Dizel vs. bencin
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Že en čas gledam tole Mazdo https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20620585&display=Mazda CX-5 V oglasu piše 1 lastnik. Pa sem šel preverjat po avtologu in piše 1 lastnik. Grem preverjat po carfaxu in piše 3 lastniki. Tisti ki mate izkušnje z tem, ali je carfax zanesljiv. Kilometri naj bi bli ok.
-
Jaz se nisem skrival za kamioni, niti tresel glede vtičnic ... Tako da ... To je nek vaš strah. Za 130 km/h po AC bi šlo 20-25% več elektrike, ampak to je še vedno razlika do dizla ali bencinarja. Ker ... to prikladno pozabljate ... bi pri taki "mestni" vožnji v gneči imeli vsi porabo čez 10l/100km. Kar poskusite se kako uro pomikati meter po meter, boste videli, kaj vam naračuna potovalni računalnik. Torej lahko vaših 220€ kar pozabite ... oziroma jim dodate vsaj pedesetaka. In, zdaj, največji "šok". Bolj družinsko naravnani Tesla Y bi porabil enako elektrike kot ZOE - ima pa "ohoho" več prostora kot Mazda 6 karavan. Pri čemer je vožnja v električarju, pa naj bo po mestu, na relaciji ali avtocesti, preprosto bolj udobna. Je tiha, ni tresljajev itd. Udobneje se z električarjem pelješ kot z dizlom - in pika. Kdor ne verjame, naj preizkusi. Še taksisti so to pogruntali - v Črni Gori že prevladujejo električni taksiji - Tesli 3 in Y, VW ID.4 in "pazi to" kitajski MG4 ter Renault ZOE! V bistvu sem MG4 taksijev videl več kot ID.4.
-
Na obali niti ne. Na naši famozni avtocesti, kjer je polno "morčijev" , ki gredo na našo obalo, pa ja.
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.