Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Uvod bom spustil, ker je za v jamralnik. Gre za večjo hišo kjer stanuje par +80 let, na robu naselja. Iščem enostavno tehnično varianto varovanja hiše. Vem, da bi bilo najbolje imeti okoli hiše vsaj 8 kamer zanesljivega video nadzornega sistema, dobro osvetlitev okolice, alarm, nemškega ovčarja in notri še Rottweilerja. Osvetlitev - zunanja osvetlitev s senzorji obstaja, lahko jo z nizkimi stroški še izboljšam. Vhodna vrata nimajo kukala in se ga menda ne da vgraditi (Pirnar ALU vrata s pokončno sredinsko šipo)??? Ali obstaja kakšen enostaven sistem kamere+zaslona (ne domofona, saj obstaja zvonec, ki dobro funkcionira)? Kamero bi namontiral nad vrata, notri pa manjši zaslon, ki bi na primer ob pritisku na gumb sprožil pogled skozi kamero? Video nadzorni sistem 4-ih kamer. Ker par ne uporablja pametnega telefona, bi bil potreben namenski zaslon za pregled nad kamerami. Zaželen je tudi dodaten oddaljen dostop z druge lokacije (preko telefona). Sistem 4-ih kamer povezati z žicami bi bil kar izziv, wi-fi komunikacija pa mogoče slaba, saj bi bila oddaljenost med kamerami tudi 20 m, vmes pa nekaj opečnatih sten. Kaj pa alarm? Sam sem to kupoval pred 20-timi leti, nek Ademco, ki še dela, 1 x sem zamenjal le akumulator ... Kaj bi bilo za kupit danes (poceni, zanesljivo, enostavno za rokovanje). Če se da kombinacija WI-fi in žičnih povezav senzorjev? Obstajajo sistemi, ki združujejo videonadzorni sistem in alarm?
-
Meni je ljubše delati v google preglednicah. Enostavno tudi črpaš podatke iz zunanjih virov. Tukaj sem recimo naredil izračun porabe, kjer "potegne" iz gov.si aktualne cene goriva. Strošek goriva za pot - Google Sheets DOCS.GOOGLE.COM
-
Če bi gradil "performance-PC" ali gamerskega-logično. A za net,Office...k trenutno je not prva generacija AMD Ryzen-5 1600X TechPowerUp WWW.TECHPOWERUP.COM Sicer fenomenalen CPU...takrat leta 2017 v kombinaciji z Grafo MSI GTX1060 3G Gaming-X nor stroj za cvenk...a glede na potrebe,k v bistvu ne rabi posebaj grafe,in tudi pri TDP ga Ryzen 7-5700G ščije po dolgem in počez... Grafične moči več k dovolj,TDP 65W,8core vs. 6core in 3,8/4,6GHz vs. 3,6/4GHz...mislim,da za osvežiti/podaljšati življensko dobo...za family-PC vrh glave🙄...mogoče še počakam mesec,dva...trenutno se ga dobi že za dobrih 170€🧐...X3D pa...😬
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.