Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 17 urami je Alex napisal:

Cx30 ima čisto drugi koncept (upam, da je tudi konstrukcijsko) kot recimo pri 6-ki. Vsaj na grobo se mi zdi, da so to izboljšali. A je že imel kdo težave z ogledali na cx30? 

V eni izmed tem(mogoče celo v cx-30) je bil en ki so se mu ogledala zataknila na cx-30,..sam meni se vseeno ne zdi, da se se toliko masovno kvarijo po naših mazdah.

Popravljeno od TiEn

image.jpeg

Napisano
pred 52 minutami je scania napisal:

V torek sledi zadnja garancijska menjava ogledal pri moji mazdi :) , baje so sedaj izboljšani motorčki, pa da vidimo. :) 

To so meni tudi pri menjavi na 6-ki rekli.

Da so tej novi motorčki oh in sploh boljši. En drek so boljši. Tej motorčki so tako švoh, da ogledala zaustavi lahko petletni  otrok z enim prstom. Nobene moči nimajo. Sploh pa ni problem v motorčku, problem se pojavi zato, ker gredo smeti vmes med podnožje in ogledalo, kjer pride do trenja in motorček ne zmore več obračati ogledalo. Ga enostavno ustavi. 

Servisu pa to paše, ker služijo na veliko z zamenjavo teh motorčkov (predrage ure). 

Napisano
pred 1 uro je scania napisal:

V torek sledi zadnja garancijska menjava ogledal pri moji mazdi :) , baje so sedaj izboljšani motorčki, pa da vidimo. :) 

Kam greš menjat, v Celje 🤔

Napisano
pred 46 minutami je Alex napisal:

To so meni tudi pri menjavi na 6-ki rekli.

Da so tej novi motorčki oh in sploh boljši. En drek so boljši. Tej motorčki so tako švoh, da ogledala zaustavi lahko petletni  otrok z enim prstom. Nobene moči nimajo. Sploh pa ni problem v motorčku, problem se pojavi zato, ker gredo smeti vmes med podnožje in ogledalo, kjer pride do trenja in motorček ne zmore več obračati ogledalo. Ga enostavno ustavi. 

Servisu pa to paše, ker služijo na veliko z zamenjavo teh motorčkov (predrage ure). 

To je pravilno, da se zaustavi, ko naleti na oviro ... 

Sicer pa je motorcek notri izgleda tak, kot je vcasih Mehanotehnika vgrajevala v avtomobilcke na daljinca s kablom :) ...

image.png

image.png

• Všeč 5
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

To je pravilno, da se zaustavi, ko naleti na oviro ... 

Sicer pa je motorcek notri izgleda tak, kot je vcasih Mehanotehnika vgrajevala v avtomobilcke na daljinca s kablom :) ...

image.png

image.png

Se strinjam, da se mora zaustaviti, ko naleti na oviro. A kot si sam napisal, to je tak motorček za mehano avtomobilčke in plastične barbike, da lahko premikajo roke. 

Vseeno bi moral imeti več moči. To bi morali rešiti konstrukcijsko tako, da bi vgradili sklopkico, ki bi preprečila zlom ogledala, če bi bilo preveč obremenjeno. 

Napisano

Al bi pa skupirali od Renoja, kjer folk drma te špegle že celo večnost pa še nisem slišal enega, da bi mu crknil. Francozi res znajo s plastiko očitno.

• Všeč 3
  • Haha 1
  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Pozdravljeni. Začela sem spremljati vaš forum, sem lastnica Mazde cx5. Ker mi šteka levo ogledalo, sem zasledila, da vas je kar nekaj zamenjalo motorček. Kamorkoli pokličem, pravijo, da je potrebno zamenjati celo ogledalo. Kje bi dobila samo motorček? 

Hvala za pomoč.

Napisano
7 minutes ago, Anita said:

Pozdravljeni. Začela sem spremljati vaš forum, sem lastnica Mazde cx5. Ker mi šteka levo ogledalo, sem zasledila, da vas je kar nekaj zamenjalo motorček. Kamorkoli pokličem, pravijo, da je potrebno zamenjati celo ogledalo. Kje bi dobila samo motorček? 

Hvala za pomoč.

Poizkusi najprej tole:

https://youtu.be/joGFFazQt2w

Meni je delovalo.

Napisano
Pred eno uro je Anita napisal:

Hvala za pomoč.

Kje si pa sprasevala? Sem zdruzil temo z ze obstojeco na to tematiko, pa malo pobrskaj nazaj… kjer so tudi povezave za mehanizem … in kako se popravi…

• Všeč 1
  • Hvala 1

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Anita napisal:

Hvala za pomoč.

Čisto preprosto. Če si vešča-spretna lahko narediš to sama. Nabavi wd40(ali pa ga imaš že kje v kleti). Ogledalo obrneš skrajno v eno smer  tako, da se pojavi odprtina proti voznikovi šipi. Nato dobro posprejaš noter. Lahko posprejaš tudi tam, kjer se ogledalo vrti( obrača). Na, začetku lahko   pomagaš ogledalu malo z roko, pozneje bo šlo samo. 

Sicer pa dobrodošla. 

Popravljeno od Alex
  • Všeč 5
  • Haha 1

Napisano

pred 4 urami je vzupan3 napisal:

Poizkusi najprej tole:

https://youtu.be/joGFFazQt2w

Meni je delovalo.

Hvala za nasvet, nič ni pomagalo. Sem poskusila že zadnjič.. Verjetno je kakšen zobnik polomljen ali kaj.. Spraševala sem tudi pri Pelkotu, pravi "komplet ogledalo za zamenjat, samo motorčka se ne da dobit. Poglejte na e-bayu". Tako da zdaj res ne vem kaj narediti. Mogoče da poskusim s kaskom, če bi šlo skozi. "Me je en ruknil v ogledalo na parkingu". No, saj me večkrat tudi so. 

pred 3 urami je Janez007 napisal:

Anita pozdravljena, a je Mazda rdeča? 😃

giphy (1).gif

Ne, kar črna. Do zdaj imela samo črne avte. Tako naneslo...

pred 3 urami je Alex napisal:

Čisto preprosto. Če si vešča-spretna lahko narediš to sama. Nabavi wd40(ali pa ga imaš že kje v kleti). Ogledalo obrneš skrajno v eno smer  tako, da se pojavi odprtina proti voznikovi šipi. Nato dobro posprejaš noter. Lahko posprejaš tudi tam, kjer se ogledalo vrti( obrača). Na, začetku lahko   pomagaš ogledalu malo z roko, pozneje bo šlo samo. 

Sicer pa dobrodošla. 

Hvala za dobrodošlico. 😊 Za wd sem pa že zgoraj napisala.

Napisano

Pooblaščeni servis ti bo menjal samo motorček, če je potrebno. Priporočam, da pokličeš na najbližjega in se pozanimaš.

Napisano
pred 32 minutami je Anita napisal:

Tako da zdaj res ne vem kaj narediti. Mogoče da poskusim s kaskom, če bi šlo skozi. "Me je en ruknil v ogledalo na parkingu". No, saj me večkrat tudi so.

Ogledala grejo pod stekla in svetlobna telesa, tako da ni potrebe po kaskem in odbitni franšizi.

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Pooblaščeni servis ti bo menjal samo motorček, če je potrebno. Priporočam, da pokličeš na najbližjega in se pozanimaš.

Ja v Btc na pooblaščenem s. so enako rekli; celo ogledalo, ne samo motorček. 

• Všeč 1
  • Zmeden 1
Napisano

Sicer tocno ne vem, kaj menjajo… Se mi pa zdi, da je nekdo napisal, da je cena za to opravilo okoli 80€ … Za toliko dvomim, da menjajo celo ogledalo… ;) 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Seveda se ne menja celo ogledalo. Mogoče zato, ker je bil pač ženski glas, se pa kar pavšalno pove. Svašta.

Menja se tisti del z motorčkom. Ogledalo seveda ostane staro. 

Meni je kar pomagalo, da sem na zadnji strani snel tisti plastični pokrov in tam šprical s silikon sprejem. 

Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Sicer tocno ne vem, kaj menjajo… Se mi pa zdi, da je nekdo napisal, da je cena za to opravilo okoli 80€ … Za toliko dvomim, da menjajo celo ogledalo… ;) 

Ja, saj to sem tukaj prebrala in zato tako mislila.. 

Napisano (urejeno)

Najprej, dobrodošla med nami. Kot so ti že napisali, se menja samo motorček. Skupaj z delom na pooblaščencu pride cca. 80eur. 

Sam sem probal tudi WD silikonski in ja začasno pomaga. Sem moral po cca. 3 mesecih ponovit nato pa vedno pogosteje. Se mi ni več dalo ubadat s tem in šel na servis. 

Popravljeno od Liuch
Napisano
pred 18 urami je Anita napisal:

Ne, kar črna. Do zdaj imela samo črne avte. Tako naneslo...

Fajn okus za barvo za avte. 😊 👏 Dobrodošla in fajn zrihtaj ogledalo. 👍

Napisano
pred 17 urami je Anita napisal:

Ja v Btc na pooblaščenem s. so enako rekli; celo ogledalo, ne samo motorček. 

BTC.... :vskalo: Pojdi na Interclas, tam s o boljši.... 👍

Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

BTC.... :vskalo: Pojdi na Interclas, tam s o boljši.... 👍

Ja. BTC - ja se je potrebno izogibati v velikem loku. 

Napisano
dne 11. 3. 2023 ob 9:36 je Liuch napisal:

Najprej, dobrodošla med nami. Kot so ti že napisali, se menja samo motorček. Skupaj z delom na pooblaščencu pride cca. 80eur. 

Sam sem probal tudi WD silikonski in ja začasno pomaga. Sem moral po cca. 3 mesecih ponovit nato pa vedno pogosteje. Se mi ni več dalo ubadat s tem in šel na servis. 

Danes sem izvedela (na Interclassu), da se res da samo motorček zamenjati, vendar mi je gospod Majes razložil, da pride okoli 180eur z menjavo vred. 80 motorček, plus 100 delo. Al pa zato, ker sem ženska..

• Všeč 2
  • Haha 2
  • Začuden 2
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 39 minutami je Anita napisal:

Danes sem izvedela (na Interclassu), da se res da samo motorček zamenjati, vendar mi je gospod Majes razložil, da pride okoli 180eur z menjavo vred. 80 motorček, plus 100 delo. Al pa zato, ker sem ženska..

Če je že to, da si ženska, bi pričakoval nižjo ceno kot je bila pri ostalih ;)

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• "Ne čujem dobro, ne čujem dobro, ali ću pokušati da odgovorim na vaše pitanje..."   Kdor je dovolj star, se bo spomnil, kdo je to bil in v kateri situaciji...   Kakorkoli, ja, tudi VW je dobil zimske gume. Kdor "potegne takratko" in mora z njim na pot, ni treba, da je kaznovan še s slabimi pnevmatikami...
    • Na 2018 lahko dam 225/45R19 in 225/55R17. Ampak za R17 bi moral kupiti 4 felge, saj R17 iz moje 2010 mazde niso kompatibilne. Torej sem konec koncev na istem, ali kupim R19 ali pa R17 + felge. Na dolgi rok, bi bilo seveda ceneje in zato še premišljujem...zunaj pa sneži, jao.   Tele Vredestein so mi dejansko ta trenutek zelo kul in bom resno razmislil o nakupu. Hvala!
    • Tudi na moji 6-ki so že tretjo zimo 17"  Wredstein Wintrac Pro. Vrhunska zimska guma. 👍
    • A 2018 letnik nima več homologiranih 17?   Namreč jaz imam na 2017 leniku homologirane R17 in R19.   Seveda je vožnja z R19 občutno boljša, ampak za pozimi zaradi robov, neznih cestnih razmer, cene,... sem vseeno vzel še en komplet R17.     Sori ker ti solim pamet, pa vseeno je za premislit. Felge so praktično 100 eur neke aftermarket na kos.   Če hočeš ugodno ceno za kvaliteto bi vzel Vredestein Wintrac PRO ali Kleber Krisalp HP3 za 180 eur na kos.   Vredestein vozim jaz v R17 dimenziji in sem zelo zadovoljen (tedensko delam po cca 500 km), Kleberce ima pa precej ljudi na forumu @Bini, @Tilen5,.. Ampak tudi oni v manjši dimenziji.   Pnevmatike Vredestein 225/45 R19 96V XL 3PMSF | Wintrac PRO+ | LiderPnevmatik.si WWW.LIDERPNEVMATIK.SI Pnevmatike Vredestein Wintrac PRO+ 225/45 R19 96V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.  
    • jaz sem se tudi v pon ustavil na shellu, ker me je zanimalo če imajo tudi v NM tako kot pravi @Alex E5 na navadnem 95... in ja, bomba 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.