Skoči na vsebino

Kava

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

današnji zajtrk

20250322_100325.jpg

Da te še prej potera na wc😅

• Všeč 1
  • Haha 2

N7rRRL1.jpg

• Odgovori 3,8k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Joj, Janez007, nič te nisem naučil. 😊

Nič smetane na kapučino za prave moške. 

Še nisem slišal, da bi kdo pil kapučino s smetano.

Napisano
pred 47 minutami je godlike napisal:

Še nisem slišal, da bi kdo pil kapučino s smetano.

Jaz niti. 😊

Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Fantje, kava Varesina s smetano. Odlična kava 👌

FORK.SI

Mešanica 95 % kave Arabica in 5 % kave RobustaIzvor: Srednja in Južna Amerika, IndijaProfil...

Samo 5% robuste je not.... :whatever:

Napisano

To si tak povedal, kot da je to slabo.

Jaz pijem doma že 8 let vsaj 100% arabico.

Napisano

Ni nujno, da je manj dobra je pa po kvaliteti slabša in cenejša od robuste.Je pa seveda odvisno od več stvari kakšna je kava na koncu. 🤗 Meni ni važno katera je samo, da je dobra..... :nevem:

Napisano
pred 14 minutami je Bini napisal:

Ni nujno, da je manj dobra je pa po kvaliteti slabša in cenejša od robuste.

Arabika je dražja, ker jo je težje pridelovati in ima manjši yield oziroma izplen na grm. Hkrati ima več arome in manj kofeina.

Kafe ne pijem zaradi kofeina, za to je pač pri meni arabika na meniju.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Moj glas gre za Zircon sand, rdeča je totalno neopazna, lahk bi rekli da je dinozaver barva.
    • Definitivno Zircon sand. Crystal soul red je že mal zdolgočasena, ker jih je največ  
    • Ne spomnim se, da bi jaz kdaj druge spraševal, katero naj izberem, plavolasko ali rjavolasko, z malimi ali velikimi ... itd. 😃   Izberi tisti avto, barvo, motor, menjalnik, ki je tebi všeč! Vse tele Mazde 3 in CX-30, bencinske, so OK, bi moral biti z njimi zadovoljen. Ene imajo določene pluse, druge druge,  ..., si že sam lepo povzel. Kot pri ženskah. 🙂    
    • Pozdravljeni,   Moja prva objava na tem forumu. 🙂    Verjetno pa tudi ne bo zadnja, ker.....   ...sem trenutno v fazi nakupa novega avtomobila.V zadnjem mesecu ogledal in testiral več zadev: ford puma, škoda kamiq, vw t-roc, t-cross in tiguan, toyota chr, kia xceed, nissan juke in qashqai, geely, cupra formetor in seveda Mazda3 in CX-30.   3 valjni turbo mlinčki, čeprav poskočni, mi ne odgovarjajo preveč, ker ne delam ravno veliko kilometrov (okrog 10.000 na leto), tudi dizel  ne pride v ravno v poštev.   Po začetnem navdušenju nad obliko in izgledom Toyote CHR, sem jo pod dveh testnih vožnjah gladko odmislil in izbira sploh ni bila več tako težka, 🙂 in  je CX-30 že praktično pred vrati.   Mazda3 je sicer bolj všečna in se tudi malo boljše vozi, ampak je pa cx-30 dober kompromis ker je enostavno bolj komot in praktična.     Za motor sem se že odločil. vsekakor G140, takoimenovani Dinozaver. Je cenenjši in res ni velike razlike z x186, kar sem preveril tudi na testni vožnji po razgibanem terenu. V bistvu mi je G140 bolj všeč kot x186 (prosim ne me zdaj linčat).   Glede menjalnika pa sem še neodločen ker je to trenutno tudi pogojeno z izbiro opreme. Z legendarnim mazdinim ročnim se lepo pozna razlika in je avto "fun to drive" medtem ko je avtomatski malo zaspan, pa še dražji je. Mazdo3 bi zaradi športenejše vožjne zagotovo vzel z ročnim. CX-30 pa.... ne vem.... ker:   Všeč mi je oprema Nagisa in Soul Red Crystal barva. In ravno tu se pojavi pravi problem. Oranžno usnje v rdečem avtomobilu ne naredi ravno lepega efekta. Nagise z ročnim menjalnikom ni nobene v prihodu, zato  se trenutno lahko odločim med:   G140 oprema Homura v crystal soul red barvi ročnim menjalnikom ali G140 opream Nagisa v zircon sand barvi z avtomatskim menjalnikom   Kako bi se odločili izkušeni formuaši na mojem mestu?
    • Sicer sem bil zjutraj v fitnesu ma zgleda, da se je vreme nrdilo tudi za kolo. Po vremenski napovedi naj bi do 18:00 bil sonček z oblaki, tako da razmišljam če bi šel eno furco 30km.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.