meserkom Napisano 14. november, 2019 Prijavi Napisano 14. november, 2019 Zdravo, Imam vpra?anje glede zadnjih zavor na Mazdi 3, 2016 G120, prevo?enih 75000km. Ob menjavi gum sem preveril ?e stanje zavor. Prednje plo??ice sem menjal pred cca. pol leta in so OK.Zadnjih ?e nisem menjal in so zelo neenakomerno obrabljene. Na obeh straneh je zunanja plo??ica povsem obrabljena (do kovine), notranja pa je ?e skoraj kot nova. Na eni strani se poznajo ?e po?kodbe na disku.Je to opazil ?e kdo drug? ?e slike Citiraj
markym Napisano 14. november, 2019 Prijavi Napisano 14. november, 2019 (urejeno) xxx Popravljeno 19. junij, 2023 od markym 1 Citiraj
323 BA Napisano 14. november, 2019 Prijavi Napisano 14. november, 2019 Izgleda res tako, torej za?tekana vodila. Razstaviti, o?istiti in dobro namazati. Verjetno ni povsem za?tekano, tko da se bo dalo re?iti. Pozimi (sol in ostala nesnaga na cesti) ne ?kodi na 14 dni z visokotla?nim ?istilcem oz. v samopostre?ni avtopralnici s pi?tolo temeljito obdelat predvsem zadnje ?eljusti in ne zategovat ro?ne pozimi. Works for me, do sedaj ?e z nobenim avtom nisem imel te?av z zavorami. Novi diski in plo??ice naj bodo ATE ali textar, nikakor ne ve? original mazdina prvovgradnja ali podobno slab ekvivalent. Diski bodo bistveno lep?i in ne povsem zarjaveli po 3 zimah, ?e vedno pa to seveda ne re?i te?ave z vodili. Citiraj
meserkom Napisano 14. november, 2019 Avtor Prijavi Napisano 14. november, 2019 Menjal bom plo??ice, imam ?e ATE kupljene.Vodila sem preveril, niso za?tekana in se lepo pomikajo. Je lahko kak?en problem v zavornem batu? Citiraj
Scr3am Napisano 14. november, 2019 Prijavi Napisano 14. november, 2019 Ce so vodila lepo premikajo je zastekal batek. Klasika pri mazdi. Samo z menjavo diskov in ploscic nebos nic resil, ampak bos samo se en komplet bremz zjebu. Jest bi zamenjal komplet vodila (cca. 7e) in pa batek. Glede na to da je to zadnja celjust je vrjetno ceneje zamenjati celo celjust. Jest sem dal 65e za komplet obe zadnji (mazda 6). Evo primer zanic vodil. Ja ok lahko jih zbrusis in so ko nove, ampak za koliko casa. Prevec poskodb (por) imajo in se hitro spet nabere voda, sol in zarjavi.Kar se pa tice firme pa tudi jest priporocam ate Citiraj
Aless Napisano 14. november, 2019 Prijavi Napisano 14. november, 2019 Hmh, dokaj nov avto pa sranje z zavorami. Mazda klasika.Kot povedano, ?e so vodila ok, pol batek ?teka in ga je potrebno menjat ali pa kr cele ?eljusti.?alostno da se te te?ave z zadnjimi zavorami vle?ejo ?e 15let. Jst iz preventive vsaki? ko premenjam gume, razderem in s?istim zavore. 1 Citiraj 2008 Mazda 6 2004 Mazda 3
meserkom Napisano 15. november, 2019 Avtor Prijavi Napisano 15. november, 2019 Hvala vsem za pomo?.Sem v?eraj ?e enkrat razdrl in vodila so dobra...o?itno je res problem v batku. Je pa kar malo ?alostno, da bo treba ?eljusti rihtat pri 3 leta starem avtu Citiraj
Scr3am Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Vodila so v super stanju. Lahko tudi razdres celjusti pa spucas in namazes batek. Lahko, da samo ni dobr namazan. 1 Citiraj
Shrek Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Ni mazda edina s tem problemom... Citiraj
Scr3am Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Ne bit sedaj se ti kot alex . Ni edina, definitivno pa izstopa. 1 Citiraj
meserkom Napisano 15. november, 2019 Avtor Prijavi Napisano 15. november, 2019 Tole sem na?el na tujem forumu glede obrabe zadnjih plo??ic: Citiraj
50keda Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Ja z bremzami je pomojem tak k z korozijo, japonci o?itno mislijo, da se furamo zgolj po suhem ... da se pa cesta z soljo in drugimi raznimi razjedajo?imi substancami posipava, pa vrjetno tut nevedo ... kr poglejte, kak?ne japonske turiste, ko pridejo v EU pa prvi? vidjo sneg Citiraj
meserkom Napisano 15. november, 2019 Avtor Prijavi Napisano 15. november, 2019 Bo verjetno res nekaj na tem...plo??ice sem dobil ven ?ele s pomo?jo konkretnega kladva Citiraj
Alex Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Ne bit sedaj se ti kot alex . Ni edina, definitivno pa izstopa.Sej je res. Mogo?e ne toliko kot pri mazdi ampak vseeno se dogaja. Pri nekaterih nizkocenovnikih je tega ?e ve?. Pri meni na mk1 mi je tudi blokirala ?eljust in sem se z tem zafrkaval, dokler ni en pravi model od mehanika ugotovil, da je problem z zajlo od ro?ne, ki ?teka. Ko smo to re?ili je bil mir... Citiraj
Scr3am Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Sicer se to nebi smelo dogajati ampak, batek ima zarezo (kriz) in v to zarezo s more lepo vsesti "nipel" od ploscic. Ploscica ima na hrbtni strani eno bunkico. Vcasih se to dogaja k menjajo ploscice in stisnejo batek nazaj notri in ne gledajo na te linije. Sicer je to stara slika ploscic, ampak se vidi. Citiraj
meserkom Napisano 15. november, 2019 Avtor Prijavi Napisano 15. november, 2019 Plo??ico zagrabi v nosilcu, nekako takole kot na sliki: Citiraj
Aless Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Ta plo?evinast nosilec in rob plo??ice ki sede na ta nosilec, je potrebno na tanko namazat z bakreno mastjo. Citiraj 2008 Mazda 6 2004 Mazda 3
Scr3am Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 Plo??ico zagrabi v nosilcu, nekako takole kot na sliki:To ze samo batek ima utor kateri zagrabi ploscico in ta utor se more vsest v ploscico. Pac pozicija batka je pomembna. Citiraj
gregc88 Napisano 15. november, 2019 Prijavi Napisano 15. november, 2019 OMG to res zgleda vse rjavo kot da je letnik 2006 ?e ne ?e starej .... + da ti ?e za?teka... jajca hudiceva, pa tud okol nosilci itd... nic boljse Citiraj
meserkom Napisano 18. november, 2019 Avtor Prijavi Napisano 18. november, 2019 Napaka odpravljena. Te?ava je bila res v nosilcu ?eljusti in plo??ic. Pod plo?evinasti nosilec plo??ic se nabere rja in onemogo?i plo??ici da bi se premikala.Pobrusil in o?istil sem nosilec pod plo?evinami, ter vse skupaj namazal z bakreno mastjo. Po tem plo??ice lepo sedejo na svoje mesto Seveda, kot je opozoril Scr3am je treba paziti na polo?aj bata, da se utor lepo vsede na plo??ico. 4 Citiraj
Scr3am Napisano 18. november, 2019 Prijavi Napisano 18. november, 2019 Zato pa jaz isto naredim, kot je rekel aless in vsako leto, ko premontiram pnevmatike razderem se zavore in spucam ter vse namazem. Jest recimo odstranim plocevinasti nosilec in pod njim samo pobrusim in nic ne namazem. Namazem samo rob ploscic in pa po plocevinastem nosilcu oz. namazem sticisca med ploscico in nosilcem. Problem se mi je zgodil, ko sem isto pod nosilcem namazal se potem nosilec ni lepo zataknil, ampak se je kar malo premikal, ker je bilo vse mastno pod njim .Evo, recimo ena slikca po enemu letu. P.S. ti pa nisi sparu z bakreno . Ce te slucajno moti bakrena barva, lahko kupis mast ATE plastilub, katera je prozorna 2 Citiraj
markym Napisano 27. november, 2019 Prijavi Napisano 27. november, 2019 Zato pa jaz isto naredim, kot je rekel aless in vsako leto, ko premontiram pnevmatike razderem se zavore in spucam ter vse namazem. Jest recimo odstranim plocevinasti nosilec in pod njim samo pobrusim in nic ne namazem. Namazem samo rob ploscic in pa po plocevinastem nosilcu oz. namazem sticisca med ploscico in nosilcem. Problem se mi je zgodil, ko sem isto pod nosilcem namazal se potem nosilec ni lepo zataknil, ampak se je kar malo premikal, ker je bilo vse mastno pod njim .Evo, recimo ena slikca po enemu letu. IMG_20191116_144433.jpg IMG_20191116_145148.jpg IMG_20190706_151604.jpg P.S. ti pa nisi sparu z bakreno . Ce te slucajno moti bakrena barva, lahko kupis mast ATE plastilub, katera je prozorna Vodila si z bakreno namazal? Citiraj
Scr3am Napisano 27. november, 2019 Prijavi Napisano 27. november, 2019 Ne to je rja. Bog ne daj z bakreno. Imam od TRW prav posebi mast za vodila oz. ta dva "sraufka". Tiste plehke pa na tanko namazem z ATE pasto, ki je kao namesto bakrene. Citiraj
markym Napisano 27. november, 2019 Prijavi Napisano 27. november, 2019 Ok, je zgledala ?udna barva pinov, kot da bi neko ?udno mast tla?il gor, ker nekaterim je res vseeno kaj naba?ejo not v ta vodila. Citiraj
Scr3am Napisano 28. november, 2019 Prijavi Napisano 28. november, 2019 Ne govor...ne samo nekateri, celo na bartogu ti kaj takega znajo poturiti in pravijo "pri nas to vsi mehaniki kupujejo". Za zavore rabis tri razlicen masti. Bakrena oz. ATE plastilube za utore kjer se ploscica vsede in za zadnjo stran ploscic. Posebna mast za vodila (to je zelo pomembno) in pa ate bremszylinder paste za mazanje batka. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.