Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 13 urami je Aless napisal:

Rešitev je da Mazdo prodaš in kupiš VW  :rolleyes::whatever::whatever::whatever:

Ja, za 30k.....😂

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano
15 hours ago, Bini said:

Pomeni,da ni rešitve?

Sem spraševal že na mazda redditu, pa je to to, kar imamo. Nimaš opcije da zamrzneš "ekran na istem mestu" :( 

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Na voljo je nova posodobitev zemljevidov za MZD Connect navigacijo 

INFOTAINMENT.MAZDAHANDSFREE.COM

Mazda_Connect.thumb.png.a124bc889ef98a9bf57c9150e62972d2.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 18 minutami je Janez007 napisal:

A kdo ve, je to samo plačljivo, ali morda v določenem obdobju po nakupu nove Mazde z navigacijo brezplačno?

Prva tri leta je brezplacno, potem je treba dokupit ... Ko namestis program Mazda Toolbox in vstavis kartico v citalec, ti napise, do kdaj ti velja ... Sicer pa to pise tudi na linku, ki sem ga prej dal :D ...

Mazda_Connect.thumb.png.d782a8d68b0d2cd588b494042114d7dc.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz sem prejle nadgradil... brez problemov ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)

Evo, že dogaja :) ... vendar zelo zelo zelo počasi ... tole bo trajalo kakšne pol ure, morda celo eno uro.

image.png.27861151268783b3f6286bbe7263acf4.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 57 minutami je Janez007 napisal:

Evo, že dogaja :) ... vendar zelo zelo zelo počasi ... tole bo trajalo kakšne pol ure, morda celo eno uro.

Pri meni je sam download sel kar hitro skozi... kaksnih 10 minut ... potem pa je drugi korak, kjer namesca na kartico, trajalo ene pol ure ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)

Po 1 uri pa "že" inštalacija, po občutku poteka opazno hitreje od downloada ... očitno imajo na strežniku naval ...

image.png.9618b9148be5831ed31467ff24adb077.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Sem se prijavil preko Mazda update Toolbox pa mi ne ponudi nove posodobitve map, kljub temu, da imam zadnjo verzijo November 2020 - mi javi da ni nove verzije. 

Napisano
pred 7 minutami je Robert napisal:

Sem se prijavil preko Mazda update Toolbox pa mi ne ponudi nove posodobitve map, kljub temu, da imam zadnjo verzijo November 2020 - mi javi da ni nove verzije. 

Ti imas CX-30s SkyActivce-X motorjem... pri teh je ze novejsi Infotainment z MZD Connect II ... ki kot kaze se ni dobil nadgradnje in pise, da je zadnja verzija November 2020 >> https://mazda.welcome.naviextras.com/maps-and-more.php

Mazda.thumb.png.b2528aded035b35960cc24d8cdc8ebdb.png

Pri starejsih z prvo razlicico MZD Connect pa je zadnja posodobitev Januar 2021 >> https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-updatemymaps?language=sl-EU

Mazda_Connect.thumb.png.1632c59c7bff88ae1a818596e1a69577.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

Nadgradil sem Mazdino navigacijo in za 7 GB potreboval 3 ure. Sočasno sem nadgradil še navigacijo v BMW-ju, kjer mi je karte velikosti 34GB naložilo na ključek v 1 uri. Še sreča, da Mazdine karte niso tako velike,ker drugače bi to trajalo cel dan😁

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Zmeden 1
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Verjetno imas 8 GB kartico ... Ce je originalna, vprasaj na servisu, ce jo tudi pri nas brezplacno menjajo za 16GB ... Na nemskih forumih sem bral, da to naredijo brezplacno. Drugace pa nabavis 16GB kartico in probas preko Mazda Toolboxa narediti backup stare in naredis restore na 16GB kartico...

https://infotainment.mazdahandsfree.com/howto-windows-backup?language=sl-EU

Lahko pa tudi probas kar kopirat preko racunalnika... Tudi to se mi zdi, da deluje ... ce seveda kartico uproabis na istem avtu ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ni original (tist ebay za 30 al kok eur je blo). Enkrat sem jo ze nadgradil pa je slo tokrat pa to.

Na mac-u opcije backupa ni. Bom probal na winsih in poiskal ce imam 16 GB kartico.

Napisano

Tudi na MACu je opcija Backup in Restore >> https://infotainment.mazdahandsfree.com/howto-osx-backup?language=sl-EU

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz sem imel enak problem. Kupil novo kartico in kopiral vse datoteke iz stare na novo, zagnal mazda toolbox  in nadgradil

Napisano

Ni pomembno... vazno da je 16GB... Nevem, ce podpira tudi vecje...

Naredi najprej tako, kot je ze nekdo napisal... Da skopiras vsebino stare kartice na novo in jo potem posodobis s pomocjo Mazda Toolkita...

lp

Thomas

image.png

Napisano

torej. Backup ne naredi nic :) V 2 sekundah rece koncano in je to to. Potem sem naredil tako kot je scania napisal.

Skopiral dol, na drugo (32GB kartico) gor, pognal update in je videt ok.

Popoldne dam v avto in upam, da dela. Sporocim.

Napisano (urejeno)

Po mojem se v oblak backupirajo le specifični podatki iz kartice, saj osnovne karte (ki terjajo veliko spomina) imajo že itak oni.

Tudi sam sem za vsak slučaj naredil kopijo, v oblak in še pri sebi na računalnik - in sicer kar "sliko" SD kartice s posebnim programom, ki lahko skopira vse, prav vse zapisane bite, kar z običajnimi programi ne moreš (npr. Windows Explorer).

slika.thumb.png.85bc6dc517ca038763060600c72b5cd6.png

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.