22Diesel Napisano 6. april, 2021 Prijavi Napisano 6. april, 2021 Pozdravljeni, Sem lastnik 2014 2.2 Diesel 150KM AWD. Tri mesece nazaj je bila na avtu obnovljena turbina. Do sedaj brez težav in vsega. Problem pa se je začel pojavlat kak teden nazaj in sicer, ko zaženem avto (hladen) nabije 2800 obratov ( konstantno) za mogoče kakih 30s do 1 minute in nato odneha in gre motor nazaj v normalen tek. Je že imel kdo tak problem? Imam pa še eno vprašanje, avto ima trenutno 154000km in razen tistih rednih servisov ni bilo še drugega. Zanima me, če mi priporočate veliki servis ( in kaj je najboljše da se vse zamena, preventivno) in katere majstre kaj priporočate. Lep pozdrav Citiraj
Alex Napisano 6. april, 2021 Prijavi Napisano 6. april, 2021 Pred eno uro je 22Diesel napisal: Pozdravljeni, Sem lastnik 2014 2.2 Diesel 150KM AWD. Tri mesece nazaj je bila na avtu obnovljena turbina. Do sedaj brez težav in vsega. Problem pa se je začel pojavlat kak teden nazaj in sicer, ko zaženem avto (hladen) nabije 2800 obratov ( konstantno) za mogoče kakih 30s do 1 minute in nato odneha in gre motor nazaj v normalen tek. Je že imel kdo tak problem? Imam pa še eno vprašanje, avto ima trenutno 154000km in razen tistih rednih servisov ni bilo še drugega. Zanima me, če mi priporočate veliki servis ( in kaj je najboljše da se vse zamena, preventivno) in katere majstre kaj priporočate. Lep pozdrav To z obrati je čisto normalno in se dogaja nekje, ko je temperatura zraka zunaj nad 11/12°C.To ni problem. Tako so pač zasnovani tej skayactiv motorji. Samo vozi. 😉 1 Citiraj
Tilen5 Napisano 6. april, 2021 Prijavi Napisano 6. april, 2021 Cisto normalno meni sicer to ne dela toliko dolgo. Za servis maš pa tukaj https://www.mazda-si.net/topic/16459-napotki-za-servisiranje-skyactive-motorjev-od-letnika-2012-naprej/ 1 Citiraj
22Diesel Napisano 6. april, 2021 Avtor Prijavi Napisano 6. april, 2021 Super, hvala obema. Lp 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 6. april, 2021 Prijavi Napisano 6. april, 2021 To je en skyactive glitch zaradi katerega pač mazda ne dosega tako rekordne porabe kot vw. 🙂 Pač prioriteta je čimprej segreti katalizator, da je onesneževanje zraka pač manjše.. 4 Citiraj
Alex Napisano 6. april, 2021 Prijavi Napisano 6. april, 2021 pred 1 uro je SpEkTr napisal: To je en skyactive glitch zaradi katerega pač mazda ne dosega tako rekordne porabe kot vw. 🙂 Pač prioriteta je čimprej segreti katalizator, da je onesneževanje zraka pač manjše.. Niti mazda ne goljufa toliko kot vag grupa glede porabe. 😋 1 1 Citiraj
22Diesel Napisano 6. april, 2021 Avtor Prijavi Napisano 6. april, 2021 5 hours ago, Alex said: Niti mazda ne goljufa toliko kot vag grupa glede porabe. 😋 Vsak na svoj mlin kajneda Ima mogoče kdo izkušnje z vodnimi črpalkami? Gledam na avtodocu in se nemorem odločiti Kakšne imate kaj vi izkušnje? Lp 1 Citiraj
Alex Napisano 6. april, 2021 Prijavi Napisano 6. april, 2021 pred 26 minutami je 22Diesel napisal: Vsak na svoj mlin kajneda Ima mogoče kdo izkušnje z vodnimi črpalkami? Gledam na avtodocu in se nemorem odločiti Kakšne imate kaj vi izkušnje? Lp Bivši voznik folcvagna? 🤗 2 Citiraj
Bini Napisano 6. april, 2021 Prijavi Napisano 6. april, 2021 pred 45 minutami je 22Diesel napisal: Vsak na svoj mlin kajneda Ima mogoče kdo izkušnje z vodnimi črpalkami? Gledam na avtodocu in se nemorem odločiti Kakšne imate kaj vi izkušnje? Lp Mazdo ali vw? Citiraj
Brane Napisano 7. april, 2021 Prijavi Napisano 7. april, 2021 vw je sigurno ,ker na mazdi ne gre črpalka kar tako po 50000 km 1 Citiraj
22Diesel Napisano 7. april, 2021 Avtor Prijavi Napisano 7. april, 2021 8 hours ago, Bini said: Mazdo ali vw? Za mazdo seveda. Citiraj
22Diesel Napisano 7. april, 2021 Avtor Prijavi Napisano 7. april, 2021 9 hours ago, Alex said: Bivši voznik folcvagna? 🤗 Nevem kako ste to vzeli, kar sem napisal ampak vsak hvali svoje, kakor vw hvali sebe pa ma pomankljivosti tako delajo vsi. Pa vsaj nima veze, dokler mi je oz. nam je mazda všeč je čisto vseeno za druge. Mislil pa sem vodno črpalko za mazdo. S kerimi mate izkušnje ? Ker avto ima 155k in bi rad naredil velik servis, da bo laufalo še naprej. Lp Citiraj
scania Napisano 7. april, 2021 Prijavi Napisano 7. april, 2021 pred 6 urami je 22Diesel napisal: Nevem kako ste to vzeli, kar sem napisal ampak vsak hvali svoje, kakor vw hvali sebe pa ma pomankljivosti tako delajo vsi. Pa vsaj nima veze, dokler mi je oz. nam je mazda všeč je čisto vseeno za druge. Mislil pa sem vodno črpalko za mazdo. S kerimi mate izkušnje ? Ker avto ima 155k in bi rad naredil velik servis, da bo laufalo še naprej. Lp Skf, graf, aisin, meyle, optimal. 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.