Skoči na vsebino

Tempomat na Mazdi 6 (1.gen)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Mislim da to pri Mazdi ne bo tako enostavno. Poleg tipk na volanu mora? preprogramirat ECU drga?e avto ne mote vedet da pa zdaj ima? tempomat. To preprogramiranje pa je problem pri Mazdi, ?e se sploh da.

Probaj vpra?at na servisu.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Uf to ima? tisto CE opremo, ki ima volan povsem prazen in brez gumbov in verjetno tudi ro?no klimo?

(tako 6-ko sem doslej le 1x videl, ko jo je imel frend karavanko mi?je sive barve in predvidevam, da bo tempomat precej zahtevna naloga). 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Na Mazdi 3 je bilo baje potrebno zamenjati zraven volana tudi stikalo na zavornem pedalu, potem bi pa celo lahko ?lo.

A to so nepreverjene informacije, so pa te zadeve poceni in lahko enostavno proba?.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kot sem ?e prej povedal, no samo to da menja? stikala, mora? preprogramirat modul (ra?unalnik) avta da sploh ve kaj si naj naredi z raznimi dodatnimi signali.

To je pri Mazdi najve?ji problem, ker je bolj zaprta glede ?arjenja po elektroniki. Tak da vpra?anje ?e sploh servisi v Slo delajo oz. znajo preprogramirat ra?unalnike v tej smeri dodajanja featureov.

Nekaj stvari se da narest z Forscanom, recimo za mojo M3 BK se da vklopit in izklopit tisto piskanje za nepripet pas. Dalo bi se ?e kake dodatne stvari ampak je potrebno preprogramiranje ra?unalnika preko ASbuild kod, ki pa je malo je..?e neve? to?no katera koda kaj naredi. Posledi?no lahko s kako kodo izklopi? napajanje modula in stem ta ve? ne bo deloval in ga lahk vr?e? v smeti.

Mercedes ima to malo bolj?e re?eno, tam lahko na testeru izbere? dodatno opremo in jo vnese? v ra?unalnik avta in stvar re?ena, skor ne more? zajebat.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Hvala fantje, opreme nima ni?. ?trom ?ipe in ?pegli, ro?na klima in to je po?as to. Nima niti potovalnega ra?unalnika, je pa tako, da je avto od mame in mi ga bo ?enkala :) Bom pa? brez, jebiga :D ?e sm se do zdej vozu v 30+ let starih avtih...bom ?e :D

Star slovenski pregovor pravi: Podarjenemu konju se ne gleda a ima tempomat.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• S takim tempom obrabe tole misli zdržat 100.000km al kaj  
    • resno, Vonderlajno sem jaz izvolil? Pa evropsko komisijo tudi? Idiotske neracionalne odločitve, ki so skregane z dobrobitjo Evropejcev - kako to preprečit, če se zadeve odločajo mimo demokratičnih načel. To je diktatura Bruseljskega političnega aparata, ki deluje v nasprotju z željami evropejcev. Kot primer, ja celo tako daleč gredo, da bi raje eskalirali vojno v Ukrajini kot pa da bi naredili vse, da se jo konča. Zadnja resolucija na to temo je nastala v glavah umskih bolnikov.   EU si zapira vsa vrata in kmalu bomo ostali sami -  a je to agenda WEF-a al koga drugega niti ni tako važno, ampak pred očmi nam razdirajo vse kar imamo še. Samo poglej kaj se dogaja - to pač ni normalno in je skregano z zdravim razumom. To v vsem mojem življenju še nisem videl ... zglajzali smo na polno, ker verjetno bo EU kolikor jo bo še bo razpadla še predno bodo uspeli zabiti zadnje žeblja v krsto. Ja pred letom 2035 - mark my words.
    • Joj, verjetno komaj čakam februar, ko pade Indonezija v vsej svoji lepoti in doživetjih.... 
    • Mal offtopic, ampak ravno včeraj sem prvič dal MAHLE oljni filter pa sem šel prov na embalažo pogledat: Made in germany.
    • Zelo lepa bočna linija, do perfekcije ji po mojem mnenju manjka le še kakšen manjši spojler oz. lip na pokrovu prtljage.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.