v nobenem orimeru ne mores ?poblendati?, ker dolge ze gorijo... Hotel sem razloziti to, da blnedas lahko v vsakem primeru... ni vazno, kako imas nastavljeno... torej tudi ko imas nastavljeno, da avtomatika skrbi za priziganje in ugasanje dolgih luci... lahko s potegom rocice k sebi vedno poblendas...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Letos ze 4x, v aprilu vsaj 2x :), ce bom sel v Francijo pa vsak mesec...

Jaz mam vsaj 2x mesecno po 900km, ki jih prevozim ponoci, pa se nikol si nisem mislil, da bi bilo lepo da mi avtomatika prizge dolge al pa brisalce...

Mal ste sam odvisni od teh gadgetov, pol se pa isce kao nek izgovor

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Jaz mam vsaj 2x mesecno po 900km, ki jih prevozim ponoci, pa se nikol si nisem mislil, da bi bilo lepo da mi avtomatika prizge dolge al pa brisalce...

Mal ste sam odvisni od teh gadgetov, pol se pa isce kao nek izgovor

Probat moras Labi. Pride prav. Dresira tudi kamionarje, katerih luci, reflektorji itd svetijo preko ograj

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Kamionarji sedijo vi?je...

Voznika osebnega avta ne motijo nasproti voze?i z dolgimi lu?mi...kamionarja pa...

Napisano

Kamionarji sedijo vi?je...

Voznika osebnega avta ne motijo nasproti voze?i z dolgimi lu?mi...kamionarja pa...

Govorim o reflektorjih in vsem kar se obesa na kabine

Napisano

A ima mazdin "radio" mo?nost pregleda map, ki so na USB klju?ku? Ali zmeraj da komade po abecedi in to je to.

image.jpeg

Napisano

Nima mo?nosti izbire po mapah. Lahko izbira? po zvrsti, izvajalcu ipd., ?e ima? seveda lepo urejeno.

Glede predvajanja iz USB je bolj ko ne ?alost.

Napisano

Dobro se bo dalo pre?ivet je pa mal tko bogi ta sistem ja :D

Hvala za odgovor

image.jpeg

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Kaj vi preferirate "Centerpoint" OFF al ON .. nism se imel ?e ?asa dodobra poigrat pa me zanima va?e mnenje :)

image.jpeg

Napisano

Jaz imam tudi ON... Sicer pa enostavno probas in slisis, kaj ti bolj ustreza ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

?e ma? ON se vklju?i surround zvok, tako deluje tudi centralni zvo?nik na armaturki. Meni deluje tak bolj globok in mi je v?e?. Nekateri pa pravjo da je to umeten zvok pa ga raj? izklju?ijo - pol ma? pa? stereo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Ma ja v MB je tudi Kangler odletel s protesti.   Jaz sem mnenja, da ni potrebno izvoljene oblasti trpet cel mandat. Če je narodu dost, odleti, kot je prišla.   Podobno smo v Sloveniji imeli rumene jopiče in jih nismo zaradi razgrajanja na protestih postrelali 😉   Če bi gledal širše, bi vedel, da so rusi tudi ameriške volitve sabotirali. Žal niso zlati.
    • Meni nebi na pamet padlo, da bi peljal k carglass šalabajzerjem menjat šipe. Na Mazdi sem peljal lokalnem avtoličarju. Res, da v svoji režiji. Sem že čez carglass toliko slišal, da enostavno niso rešitev zame. Glede popravil pa verjetno obstaja še kdo drug.
    • No tko zlo hudo ne delajo, da bi pobijali in grozili z genocidom kot se je to dogajalo v UA - Kijev, Odessa, Mariupol... Če se kje zadeve zataknejo le pri dvojezičnosti verjetno res ni ustrezen vzrok za spopad. Najprej se uporabijo vse možne pravnopolitične opcije za razrešitev spora potem pa le nič ne zaleže se pa žal večinoma poseže v nadaljevanje politike z drugimi sredstvi kar je definicija vojne. Govorimo o državah, ki imajo to moč, da lahko to naredijo. Slovenija bi pač morala sklonit glavc, ker svojih manjšn vojaško ne moremo zaščitit. Ampak hvala bogu to ni treba, ker obstaja visok nivo demokracija in varovanja človekovih pravic, kar pa žal tega ni bilo in niti ni zdaj v Ukrajini. Zelenski uradno celo ni več predsednik, ker mu je mandat potekel pred pol leta, a novih volitev ni razpisal, poleg tega je pa, kako prikladno, razpustil celotno opozicijo in vlada dobesedno avtokratsko diktatorsko.   Aja pa problem manjšin, če sploh temu lahko tako rečemo, ker če je manjšina velika za 25% prebivalstva bi prej rekel, da je to bolj potrebno v taki državi zagotoviti ali federativnost, kot je bilo v jugi, da so se narodi lahko zdrućili v okviru republik z nekim nivojem samoodločanje v okviru širše skupnosti. ali pa konfederacijo. V Jugi smo imeli velikansko srečo, da je Kardelj zahteval vpis v ustavo SFRJ, ki je omogočal tudi odcepitev. Če tega ne bi bilo bi nas lahko centralna oblast potolkla, tako kot je Španska Katalonce ob poskusu osamosvojitve. In zakaj smo se odcepili? Zato, ker se nismo strinjali z odločitvami večine in smo bili prepričani, da nas samo izkoriščajo. Kaj pa če je na jugovzhodu UA tudi tak občutek prevladal leta 2014?   Sicer je pa vedno tako, da je vse odvisno kako se razumeš z ameri. To so ugotovili Srbi leta 1999, ker so bili po pravoslavni strani preveč navezani na Rusijo. Če bi bili na ZDA bi danes še veselo imeli Kosovo in Albanci tam bi morali biti pridno tiho.
    • Samo kazni in to velike bodo nspametne spametovale, ker tisti ozaveščeni bomo zbirali smeti tako ali tako.... 
    • https://www.caszazemljo.si/zelena-energija/kako-v-rotterdamu-s-pomocjo-rastlin-osvetljujejo-park.html
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.