Skoči na vsebino

i-stop sistem

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

pred 51 minutami je Janez007 napisal:

Spodaj je včerajšnji odgovor na moje vprašanje enega od pooblaščenih servisov, ker od "svojega" pooblaščenega niti odgovora nisem dobil.  Žal ugotavljam, da v prestolnici z Mazdinimi servisi ne moremo biti prav posebno zadovoljni. 😥

Moje vprašanje: Zanima me kateri akumulator lahko kupim pri vas za bencinsko Mazdo 6 G165, letnik 2018? Mogoče original Panasonic (kot je bil pri kupljenem avtu)? Cena?

image.png

Odgovor:

image.png

image.png

Moje podvprašanje:

Kolega ga ima takega "Mazdinega" 2 leti, pa pravi, da bo mogoče še zdržal to zimo - ni zadovoljen.

Škoda, da nimate več res "bolj originalnih" (Panasonic, Yuasa), kot so bili prva vgradnja in zdržijo cca 5 let.

Njihov odgovor:

image.png

Akumulatorji so težki, seveda se splača bolj Mazda štemplj dat na takega, ki je bližje narejen.

Kot pravim original Panasonic 4-5 let. Topla 8 let in še vozi naprej 😉

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Škoda ja.

Drugač pa ta Exide je 140€ na autodoc.

WWW.AUTODOC.SI

Moral bi si čas vzet, ampak po knjigi ti gre noter tudi 65Ah in glede na mere sta to:

- TSG65J

- TSG65JX

3uYcT55vQ73eSoWeyfDJ-RVgMsw-960.jpg

Popravljeno od godlike
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 9. 11. 2023 ob 18:09 je scania napisal:

S forscanom lahko?

Če imaš licenco lahko, rabiš še program ki izračuna kontrolno usoto in nastavi številke.

lahko pa pomagam piši na zs

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

• 8 mesecev kasneje...
dne 18. 11. 2023 ob 10:08 je godlike napisal:

Škoda ja.

Drugač pa ta Exide je 140€ na autodoc.

WWW.AUTODOC.SI

Moral bi si čas vzet, ampak po knjigi ti gre noter tudi 65Ah in glede na mere sta to:

- TSG65J

- TSG65JX

CX-5 (2016) je začel javljati "Battery Malfunciton" - sklepam da se po 8+ letih aku bliža koncu, verjetno bo jeseni ob nižjih temperaturah počasi čas za menjavo.

Vprašanje: ali je kdo sam menjal aku doma? Pri nekaterih znamkah je potrebno nov Aku "spariti" z avtomobilom, kar delajo le servisi. Ali ima Mazda tudi takšne omejitve?

Autodoc mi sicer predlaga neke modele, ampak že pri kapaciteti odstopa od tehničnih podatkov Mazde ...

image.png

null

image.png

SCR-20240807-hsfr.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz ga menjam sam, elektriko pa prej priključim na 12 V polnilec. V tem primeru ni treba nič ponastavljati, bo pa verjetno spremembo napetosti računalnik zabeležil kot dogodek, brez opaznih posledic ("napako" lahko vidi Mazdin servis s svojo programsko opremo ... pri meni je to opazil Selmar serviser, ko je avto priključil na računalnik).

Postopek inicializacije zamenjanega akumulatorja (avtor Jest):

Akumulator EFB (AGM so sicer vzdržljívejši, a hkrati bolj občutljivi na visoke poletne temperature, ki jih uničujejo), ki je na moji listi (počasi bom v podobnem položaju ... je akumulator že 6 let star):

(sem pred časom dolgo iskal na netu originalnega ... "Panasonic", brez uspeha ... dobiš sicer verjetno boljšega od spodnjega EXIDE EL604, a za dvojno ceno).

AVTODELI123.SI

AKUMULATOR EXIDE 60AH START&STOP EFB EL604 I akcijske cene I kvaliteta prve vgradnje I enakovredno originalu I vse na www.avtodeli123.si

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je borelij napisal:

CX-5 (2016) je začel javljati "Battery Malfunciton" - sklepam da se po 8+ letih aku bliža koncu, verjetno bo jeseni ob nižjih temperaturah počasi čas za menjavo.

Vprašanje: ali je kdo sam menjal aku doma? Pri nekaterih znamkah je potrebno nov Aku "spariti" z avtomobilom, kar delajo le servisi. Ali ima Mazda tudi takšne omejitve?

Autodoc mi sicer predlaga neke modele, ampak že pri kapaciteti odstopa od tehničnih podatkov Mazde ...

null

Vzami Exide + to kar je @Janez007 že pred mano povedal + sem prepričan, da bo prej crknil aku poleti, kot pozimi. Žal so časi malo drugačni kot včasih, ni več problematičen zagonski tok, ampak stalna napetost za vse brezvezne porabnike

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 7. 8. 2024 ob 10:32 je NevLado napisal:

Vzami Exide + to kar je @Janez007 že pred mano povedal + sem prepričan, da bo prej crknil aku poleti, kot pozimi. Žal so časi malo drugačni kot včasih, ni več problematičen zagonski tok, ampak stalna napetost za vse brezvezne porabnike

Hvala za info. Zanimivo, da pod isto OEM številko 1E1018520 najdem Exide EL604 (tvoj link na autodeli123) ter na Autodoc: Exide EB602, skoraj 40 eur razlike ... pa nikjer ni videti podatka, v čem  je razlika ...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Manj kot 5 min.....

WWW.EXIDEGROUP.COM

EL so Exide EFB, EB so pa Exide EXCELL. Na povezavi si klikni točno na model in boš imel vse podatke.

Torej Excell je flooded, EFB je extended flooded. Za S&S se ne priporoča klasičnih flooded.

Popravljeno od godlike
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 5. 8. 2024 ob 19:02 je Janez007 napisal:

@miha20, morda si že kaj pisal o tem ... zanima me, ali imaš že pogruntano, kako se pri najnovejših Mazdah 3, trajno izklopi i-stop, piskanje ob prekoračitvi hitrosti, line-keep assist, ... ?

do predzadnje generacije mam naštudirano use, pol so pa poplnoma spremenili hadware in software v avtu, in niše nč pogruntanega. Edin za čipanje mam pa tud za novejše.

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

• 2 meseca kasneje...

Ker je ravno govora o seznanjanju akumulatorja, ali potrebno seznanjanje izvesti tudi, če za nekaj ur odklopiš obstoječi akumulator zaradi posegov na avtu?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.