Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Meni ni jasno, kako lahk plastični elementi trokirajo? :D Kaj po novem že plastika rjavi?

In ja jst že zdej en mesnc čakam, da me pokličejo za menjavo levega, k je začel trokirat :D Po dopustu jih pokličem, kaj je zdaj s tem, a so zgubli moj motorček al so samo na dopustu.

Napisano
pred 12 minutami je 50keda napisal:

Meni ni jasno, kako lahk plastični elementi trokirajo? :D Kaj po novem že plastika rjavi?

In ja jst že zdej en mesnc čakam, da me pokličejo za menjavo levega, k je začel trokirat :D Po dopustu jih pokličem, kaj je zdaj s tem, a so zgubli moj motorček al so samo na dopustu.

Mislim, da je glavni problem v plastičnem vodilu, kjer se obrača osovina ogledala. 

Ko ne bo več tako vroče, bom vse razstavil, poslikal in ugotovil, kje je problem. 

Napisano (urejeno)

Pri moji M6 2019 sta obe ogledali pričeli štekati po dobrem letu. Mehanizem v obeh ogledalih so mi v BTC-ju v okviru garancije zamenjali. Od takrat poklopim ogledala samo v avtopralnici in ozkih parkiriščih - s tem sem število preklopov zmanjšal na minimu.

Popravljeno od molek
  • Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 1 uro je molek napisal:

Pri moji M6 2019 sta obe ogledali pričeli štekati po dobrem letu. Mehanizem v obeh ogledalih so mi v BTC-ju v okviru garancije zamenjali. Od takrat poklopim ogledala samo v avtopralnici in ozkih parkiriščih - s tem sem število preklopov zmanjšal na minimu.

Škoda, ker se v znani problem ne poglobijo na, servisu in ugotovijo, kje je v bistvu pravi problem.Z zamenjavo mehanizma rešijo stvar za nekaj časa in se stvar ponovi v večini primerov.

Napisano

Točno tako. Problem je star že nekaj let, tako da mi je res čudno, da ga še niso razrešili.

Napisano
pred 4 minutami je molek napisal:

Točno tako. Problem je star že nekaj let, tako da mi je res čudno, da ga še niso razrešili.

Njihov način dela je, da ti v garanciji zamenjajo, če je treba tudi oba mehanizma. Ko pa gre garancija mimo, pa bolje da ne vemo, koliko pride stati ta nov mehanizem+ delo. 

Meni so pri zamenjavi desnega mehanizma pri demontaži ratzbili  stekelce ogledala in sem moral potem čakati na novega še teden dni. Res je malo delikatno za ga sneti dol. 

Napisano

Ne vem zakaj crkne levi. Meni že drugič, moram reklamirati.

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk

Napisano
pred 18 minutami je SpEkTr napisal:

Ne vem zakaj crkne levi. Meni že drugič, moram reklamirati.

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk

Mene sedaj desni zafrkava. Pa je bil že enkrat menjan.😬

Napisano
pred 48 minutami je Alex napisal:

Bo treba avto menjat za........🤔

(cx30) 😂

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Bo treba avto menjat za........🤔

(cx30) 😂

Hm... Premajhen avto. Ni pa rečeno, če v bližnji prihodnosti naredijo kak bolj  velik lep suv, hibrid, da si ga ne omislimo. 😉

Da, benzinarja, hibrida. 

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

A desni te zafrkava? Čudno prej bi mislil, da levi. :hudicek:

Ok mal zajebancije, zdaj pa resno. A vsi tisti, ki imate težave imate ogledala na auto in se vsakič zložijo ko ugasneš motor? Men se je to zdelo škoda, da bi vsakič motorček šibal, ker imam tako doma kot na šihtu dovolj placa levo in desno, da bi to rabil. Takrat, ko pa res kje parkiram, ko je prostora malo pa pritisnem gumb in zložim špegle.

Zakaj tako delam, sem pač pristaš tega, da če nekaj brezveze deluje, da je bolje da sploh ne deluje. Je pa vprašanje a tak način razmišljanja tukaj sploh pomaga, ker verjetno, če ogledala nikoli ne zložiš tudi ni glih dobro. Ampak edino čas lahko pokaže a sem se motil.

33112_1.png

Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

A desni te zafrkava? Čudno prej bi mislil, da levi. :hudicek:

Ok mal zajebancije, zdaj pa resno. A vsi tisti, ki imate težave imate ogledala na auto in se vsakič zložijo ko ugasneš motor? Men se je to zdelo škoda, da bi vsakič motorček šibal, ker imam tako doma kot na šihtu dovolj placa levo in desno, da bi to rabil. Takrat, ko pa res kje parkiram, ko je prostora malo pa pritisnem gumb in zložim špegle.

Zakaj tako delam, sem pač pristaš tega, da če nekaj brezveze deluje, da je bolje da sploh ne deluje. Je pa vprašanje a tak način razmišljanja tukaj sploh pomaga, ker verjetno, če ogledala nikoli ne zložiš tudi ni glih dobro. Ampak edino čas lahko pokaže a sem se motil.

Jaz imam vedno na auto. Mi je bolj praktično, da so ogledala zložena. Je manj verjetnosti, da ti ga kdo odlomi ali poškoduje. Sicer pa, če je že ta opcija na avtu, mora tudi delovati. Ni sedaj štos v temu, da rečemo vsi, od sedaj naprej bomo samo včasih uporabljali ogledala. Mazda bi se morala angažirati in to težavo odpraviti. 

• Všeč 2
  • Ljubim 1

Napisano

Jaz tako preverim ali se je avto zaklenil

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 2 minutama je mazdaman napisal:

Jaz tako preverim ali se je avto zaklenil

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Enako. 👍Ko se ogledala poklopijo natančno veš, da ni nobenega motilca zaklepanja okrog. 

Napisano

Jap, tudi jaz tako preverjam, ali je zaklenjen. Drugače pa čakam že več kot mesec dni, da me pokličejo za novega. V tem času si je staro ogledalo spet premislilo in se zopet poklaplja xD Sj človek ne ve, kaj naj si misli :)

Napisano
pred 6 minutami je 50keda napisal:

Jap, tudi jaz tako preverjam, ali je zaklenjen. Drugače pa čakam že več kot mesec dni, da me pokličejo za novega. V tem času si je staro ogledalo spet premislilo in se zopet poklaplja xD Sj človek ne ve, kaj naj si misli :)

Opazil sem, da se pri mojem avtu to dogaja, ko ga operem. Izgleda, da kam voda res zamaka in se dogodi, da se ogledalo ne odpre dovolj. Ko se posuši, deluje normalno do drugega pranja. In, ker se pere dva do trikrat na teden, je to skoraj stalna težava 🤔

• 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)

Znana težava Mazda ogledal in njihove slabe kakovosti. Ob redni uporabi (pregibanju) se pokvarijo po cca 2 letih. Zamenjani novi pa so žal enake kakovosti in spet zdržijo le naslednji 2 leti. 😟

Popravljeno od Janez007
Napisano

Imam M3 made in Japan debelih 7 let. Funkcijo avtomatskega zapiranja sem dal vgraditi kmalu po nakupu avta, ker sem tudi sam želel biti prepričan, da se je avto zaklenil. Ves ta čas se ogledala zložijo in odprejo brezhibno. Odprejo se šele ob zagonu avta, kar je precej pametneje kot pri naši novi CX 30, kjer se ogledala kar naprej odpirajo, tudi če samo nekaj vzamem iz prtljažnika.

Najbolj ogledalom pa tudi zadnji kameri škoduje pranje v avtopralnici oziroma, če sem precizen, predpranje z tlačnim čistilcem. Meni po pranju tudi po cel dan ni delovala zadnja kamera. Zato jo zdaj pred pranjem zaščitim z papirčkom in lepilnim trakom in delavcu v avtopralnici naročim naj pred špricanjem na ogledala in kamero zmanjša pritisk vode in raje malo več uporabi krpo.

Napisano
pred 14 minutami je dady napisal:

Imam M3 made in Japan debelih 7 let. Funkcijo avtomatskega zapiranja sem dal vgraditi kmalu po nakupu avta, ker sem tudi sam želel biti prepričan, da se je avto zaklenil. Ves ta čas se ogledala zložijo in odprejo brezhibno. Odprejo se šele ob zagonu avta, kar je precej pametneje kot pri naši novi CX 30, kjer se ogledala kar naprej odpirajo, tudi če samo nekaj vzamem iz prtljažnika.

Najbolj ogledalom pa tudi zadnji kameri škoduje pranje v avtopralnici oziroma, če sem precizen, predpranje z tlačnim čistilcem. Meni po pranju tudi po cel dan ni delovala zadnja kamera. Zato jo zdaj pred pranjem zaščitim z papirčkom in lepilnim trakom in delavcu v avtopralnici naročim naj pred špricanjem na ogledala in kamero zmanjša pritisk vode in raje malo več uporabi krpo.

Res je, da je pritisk vode sovražnik zapiranja ogledal. Po drugi strani je pa žalostno, da tega v vseh teh letih, pa je znana napaka, niso odpravili. 🙄

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Kaj je sedaj s temi ogledali. Meni se desno ne zapira več

Pred parimi meseci so mi menjali levo. Res se mi ne da več težit s tem, 3 menjave sem že naredil. A obstaja kaka trajna rešitev že? Sem sprical z wdjem in silikonsko pa ni nič boljše

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Napisano

Meni so ga že večkrat odbili kje. Od takrat pri parkiranju ogledala noter.

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Slab občutek imaš, ki večino temelji na zahodni MSM propagandi. Preveri izjave vseh udeležencev predno se je začelo. Sej se da marsikej prebrati. Največja država sveta bi si rada prisvojila še nekaj ozemlja, ker ga zdaj nima dovolj - lebensraum, pa te fore, a ne?   Tole spada v tiste navedbe, da so Rusi tehnološko nerazviti, da jim je že zmanjkalo vsega in da jedo travo, da se borijo samo še z lopatami (SlivkaTM) in da jemljejo čipe iz pralnih strojev in WC školjke iz porušenih hiš pa kljub temu bodo zasedli celo Evropo, če jih ne ustavimo v Ukrajini. Mislim teh navedb je toliko, da bi v primerjavi vse 4 knjige romana Vojna in Mir skupaj zgledale kot žepna knjižica.     Super, še en k verjame v teorijo zarote, da Rusi rabijo parcelo, ker je njihova premajhna.
    • Mogoče ti bo pa žena povedala ob ločitvi, da pač ne boš mogel obdržat cele parcele niti hiše. Sploh, če bo sodnica zaznala elemente družinskega nasilja. Neka nam bližja država je ne dolgo nazaj tudi to spoznala, ko je ostala brez dela svojega ozemlja. Je tud tepla svojo ženo pa je prišel svetovni policaj in jo osamosvojil skupaj s parcelo. Zanimivo ta policej ni bil ne v sorodstvu s to ženo niti ni imel sodnega naloga, da to naredi. Pa nikome ništa. Še po nosu je mahnil tega moža in mu razbil nekaj zob pa so večinoma na zahodu tulili, da je to edini pravi način za spametovanje nasilnega moža.    
    • V smeteh in dreku je denar.
    • Hvala bogu ne gledam na TV, tole bi blo zalost za gledat
    • Še danes jo imenujemo stoenoletna vojna.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.