Skoči na vsebino

Kondenz v LED lučeh

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Malo se oziram po menjavi moje trojke in iščem variante kako in kaj. Cenovno, prostorsko itd. Pa to sicer niti nima veze.

Pred časom sem šel voziti Octavio z LED zadnjimi lučmi in vidim malo kondenza. Sem rekel OK, feler v luči.. bo naslednja boljša. Pridem včeraj še enkrat na test in opazim kondenz v obeh sprednjih lučeh. Malo čukasto gledam v tisto luč in vprašam prodajalca kaj je na stvari. A gre za serijsko napako ali ne? Odgovor prodajalca, da na servisu pravijo, da se vozi 1h in če kondenz ne izgine, pripelji na servis. Baje so kakšno luč že zamenjali ampak, da ni serijska težava. Ker mi ni dalo miru, grem še do druge Octavie in ponovno kondenz. Nekje celo majhne kapljice.

Je ta kondenz v LED lučeh res tak pogost pojav? Jasno mi je, da se LED ne segreva tako kot halogenke itd. ampak vseeno? Imam občutek, da problem sicer je vendar je pri Škodi še malo večji kot drugje. Sedaj sem prav pozoren na parkiriščih...

Napisano
pred 19 minutami je amatej napisal:

Malo se oziram po menjavi moje trojke in iščem variante kako in kaj. Cenovno, prostorsko itd. Pa to sicer niti nima veze.

Pred časom sem šel voziti Octavio z LED zadnjimi lučmi in vidim malo kondenza. Sem rekel OK, feler v luči.. bo naslednja boljša. Pridem včeraj še enkrat na test in opazim kondenz v obeh sprednjih lučeh. Malo čukasto gledam v tisto luč in vprašam prodajalca kaj je na stvari. A gre za serijsko napako ali ne? Odgovor prodajalca, da na servisu pravijo, da se vozi 1h in če kondenz ne izgine, pripelji na servis. Baje so kakšno luč že zamenjali ampak, da ni serijska težava. Ker mi ni dalo miru, grem še do druge Octavie in ponovno kondenz. Nekje celo majhne kapljice.

Je ta kondenz v LED lučeh res tak pogost pojav? Jasno mi je, da se LED ne segreva tako kot halogenke itd. ampak vseeno? Imam občutek, da problem sicer je vendar je pri Škodi še malo večji kot drugje. Sedaj sem prav pozoren na parkiriščih...

Na fbju v skupini ljubiteljev škode je zaznati kar nekaj takih primerov, predvsem pri octaviji.

Napisano (urejeno)

Nisem na FB, bom pri kolegu odprl. Maš kakšen link, je skupina odprta?

Vlaga se spremeni v kapljico, kapljica se posuši kar se vidi v luči. Malo smrdi na serijski problem, ki pa ga nočejo priznati?

Popravljeno od amatej
Napisano
pred 31 minutami je amatej napisal:

Nisem na FB, bom pri kolegu odprl. Maš kakšen link, je skupina odprta?

Vlaga se spremeni v kapljico, kapljica se posuši kar se vidi v luči. Malo smrdi na serijski problem, ki pa ga nočejo priznati?

"Team škoda Slovenija" 

Napisano

Tudi pri meni se to dogaja , vprašal na servis kako in kaj in dobil enak odgovor .....če se slučajno ne posuši in preide v močne kapljice potem menjava v garanciji drugače pa baje normalen pojav sploh pri teh temperaturnih spremembah.

Napisano (urejeno)

Mah kaj pa vem. Gledam in gledam pa redko opazim. Bi rekel, da je res lahko problem. Nekje malo manjši, nekje pa večji. Tam kjer je večji se pa izgovarjajo na tehnologijo, ker je luč slabše narejena. I guess :)

Popravljeno od amatej
Napisano

Mogoče pa je res problem pri tistih avtijh, kjer pride do sprememb temperature. Recimo garaža pa ven na mraz pa spet garaža ipd.

Kot sem napisal, pr men je avto skos zuni pod milim nebom, tko da nanj pada od snega, dežja, sije sonce piha veter pa pri zadnjih štirih avtih nisem imel težav z rosenjem. :nevem:

• Všeč 1
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Mogoče pa je res problem pri tistih avtijh, kjer pride do sprememb temperature. Recimo garaža pa ven na mraz pa spet garaža ipd.

Kot sem napisal, pr men je avto skos zuni pod milim nebom, tko da nanj pada od snega, dežja, sije sonce piha veter pa pri zadnjih štirih avtih nisem imel težav z rosenjem. :nevem:

Ma kaj za ene avte ti to voziš? Nimaš nobene rje, ni kondenza, diski se ti ne zvijajo? Bo treba koga poslati do tebe da ugotovi, ali ti sploh znaš voziti prav mazde. :aaaaa:

• Všeč 3
  • Haha 2

Napisano

Sam res... po moje je v meni problem, ker to je nemogoče, da z Mazdo ni nič narobe.

• Všeč 4
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano

Se zelo motis ce mislis da se LED ne segreva. Se skoraj obratno. Zakaj misliš da so zadaj taki jladilniki in tudi ventilatorji?

kondenz je povsem obicajna zadeva odvisno od uporabe avta. Ali stoji zunaj, ga pogosto v avtomatsko pralnico peljes, stoji na dezju, neposredno vapas luci ( kar na servisu in pralnicah delajo pa bi strogo ne smeli)....je pa letos res nenormalno veliko vlage v ozracju za zimo. Tudi na stavbah je letos borba proti vlagi izjemno povecana

Napisano
pred 17 urami je Boss napisal:

Sam res... po moje je v meni problem, ker to je nemogoče, da z Mazdo ni nič narobe.

Kako ne... najvecji fail so sanke na strehi... pa to, da je karavan in ne 5-vratna :D 

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Drži, ampak hmmm... dal si mi idejo. Sanke moram prikazat kot stvarno napako, odprtino zadaj pa, da je nekaj narobe saj evropaleta ne gre noter #obrtnik.

• Všeč 1
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Ne se hect da ne gre, ce sem jo jaz spravil v 4 vratno mk2. In to lagano...

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Europaleto? Ne verjamem.

Čeprav je pa res, da druga generacija ima vsepovsod več placa kot tretja :(

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Si preveril ali si prepričan da bo tale solar polnilec zadostoval za kamero, če je stream (oz. nastavil boš itak samo na motion detection) verjetno kar nekaj energije porabi, ker verjetno pa nimaš opcije da bo to vedno na soncu, sploh pa v LJ nimate ravno sonca na pretek..... (p.s. na psa se ne smeš zanašati, sploh ker če ni delovna (linija) pasma z IGP (IPO) 3 izpitom....je pa res da razni đžankiji verjetno že samo da se nekdo na 4 nogah ki ima vsaj 30kg dere ko opica  že zadostuje.....za profije pa itak ni ovir....). Jaz osebno, če bi se odločal za tak video security bi vzel na kabel (res je pa kot si napisal, razkoplješ celo bajto za to in je zopet vprašanje dodane vrednosti tega.....).
    • Par let nazaj sem kupil v akciji Proxxon 3/8 komplet. Pa mislim da Proxxon ni slaba firma. Cena je bila 1/3 Uniorja. Sicer sem rabil samo ene 2x, ker imam 1/2 ene češke stare 30 let  
    • Če koga zanima zakaj,naj pogleda v temo orodje... Naročil videonadzorni sistem. Že od tistega "dogodka" sem imel namen investirati v kaj takega,ker zadnje čase se res čudne pojave sprehajajo mimo bajte... Takrat sem nameraval kupiti komplet Dahua,a bi bilo cca slabih 1700€,kabelski sistem na bnc,veliko vrtanja in napeljave... A ker je bil spet pri hiši pes,je šla stvar malce v pozabo.... In me je tisti članek malce spomnil,kaj je še potrebno urediti. In že pred časom,ker sem naročen na ta kanal (me je "ujel" na video o 3x360° laserju-,super video👍)...in je predstavil nadzorne kamere Eufi (Anker).     In se spet spomnim...pogledam še druge teste in predstavitve...kogar zanima,naj sam izbrska-ne bom vsega tukaj limal....,in ugotovim,da zadeva "ni od muh". Pobrskam po online trgovinah...imajo tudi na Anker.si itd...a ena kamera je 200€....rabim minimalno dve...bolje tri...in če je možno še centralno bazno postajo. Brskam in brskam....in ugotovim,da so cene na naši Anker strani že čist normalne v primerjavi z tujino... In za foro pogledam še na Aliexpress...in glej glej...črni petek-popust,dodatni popust na količino,+dobrih 8€ na nabrane kovančke, in je prišlo 418,18€ za tri kamere in eno bazno postajo😯😃👍    I just found this on AliExpress:  €301.98 | eufy SoloCam S340 Solar Security Camera Wireless Outdoor Camera 360° Surveillance No Blind Spots 2.4 GHz Wi-Fi No Monthly Fee https://a.aliexpress.com/_Ex8SmUH     I just found this on AliExpress:  €226.57 | eufy Security S380 HomeBase 3 Edge Security Center Local Expandable Storage up to 16TB eufy Security Product Compatibility https://a.aliexpress.com/_EIx1b01   Lepo nas "molzejo"...vse original z Eufi store-a...   Me zanima,kako bo izpadlo...mogoče še kaj objavim,kakšni bodo vtisi itd.,če bo koga zanimalo...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.