Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz menim, da ni veliko razlike pred fl in po fl 2015, kar se motorja ti?e (seveda ?e je bila odmi?na ?e menjana pri stari), edina razlika je, da imajo mlaj?e ve?inoma precej manj kilometrov, posledi?no manj te?av. Edino turbina oz. loputa, ki preusmerja pline med turbinama naj bi bila izbolj?ana (tema na forumu, takih primerov glede na tuje forume ni malo) ampak ne vem kako zanesljiv je ta podatek. Prav tako ne vem ali so veri?ni pogon oljne pumpe kaj nadgrajevali, se tudi dogaja, da gre motor v ... zaradi odpovedi mazanja.

Pogovarjal sem s vodjo mehanikov na uradnem servisu v Kp, ki je mimogrede tudi moj znanec in je zatrdil, da so vse najve?je te?ave z FL na motorjih odpravljene. Tudi te?ave z dpf filtrom in dvigom olja.Smejal se je in rekel, da ko pripeljejo mazdo 6 na vle?nem vozilu takoj ve, kaj je narobe. V 99% ?ene voznikov pogre?ijo gorivo in tankajo dizel gorivo v benzinarja. Najbr? mislijo, da bodo kaj navora pridobile. :)

Napisano

Amm pa a ni da dizla nemors nalit v bencinarja ker je tulec polnilne pistole debelejsi, lahko samo kontra bencin v diesel.

Napisano

Eno prvih tak?nih re?itev je sicer ponudil Ford s sistemom ?easy fuel?, ki vsebuje mehansko prepre?itev dolivanja napa?nega goriva. ?Pri tem gre za to, da sistem ne odpre lopute na grlu cevi za dolivanje goriva, ?e ro?ka ni ustreznih dimenzij ? dolivalne ro?ke za dizel in bencin se namre? dimenzijsko razlikujejo....

Torej da se... Nimajo pa vsi avti...

Napisano

Dizl v bencinarja ne more? naliti ?e kak?ni dve ali ve? desetletij - preozka luknja. Za prepre?itev to?enja bencina v dizel avto imajo sedaj avti loputo ki jo odpre pravi premer cevi - dizlski je ve?ji od bencinskega. Uglavnem, cela jeba ko poizku?a? nato?it iz kantice.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Tako je; bencin zlahka natocis v dizelski avto, obratno ne gre... Ali pa vsaj zelo,zelo te?ko (sploh pri starej?ih avtih).

Napisano

Tako je; bencin zlahka natocis v dizelski avto, obratno ne gre... Ali pa vsaj zelo,zelo te?ko (sploh pri starej?ih avtih).

Ni? ve? ne gre bencin zlahka v dizela?a.

Napisano

Ima kdo svoje konkretne pozitivne ali negativne izku?nje z Mazdo 6 CD 175 KM (FL 2015 -2018) in prevo?enimi 150.000 - 300.000km?

Moja je pri 207.000 km, dela bp. Ce je avtomatik, ji zamenjaj se olje in filter v menjalniku.

Napisano

Ni? ve? ne gre bencin zlahka v dizela?a.

Od kdaj? Sodelavec je v golf 4 sdi nato?il bencin... Videl na lastne o?i.

Napisano

Moja je pri 207.000 km, dela bp. Ce je avtomatik, ji zamenjaj se olje in filter v menjalniku.

Lepo povedano. Tej miti o slabih mazdinih dizel motorjih so kr neki. Ve?inoma o tem modrujejo tisti, ki ga niso nikoli imeli. Pa fejsbuk strokovnajaki.

?e gre? na bilo kateri avtoforum ima? pod rubriko te?ave najve? objav. Pri mazdi je tega kar manj kot pri drugih.

Napisano

dvorjan, tole je dobra novica  - ?e sem prav razumel ravno tako diesel in model 2015-2018.

Kako pa je s servisi - katere na obmo?ju Ljubljane najbolj priporo?ate? Morda kak?en neuradni cenej?i, ki obvlada Mazde?

lp Janez

Dr.Pelko je strup za Mazde,baje. Meni se ?e ni pokvarla,ker Mazda se ne kvari ampak se ji v?asih ne ljubi.....
Napisano

Od kdaj? Sodelavec je v golf 4 sdi nato?il bencin... Videl na lastne o?i.

Pa ne zdaj oldtimerje ven vle?i kot primer. Lepo ti je bilo napisano da imajo dizela?i posebno loputo ki jo odpre le ustrezen premer cevi. Jeba je ko ho?e? to?it iz kantice. Videl na lastne o?i.

Napisano

Alex, seveda je mislil obratno ker se samo dizelce pripeljejo z vlecno sluzbo. Bencinarji se normalno pripeljejo in je ponavadi potrebno zamenjati samo kaksno zarnico ali kaj podobnega :D

Napisano

Scr3em se je javil, da natankamo v njegovega poln tank nafte in da se bo normalno okol vozil. Kdo je ?e za?  :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Scr3em se je javil, da natankamo v njegovega poln tank nafte in da se bo normalno okol vozil. Kdo je ?e za? :hudicek:

Ne da se. Baje.

Pa ne zdaj oldtimerje ven vle?i kot primer. Lepo ti je bilo napisano da imajo dizela?i posebno loputo ki jo odpre le ustrezen premer cevi. Jeba je ko ho?e? to?it iz kantice. Videl na lastne o?i.

Ok. Razumem.

Napisano

Alex, seveda je mislil obratno ker se samo dizelce pripeljejo z vlecno sluzbo. Bencinarji se normalno pripeljejo in je ponavadi potrebno zamenjati samo kaksno zarnico ali kaj podobnega :D

V bistvu ima? skoraj prav, da je ve?ina dizlov. Ker ?e pogleda? prodajo, so benzinark prodali-obe dve. :)

Napisano

Veriga ni tak problem, samo glej da bos dal noter pravo olje in redne servise...

V najslabsem primeru stane veriga dobrih 300 eur plus delo dr Pelka

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Hvala LabiGT, za olje in podobne stvari pa vedno pravo?asno poskrbim ...

Olje raje menjaj pogosteje kot pa, da ?aka?, da naredi? 20000 km. S temi podalj?animi intervali menjave olja so naredili medvedjo uslugo motorjen.Olje ni tak stro?ek, da bi se ?paralo na njem. Aja, pa kvalitetno olje uporabljaj,kar ne moremo ravno trditi za to, ki ga priporo?a Mazda. :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Takoj, ko greš po zgodovini nazaj, najdeš polno neumnosti in svinjarij, ki jih je nekdo naredil in danes čudno izgleda in nihče ne izpade čist - razen Slovencev, seveda, na nas sem pozabil 😂. Je pa res, da zaradi tega nas večina kar udobno živi. Če ne bi bilo tako, verjetno ne bi danes tule o felgah in lepih Mazdah debatirali. Nahajamo se pa v sedanjosti in za naprej pojma nimamo kaj bo. Ja, zahod so trenutno naši, tako pač je, nema pomaganja. Če je to za prihodnost v redu pa pojma nimam in tudi ne veliko vpliva, torej nekako počasi brišem iz glave, ker imam drugih problemov dovolj. Mislim pa da nihče nikomur ne brani, da se ne preseli v S. Korejo, Iran, Kitajsko oz. katerokoli od BRICS-a in njihovo ožjo kompanijo. Kaj pa je lahko tam slabega?
    • jaz imam 182 konjeskega bencinca + ročni menjalnik.   Vzel sem 2.0 150 konjev, dizla, DSG. Vse ostalo je ista oprema kot na Focusu: ogrevano vetrobransko steklo, ogrevani sedeži, 18", boljši radio, metalic, matrični žarometi, head up display, družinski paket + vsi asistenčni sitemi. Octavia po ceniku: 42.824,63€. Pa še za 2-4k opreme sem ven izpustil, ker je na Focusu nimam.
    • Pol namesto golfa za 45k, še kakega jurja zraven, pa raje tega, pa nisem pristaš suv-ov 😁 Sej bi se navadil na suv-a.    https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20274531&display=Mazda CX-60  
    • Pa kakšno opremo pa imate? Katapult na desnem sedežu, da tečno babo izstreliš iz avta? In eno Malezijko pod šoferjevim sedežem, da ti sprazni jajca, ko imaš poln ku++c zastojev?   Mislim, naš FucksWagen s sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom je 40.000, vi se pa tu pogovarjate o dvokolesno gnanih petsedežnikih, a cena pa ista...
    • Sprašujem, ker sem se dosti vozil na relaciji Portorož - Zadar (cca. 320 km), po jadranski magistrali in sem rabil ene 5 ur pa pol. Takrat še ni bilo Reške obvoznice. Če si imel ti povprečje 80 km/h si pa mogu imet res stroj. 😄
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.