Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Servis - garancija....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

G,Piko...to je 100% za servis..saj je ?e v Garanciji ? .to morejo popraviti.hitro pelji na tvoj poobla??eni Mazdin servis...lp javi..kaj

Napisano

Zanimivo, dost zajeb. Poanta, ne kupi AWD ? :)

tole je prva desna polosovina....

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Tale zadeva z zvokom zra?nosti v prenosih je ?e vedno prisotna, ?eprav smo na A-Cosmos v BTC-ju

zamenjali olje v menjalniku....je g. Majes pokazal veliko mero razumevanja, vendar je kar se tega ti?e

tudi on verjetno brez mo?i, saj smo probali tudi njihov testni CX 5, na katerem je zvok precej podoben...??....

naj bi bil zvok nekaj normalnega pri vseh AWD Mazdah z ro?nim menjalnikom...??

Res zanimivo se mi zdi, da ostali lastniki CX 5 AWD tega ne opazite, ker je res o?itno.

Saj mogo?e sem jaz nekoliko bolj ob?utljiv na take zadeve, pa tudi nimam dosti izku?enj z Mazdami.

Verjetno bi kdo od vas ki Mazde vozite ?e dlje ?asa, lahko kaj ve? povedal na temo glasnega ro?nega menjalnika

(pri Mazdi 3 in CX 5...ter verjetno tudi ostalih), ali pa se je ta "bolezen" za?ela z Skyactive tehnologijo...?

Ker kot ka?e je to normalno in OK in se je s tem pa? treba sprijazniti...??

Napisano

Tale zadeva z zvokom zra?nosti v prenosih je ?e vedno prisotna, ?eprav smo na A-Cosmos v BTC-ju

zamenjali olje v menjalniku....je g. Majes pokazal veliko mero razumevanja, vendar je kar se tega ti?e

tudi on verjetno brez mo?i, saj smo probali tudi njihov testni CX 5, na katerem je zvok precej podoben...??....

naj bi bil zvok nekaj normalnega pri vseh AWD Mazdah z ro?nim menjalnikom...??

Res zanimivo se mi zdi, da ostali lastniki CX 5 AWD tega ne opazite, ker je res o?itno.

Saj mogo?e sem jaz nekoliko bolj ob?utljiv na take zadeve, pa tudi nimam dosti izku?enj z Mazdami.

Verjetno bi kdo od vas ki Mazde vozite ?e dlje ?asa, lahko kaj ve? povedal na temo glasnega ro?nega menjalnika

(pri Mazdi 3 in CX 5...ter verjetno tudi ostalih), ali pa se je ta "bolezen" za?ela z Skyactive tehnologijo...?

Ker kot ka?e je to normalno in OK in se je s tem pa? treba sprijazniti...??

ej..na moji mazdurini cx5 benzin ro?ni menjalnik deluje vse ok.res pa da nimam ta AWD  :danzoman: ...MENJALNIK DELA OK :bravo: lepa vo?nja  :prstgor: lp :D

Napisano

Saj kar se ti?e delovanja menjalnika (in vsega ostalega) ni nobenih problemov, VSE deluje brezhibno.

Edini problem je omenjeni zvok, ki se pojavi pri prestavljanju iz 1. v 2. in v 3. prestavo in je mote? predvsem

zaradi tega, ker ne vem ali ne bo to neko? (kot se zelo rado zgodi hitro po izteku garancije) postal resen problem.

Je pa tudi res, da pravzaprav nih?e niti ne ve, kaj je dejanski problem, oziroma od kje zvok izvira....menjalnik, prenosi, kardan,.....??

Prav tako je pa tudi res, da imajo nekatere CX 5 AWD ?e blizu 200kKM in do sedaj ni bilo v EU niti enega primera,

da bi se pojavila te?ava na ro?nem menjalniku, prenosih ali kardanu..... :ne vem:

Napisano

Da ne odpiram nove teme.

Pri koliko km naj bi šle zadnje ploščice in diski?

A je normalno, da pri 48kkm pri normalno/povprečni vožnji?

lp

Napisano

Ploscice že, diski pa ne, razen ce niso spet te tovarniske ploscice tako tdre da spet krivijo diske

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Zadaj ne more kriviti diskov, ker niso ventilirani in imajo več "mesa" ter bistveno manj obremenjeni kot spredaj. Amper, a si dobil stare diske nazaj, ker tole bi res rad videl zakaj so jih menjali.

Jaz sem naredil več kot 120.000km pred prvo menjavo pa še to se je menjalo bolj zaradi tega, ker je na disku ratal rahel rob in bi nove ploščice preveč uničilo.

33112_1.png

Napisano
dne 31. 5. 2016 ob 12:43 je Boss napisal:

Zadaj ne more kriviti diskov, ker niso ventilirani in imajo več "mesa" ter bistveno manj obremenjeni kot spredaj. Amper, a si dobil stare diske nazaj, ker tole bi res rad videl zakaj so jih menjali.

Jaz sem naredil več kot 120.000km pred prvo menjavo pa še to se je menjalo bolj zaradi tega, ker je na disku ratal rahel rob in bi nove ploščice preveč uničilo.

saj ni nujno. da jih je že menjal.

Na službeni Škodi so se menjali pri 20.000 ampak tam je bil drug problen, nihče je ni vozil leto in pol....stala pa je zunaj z ročno....

Napisano
dne 31. 5. 2016 ob 12:43 je Boss napisal:

Niso še zamenjani. Čakam še na odločitev mazde... So pa totalno zdrsani, predvsem levi zadnji. Verjetno že med brenzanjem meče iskre na okrog 😮

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Zadnji diski zamenjani (potrjena reklamacija) 😕

Zgleda pa res problem pri cx-5, da se diski nenormalno zdrsajo ?e pod 50.000km. To opazil še pri dveh drugih cx5...

Napisano

V sledečih prispevkih je lepo razloženo delovanje Mazdinega AWD sistema, in razlike napram drugim (Subaru,...)

• 3 leta kasneje...
Napisano
pred 40 minutami je Markuti napisal:

POzdravljeni, zanima me delovanje mazde cx-5, 4 pogon. Letnik 2014-2017. Kaksni nasveti?

Delovanje?? V kakšnem smislu? 🤔

Napisano

Vrjetno ga zanima delovanje pogona, kak vleče, kaj izklapla, kak je pameten. Za kaj tage mal po youtubaj, sem ziher da bo kak video. Vrjetno se bo pa odzval tudi kakšen izmed naših AWD uporabnikov iz lastnih izkušenj.

Napisano

@AmpeR je do pred kratkim imel tako CX-5 ... in se je dosti vozil tudi izven cest z njim... pa ga je vedno pohvalil ...

Sam imam novejso CX-5 a nisem kaj dosti vozil izven "normalnih" cest... tako da tezko karkoli recem okoli AWD pogona ... Tudi kaksnega hujsega snega ni bilo v zadnjih letih... vsaj ne tam, kjer sem se jaz vozil... tako da tezko karkoli napisem ... :)

Nekaj nakljucnih zadetkov:

P.S.: Sem temo pridruzil drugi temi s podobno tematiko ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Se strinjam. Kamorkoli pridejo, se streljajo. Človek dobi celo občutek, da prav iščejo, kje bi se streljali. Tako so, na primer, na Kitajskem leta 1941 postavili ameriško bazo, kjer so imeli 60 letal P-40, s katerimi so rešili Kitajsko pred Japonsko invazijo in branili edino še preostalo oskrbovalno pot preko Burme, ki je oskrbovala Kitajsko vojsko. Enota se je imenovala Leteči Tigri oz. Flying Tigers, čeprav so vsi imeli na nosu narisane zobe morskih psov.    Ravno tako so Američani prikolovratili v Evropo, da jo rešijo pred Evropejcem, ki je sedel pod orlom s svastiko...   Res so judo bojeviti ti Američani. Za razliko od njih Rusi niso tako bojeviti. Oni imajo, recimo, podmornico K329 Belgorod, ki je ena največjih na svetu. Ta podmornica je narejena tako, da ima spodaj lahko pripeto drugo, diverzantsko, podmornico, s katero se lahko potapljajo globje in uničujejo objekte pod vodo, kot so plinovodi, optični kabli, električni kabli, stacionarni pasivni sonarji in podobno... Ima pa tudi šest jedrskih torpedov, s katerimi bi lahko uničevala pristaniška mesta z jedrskimi cunamiji... Ampak to je bolj ali manj pretekla zgodovina, o kateri se v šoli najbrž ne učijo...   Ja, Amerika je agresor. Resnici na ljubo so tudi Rusi. Razlika je samo ta, da so "Rusi" agresivni do "svojega" naroda - zato pa jih veliko beži od tam. Nisem še slišal, da bi kdo iz Aljaske plaval v Daljnovzhodno federalno okrožje. V drugo smer je bilo pa več poskusov in tudi nekaj uspehov... Pa tudi drugod je bilo precej bežanja. In zadnjih nekaj desetletij od njih bežijo cele države. Ampak, glej, ne moreš nekoga prisiliti, da bo s teboj. In tu imajo Rusi malo težav...
    • Živim ob glavni cesti   Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno   In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo   Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej   Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
    • 15 let vozim dizle, večinoma po Ljubljani. Kratke razdalje, veliko prižiganj in ugašanj avta. Redni servisi na 15000 km. NIKOLI nobenih težav, ki se jih tukaj non stop omenja.
    • Še ena golazen bo zbežala. Trump   Ellen DeGeneres in njena soproga naj bi zaradi zmage Trumpa zapustili ZDA | 24ur.com WWW.24UR.COM Ellen DeGeneres in soproga Portia de Rossi naj bi zaradi zmage Donalda Trumpa na ameriških volitvah...  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.