Skoči na vsebino

Izklop avtomatskega preklopa vzvratnih ogledal - Mazda 3 2017

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 22. 11. 2020 ob 16:31 je ignacij napisal:

No žena je kupila zadnjo verzijo C3 pa opcije avtomatskega zapiranja ogledal sploh nima, tko da res težko crkne.

Pač odvisno od stopnje opreme. C3 1.6 16V Exclusive, letnik 2008  je imel serijsko.

Napisano

Verjamem, da je tako bilo, no sedaj ni vec. Zena ima C3 letnik 2017 top opremo, plus dodatke, pod katere pa ni bilo nobene variante dokupiti elektricnih ogledal, ceprav si jih je zelela zaradi lazjega dstopa v garazo. Ocitno je Citroen ugotovil, da gre za pokvarljiv del in jih raje ne ponuja, kot da se kvarijo😆

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano

V tem C3 so pač motorčki zdržali 12 let, brez kakršnihkoli težav.

Razlogov zakaj jih ne vgrajujejo več, pa je veliko (lahko je povezano s stroški, mogoče se res kvarijo in je bilo pri tem našem izjema, da so tako dolgo delali, glej ne vem. Če je to res zadnja želja, pač preverite pri Citroenu zakaj je temu tako). 

Bistvo, ki sem ga hotel poudariti je, da vse znamke (tudi Mazda) poudarjajo, da so nekaj več, vsi lezejo v premijski razred (predvsem s cenami), dejansko pa se avti kvarijo in imajo kup nekih slabosti in tule je zelo na mestu primerjava s tem zapiranjem ogledal (stara jajca od C3, kjer zadeva deluje BP in veliko novejša premijska Mazda 3, kjer se pokvarijo še v garanciji). 

Napisano

Meni so na mazdi menjali dva krat levega. Potem sem zadevo vzel narazen in zatesnil pušo s kablami na kateri se ogledalo zavrti. Od takrat imam mir je pa od tega nekje leto in pol. Zapiranje ogledal pa uporabljam redno.

Napisano
pred 40 minutami je kseb napisal:

V tem C3 so pač motorčki zdržali 12 let, brez kakršnihkoli težav.

Razlogov zakaj jih ne vgrajujejo več, pa je veliko (lahko je povezano s stroški, mogoče se res kvarijo in je bilo pri tem našem izjema, da so tako dolgo delali, glej ne vem. Če je to res zadnja želja, pač preverite pri Citroenu zakaj je temu tako). 

Bistvo, ki sem ga hotel poudariti je, da vse znamke (tudi Mazda) poudarjajo, da so nekaj več, vsi lezejo v premijski razred (predvsem s cenami), dejansko pa se avti kvarijo in imajo kup nekih slabosti in tule je zelo na mestu primerjava s tem zapiranjem ogledal (stara jajca od C3, kjer zadeva deluje BP in veliko novejša premijska Mazda 3, kjer se pokvarijo še v garanciji). 

Kupi nov C 3 pa se bomo potem pogovarjali, kako je s temi stvarmi. Vsi vemo, da so bili včasih avti bolje narejeni iz boljših materialov. Tudi stare mazde (predvsem prva gen. mazde 6) je bila med top tremi avti po kvaliteti in vzdržljivosti i(pogled Toyote in Honde) pred vsemi "Premium" znamkami. Takrat je bila večina kosov v avtih made in japan. 

No, pa je prišla globalizacija in z njo made in china. Vse znamke vgrajujejo sedaj v avte kose iz vseh koncev sveta. Ko kupiš "nemški" avto je nemško ponavadi samo ime. Vsaka znamka ima svoje hibe, tako kot naprimer ima audi probleme z mehanizmi za šipe. Nečak se je že z dvema različnima audijema pripeljal iz tujine z najlonom namesto šip. Smo menjali motorčke in glej ga zlomka-- bili so Bosch, made in china.  Tako, da dandanes so vsi avti, vključno z Premium znankami narejeni na ta način. 😉

pred 2 minutama je scania napisal:

Meni so na mazdi menjali dva krat levega. Potem sem zadevo vzel narazen in zatesnil pušo s kablami na kateri se ogledalo zavrti. Od takrat imam mir je pa od tega nekje leto in pol. Zapiranje ogledal pa uporabljam redno.

A je problematično za razstaviti vse skupaj? A ne bi naredil kratek opis del, kako si to naredil? 🤗

Napisano

Prav šestica prve generacije je ena zadnjih, Aleks, ki bi jih lahko dal kot primer nepokvarljivega avta, razen če sta naslednji generaciji totalen šrot. 6 motorčkov na lučeh in in 2 na šipah je bil rezultat, ker k sreči ni imela zlaganja ogledal. 

Da nekatere znamke ne dajejo možnosti v nastavitvenem meniju enostavno odkljukat nekaterih osnovnih funkcij, kot je naprimer zlaganje ogledal, kaže, jim je ciljna publika polpismeni vozniki. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano (urejeno)
pred 59 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Prav šestica prve generacije je ena zadnjih, Aleks, ki bi jih lahko dal kot primer nepokvarljivega avta, razen če sta naslednji generaciji totalen šrot. 6 motorčkov na lučeh in in 2 na šipah je bil rezultat, ker k sreči ni imela zlaganja ogledal. 

Da nekatere znamke ne dajejo možnosti v nastavitvenem meniju enostavno odkljukat nekaterih osnovnih funkcij, kot je naprimer zlaganje ogledal, kaže, jim je ciljna publika polpismeni vozniki. 

Ne vem, kaj so tebi prodali kot 6-ko, ampak večini ni šlo nič od naštetega. Ok, mogoče z nivelacijo xenon luči so bili problemi, a mazda je imela to vgrajeno, ko so ostale znamke še navadne žarnice vgrajene kot opcijo. 

Res ne vem, kaj ste nekateri delali s temi avti(kao rjavenje itd). Lahko vsak pride pogledati mojo, 16 let staro, nima pikice rje, nikoli nič zamenjano ali barvano. Original sklopka, nikoli nisem zamenjal nobene žarnice (razen xenonk). 

Avto gre še vedno kot raketa, na tehničnem sem bil noter in ven. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 13 minutami je Alex napisal:

Ne vem, kaj so tebi prodali kot 6-ko, ampak večini ni šlo nič od naštetega. Ok, mogoče z nivelacijo xenon luči so bili problemi, a mazda je imela to vgrajeno, ko so ostale znamke še navadne žarnice vgrajene kot opcijo. 

Res ne vem, kaj ste nekateri delali s temi avti(kao rjavenje itd). Lahko vsak pride pogledati mojo, 16 let staro, nima pikice rje, nikoli nič zamenjano ali barvano. Original sklopka, nikoli nisem zamenjal nobene žarnice (razen xenonk). 

Avto gre še vedno kot raketa, na tehničnem sem bil noter in ven. 

No ja, samo ti nisi ravno pravi primer ne ;) Obala pa to... :D

• Všeč 1
  • Začuden 1

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Alex samo sprednji barvan pokrov snameš dol, dva krat odpri in zapri ogledala boš videl kje se vrti in kje so kabli, tam imaš zračnost, zatesniš in mirna Bosna. jaz sem zatesnil s takim trakom kot žvečilna. Mi je pa to kolega predlagal ki dela na mazda servisu, on si je isto naredil in ima mir.

• Ljubim 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 7 minutami je scania napisal:

Alex samo sprednji barvan pokrov snameš dol, dva krat odpri in zapri ogledala boš videl kje se vrti in kje so kabli, tam imaš zračnost, zatesniš in mirna Bosna. jaz sem zatesnil s takim trakom kot žvečilna. Mi je pa to kolega predlagal ki dela na mazda servisu, on si je isto naredil in ima mir.

Žvečilna?? 

Napisano
pred 29 minutami je scania napisal:

Ima 3ka ista ogledala, če veš mogoče? :whatever:

Napisano

Alex ja nekaj takega je ja, zatesni in ne prepušča vode. Bini nebi vedel ampak mislim da ima enak sistem. Pozna kdo koga ki so mu ogledala na 3-ki in cx5 rihtali?

Napisano
pred 11 minutami je scania napisal:

Alex ja nekaj takega je ja, zatesni in ne prepušča vode. Bini nebi vedel ampak mislim da ima enak sistem. Pozna kdo koga ki so mu ogledala na 3-ki in cx5 rihtali?

Mogoče bi tudi ta fix za ogledala  lahko dali med temo vzdrževanje, da bi vsak lahko našel. 🤔

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Mogoče bi tudi ta fix za ogledala  lahko dali med temo vzdrževanje, da bi vsak lahko našel. 🤔

Ja pa ce bi se kdo, ki nima dveh levih za tehniko kot jaz, naredil posnetek kako urediti problem z ogledali, ne bi bilo slabo.

Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Ne vem, kaj so tebi prodali kot 6-ko,

Pojma nimam. Gor je pisalo made in Japan, kar je sedaj redkost na Mazdah. 

Napisano
pred 6 urami je x-layer napisal:

No ja, samo ti nisi ravno pravi primer ne ;) Obala pa to... :D

Mamo pri nas tud eno tako 15 let staro brez rje pa je iz Lj.

33112_1.png

Napisano
pred 10 urami je Bini napisal:

Glej ga vrabca,pa sem mislil,da Alex in Boss nimata nič skupnega......:whatever:

Do sedaj sta dajala vtis, da ju druži samo ljubezen do tov. Nezmotljivega.:P

Ej kakšna rja, govorili smo o crkovanju motorčkov.

Napisano
pred 2 minutama je Mraušk Mčk napisal:

Do sedaj sta dajala vtis, da ju druži samo ljubezen do tov. Nezmotljivega.:P

Ej kakšna rja, govorili smo o crkovanju motorčkov.

Saj.. skoraj nobenemu niso crkovali motorčki. Zanimivo, kako imajo nekateri z določenim avtom same probleme, medtem ko drugi z enakim-nobenih. Le zakaj? 🤔

Napisano
pred 18 urami je scania napisal:

cx-5 meni

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Zanimivo, kako imajo nekateri z določenim avtom same probleme, medtem ko drugi z enakim-nobenih. Le zakaj? 🤔

Znalci s tega foruma imate na to vprašanje že pripravljen odgovor: Zato ker sem motorčke na lučeh narobe uporabljal. 

Napisano (urejeno)

Meni sta na prvi generaciji crknila obadva motorcka za nivelacijo halogenke. Sepravi rocna vrjanta. So pa rekl, da je bila to hiba teh avtov.

Kar se pa tice tiste "gume" pa mislim, da je imel v mislih tole zadevo.

IMG_20190418_184224.jpg

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Srečko si.... 👍😉 Že imaš 200kkm.🤔
    • Se strinjam. Kamorkoli pridejo, se streljajo. Človek dobi celo občutek, da prav iščejo, kje bi se streljali. Tako so, na primer, na Kitajskem leta 1941 postavili ameriško bazo, kjer so imeli 60 letal P-40, s katerimi so rešili Kitajsko pred Japonsko invazijo in branili edino še preostalo oskrbovalno pot preko Burme, ki je oskrbovala Kitajsko vojsko. Enota se je imenovala Leteči Tigri oz. Flying Tigers, čeprav so vsi imeli na nosu narisane zobe morskih psov.    Ravno tako so Američani prikolovratili v Evropo, da jo rešijo pred Evropejcem, ki je sedel pod orlom s svastiko...   Res so judo bojeviti ti Američani. Za razliko od njih Rusi niso tako bojeviti. Oni imajo, recimo, podmornico K329 Belgorod, ki je ena največjih na svetu. Ta podmornica je narejena tako, da ima spodaj lahko pripeto drugo, diverzantsko, podmornico, s katero se lahko potapljajo globje in uničujejo objekte pod vodo, kot so plinovodi, optični kabli, električni kabli, stacionarni pasivni sonarji in podobno... Ima pa tudi šest jedrskih torpedov, s katerimi bi lahko uničevala pristaniška mesta z jedrskimi cunamiji... Ampak to je bolj ali manj pretekla zgodovina, o kateri se v šoli najbrž ne učijo...   Ja, Amerika je agresor. Resnici na ljubo so tudi Rusi. Razlika je samo ta, da so "Rusi" agresivni do "svojega" naroda - zato pa jih veliko beži od tam. Nisem še slišal, da bi kdo iz Aljaske plaval v Daljnovzhodno federalno okrožje. V drugo smer je bilo pa več poskusov in tudi nekaj uspehov... Pa tudi drugod je bilo precej bežanja. In zadnjih nekaj desetletij od njih bežijo cele države. Ampak, glej, ne moreš nekoga prisiliti, da bo s teboj. In tu imajo Rusi malo težav...
    • Živim ob glavni cesti   Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno   In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo   Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej   Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
    • 15 let vozim dizle, večinoma po Ljubljani. Kratke razdalje, veliko prižiganj in ugašanj avta. Redni servisi na 15000 km. NIKOLI nobenih težav, ki se jih tukaj non stop omenja.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.