Janez007 Napisano 10. junij, 2024 Prijavi Napisano 10. junij, 2024 (urejeno) pred 15 minutami je Mally napisal: Spoštovani sočlani! Se samo meni zdi, ali mi na servisu nabija pflance, da bo treba pri naslednjem servisu (to je pri cca 99000 prevoženih) zamenjati zadnje diske? Avto je letnik 2018, G120... Sem hotel kopirati pa prilimati MyMazda izpis, pa mi ne uspe iz aplikacije skinit PDF-ja...sem že prestar? Ob enem...Maribor in okolica...dobrega avtoličarja/kleparja rabim...Toča je naredila svoje. Dobrodošel v "klubu Mazda", v vsem dobrem in slabem ... na moji M3 2018 so bili zamenjani pri 90.000 ... Popravljeno 10. junij, 2024 od Janez007 Citiraj
Mally Napisano 10. junij, 2024 Prijavi Napisano 10. junij, 2024 Hvala za slike...ampak pri menjavi gum tako moji diski niso izgledali...če se prav spomnim...nisem bil glih pazljiv iz notranje strani. Ker sem bolj laik za te zadeve (Yugota, Fieste, Zoom zoom 323F, Vitare pa ni več - kjer so itak bobni), kako preverim, ali so diski ok ali ne, pod pogojem da niso rjavi? Debelina "mesa" ali podobno? Glede na to, da je avto iz garancije... Citiraj Mister polizman...go get a DONUT!!!
Bini Napisano 10. junij, 2024 Prijavi Napisano 10. junij, 2024 Če boš avto kmalu prodal pusti tako kot je, če nimajo prevelikega roba in res niso čisto tanki v kar pa dvomim. Če boš pa avto imel še dalj časa pa tako moraš menjat, ker je brezveze čakat do konca... 😉 1 Citiraj
godlike Napisano 10. junij, 2024 Prijavi Napisano 10. junij, 2024 pred 2 urama je Mally napisal: Spoštovani sočlani! Se samo meni zdi, ali mi na servisu nabija pflance, da bo treba pri naslednjem servisu (to je pri cca 99000 prevoženih) zamenjati zadnje diske? Avto je letnik 2018, G120... Sem hotel kopirati pa prilimati MyMazda izpis, pa mi ne uspe iz aplikacije skinit PDF-ja...sem že prestar? Ob enem...Maribor in okolica...dobrega avtoličarja/kleparja rabim...Toča je naredila svoje. Rabiš ličarja ali samo hladno glihanje? Diske smo vozli včasih 200k km, pa 3 komplete pakn in je blo. Uradna toleranca, je kak 1-2mm obrabe. Tak da če bi poslušal proizvajalce, bi vsako menjavo tudi diske menjal. Če so ok (ni rje, ne trese, ....), voziš naprej. Z obrabo, se manjša površina za toplotno prevodnost. Torej bi jih pri zlorabi prej pregrel. 1 Citiraj
Mally Napisano 10. junij, 2024 Prijavi Napisano 10. junij, 2024 pred 1 uro je godlike napisal: Rabiš ličarja ali samo hladno glihanje? Diske smo vozli včasih 200k km, pa 3 komplete pakn in je blo. Uradna toleranca, je kak 1-2mm obrabe. Tak da če bi poslušal proizvajalce, bi vsako menjavo tudi diske menjal. Če so ok (ni rje, ne trese, ....), voziš naprej. Z obrabo, se manjša površina za toplotno prevodnost. Torej bi jih pri zlorabi prej pregrel. Male udrtine so na "plehu". Mislim, da bi šlo ven z vakuumom...posametne točke po haubi ni strehi, ter malo po bočnih stebričkih. Trese avto ne...zlorabljam ne...sem prerastel, raje "bremzam" z motorjem. Prednje ploščice sem zamenjal lansko leto. Citiraj Mister polizman...go get a DONUT!!!
godlike Napisano 11. junij, 2024 Prijavi Napisano 11. junij, 2024 (urejeno) Ne da bi vedel za vakum. Male, ki so nedostopne, z lepilom. Če jih je več ali večje, pa gre strop ali/in vratne obloge dol, pa se mehansko masira. To ima take "palčke" kovinske in masira pločevino, da skoči na mesto. Lahko na YouTube pogledaš kako posnetek, če te zanima. Slabi mojster, ti bo avto potegnil z grobo polir pasto. To se je meni zgodilo. Groza. Lahko ti dam cifro od mojstra, doma v Zgornji Ložnici (proti Oplotnici). Pa pokličeš, če še dela..... Popravljeno 11. junij, 2024 od godlike 3 Citiraj
Matick Napisano 11. junij, 2024 Prijavi Napisano 11. junij, 2024 pred 13 urami je Mally napisal: Spoštovani sočlani! Se samo meni zdi, ali mi na servisu nabija pflance, da bo treba pri naslednjem servisu (to je pri cca 99000 prevoženih) zamenjati zadnje diske? Avto je letnik 2018, G120... Sem hotel kopirati pa prilimati MyMazda izpis, pa mi ne uspe iz aplikacije skinit PDF-ja...sem že prestar? Ob enem...Maribor in okolica...dobrega avtoličarja/kleparja rabim...Toča je naredila svoje. Spredaj so bile pri meni ploščice menjane na 70kkm, pa diski so bili pobrušeni, pol na 120kkm je bilo pa komplet vse menjano, diski in ploščice, spredaj/zadaj. Za spredaj mi je takrat reku da so še vredu, samo so mi tresl, pa sm reku da naj kr menja vse naenkrat 2 Citiraj
toto89 Napisano 11. junij, 2024 Prijavi Napisano 11. junij, 2024 Jaz sem menjal komplet diske in ploščice pri slabih 100 000, na drugi trojki pa pri 115 000. 1 Citiraj
Mally Napisano 11. junij, 2024 Prijavi Napisano 11. junij, 2024 pred 9 urami je godlike napisal: Ne da bi vedel za vakum. Male, ki so nedostopne, z lepilom. Če jih je več ali večje, pa gre strop ali/in vratne obloge dol, pa se mehansko masira. To ima take "palčke" kovinske in masira pločevino, da skoči na mesto. Lahko na YouTube pogledaš kako posnetek, če te zanima. Slabi mojster, ti bo avto potegnil z grobo polir pasto. To se je meni zgodilo. Groza. Lahko ti dam cifro od mojstra, doma v Zgornji Ložnici (proti Oplotnici). Pa pokličeš, če še dela..... Odlično, se priporočam za cifro... Hvala Citiraj Mister polizman...go get a DONUT!!!
mazdaman Napisano 12. junij, 2024 Prijavi Napisano 12. junij, 2024 Ja vcasih sem na premacyju imel pei 350.000 se prve bobne nikoli razstavljene in na tehnicnem ni bilo straha da ne bo rocna prijela. 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Jaka32 Napisano 13. junij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 13. junij, 2024 @Bini to je to? Kam jih namontiram? Na streho ali na gril nekam? Citiraj
Bini Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 pred 15 minutami je Jaka32 napisal: @Bini to je to? Kam jih namontiram? Na streho ali na gril nekam? Tja kot ti piše. Jaz ga imam na grilu kot je bilo priporočeno..... Pa veliko sreče pri odganjanju divjadi.... 😉 1 Citiraj
godlike Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 Boga divjad, ziher s tem ogluši, pa nas normalnih ICE-jev več ne sliši. 😂 2 Citiraj
Jaka32 Napisano 13. junij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 13. junij, 2024 pred 27 minutami je godlike napisal: Boga divjad, ziher s tem ogluši, pa nas normalnih ICE-jev več ne sliši. 😂 Me zanima ce lahko kako objektivno stestiram delovanje. Kot sem to naredil pri 1 leto starem in odprtem zavornem olju, ki bi naj bil za odpad... 1 Citiraj
godlike Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 Hmmm. Idita z @Bini-jem na jelenov greben. Če bojo pri njem glave sukali, deluje. Če ne, je samo nakit. 1 4 Citiraj
Bini Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 Lahko, da je kaj na tem, ponavadi, ko pridem tja kar po rajnglah skačejo in čez pow ure je že na krožniku.... 😁 Pri meni deluje dokler prvo ne zgazim..... 2 Citiraj
Boss Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 Sam mal hitrejš nagazi skozi vas pa glej, če bodo psi in mačke pospešeno stran bežali. Baje je to dober test.😜 1 Citiraj
NevLado Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 pred 1 uro je Boss napisal: Sam mal hitrejš nagazi skozi vas pa glej, če bodo psi in mačke pospešeno stran bežali. Baje je to dober test.😜 Ja, tam nad 60 se moraš furat da prime Citiraj
Boss Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 pred 3 urami je NevLado napisal: Ja, tam nad 60 se moraš furat da prime Sej sem napisal, da mal hitrejš skozi vas - 50km/h je premal kot je omejitev, 70km/h bo glih prav. Srne ne boš nagazil, kakšno babico z berglo brez slušnega aparata pa komot. Jebeš frulico, če baba ne sliš. 1 Citiraj
sportman333 Napisano 13. junij, 2024 Prijavi Napisano 13. junij, 2024 Pred eno uro je Boss napisal: Sej sem napisal, da mal hitrejš skozi vas - 50km/h je premal kot je omejitev, 70km/h bo glih prav. Srne ne boš nagazil, kakšno babico z berglo brez slušnega aparata pa komot. Jebeš frulico, če baba ne sliš. Al pa radar Citiraj
Jaka32 Napisano 20. november, 2024 Avtor Prijavi Napisano 20. november, 2024 Počasi bom moral pregledati temo, da vidim če se kakšen servis bliža... ampak glede na to da sem letos naredil velik servis in menjal vse diske ter ploščice, mislim da imam mir za 2-3 lete. Razen seveda malega servisa. 4 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.