Jaz sem takrat ko je naš 16 začel voziti vzel to zavarovanje za njega in velaj za vse avte in vse zavarovalnice in sedaj pač plačam 119 € na leto in imam mir.
Tudi skrita napaka je tak problem, da moraš dokazat, da ni mogla nastati v tako kratkem času.
Kolegu ko sem BMW-ja pravno reševal. Je jamstvo Triglav zavrnilo zahtevek, da se to ni moglo zgodit v tako kratkem času. In smo za to potem lahko šli na skrito napako.
Tu je potem treba pazit na zakonske roke. Do kdaj je treba javit, koliko časa imajo, da zahtevek argumentirano zavrnejo, do kdaj morajo odgovoriti... ena napak in si praznik rok.
Kolegu sva zrihtala nadomestni avto in novi diff.
Info še o garanciji:
Od 26. januarja 2023 dalje je v veljavi nov Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), ki spreminja pravice kupcev. Sicer se zakon nanaša na splošne pravice potrošnikov, a sem spadajo tudi kupci rabljenih avtomobilov. Prodajalcu ni treba izdati garancijskega lista za obdobje najmanj enega meseca (kot je to veljalo pred 26. januarjem 2023).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.