Skoči na vsebino

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Danes sem bil na sestanku z enim izmed  izdelovalce PVC in alu oken. Namreč, ponovno, po 30 letih, bomo zasteklili teraso. Obstoječa je že stara in dotrajana, najbrž je med šipama 0%, plina. Stvari v tej smeri so v zadnji letih šle rapidno gor, tudi materiali, ki se uporabljajo, so neprimerno boljši kot nekoč. Pri terasah in balkonih je važno, da se na notranji strani  ne ustvarja kondenz zaradi toplotnih razlik zunaj-noter. Namesto notranjih žaluzij bomo montirali na zunanjo stran električne rolete. Zanimivo,da ni več takih čakalnih dob kot nekoč, ampsk vse poteka zelo hitro. 

Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Bini napisal:

Zakaj ne daš zunanjih žalozij? 

Veš kako je pri nas, ko zapiha orkanska burja ali poleti kaka tramontana. 😊

Sad ga ima, sad ga nema. Vse, kar ni prvijačeno fiksno na zid  z vijaki M 10  gre v drugo ulico. 😊

Sedaj so naredili v roletarstvu medle posebne rolete za Primorsko ki naj bi zdražale sunke vetra  do 200km/ uro. 

Popravljeno od Alex
  • Všeč 3
  • Začuden 1
  • Zmeden 1
  • Ljubim 1

Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Zanimiv članek na temo ogrevalnega sistema hiše;

WWW.RTVSLO.SI

Prostorna družinska hiša v Metliki se že tri leta ogreva in hladi z geotermalno toplotno črpalko, ki je izjemno učinkovita in okolju...

Tukaj bi bil mal bolj natančen - ni članek, je kopiram: Oglasno sporočilo

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Zakaj ne daš zunanjih žalozij? 

Kamor koli greš v Italiji na dopust, so vsepovsod rolete.

Tudi toplotno, so bolj učinkovite, kot žaluzije.

Pri nas se pač dela da je lepo, Italjani, pa da služi, ker je manj klime potrebno gnat.

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Veš kako je pri nas, ko zapiha orkanska burja ali poleti kaka tramontana. 😊

Sad ga ima, sad ga nema. Vse, kar ni prvijačeno fiksno na zid  z vijaki M 10  gre v drugo ulico. 😊

Sedaj so naredili v roletarstvu medle posebne rolete za Primorsko ki naj bi zdražale sunke vetra  do 200km/ uro. 

Sem si mislil, da zato👍

Napisano
pred 41 minutami je Jaka32 napisal:

Meni so dejali na AJM, da ta plin med stekli ze po 3-4 letih izhlapi. 

Že med montažo... 

pred 25 minutami je godlike napisal:

Pri nas se pač dela da je lepo, Italjani, pa da služi, ker je manj klime potrebno gnat.

Tudi jaz imam rolete...v Sloveniji 😁

Napisano
pred 18 minutami je godlike napisal:

Pri meni to ni problem, ker ni takega vetra, zato imam krpanke.... 🤗Imam pa 3jno zasteklitev na račun rolet,da pozimi ni preveč izgube. Z žalozijami pa lepo poleti senčim in imam dovolj svetlobe v notranjih prostorih kar pa pri roletah nimaš. Eni imajo celo polkna.... :nevem: Je pa res, da vsak se sam odloči kaj bo izbral, meni ni žaw.... :bravo:

pred 48 minutami je Jaka32 napisal:

Pri AJM mogoče res..... 🥴😉

Napisano
Pred eno uro je Jaka32 napisal:

Res je. Pri teh, ki sem bil danes pri njih, dajejo 10 let garancije na plin in proti rosenju. Imajo posebno maso, ki drži razdaljo med šipami (melaninsko smolo, ojačano z zelo tanko plastjo nerjavečega jekla) in ne aluminija ali plastike, kot drugje. Tudi ajm so ni poslali predračun a so dražji in slabše profile uporabljajo. 

Napisano

Jaz sem vzel isto firmo kot majo starši že ogromno let,.. pa so še vedno tipi topi, upam da bo pri meni isto

image.jpeg

Napisano

Jaz sem sel spet nazaj v čas. 

Škaf je pa tud nov

20250408_183511.jpg

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 7 minutami je jures napisal:

Jaz sem sel spet nazaj v čas. 

Škaf je pa tud nov

20250408_183511.jpg

Vidim da je brezžični kamin, ker so odzadaj UTP puše prazne. TOP! Je treba sledit trendom :)

image.jpeg

Napisano

Ja glih instaliran, utpji so za management kamina :) treba se stene poflikat pa rore tud.

Treba je zakurt ker se vse mora segret, presmrdet itd najprej

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)

Pa mal preveri, kolk se kadi iz dimnika ... po tej tvoji sliki sodeč kar (mogoče pa slika vara) ... plamen naj bi bil pri dobrem izgorevanju (suha drva, dovolj zraka) pšenično rumene barve. 

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Pa mal preveri, kolk se kadi iz dimnika ... po tej tvoji sliki sodeč kar (mogoče pa slika vara) ... plamen naj bi bil pri dobrem izgorevanju (suha drva, dovolj zraka) pšenično rumene barve. 

image.png

brez skrbi. nobenega dima. suha bukova drva. steklo ni 100% transparent, je malo na rjavo, naredi res dobber efekt, ostalo doda samsung, ne dela glih realnih slik

20250408_204130.jpg

Popravljeno od jures

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.