Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Zanima me ali se še komu dogaja, da navigacija Mazda občasno zmrzne med delovanjem, oziroma v primeru, če ne nastaviš končne lokacije ti puščica nekaj časa kaže kje se voziš, potem pa kar na lepem nič več ali zadeva zamrzne.

Napisano (urejeno)

Je zadnja verzija map še vedno december 2019?

Ima kdo/uporablja Mazda connected services?

Kje bi lahko dobil vse update firmwara? Dobil sem sicer zadnjega (70.00.352b), želel bi 59.... Kot sem razumel iz navodil (https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda CONNECT Firmware/EU N/EU N Current Firmware/EU N With 70.00.352B Latest) bi v kolikor se naknadno odločim za AndroidAuto/CarPlay lahko prišlo do težav, če bi imel pred tem že nameščeno verzijo 70.+ zato mi ta z linka ne pride v poštev. Hvala ;)

Popravljeno od Slash13
dopolnitev pripsevka
Napisano

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

• 3 tedne kasneje...
Napisano
dne 9. 3. 2020 ob 7:26 je Jest napisal:

Sem vceraj cisto slucajno malo preveril in vidim, da sedaj tudi v Sloveniji delujejo obvestila o dogodkih na cesti... Prej je to delovalo samo, ko si sel cez mejo... recimo v Avstrijo ali Italijo ... 

IMG_2413_241618CB.jpg

IMG_2414_241618F6.jpg

IMG_2415_24161920.jpg

Nekaj časa se že vozim z zadnjo verzijo navigacije, ki mogoča traffic info. Najprej nekaj ugotovitev, ki sem jih opazil do zdaj:

0. končno imamo to tudi v SLO

1. informacije se nalagajo preko radijskih valov oz. DAB

2. navigacija predlaga obvoze

3. na nekaterih izvozih iz avtoceste je izvoz označen kot blokirana cesta

4. prometni zastoji niso ažurni (stal sem na avtocesti zaradi del, na navigaciji pa nič)

5. nekatera opozorila pove, čeprav dogodek ni neposredno na poti (npr. na poti iz LJ v MS mi je javljal zastoj pri Šentilju)

Imam pa občutek, da je blokiranih izvozov iz AC zmeraj manj na karti. Bom videl, kako bo čez nekaj časa in ali se bo kaj spremenilo na bolje.

Napisano
pred 30 minutami je Primzzy napisal:

Nekaj časa se že vozim z zadnjo verzijo navigacije, ki mogoča traffic info. Najprej nekaj ugotovitev, ki sem jih opazil do zdaj:

0. končno imamo to tudi v SLO

1. informacije se nalagajo preko radijskih valov oz. DAB

2. navigacija predlaga obvoze

3. na nekaterih izvozih iz avtoceste je izvoz označen kot blokirana cesta

4. prometni zastoji niso ažurni (stal sem na avtocesti zaradi del, na navigaciji pa nič)

5. nekatera opozorila pove, čeprav dogodek ni neposredno na poti (npr. na poti iz LJ v MS mi je javljal zastoj pri Šentilju)

Imam pa občutek, da je blokiranih izvozov iz AC zmeraj manj na karti. Bom videl, kako bo čez nekaj časa in ali se bo kaj spremenilo na bolje.

Dobrodošel na M.forumu....:zoom-zoom:

Napisano

koliko stane Live Traffic in kje ga naročiš?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Letno stane slabih 60€, triletna narocnina pa je dobrih 90€ (Evropa brez Rusije i Turcije) ... Naroci se kar preko MZD Connect aplikacije na racunalniku ...

preview.jpg
INFOTAINMENT.MAZDAHANDSFREE.COM

lp

Thomas

image.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Telefonski imenik.

Ne pokaže mi vseh stikov, ki jih imam na Google računu, in zato tudi ni imen zraven. A je kak način zlaganja imenika, da bi videl vsaj domače?

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Napisano
Telefonski imenik.

Ne pokaže mi vseh stikov, ki jih imam na Google računu, in zato tudi ni imen zraven. A je kak način zlaganja imenika, da bi videl vsaj domače?

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Mal več napiš, katsri infotainment imaš, kakšen telefon imaš itd...

Poslano z mojega SM-G985F z uporabo Tapatalk

Napisano

Kolikor vem, sinhronizira le 1.000 zapisov ... 

preview.jpg
INFOTAINMENT.MAZDAHANDSFREE.COM

lp

Thomas

image.png

Napisano

Avto je CX-5 letnik 2019. infotainment  pa ni tazadnji kakor v 3 in cx-30, telefon Huavei P20. 

Ja stikov imam preko 2000, a je možno kako stike urediti po pomembnosti, da kaže tiste, ki jih želim

Napisano (urejeno)

bbc.jpg

20200616-085149-resized-1.jpg

https://youtu.be/CG_TD6sY_MQ

Preporučujem ne uključujte za vrijeme vožnje, posebno ne Minea, Severina itd .. hoćeš  nečeš  pogled pobjegne.

On 5/17/2020 at 1:32 PM, Slash13 said:

Je zadnja verzija map še vedno december 2019?

Ima kdo/uporablja Mazda connected services?

Kje bi lahko dobil vse update firmwara? Dobil sem sicer zadnjega (70.00.352b), želel bi 59.... Kot sem razumel iz navodil (https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda CONNECT Firmware/EU N/EU N Current Firmware/EU N With 70.00.352B Latest) bi v kolikor se naknadno odločim za AndroidAuto/CarPlay lahko prišlo do težav, če bi imel pred tem že nameščeno verzijo 70.+ zato mi ta z linka ne pride v poštev. Hvala ;)

Da bi na "tabletu" u autu (Connect infotainment system) pokrenuli ne samo mp3, već i mpeg4. Do sada sam viđao hackove koji mogu loše završiti. Jer treba staviti stari firmwer u tablet, i onda brljati po njemu.
Jučer sam našao puno bezbolniji način. Na android telefon treba instalirati aplikaciju AAMirror Plus 1.01a.apk koja sueađuje sa aplikacijom na telefonu Android Auto.

Sada mogu zrcaliti sve iz telefona. YouTube, HRTi...

Nikako nemojte to koristiti za vrijeme dok upravljate mazdom.

I jedna mala "sitnica", aplikaciju morate instalirati na android telefon kao SuperUser (Root)

https://mzdconnecthacks.com/tag/screen-mirroring/

Popravljeno od mazda_gg
Napisano
pred 6 urami je mazdaman napisal:

Avto je CX-5 letnik 2019. infotainment  pa ni tazadnji kakor v 3 in cx-30, telefon Huavei P20. 

Ja stikov imam preko 2000, a je možno kako stike urediti po pomembnosti, da kaže tiste, ki jih želim

Klikni na link in preberi... Stike lahko dodajas tudi rocno... kolikor sem na brzino videl... Za Android ne vem, kako je... Pri iOS recimo lahko sinhroniziras samo eno skupino kontaktov... in v to skupino dodas tiste, ki jih zelis imeti na MZD Connect ... Sicer tocenga postopka ne vem vec... sem pa to enkrat davno tega probal... Se pa ne sekiram kaj prevec, ce se pac kaksna stevilka ne izpise... Ker imam telefon v stojalu poleg zaslona, itak na telefonu vidim, kdo klice ...

lp

Thomas

image.png

• 4 tedne kasneje...
Napisano
pred 20 minutami je mazdaman napisal:

Katera je zadnja uradna verzija MZD Connect?

Kolikor vem, je zadnja 7.00.352b

https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda CONNECT Firmware/EU N/EU N Current Firmware/EU N With 70.00.352B Latest

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ker sem jim na servisu rekel naj posodobijo a imam še vedno na ....7.00.100

Napisano
Pred eno uro je mazdaman napisal:

Ker sem jim na servisu rekel naj posodobijo a imam še vedno na ....7.00.100

Lahko, da je to zadnja, ki jo imajo na servisih... lahko pa so enostavno pozabili to narediti... Postopek namrec traja skoraj eno uro...

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Lahko, da je to zadnja, ki jo imajo na servisih... lahko pa so enostavno pozabili to narediti... Postopek namrec traja skoraj eno uro...

Kakšne pa so ponavadi spremembe oziroma zakaj sploh so te posodobitve? Meni so rekli na servisu,da če mi nič ne štek oziroma dela vse ok rajše nebi posodabljali.

Napisano

Kolikor vem, se v večini s posodobitvijo odpravlja kake bug-e, kakšne majhne popravke grafike. Večja posodobitev je bila, ko je prišel ven android auto/car play, da je modul kompatibilen z infotainmentom.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To pa pišeš, kot da te boli da ga nimajo Ameri? Sej ne vem, če je treba razlagat zakaj Afriške države iščejo povezave raje s Kitajsko, Rusijo, Turčijo, Iranom kot pa z bivšimi imperialističnimi državami, ki še vedno vedno razmišljajo o Afriki kot koloniji. Ameri tudi, verjetno jim k priljubljenosti ne pomagajo tudi delanje pučov v Libiji, Tuniziji, Egiptu....   Človekove pravice pa v Afriki kršijo domala vsi, ki se tam znajdejo, še največ pa Afričani sami. Ampak, da je to tam tako ima pa zadeva dolgo brado. Tako, da danes razlagat kdo je boljši in kdo slabši zunanji partner za Afričane je bolj tko tko...
    • Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljčki, se vrne domov in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.