Skoči na vsebino

Kava

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• Odgovori 3,7k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano
pred 45 minutami je Janez007 napisal:

20250103_091220.jpg

Deklice pravijo, da pravi moški pijejo črni kavo. 😉

Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je Alex napisal:

Deklice pravijo, da pravi moški pijejo črni kavo. 😉

Kar se mene tiče v povezavi s tem forumom, pravi moški si ne kupijo/vozijo rdečih Mazd.

Sicer pa Copilot pravi:

Stereotipi o "pravih moških" so pogosto zelo omejujoči in lahko škodujejo tako moškim kot družbi na splošno. Tukaj je nekaj pogostih stereotipov:

1. Moški ne jokajo: Velja prepričanje, da pravi moški ne smejo kazati čustev ali jokati.
  2. Moški morajo biti močni: Fizična moč in vzdržljivost sta pogosto povezana z moškostjo.
  3. Moški ne smejo biti preveč čustveni: Izražanje čustev, kot so žalost, strah ali ranljivost, se pogosto dojema kot znak šibkosti.
  4. Moški morajo biti uspešni: Uspeh v karieri in finančna stabilnost sta pogosto videna kot ključna elementa moškosti.
  5. Moški morajo biti dominantni: Velja prepričanje, da morajo moški prevladovati v odnosih in imeti nadzor.
  6. Moški ne smejo opravljati gospodinjskih opravil: Gospodinjska dela so pogosto stereotipno povezana z ženskami.

Stereotipi o moških glede kave niso tako pogosti kot nekateri drugi, vendar obstajajo. Eden izmed njih je, da naj bi moški raje pili močno, črno kavo brez dodatkov, saj naj bi to odražalo njihovo "moškost" in trdnost. Po drugi strani pa naj bi bile kave z mlekom, sladkorjem ali različnimi okusi bolj priljubljene med ženskami. Ti stereotipi so seveda zelo poenostavljeni in ne odražajo resničnih preferenc posameznikov. Vsakdo ima svoje edinstvene okuse in izbire, ne glede na spol. 

Popravljeno od Janez007
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Kar se mene tiče v povezavi s tem forumom, pravi moški si ne kupijo/vozijo rdečih Mazd.

Admin te bo blokiral :D

Podpis.png

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Pravi moški si ne kupijo/vozijo rdečih Ferrarijev. 😜

Popravljeno od etcho
  • Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Sicer pa Copilot pravi:

Stereotipi o "pravih moških" so pogosto zelo omejujoči in lahko škodujejo tako moškim kot družbi na splošno. Tukaj je nekaj pogostih stereotipov:

1. Moški ne jokajo: Velja prepričanje, da pravi moški ne smejo kazati čustev ali jokati.
  2. Moški morajo biti močni: Fizična moč in vzdržljivost sta pogosto povezana z moškostjo.
  3. Moški ne smejo biti preveč čustveni: Izražanje čustev, kot so žalost, strah ali ranljivost, se pogosto dojema kot znak šibkosti.
  4. Moški morajo biti uspešni: Uspeh v karieri in finančna stabilnost sta pogosto videna kot ključna elementa moškosti.
  5. Moški morajo biti dominantni: Velja prepričanje, da morajo moški prevladovati v odnosih in imeti nadzor.
  6. Moški ne smejo opravljati gospodinjskih opravil: Gospodinjska dela so pogosto stereotipno povezana z ženskami.

Stereotipi o moških glede kave niso tako pogosti kot nekateri drugi, vendar obstajajo. Eden izmed njih je, da naj bi moški raje pili močno, črno kavo brez dodatkov, saj naj bi to odražalo njihovo "moškost" in trdnost. Po drugi strani pa naj bi bile kave z mlekom, sladkorjem ali različnimi okusi bolj priljubljene med ženskami. Ti stereotipi so seveda zelo poenostavljeni in ne odražajo resničnih preferenc posameznikov. Vsakdo ima svoje edinstvene okuse in izbire, ne glede na spol. 

Kje piše, da ne? Velika večina mazd je rdečih, v njih pa sedijo možje. Če hočeš izstopati od okoliške sivine- avtomobilske pločevine, pač kupiš avto žive barve. Pa še, ko sneži ali v megli si bolje viden. 😉

Napisano
pred 2 urama je etcho napisal:

Pravi moški si ne kupijo/vozijo rdečih Ferrarijev. 😜

Ko sem bil mlad (in neumen) sem si želel rdečega Ferrarija. Žal največ kar sem dosegel v tej smeri takrat, da sem s pomočjo fotra preštrihal svojega Peugeota 305 na Ferrari rdečo. Bil je unikat s tako barvo. Tko, da nekje v življenju ti je tud rdeča všeč.:bravo:

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Danes sem testiral rdečo CX-30 G140 AT, težko sem se prepričal, da sem se usedel vanj (ha, ha ... zaradi barve) ...

Sem vprašal prodajalca, zakaj imajo v glavnem rdeče. Odgovor je bil, da jih ljudje bolj opazijo (se strinjam).

image.png

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Haha 3
  • Zmeden 1
Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

Danes sem testiral CX-30 G140 AT, težko sem se prepričal, da sem se vsedel vanj ... 

image.png

Verjamem. 😊 Tudi sam bi imel pomislek... zaradi dinozavra. 😉

Napisano (urejeno)
pred 8 minutami je Alex napisal:

Verjamem. 😊 Tudi sam bi imel pomislek... zaradi dinozavra. 😉

Žal mi je, ampak občutek vožnje je v dinozaverski M6 2 nivoja boljši. Testna CX-30 je imela 1.700 km, pa sem že slišal čričke, poleg tega jo je rukalo po najmanjših luknjah, mogoče so bile samo gume preveč napolnjene (mislim, da so bile KUHMO). Glede na tvoje opise superiorne CX-30 sem bil kar zelo razočaran. G140 se mi je zdel sicer OK.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 27 minutami je etcho napisal:

Se lepo vidi, kako si jo guštiral po požirkih. 😄

Seveda:jupiii:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Žal mi je, ampak občutek vožnje je v dinozaverski M6 2 nivoja boljši. Testna CX-30 je imela 1.700 km, pa sem že slišal čričke, poleg tega jo je rukalo po najmanjših luknjah, mogoče so bile samo gume preveč napolnjene (mislim, da so bile KUHMO). Glede na tvoje opise superiorne CX-30 sem bil kar zelo razočaran. G140 se mi je zdel sicer OK.

Janez, M6 bi stala dan danes, če bi jo še prodajali, okoli 50 K€. Cx 30 pa je 30K€. Top  opremljena pa par jurjev več. Tako, da ju  res ne moreš primerjati. Tvoj zapis se bere, kot da bi ga jaz sestavil. Ne pritiče tvojim ostalim resnim zapisom. 😉

Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Alex napisal:

Janez, M6 bi stala dan danes, če bi jo še prodajali, okoli 50 K€. Cx 30 pa je 30K€. Top  opremljena pa par jurjev več. Tako, da ju res ne moreš primerjati. Tvoj zapis se bere, kot da bi ga jaz sestavil. Ne pritiče tvojim ostalim resnim zapisom. 😉

Alex, tokrat se strinjam s tabo. Ampak res sem pričakoval malo več od nje. Motor 2.5 AT se zdi odličen za ta avto, občutek vožnje pa bolj podoben CX-3 kot Mazdi 3. Ampak ni tako slabo. Kot sem rekel, mogoče samo preveč napihnjene gume. Pri 160/h sem se počutil kot nekoč z MX-5 s platneno streho (M6 je bolj tiha). 

Je pa bolj priročna za po mestu, parkiranje, ... eno bomo verjetno kupili. So se pa spet podražile - CX-30 za 500 € s 15. decembrom.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Pri 160/h sem se počutil kot nekoč z MX-5 s platneno streho (M6 je bolj tiha). 

Nisem še sedel v CX-30, ampak bi si upal stavit, da se v glasnosti nič v Mazdini paleti ne približa 160km/h v MX-5.

• Všeč 3
  • Haha 2

Podpis.png

Napisano
pred 9 urami je Janez007 napisal:

Lahko popraviva na metalic rdečih....

Glede na to, da je žena vozla rdečo M2 GTA, jaz pa sem si lastil Alfo, je tukaj komflikt interesov.

Alfe vi naj vozili petrol-head-i, potem smo z M2 v paradoksu.

Napisano

Je to vse o avtih🤔jaz bi spil en kofe.... 😊😉

Ps, kupiš cx-30 X186 in je tiha kot miška😁

IMG_20250103_153046.jpg

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Bini napisal:

Je to vse o avtih🤔jaz bi spil en kofe.... 😊😉

Ps, kupiš cx-30 X186 in je tiha kot miška😁

IMG_20250103_153046.jpg

Res sem zasmetil, ipak je to Mazda in ne kava forum ... :) 

X186 še nisem peljal, verjetno je OK ... dost dober navor pri 3.000 obratih. Ampak avto z dpf/gpf filtrom me ne zanima.

To, da je tih kot miška pa ne razumem - so morda X186 bolje izolirani kot G140? Pri G140 AT sem pri 140 km/h na avtocesti slišal predvsem piš vetra. 

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Janez007 napisal:

X186 še nisem peljal, verjetno je OK ... dost dober navor pri 3.000 obratih. Ampak avta z dpf/gpf filtrom ne kupim več.

Janez, katero kavo pa drugače najraje piješ? Jaz Illy classica  ali Lavazza cream.

pred 6 minutami je Janez007 napisal:

X186 še nisem peljal, verjetno je OK ... dost dober navor pri 3.000 obratih. Ampak avto z dpf/gpf filtrom me ne zanima.

To, da je tih kot miška pa ne razumem - so morda X186 bolje izolirani kot G140? Pri G140 AT sem pri 140 km/h na avtocesti slišal predvsem piš vetra. 

Ne vem, če je bolj tih ali ni ampak je veliko bolj tiha, kot je moja 6-ka. Dobro, na 6-ki  imam širše, nizkopresečne gume gor, a vseeno. Tudi pozimi z 17-kami je 6-ka glasnejša. Rekel boš, je dizel. Tu mislim predvsem  o hrupu z ceste. Zračni piš jd itak manjši. Vem, da ima 6-ka sanke gor, a vseeno. 

Sedaj pa bodi dovolj o cx30. 

Popravljeno od Alex

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Alex napisal:

Janez, katero kavo pa drugače najraje piješ? Jaz Illy classica  ali Lavazza cream.

Varesina espresso, ki jo strežejo v lokalnem Šparu, mi je super. Predvsem ženske jo naročajo s stepeno smetano (Ljubljanskih mlekarn). 👌😁 Doma pa eksperimentiramo ... ta mesec je bila tudi Lavazza 9/10 👍... Kuhana Barcaffe mi že nekaj časa, odkar imamo aparat za kavo, ne paše več in jo pijem le še v nuji, pa sem jo pil 15 let.

https://fork.si/collections/varesina-coffee/products/0010480804497

image.png

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.